Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#842335 Σκεφτομουνα εδω και καιρο να το ποσταρω και το ειχα ξεχασει εντελως. Το θυμηθηκα σημερα μετα την κουβεντα που ειχαμε στο αλλο τοπικο για τα κρεατα...

Στο ΣΜ το Γαλαξια εχω βρει κατι διαμαντακια τελευταια, που εχω παθει πλακα. Τα πουλανε σαν "Κοντρα βοειον νεαρο ζωο ξηρας ωριμανσης" και ειναι το καθε μπριζολακι σε ξεχωριστη αεροστεγη συσκευασια. Σκουρο κοκκινο χρωμα και με σχετικα καλη μαρμαρωση-marbling :s_yes

:eat: Λ Ε Κ Ο Υ Μ Ι :eat:

Τα ειχα βρει πριν 2-3 μηνες και τσιμπησα μερικα γιατι μου αρεσαν πολυ στο ματι. Ακομα περισσοτερο μου αρεσαν στην τιμη, γιατι τα δινανε με 20€/κιλο. Εχω πληρωσει σε χασαπη Rib Eye Αυστραλιας, Ουρουγουαης και Πολωνιας με 65€ το κιλο που δεν ηταν καν τοσο καλες στο ματι ουτε στη γευση, οποτε μιλαμε για απιστευτο VFM. Τις επομενες φορες που πηγα ειχανε τον ιδιο κωδικο αλλα τις ειχαν ανεβασει στα 22€/κιλο και ηταν χαλια οπτικα. Ολα τα μπριζολακια ροζουλι (οχι το σωστο σκουρο κοκκινο) και με ελαχιστη εως μηδενικη μαρμαρωση. Πιανω λοιπον το χασαπη του Γαλαξια και του λεω "Φιλε δε μας τα λετε καλα τα πραγματα. Φερνατε σουπερ κομματια με 20€ το κιλο και τωρα μας δινετε τη σαβουρα με 22€ το κιλο". Καταλαβε με τη μια και μου απαντησε "δεν τα αγοραζανε τα αλλα με το λιπος" (οι ασχετοι :s_biggrin ). Με τα λιγα με τα πολλα μου ειπε οτι μπορει να μου ξαναφερει αυτα που ψαχνω και του αφησα τηλεφωνο να με παρει οταν φερει. Μολις με πηρε τηλεφωνο πηγα και ξεδιαλεξα 7 απο τα 10 κομματια που ειχε φερει και εχω αποθεμα. Οσο μπορει να μου φερνει τετοια, δεν θα με κωλοπιασουνε παλι για ντεμεκ Rib Eye :s_cool

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#842337 Πολύ ωραία και ακόμη πιο ωραία η τιμή τους. Εύγε!
Ο κόσμος δεν τα προτιμά αυτά, γιατί ούτε να ψήνει το κρέας ξέρει, ούτε θα το ψήσουν όλοι, πολλοί θα το πάρουν και θα το φτιάξουν στην κατσαρόλα. Εκεί, δεν χρειάζεσαι τόσο λίπος.

Το πρόβλημα πάντως με το μοσχάρι είναι πως πρέπει να το σιτέψεις για να γίνει όντως ωραίο στο ψητό, αυτό δεν το κάνουν παρά λίγα χασάπικα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#842340 Ωραίο marbling Γιώργε!
Υπάρχει χασάπικο στο κέντρο (Σαλονίκη) που έχει σπαλομπριζόλα σχεδόν ίδια με αυτήν σε καλύτερη τιμή. Σε ενδιαφέρει?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
egobrain έγραψε:Ωραίο marbling Γιώργε!
Υπάρχει χασάπικο στο κέντρο (Σαλονίκη) που έχει σπαλομπριζόλα σχεδόν ίδια με αυτήν σε καλύτερη τιμή. Σε ενδιαφέρει?

Ασφαλως με ενδιαφερει :s_smile
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#842360 Έστειλα.
Για τις αγορές του πρώτου εξαμήνου, τη διαφορά της τιμής που θα πληρώσεις σε σχέση με του Γαλαξία θα μου τη δώσεις για να πάνε υπέρ Τζι.
Με έχει γανώσει το μυαλό από τότε που έβαλε τις προτάσεις για τα παλαιωμένα τσίπουρα, λέει του χρωστάω για τα γύναια που θα ψήσω με τη συνδρομή Του κλπ ηπειρώτικα μασλάτια
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#842362 Ούι, ου τζες ου τζι, γκιζιράει κει χαμ' κι αρχινάει τα γκουντεσλίκια, κι όποιουν πάρει ου Χάρους. Άϊ τράβα σια πέρα πεσ'τ'.
https://egiannina.wordpress.com/2014/10 ... %B9%CE%BF/
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
egobrain έγραψε:Έστειλα.
Για τις αγορές του πρώτου εξαμήνου, τη διαφορά της τιμής που θα πληρώσεις σε σχέση με του Γαλαξία θα μου τη δώσεις για να πάνε υπέρ Τζι.
Με έχει γανώσει το μυαλό από τότε που έβαλε τις προτάσεις για τα παλαιωμένα τσίπουρα, λέει του χρωστάω για τα γύναια που θα ψήσω με τη συνδρομή Του κλπ ηπειρώτικα μασλάτια

Που να δεις ποσα του χρωσταω εγω του Τζι, που μου στελνει κατι γυναια ετοιμα ψημενα στο πιατο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
egobrain έγραψε:Έστειλα.

Τι έστειλες ρε συ Γιάννη; Εμείς δηλαδή στο πηγάδι; Να μην μάθουμε; :s_cry
Άβαταρ μέλους
By g8777
#848808 Διακο.

Ω ΔΙΑΚΟ!

Ζβρηκα nif :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Εδώ και έναν χρόνο η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη είναι η σεφ του ελληνικού κοινοβουλίου. Η 28χρονη μίλησε στο «Secret» των Παραπολιτικών για τη μακρινή συγγένεια με τον πρωθυπουργό, αλλά και τους πολιτικούς που διαλέγουν τα φαγητά της.

Ο πατέρας της, Κωνσταντίνας Μητσοτάκη, Γιάννης, ήταν δεύτερο ξάδελφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Το ότι ασχολήθηκα με τη μαγειρική το οφείλω στους γονείς μου, και ειδικά στον μπαμπά μου που με προέτρεψε να ασχοληθώ με αυτό στο οποίο ήμουν καλή και αγαπούσα. Είχα διαβάσει πολύ για να δώσω Πανελλαδικές. Ήθελα να γίνω αξιωματικός της Αστυνομίας. Είχα στρεσαριστεί πολύ. Τελικά τη λύση την έδωσε ο μπαμπάς μου. Κάναμε έρευνα μαζί και στα 18 μπήκα στη σχολή. Παράλληλα, εργαζόμουν σε μικρά εστιατόρια μέσω αγγελιών. Δεν πήγα πουθενά συστημένη, μέχρι να φτιάξω τον κύκλο μου» ανέφερε στη συνέντευξή της η 28χρονη Κωνσταντίνα Μητσοτάκη.

Μάλιστα, λέει ότι «η μαγειρική, η κουζίνα είναι δύσκολη. Ορθοστασία, ατελείωτες ώρες δουλειάς, τροφοδοσία, σηκώνεις πολύ βαριά αντικείμενα, τεράστιες κατσαρόλες. Στερείται πολλά. Είναι ένα επάγγελμα που είσαι συνεχώς μέσα στα λάδια, σε υψηλές θερμοκρασίες, στο τρέξιμο. Ίσως γι’ αυτό θεωρείται για μία γυναίκα πιο δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο».

Όπως είπε στη συνέντευξή της, οι γονείς της εδώ και χρόνια ζουν στα Αραβικά Εμιράτα. Ο πατέρας της είναι πιλότος στην Πολεμική Αεροπορία και εργάζεται χρόνια εκεί. Ήταν επί σειρά ετών στην Ολυμπιακή Αεροπορία κι όταν διαλύθηκε, έφυγε μαζί με την οικογένεια – τη σύζυγο και τις δύο κόρες του – και εργάστηκε σε αραβικές εταιρίες. Έτσι η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη ταξιδεύει συχνά για να βρίσκεται κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

Κωνσταντίνα Μητσοτάκη - Πώς είναι να είσαι σεφ στη Βουλή
Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη περιγράφει πώς είναι να είσαι σεφ στη Βουλή. «Ο κόσμος της Βουλής τρέχει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Οι βουλευτές και οι εργαζόμενοι θέλουν να σερβιριστούν γρήγορα, να τελειώσουν το φαγητό τους, να κατέβουν να συνεχίσουν τη δουλειά τους ή να μιλήσουν στο Κοινοβούλιο. Προσπαθώ με την ομάδα μου τα πιάτα να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και να έχουμε άλλες γεύσεις! Ο κόσμος στο Κοινοβούλιο δεν θέλει κάθε μέρα γκουρμέ. Θέλει και απλές γεύσεις, καθημερινές. Οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης γευματίζουν συχνά στο εστιατόριο, όπως και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και ο Βασίλης Στίγκας και ο Δημήτρης Νάτσιος. Ο Αλέξης Τσίπρας προτιμά να παραγγέλνει στο γραφείο του, ενώ κάποιες φορές έχουν γίνει παραγγελίες και από το πρωθυπουργικό γραφείο. Οι πελάτες είναι πολύ πιο απαιτητικοί σε σχέση με τα άλλα εστιατόρια. Υπάρχουν παραγγελίες όπως κοτόπουλο medium rare ή χοιρινό, δύο κρέατα που πάντως δεν παίρνουν βαθμό ψησίματος»

Η Κωνσταντίνα Μητσοτάκη εξηγεί πώς είναι να είσαι σεφ στη Βουλή

+

Εικόνα

ΔΙΑΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

:s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Ασε τον Πουτιν, πιασε το Μπουτιν. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Ο πατέρας της, Κωνσταντίνας Μητσοτάκη, Γιάννης, ήταν δεύτερο ξάδελφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Έχουν αρχίσει να διορίζουν και τα τέκνα από τα δεύτερα ξαδέλφια. Πλέον, πρόκειται για μεταστατικό καρκίνο 4ου σταδίου, στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν υπάρχει θεραπεία, λυπάμαι.
:s_cry
Άβαταρ μέλους
By markvag
#848811 Αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Ελληνικό λαό άθλια κομμούνια! :x :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
κοτοπουλο medium rare

δηλαδη ροζ

γτσμ

που να παθετε κι οι 300 σαλμονελλα

εκτος αν η κοπελια κατι δεν καταλαβε καλα

για ζητειστε της κοκκινιστο αλα κρεμ καποιος να δω κατι
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:
g8777 έγραψε:Ο πατέρας της, Κωνσταντίνας Μητσοτάκη, Γιάννης, ήταν δεύτερο ξάδελφος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Έχουν αρχίσει να διορίζουν και τα τέκνα από τα δεύτερα ξαδέλφια. Πλέον, πρόκειται για μεταστατικό καρκίνο 4ου σταδίου, στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν υπάρχει θεραπεία, λυπάμαι.
:s_cry
Πωωωω τοξικότητα.