Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#84219 για το 15 ήμερο θα πληρωθώ κανονικά μου είπαν,

καταλαβαίνω την θέση τους γιατί και εγώ σε κάποια στιγμή έκανα προσλήψεις , και ήθελα να εχω και τις δικές σας απόψεις.

και θα συμφωνήσω στο κομμάτι καλής συμπεριφοράς, απλά πιο παλιά που θυμάμαι κάπου στο 3 ραντεβού γινόταν η πρόταση συνεργασίας.

έχω και λιγη αγωνία να πω την αλήθεια λες και θα γράψω διαγώνισμα..
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Anonymous Founder έγραψε:Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει, αυτό που ξέρω πάντως είναι πως οι εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν: τι θα πάθει δηλαδή μια εταιρεία μεγάλη να πληρώσει 2 εβδομάδες κάποιον; Είναι αστεία τα νούμερα.
:hmmm:

Αν είναι δηλαδή μικρή, "θα πάθει";
Οπότε δικαιολογείται να μην πληρώσει δυο βδομάδες κάποιον;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Anonymous Founder έγραψε:Και να τον στείλουν στα γρήγορα αν δεν τους κάνει. Αναρωτιέμαι επίσης, πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο... Παλιότερα που ήμουν κλασικός μισθωτός, ήξερα πως ο πρώτος ή και ο δεύτερος μήνας που γίνεται πρόσληψη κάποιου θεωρείται δοκιμαστικός ούτως ή άλλως και μπορεί να σε απολύσει άμεσα η εταιρεία, πληρώνοντάς σου τα δεδουλευμένα.
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει, αυτό που ξέρω πάντως είναι πως οι εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν: τι θα πάθει δηλαδή μια εταιρεία μεγάλη να πληρώσει 2 εβδομάδες κάποιον; Είναι αστεία τα νούμερα.

Αποζημίωση παίρνεις μόλις κλείσεις χρόνο ειτε 15 μέρες δουλεύεις ειτε 11 μηνες, μόνο τα δεδουλευμενα παίρνεις (και τις αναλογίες δώρων κτλ )
Άβαταρ μέλους
By nass
#84222 Σωστό, για την ακρίβεια οι πρώτοι 12 μήνες έτσι και αλλιώς είναι δοκιμαστική περίοδος οπότε και στη διάρκεια αυτού του διαστήματος απολύεται ο εργαζόμενος χωρίς αποζημίωση αλλά με πληρωμή των δεδουλευμένων.

http://www.inegsee.gr/wp-content/uploads/2013/11/simvaseis_orismenou_kai_aoristou_xronou_diadoxikes.pdf

Οπότε αυτό με τη 15θήμερη δοκιμαστική περίοδο εμένα τουλάχιστον μου λέει εργασία χωρίς πληρωμή για 15 μέρες :hmmm:
Αν είναι να πληρωθεί κανονικά τότε έτσι και αλλιώς καλύπτεται από το 12μηνο. Με άλλα λόγια "δοκιμαστική περίοδος + χωρίς πληρωμή" = "μακριά", "δοκιμαστική περίοδος + πληρωμή" = "καλόπιστη προειδοποίηση".
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Eliaskat έγραψε:για το 15 ήμερο θα πληρωθώ κανονικά μου είπαν,

.

Κανονικά όχι, γλιτώνουν εισφορές, αναλογία δώρου Πάσχα και αν σε απελυαν και την αποζημίωση άδειας

Ψιλικατζήδικα πράγματα βέβαια, αλλά από ότι φαίνεται καθονται και ασχολούνται με αυτά
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 03 Μαρ 2015, 13:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Eliaskat έγραψε:για το 15 ήμερο θα πληρωθώ κανονικά μου είπαν,

καταλαβαίνω την θέση τους γιατί και εγώ σε κάποια στιγμή έκανα προσλήψεις , και ήθελα να εχω και τις δικές σας απόψεις.

και θα συμφωνήσω στο κομμάτι καλής συμπεριφοράς, απλά πιο παλιά που θυμάμαι κάπου στο 3 ραντεβού γινόταν η πρόταση συνεργασίας.

έχω και λιγη αγωνία να πω την αλήθεια λες και θα γράψω διαγώνισμα..

Πάντως στον ΙΤ τομέα μπορεί να είσαι σε δοκιμή μέχρι και για 6μηνο, βέβαια αυτό ήταν παλιότερα που θυμάμαι σίγουρα τι γινόταν, αλλά και σήμερα στο λένε (άλλο αν μπορούν όντως να σε "διώξουν" μετά από 6 μήνες). Στο κάτω-κάτω, δεν τους είναι δύσκολο να υπογράψεις μια ορισμένου χρόνου 6 μηνών και μετά μια αορίστου, αν πρόκειται για κανονική πρόσληψη.

Το αν θα πληρωθείς ακόμα και για το 15μερο δέστο ως bonus, το θέμα είναι όντως να δεις -και να δούνε- σε αυτό το διάστημα αν "ταιριάζετε". Και μην έχεις άγχος, αν όντως ταιριάζετε θα φανεί εύκολα και γρήγορα, υποθέτω θα σε έχουν σε ένα μεικτό shadow/coach mode οπότε εσύ απλά θα κάνεις τη δουλειά σου....
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#84229 Παιδιά δεν υπαρχουν δοκιμές και παπαριες, αυτά είναι παράνομα

Υπάρχει μόνο πρόσληψη και μαύρη εργασία

( δε μιλάμε για πρακτικές ή voucher , που και εκεί φαίνονται οι προσλήψεις κανονικά βέβαια)

Και φυσικά όποτε θέλει ο εργοδότης σου σε στέλνει σπίτι σου, δε τον περιορίζει κάτι (πλην εγκυμοσύνες, θητείες)
Άβαταρ μέλους
By kacey
QsisVTS έγραψε:
Υπάρχει μόνο πρόσληψη και μαύρη εργασία

(μπορει να κανω και λαθος γιατι εχω πολυ καιρο να προσλαβω ανθρωπο)

ο πρωτος μηνας νομιζω μπορει να ειναι ανασφαλιστος, δηλαδη θεωρεισαι νεοπροσληφθεντας και εργαζεσαι χωρις να δηλωθεις σε ΙΚΑ (ή οτι αντιστοιχο), καταγραφομενος ομως σε ειδικο βιβλιο της επιχειρησης για αυτο το σκοπο*. Προφανως και πληρωνεσαι για την εργασια σου.

*για να μην εμφανιζονται ως "νεοπροσληφθεντες" μαυροι υπαλληλοι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#84297 ανασφάλιστος από όσο ξέρω δεν ίσχυε ποτέ

πάντα έπρεπε να υπάρχει πρόσληψη και ασφάλιση

αυτό που νομίζω ότι ίσχυε κάποτε (και όχι πλέον) είναι ότι το πρώτο μήνα μπορούσες να δηλωθείς ότι είσαι δοκιμαστικά, ώστε να μη δικαιούσαι αποζημίωση που παλιά πρέπει να τη δικαιούσουν στο δίμηνο

δεν έχω δουλέψει επί αυτού του καθεστώτος, οπότε κάπου μπορεί να κάνω και λάθος σχετικά με το τι γινόταν παλιά

σήμερα όμως που αποζημίωση δικαιούσαι με τη συμπλήρωση του ενός έτους και σε καμιά περίπτωση νωρίτερα, δεν υπάρχει δοκιμαστικά και μη δοκιμαστικά, δεν έχει νόημα άλλωστε. μόνο κανονική προσληψη ορισμένου ή αορίστου. οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο

δε θες να μπλέξεις με αποζημιώσεις; κάνε διαρκώς ορισμένου χρόνου σερί.. έχω φίλο που τον πήγανε 3 6μηνα μέχρι τελικά να αποφασίσουν να του κάνουν αορίστου (γιατί και η ορισμένου δε νομίζω ότι λειτουργεί και πολύ υπέρ της ψυχολογίας του εργαζομένου)

Επίσης παλιά ίσχυε και η άλλη τσατσιά, μπορούσες να κάνεις τη πρόσληψη με κάποιες μέρες καθυστέρηση, οπότε και αν εσκαγε έλεγχος ήσουν καλυμμένος, έλεγες ότι σήμερα επιασες και θααα την κάνεις.

Πλεον η πρόσληψη πρέπει να γίνει πριν πιασει δουλειά. Το ίδιο και οι δηλώσεις για αλλαγές στο ωράριο, ακόμα και αν γίνουν έκτακτα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
QsisVTS έγραψε:.........

Επίσης παλιά ίσχυε και η άλλη τσατσιά, μπορούσες να κάνεις τη πρόσληψη με κάποιες μέρες καθυστέρηση, οπότε και αν εσκαγε έλεγχος ήσουν καλυμμένος, έλεγες ότι σήμερα επιασες και θααα την κάνεις.

Πλεον η πρόσληψη πρέπει να γίνει πριν πιασει δουλειά. Το ίδιο και οι δηλώσεις για αλλαγές στο ωράριο, ακόμα και αν γίνουν έκτακτα

Aκιβώς έτσι. Γίνεται μάλιστα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ηλεκτρονικά σε portal του υπουργείου ονόματι 'εργανη'.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
bibendum έγραψε:Βασικα το 15ημερο δοκιμαστικο είναι υπουλο. Τι μπορεις να προλάβεις να δειξεις στο 15ημερο;

Εμένα μου είχαν δώσει δοκιμαστικό τριήμερο, να δω εγώ αν κάνει σε εμένα το αντικείμενο ενασχόλησης ...

Γενικά δεν το βλέπω παράλογο... 15 μέρες ωστόσο είναι μπόλικες για να εργάζεσαι δωρεάν
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:Και να τον στείλουν στα γρήγορα αν δεν τους κάνει. Αναρωτιέμαι επίσης, πόσο νόμιμο είναι κάτι τέτοιο... Παλιότερα που ήμουν κλασικός μισθωτός, ήξερα πως ο πρώτος ή και ο δεύτερος μήνας που γίνεται πρόσληψη κάποιου θεωρείται δοκιμαστικός ούτως ή άλλως και μπορεί να σε απολύσει άμεσα η εταιρεία, πληρώνοντάς σου τα δεδουλευμένα.
Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει, αυτό που ξέρω πάντως είναι πως οι εταιρείες βρίσκουν και τα κάνουν: τι θα πάθει δηλαδή μια εταιρεία μεγάλη να πληρώσει 2 εβδομάδες κάποιον; Είναι αστεία τα νούμερα.

Για να λέγονται και αυτά, το πλαίσιο, όσο καιρό σε κρατάει δοκιμαστικά σε πληρώνει κανονικότατα... Δεν μιλάω για θέση πωλητή που δεν έχω ιδέα το καθεστώς