Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimik έγραψε:Χωρίς gas stove που πας;

Επίσης η παλιά γούρνα και όμορφη και βολική.

Το backyard cottage το φαντάζομαι gaming room με γραφειαρα μαξιλάρες κάτω κλπ κλπ

< >

Το γκάζι νομίζω πάει προς κατάργηση σύντομα.
To garden shed μπορεί να ενσωματωθεί αργότερα με το σπίτι αν υπάρχει και άλλος κήπος στα δεξιά.Ή μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο conservatory ανάμεσα στην κουζίνα και το shed
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bill33 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αγγλία είναι; Θυμίζει πολύ το backyard

Κοίτα τις πρίζες δεξιά απο την πόρτα.Κλασσικός βρετανικός τύπος και θέση.

Α μπράβο, δεν είχα κάνει ζουμ. Μην πεις όμως, μάτι ε :lol:

Αγόρασες σπίτι στο νησί; :lipsealed: Δάνειο για 130373 χρόνια;
Άβαταρ μέλους
By otso
Dimitris_P έγραψε:
bill33 έγραψε:

εμ γιατι του ειπα για ψησταρια .

ο κουμπαρος μου κατι ελεγε για ιδιοκτησιες 100 χρονια , οτι δεν σου ανηκει επ απειρον , τι παιζει;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
otso έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:
bill33 έγραψε:

εμ γιατι του ειπα για ψησταρια .

ο κουμπαρος μου κατι ελεγε για ιδιοκτησιες 100 χρονια , οτι δεν σου ανηκει επ απειρον , τι παιζει;
Είναι ολίγον τι παρανοϊκό το πόσο σου ανήκει τι...

Για 100 χρόνια φτάνει και παραφτανει στον οποιονδήποτε άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
By skous
#842246 Για 1 και 2 ανθρώπους φτάνει.
Αλλά τα σπίτια/οικόπεδα μπορούν να έχουν αξία και μετά.

Παρανοϊκό είναι να πληρώνεις κάτι, και σε 100 χρόνια να γυρίζει πίσω στον βασιλιά (αν θυμάμαι καλά, αυτό γίνεται στην Αγγλία).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#842251 Πολύ ωραία η κουζίνα Κωνσταντίνε!
Να τη χαρείτε!

Με το καλό!!

Εμείς κουζίνα δεν έχουμε για ένα μήνα ακόμη, ντουλάπες δεν παρήγγειλα ακόμη, το αφήσαμε και αμελήθηκε, προς το παρόν σπίτι και μπαλκόνια είναι φουλ, υπόγειο πρέπει να το αδειάσω για να ανακαινιστεί και αυτό…

Σήμερα περάστηκαν τα έπιπλα μπάνιου, από Δευτέρα η καμπίνα του ντουζ…

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#842387 Κι εμένα χρωματικά μου άρεσε πιο πολύ η παλιά κουζίνα (αν και όχι το στύλ) αλλά είχα ήδη προσέξει ότι υπήρχαν θεματάκια και ότι ήθελε δουλειά.
Η καινούργια όμως είναι πολύ όμορφη και δείχνει καλοφτιαγμένη. Εϊσαι τυχερός που έχεις μπόλικη κουζίνα, να την χαίρεστε.

Σχετικά με τον κήπο προς τα δεξιά κλπ δεν είμαι αισιόδοξος. Ένα από τα μειονεκτήματα των αγγλικών σπιτιών είναι ότι είναι πολύ στενά, το σύνηθες είναι οικόπεδο πλάτους 5+ μέτρων με μεγάλο μήκος και κήπο στο πίσω μέρος. Και αν είναι κολλημένο με τα διπλανά τότε τα παράθυρα είναι μόνο εμπρός και πίσω. Στα 5 μέτρα πλάτος έχεις είσοδο με διάδρομο και σκάλα και ένα δωμάτιο (σαλόνι) δίπλα με την κουζίνα προς τα πίσω που καταλήγει στον κήπο. Αν είσαι τυχερός έχεις και τουαλετίτσα ή επιπλέον δωμάτιο στο ισόγειο. Επάνω έχεις κρεβατοκάμαρες και τουαλέτες.
Οι επεκτάσεις είναι συνήθεις, η συγκεκριμένη κουζίνα πιθανόν δεν υπήρχε στην αρχική κατασκευή και προστέθηκε μετά. Σε βάρος του κήπου. Και εκεί μπορείς εύκολα να βάλεις έξτρα δωματιάκια, αποθήκες ή και ολόκληρο γραφείο, γυμναστήριο, κρεβατοκάμαρα κλπ αλλά τα πράγματα περιπλέκονται και θέλεις άδειες αν θέλεις να τους βάλεις και νερό-αποχέτευση-τουαλέτα κλπ.

Το θέμα για τα 99-100 ή 990 χρόνια έχει να κάνει με την περιοχή. Στα περισσότερα μέρη το παίρνεις και σου ανήκει για πάντα. Αλλά όχι όμως για το κεντρικό Λονδίνο που τυπικά η γη ανήκει σε κάποιον λόρδο. Οπότε έτσι δεν χάνει τη δόξα του τίτλου και μαζεύει και τα δικαιώματα μια και κάθε 30-40 χρόνια θα πρέπει να πληρώσεις για να ανανεώσεις τα 99 χρόνια. Βασικά χάνεις πολύ σε αξία αν θέλεις να το πουλήσεις με κάτω από 50-60 χρόνια ενώ ακριβαίνει και το ποσό για την ανανέωση που είναι σημαντικό. Εκεί που μένω εγώ είναι shared freehold για 990 χρόνια και όλοι μαζί οι ιδιοκτήτες είναι μέλη της εταιρείας (κάποιου τύπου ανώνυμη εταιρεία παρακαλώ) που διοικεί/διαχειρίζεται το κτίριο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:Aιωνια σκλαβια στην αριστοκρατια. Και το κερασακι στην τουρτα οι νορμαλ ανθρωποι μενουν σε τρυπες και οι λορδοι σε παλατια.
Υπερβάλλεις, οι νορμάλ μένουν σε σπίτια, όχι σε τρύπες. Και δεν είναι όλοι οι λόρδοι στη βουλή των λόρδων και πλούσιοι ούτε όλοι μένουν σε παλάτια. Μπορεί να μένουν σε κανονικά σπίτια ή καλά διαμερίσματα ή να είναι και φτωχοί.
Και πολλά από τα παλάτια/πύργοι/κάστρα δεν έχουν σύγχρονη θέρμανση, ηλεκτρικά, υδραυλικά. Και τα έξοδα διατήρησης του μεσαιωνικού οικοδομήματος για να μην σου πάθει ζημιά και σου πέσει στο κεφάλι ή παύσει να είναι κατοικήσιμο (δεν ξέρω αν έχουν υποχρέωση προς το στέμμα να το συντηρούν) είναι δυσβάστακτα, σε σημείο που συνήθως οι ιδιοκτήτες τους αναγκάζονται να τα κάνουν τουριστικό αξιοθέατο για να ανταπαξέλθουν (πάρα πολλές ιδέες και χρήσεις για να βγάλουν λεφτά, πολλά φύκια για μεταξωτές κορδέλλες και πολύ ξύγκι από τη μύγα, αλλά βέβαια όλη η χώρα ειδικεύεται σε αυτά) ή το πουλάνε σε τιμές αστείες (ειδικά αν έχει ζημιές και είναι στου διαόλου τη μάνα που κανένας δεν θα το επισκεφτεί για να αφήσει κανένα δίφραγκο).
Άβαταρ μέλους
By otso
#842534 Ευχαριστω για τις απαντησεις συμβουλες

Επικοινωνησα με τον ιδιοκτητη , μου ειπε οτι δεν ειχε ιδεα και ουτε ειχε κοιταξει ποτε τον πινακα αν λειπει κατι , φανηκε να μην γνωριζει καν τι ειναι το ρελε διαφυγης. Τελος παντων εστειλε αμεσως ηλεκτρολογο που τοποθετησε εναν legrand 40ari συνδεσε την κουζινα τσεκαρησε θερμοσυφωνα , τα παντα ολα σωστα και εφυγε .

Το βραδυ αναψαν τα παιδια τον θερμοσυφωνα για μπανιο , το λαμπακι αναψε ο ηχος ακουστηκε αυτο που ακουγεται οταν ο θερμοσυφωνας ζεστενει το νερο , αλλά ζεστο νερο απο τις βρυσες γιοκ.

Το σπιτι εχει και φυσικο αεριο το οποιο δεν δουλευει μιας και δεν εχω αποφασισει ακομα εταιρια που θα συνδεσω .
Υποψιαζομαι οτι ο προηγουμενος ενοικιαστης χρησιμοποιουσε το φυσικο αεριο για ζεστο νερο και καπου θα υπαρχει μια βανα που θα απομονωνει τον θερμοσυφωνα και θα περναει το ζεστο του φυσικου αεριου.

Το φυσικο αεριο δεν χρειαζεται καποιο τανκ που να ζεσταινει νερο σωστα;
Α και παλιοτερα ειχε η πολυκατοικια καυστηρα πετρελαιου , αλλά αφου εβαλαν ολοι ατομικα φυσικο αεριο θα εχουν απομονωσει τις σωληνωσεις φανταζομαι .
Οι βανες του θερμοσυφωνα ειναι ολες ανοικτες , αν ηταν το ζεστο νερο στο αεριο δεν θα επρεπε να ηταν κλειστες;
Μηπως το ζεστο νερο του αεριου παει στον θερμοσυφωνα και μετα στις βρυσες; Αλλά τοτε θα πρεπει να το ζεσταινε και το ρευμα .
Μπερδεμα .
Παρακατω βαζω φωτο , και ικετευω για βοηθεια .

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By g8777
#842545 https://www.in.gr/2023/10/27/greece/fot ... a-24xroni/

:dizzy:

Γαμω τα σαπακια σας ελληνιολοι και τις πατεντες των απανταχου "μαστορων".

ΓΤΠΚ
Άβαταρ μέλους
By Chris
Το γεγονός αυτό, έκανε από την αρχή τον 53χρονο να μιλήσει για ηλεκτροπληξία στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σπίτι για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Δε μου ακουγεται τοσο απλο...
Άβαταρ μέλους
By glf
#842549 Εικόνα

Πωωω τζάμπα πήγε η κοπέλα.
Κοίτα εδώ... Ένωση καλωδίων για θερμοσίφωνα με ταινία... Δίπλα στη σωλήνα σε πίνακα χωρίς αυτόματο ρελέ...

Λίγο κάπου να ζεστάθηκε η ταινία χαλάρωσε και έκανε επαφή εκεί στη σωλήνα στο σπιράλ. Και ποιος ξέρει τι γείωση έχει το διαμέρισμα εκεί γύρω.