Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
otso έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ας δεχτούμε πως δεν είναι όλοι το ίδιο άνετοι οικονομικά και ας πάμε παρακάτω. Εμείς τρώμε έξω το πολύ μια φορά την εβδομάδα, συνήθως σε ταβέρνα ή γενικώς κάτι οικονομικό. Συνήθως σουβλάκια. Το ψάρι έχει κοπεί εδώ και καιρό εννοείται. Ακόμη και στο ψαράδικο της γειτονιάς, μας λένε πως έχει μειωθεί πολύ η κίνηση.
Μπορεί κάποιοι να είστε πιο άνετοι, και μπράβο σας.

Εσεις εχετε ΕΠΙΛΕΞΕΙ μια συγκεκριμενη οικονομικη διαχειριση για να ξοφλησετε το στεγαστικο σας μια ωρα αρχυτερα. Καλλιστα μπορειτε να αλλαξετε σταση και να σας περισσευουν χρηματα για παραπανω διακοπες ή περισσοτερες εξοδους τον μηνα.
Αυτο δεν εχει καμια σχεση με αυτον που στις 20 του μηνα εχει μεινει με ο,τι εχει στο σπιτι του και περιμενει να αλλαξει ο μηνας για να πληρωθει και να ψωνισει. Ή τον αλλον που δεν του περισσευουν λεφτα για ταβερνες, μεζεδοπωλεια για να βγει ο μηνας.
Προσοχη, δεν σου λεω τι να κανεις por dios :lol: σου λεω οτι εσεις εχετε επιλογη, αλλοι οχι. :s_howdy

Ποσο ειναι το οριο φτωχιας του φορουμ;
Γιατι αν ειναι μονο 60000 το χρονο εγω θα φυγω , θα παω αλλου.

Τι 60 χιλιαρικα ρε otso, αυτοι ειναι προυχοντες

Μιλαμε για κατω απο 25Κ αν εχεις στεγαστικο ή νοικι. Σε καποιες περιπτωσεις το 2ο μπορει να ειναι πιο πολλα λεφτα απο το 1ο.
Άβαταρ μέλους
By otso
Dimitris_P έγραψε:otso πόσο το έκλεισες το σπίτι και πού αν επιτρέπεται;

Μητσο Λαρισα , τα παιδια ηθελαν συγκεκριμενη περιοχη διπλα στο πανεπιστημιο . Τιμη 350 δυαρι. Διαλεξαμε εκει για πολλους λογους , ενας εκ των οποιων ειναι οτι ειναι φτηνα λογω του οτι δεν εχει Airbnb (ποιος να παει να νοικιασει καλοκαιρι λαρισα )
αλλος ενας το τρενο , ιδιο χρονο με αθηνα . Αλλος λογος οτι ειναι campus kai τα παιδια ξετρελλαθηκαν αφου εχουν μεγαλωσει στην φυση (αν πηγαιναν στην πατησιων θα αυτοκτονουσαν ) και τελευταιο η σχολη τους ειναι νεα μετα απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ δεν εχει ακομα αποφοιτους και φαινεται γαμιστερη απ οτι ρωτησα καθηγητη στον Βολο. (βεβαια το εχουν παραγαμισει μου φαινεται , σημερα εχουν απο τις 9 το πρωι μεχρι τις 9 το βραδυ)
Αυτο που δεν υπολογησαμε ηταν οτι θα γαμηθει ο Διας με τις πλημύρες .
Ενα αλλο που την πατησα ρε παιδια , ολοι λενε τετραγωνικα με τα μπαλκονια μεσα , εγω ειχα μεινει με την εντυπωση οτι δεν μετρανε απ τα παλια χρονια , και ενα ακομη οτι δεν αποκαλουνται τα σπιτια πια γκαρσονιερα δυαρι και τριαρι .
Άβαταρ μέλους
By glf
#842006 Κοζάνη δε παίζει τέτοιο πράμα. Γιατί τα μπαλκόνια δε τα πολυδουλεύουμε lol
Άβαταρ μέλους
By edmond
Dimitris_P έγραψε:Προφανώς το κάνουν για κουτοπονηρια

Αυτό, δεν εξηγείται αλλιώς.
Και γενικά στην επαρχία παρατηρώ μεγάλα μπαλκόνια, βεραντάρες δλδ.

Anonymous Founder έγραψε:Μπαλκόνια μετράνε από Λαμία και πάνω. Σε Αθήνα , Πάτρα και Γιάννενα, κανείς δεν μετράει και τα μπαλκόνια στα τετραγωνικά.

Ομολογώ πως δεν το ήξερα. :lol:
Κάτι σαν μανό νυχιών-->όζα ή σουβλάκι--->καλαμάκι.
Ή και το ανάποδο :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:O Ρουμελιώτης και τα Γιουβετσάκια δίπλα, είναι τίμια εστιατόρια, το ένα ταβέρνα το άλλο με μαγειρευτά. Κανένα από τα δύο δεν είναι γκουρμέ και τα δύο απευθύνονται περισσότερο στους γείτονες μιας και δεν σερβίρουν κάτι που δεν μπορείς να το βρεις και αλλού.
Το κόστος του φαγητού κρίνεται αναλόγως των μισθών. Μπορεί για τον κάτοικο της Γλυφάδας τα 20€ το άτομο να είναι φθηνά, αλλά για τον μέσο Έλληνα νομίζω πως όχι.
Επίσης το 20€ είναι φαγητό και νερό; Γιατί αν πάρεις και κάτι να πιεις, μπορεί να ανεβαίνει.
Τέσπα, είμαστε offtopic όπως και να 'χει. Ο καθένας γνωρίζει καλύτερα την τσέπη του (εκτός του g8777 που γνωρίζει και των υπολοίπων), άρα κάθε σχόλιο περιττεύει νομίζω.
Αποφεύγω το αλκοόλ όποτε δεν βλέπω που βοηθάει να πιω κάτι καμμία φορά βρίσκεται λίγο κρασί για μια πρόποση αλλά συνήθως άλλοι το παραγγέλνουν. Όποτε νεράκι, εξάλλου στα εστιατόρια πηγαινω για να μην μαγειρεύω όχι για να πιω.

Ένα από τα ποια άστοχα μέρη που έχω πάει για φαγητό είναι το CHE στον Πειραιά εκεί μου έφυγαν 45 ευρώ για ένα burger μια σαλάτα και ένα cocktail.

Θα προσπαθήσω να πάω το άλλο που ανέφερες επίσης και στο Μαντρί.

Ένα άλλο τίμιο για φαγητό είναι το Αντώνης στην Βούλα με ντόπιο κόσμο κυρίως.

Σε γενικές γραμμές έχω πάει σε πολλά εστιατορεια τον τελευταίο 1.5 χρόνο τα καλύτερα είναι αυτά που είναι value. Σουβλάκια ναι μεν είναι φθηνότερα λίγο από τα τίμια εστιατορεια αλλα έχουν παψει να είναι value εδώ και πολλούς μήνες λόγω συνεχών αυξήσεων στις τιμές και η ποιότητα συνήθως εξναι προβληματική. Σπάνια ποια να βρεις καλο κρέας σε αυτά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#842065 Το Μαντρί εμένα δεν μου άρεσε. Το θεωρώ πολύ ακριβό γι αυτό που είναι. Αν θέλεις κάτι καλό στην Γλυφάδα, σου προτείνω το Αγγελικό.
https://aggelikokalamaki.business.site/
Και το Nomsy, για φοβερό γύρο από μοσχάρι Black Angus.
https://nomsy-kebab.business.site/
Burger, Το καλύτερο όλων, Just Burgers.
https://justburgers.gr/

Σε άλλα δεν έχω πάει, ας μιλήσουν οι ντόπιοι. Τα παραπάνω όμως στα προτείνω, είναι πολύ καλά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
edmond έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Προφανώς το κάνουν για κουτοπονηρια

Αυτό, δεν εξηγείται αλλιώς.
Και γενικά στην επαρχία παρατηρώ μεγάλα μπαλκόνια, βεραντάρες δλδ.

Anonymous Founder έγραψε:Μπαλκόνια μετράνε από Λαμία και πάνω. Σε Αθήνα , Πάτρα και Γιάννενα, κανείς δεν μετράει και τα μπαλκόνια στα τετραγωνικά.

Ομολογώ πως δεν το ήξερα. :lol:
Κάτι σαν μανό νυχιών-->όζα ή σουβλάκι--->καλαμάκι.
Ή και το ανάποδο :shifty: :shifty:
Ας με διορθώσει κάποιος, αλλά τα μπαλκόνια δεν υπολογίζονται στη βόρεια Ελλάδα.

Στα μεικτά τετραγωνικά υπολογίζουν τον κοινόχρηστο χώρο που σου αναλογεί στον όροφο, δηλαδή είσοδο κτλ. Επίσης υπολογίζεται και ο ημιυπαίθριος. Αλλά όχι τα μπαλκόνια.

Στη Γερμανία τα μπαλκόνια υπολογίζονται ως το μισό τους και με βάση αυτό πληρώνεις και κοινόχρηστα.
Άβαταρ μέλους
By markvag

Εδώ πάνω πάντως ποτέ δεν το άκουσα. Βασικά, από τον otso το άκουσα πρώτη φορά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#842112 Ο αριθμός των τετραγωνικών που αναγράφεται στα συμβόλαια αφορά τον εσωτερικό χώρο και όχι μπαλκόνια/βεράντες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By pro
#842114 Στις αγγελίες πάντως στην Αθήνα βάζουν καθαρά τετραγωνικά, Θεσσαλονίκη και Λάρισα πχ μικτά, άρα ένα 10 με 15% παραπάνω.

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#842115 Στην Αθήνα τα τετραγωνικά είναι των κλειστών χωρών του σπιτιού, βεράντες, μπαλκόνια δεν τα υπολογίζουν. Τα κοινόχρηστα, κλιμακοστασιο,διάδρομος για είσοδο στο σπίτι, είσοδος για πολυκατοικία τα αναφέρουν στο συμβόλαιο αγοράς ως τμ αναλογικα.
Οπότε η τιμή του τετρσγ Νίκου όταν αγοράζεις δεν συγκρίνεται με την τιμή στη Θεσσαλονίκη.

.