Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By glf
PaNick67 έγραψε:Να κανω μια μαντεψια; Ειχε ή καποιος προσπαθησε να βαλει και αρχισε να πεφτει συχνα πυκνα, οποτε τον βγαλανε για να μην πληρωσουν ελεγχο ολης της εγκαταστασης :lipsealed: :s_wink

+1
Άβαταρ μέλους
By glf
#841945 Έτσι είμαι.. φέτος :) στο rack.

Καταρχάς είχαμε φέρει εκεί και τα ομοαξονικά της τηλεόρασης από όλα τα δωμάτια και εκεί είναι και ο ενισχυτής.

Έχει patch panel που είναι πολύ χρήσιμο για μας που τα σκαλίζουμε. Με τα χρόνια έχω ρίξει εκεί και 3-4 καλώδια ακόμα..

Ε και μετά έχω το Speedport της cosmote μόνο για DSL modem και ένα mikrotik για router. Με την 50αρα γραμμή ούτε στο 5% δε δουλεύει..

Αυτό δίνει απευθείας στα Access points και στο κεντρικό switch. Βρήκα ένα μεταχειρισμένο CRS326 και έγινε αναβάθμιση από το CRS125 που είχα πριν.

Είμαι έτοιμος και για να ρίξω 2 οπτικές εντός του σπιτιού κυρίως για το NAS. Αυτό δεν είναι εδώ, είναι ολόκληρο full tower PC. Έχω φίλο τεχνικό που έχει και splitter, είναι το επόμενο project για το χειμώνα :)

Αυτό που χωράει άνετα στο rack είναι ένα ultra mini pc που τρέχει τα container σε proxmox. Πρέπει να τρέχει κάπου 12 εφαρμογές.

Και έχω και αρκετό χώρο για επιπλέον αργότερα.

Εκεί έχω βγάλει 2 επιπλέον εξόδους σε άδειες ηλεκτρολογικές σωλήνες που βγαίνουν έξω από το σπίτι και περπατάνε μέσα από τη θερμοπροσοψη. Όταν έρθει καμία οπτική ίνα, θα μπει εύκολα μέσα.

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#841965 Στο νησί στο μετασεισμικο σπίτι όταν κάναμε ντους μας κτυπαγε το ρεύμα !!!! Διαρροή δεν βρήκαμε οπότε φωνάζαμε δδεδηε και βρήκε ότι ο χαλκος της γείωσης που ήταν χωμένος στο έδαφος είχε εξαφανισθεί 70 χρόνια. Εβαλαν καινούριο και όλα εντάξει από τότε.

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Conversation
Άδωνις Γεωργιάδης
@AdonisGeorgiadi
Χθες το βράδυ είχα μία από τις σπάνιες στιγμές στην Πολιτική που κάποιος πολιτικός προλαβαίνει να δει τα αποτελέσματα της δράσης του. Ευχαριστώ τον Θεό που με Αξίωσε να είμαι χθες στα εγκαίνια που έκανε ο Kyriakos Mitsotakis στο One&Only Aesthesis, το πολυτελές Resort της Grivalia στην θρυλική τοποθεσία της Γλυφάδας, τα Αστέρια.

Πρόκειται για ένα reasort στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα.

στα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού Κόλπου και φωλιασμένο μέσα σε μια δασική έκταση 210 στρεμμάτων, το One&Only Aesthesis φιλοδοξεί να γίνει ένα γαλήνιο καταφύγιο με εκπληκτική θέα και την αίσθηση ενός ιδιωτικού νησιού.
Το έργο αυτό σας το είχα παρουσιάσει εδώ ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις διάφορες του φάσεις απο την ώρα που ξεκίνησε στην έναρξη της θητείας μου τότε και καθώς προχωρούσε απο τα σχέδια και τις άδειες στην κατασκευή του.
Εκεί ήταν χθες ο ιδιοκτήτης της Fairfax και αληθινός φίλος της Ελλάδος κ. Πρέμ Γουάτσα.
Ο κ. Γουάτσα με της εξαγορά της Eurobank, της Eurolife και της Grivalia έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη Χώρα μας. Ήρθε στις δύσκολες εποχές για μας επί Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και συνεχίζει ακάθεκτος με νέες επενδύσεις μέχρι σήμερα διαφημίζοντας την Ελλάδα μας παντού.
Τον Ευχαριστώ ως Έλληνας για αυτό αλλά και για την προσωπική του φιλία με την οποία με Τιμά και την δημόσια αναγνώριση από μέρους του για το πόσο τους βοήθησα να κάνουν τα οράματα τους για την Ελλάδα πραγματικότητα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου. Κάθε φορά που ανθρώποι αυτού του ήθους και της προσφοράς μιλούν τόσο θερμά για το έργο μου, δεν σας κρύβω ότι αισθάνομαι υπερηφάνεια.
Το Resort αυτό που μεταμορφώνει όχι μόνον την Γλυφάδα αλλά ολόκληρη την Αττική είναι δημιούργημα του κ. Γιώργου Χρυσικού, ενός εξαιρέτου ανθρώπου με αληθινό όραμα με τον οποίο είχα την τιμή να συνεργαστώ στενά για αυτό αλλά και για άλλα επενδυτικά τους σχέδια.
Σκοπός της Κυβερνήσεώς μας από την πρώτη μέρα που μας εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός ήταν η Ελλάδα να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο και το τουριστικό μας προϊόν να ανεβεί κατηγορία και να προσελκύσουμε ταξιδιώτες πολύ υψηλότερου εισοδήματος ώστε να αφήνουν στην χώρα μας περισσότερα χρήματα, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας με υψηλότερους μισθούς και να ανεβεί όλο το βιωτικό επίπεδο του Λαού μας.

Υπό την καθοδήγηση του Philippe Zuber, Διευθύνοντος Συμβούλου της Kerzner International, και του Yann Gillet, του Γενικού Διευθυντή του θέρετρου, το One&Only Aesthesis έγραφε το http://thehoteltrotter.com τον περασμένο Ιούνιο είναι έτοιμο να κάνει θραύση στην παγκόσμια σκηνή της φιλοξενίας. «Τοποθετημένο σε στρατηγική θέση σε μια από τις πιο θρυλικές πόλεις του κόσμου, το θέρετρο αποτίει φόρο τιμής στη ζωντανή ενέργεια, την αυθεντικότητα και τη φυσική ομορφιά της Αθήνας. Το One&Only Aesthesis είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που ενσωματώνει ευφυώς την ειδυλλιακή ομορφιά του Αιγαίου. Οι κατασκευές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με τη μοναδική ομορφιά της ελληνικής ακτογραμμής. Λουσμένη στο περίφημο αττικό φως, η αρχιτεκτονική ενσωματώνει τον σχεδιασμό της δεκαετίας του '60 με ψηλά ταβάνια, δερμάτινες πινελιές, γήινα χρώματα και φυσικούς τόνους».

Villa One: Το σήμα κατατεθέν της χλιδής

Το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια, bangalows και βίλες. Σήμα κατατεθέν του
η Villa One. Πρόκειται για μια διώροφη βίλα δύο υπνοδωματίων 1.400 τ.μ.! Η εν λόγω βίλα εκφράζει την φιλοσοφία της πολυτέλειας κατά το
One&Only Aesthesis.

Ένας υπέροχο σημείο της Αττικής, τα Αστέρια της Γλυφάδος, που παραμένει στην Ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΤΑΔ παραχωρημένο με μακροχρόνια μίσθωση από αυτήν στην Grivalia, από εκεί που ήταν παρατημένο για δεκαετίες θα προσφέρει απίστευτες υπηρεσίες, ομορφιά, θα φέρνει τον χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, events κλπ θα κάνει την Αθήνα το επίκεντρου του Παγκοσμίου Τουρισμού και μάλιστα για 12 μήνες τον χρόνο

(Ολα αυτά σε ένα tweet)

Και όλα αυτά ενώ πέφτουν σοβάδες στο σπίτι του και έχει έπιπλα από την SATO. :help:

( Δεν ρωτάω καν πόσο κοστίζει το μηνιαίο σούπερ μάρκετ, ακόμα και ο γρανίτης που λέγεται Οτσο θα ραγίσει.
Μπουχουχουχουχου :s_cry ).

Κανένας όμως πάνω σε αυτή τη γη δεν πρέπει να στερείται το όνειρο της Λα λα λαντ :adminpower:

Λα λα λαντ. Εκεί που τα όνειρα βγαίνουν αληθινά :inlove:

Οι υπόλοιποι φατε κριτσινια :s_empathy
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841977 Στην θέση αυτού του εξαμβλώματος, μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρχαν τα διάφορα Balux. Πήγαινες το πρωί για μπάνιο ή καφέ, το βράδι για ποτάκι στην παραλία, δίπλα είχε κλαμπάκι. Πρέπει για χρόνια να έχω πιει 100άδες ποτά εκεί χωρίς υπερβολή. Σχεδόν κάθε ΣΚ, μετά το μπάνιο ή πιο αργά για ποτό. Και όχι μόνον εγώ, όλοι οι Αθηναίοι. Φθηνά, χωρίς πόρτα, με τσάμπα πάρκινγκ ουσιαστικά.
Τώρα, φάτε ανάπτυξη και Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:
Οι υπόλοιποι φατε κριτσινια :s_empathy

https://youtu.be/lji1UXbKnIg?si=l2Ojh-CDKCVTS7Kw
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
glf έγραψε:Έτσι είμαι.. φέτος :) στο rack.

Καταρχάς είχαμε φέρει εκεί και τα ομοαξονικά της τηλεόρασης από όλα τα δωμάτια και εκεί είναι και ο ενισχυτής.

Έχει patch panel που είναι πολύ χρήσιμο για μας που τα σκαλίζουμε. Με τα χρόνια έχω ρίξει εκεί και 3-4 καλώδια ακόμα..

Ε και μετά έχω το Speedport της cosmote μόνο για DSL modem και ένα mikrotik για router. Με την 50αρα γραμμή ούτε στο 5% δε δουλεύει..

Αυτό δίνει απευθείας στα Access points και στο κεντρικό switch. Βρήκα ένα μεταχειρισμένο CRS326 και έγινε αναβάθμιση από το CRS125 που είχα πριν.

Είμαι έτοιμος και για να ρίξω 2 οπτικές εντός του σπιτιού κυρίως για το NAS. Αυτό δεν είναι εδώ, είναι ολόκληρο full tower PC. Έχω φίλο τεχνικό που έχει και splitter, είναι το επόμενο project για το χειμώνα :)

Αυτό που χωράει άνετα στο rack είναι ένα ultra mini pc που τρέχει τα container σε proxmox. Πρέπει να τρέχει κάπου 12 εφαρμογές.

Και έχω και αρκετό χώρο για επιπλέον αργότερα.

Εκεί έχω βγάλει 2 επιπλέον εξόδους σε άδειες ηλεκτρολογικές σωλήνες που βγαίνουν έξω από το σπίτι και περπατάνε μέσα από τη θερμοπροσοψη. Όταν έρθει καμία οπτική ίνα, θα μπει εύκολα μέσα.

ΕικόναΕικόνα
glf πολύ ωραίος!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
GTS έγραψε:Λιγο ασχετη ερωτηση. Ολη αυτη η πολυπλοκοτητα γιατι χρειαζεται; Πχ οπτικη ινα πρεπει να ειναι youtuber και να ανεβαζεις ενα βιντεο την μερα για να την δικαιολογησεις. Εthernet το ιδιο, πρεπει να εχεις επαγγελματικη χρηση.

Και για τα LED αν θελουν τροφοδοτικο δεν θα τα εβαζα σε σπιτι, αλλο σε γραφειο που θελεις φωτισμο ολη μερα και ολη νυχτα.

Τα πατωματα μου θυμιζεις τι υλικο ειναι; Επισης η ενδοδαπεδια ειναι με ΦΑ ή αντλια θερμοτητας?
Δε θεωρώ πλέον την οπτική ίνα υπερβολή. Άλλωστε όταν κάνεις ανακαίνιση, κοιτάς μπροστά ώστε για 10-20 χρόνια να μη χρειαστούν πολλές παρεμβάσεις.

Ethernet για τηλεόραση. Επίσης το synology δεν συνδέεται με wifi. Άρα μονόδρομος.

Οι λεντοταινίες σε κουζίνα και ψευδοροφή θέλουν πάντα τροφοδοτικά.

Τα σποτ είναι led αλλά GU10 220V.

Το πάτωμα είναι παρκέ (το ημιμασίφ) της Quickstep, δες το site, γνωστή εταιρία στην Ευρώπη.

Ενδοδαπέδια είναι με ΦΑ. Κατασκευή Rehau.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#842117 Σε ανακαίνιση σπιτιού του 35!!! Που ειχε μωσαϊκό παλιό, και το είχαν ξηλώσει και βάλει κεραμικά πλακάκια, μπαίνει τώρα γρανιτοκονια πατητη, παντού!! Το ίδιο και στα πλακάκια τοίχου στο μπάνιο. Βολεύει γιατί έχει χρώματα πολλά να επιλέξεις και δεν ξηλώνεις τα πλακάκια...

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Anonymous Founder έγραψε:Υδραυλικά δεν θα αλλάξεις;
Όχι γιατί είναι σε 2 κοντινά σημεία στο σπίτι και τα τσεκάραμε με πιεστικό. Νομίζω οτι τα είχαν αλλάξει εδώ και 10 χρόνια ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Πίνακα βέβαια αλλάξαμε μονοφασικος ήταν άλλωστε. Και περάσαμε μερικές πρίζες ακόμα και σημεία για ίντερνετ.

.
Άβαταρ μέλους
By otso
224v έγραψε:Σε ανακαίνιση σπιτιού του 35!!! Που ειχε μωσαϊκό παλιό, και το είχαν ξηλώσει και βάλει κεραμικά πλακάκια, μπαίνει τώρα γρανιτοκονια πατητη, παντού!! Το ίδιο και στα πλακάκια τοίχου στο μπάνιο. Βολεύει γιατί έχει χρώματα πολλά να επιλέξεις και δεν ξηλώνεις τα πλακάκια...

.

Θρασυβουλε ,φωτο και το πατωμα με ενδιαφερει , βγαλε συνεχεια αντε δουλεια δεν εχεις , καθε μερα ψαρεμα δεν βαρεθηκες ;
Άβαταρ μέλους
By 224v
otso έγραψε:
224v έγραψε:Σε ανακαίνιση σπιτιού του 35!!! Που ειχε μωσαϊκό παλιό, και το είχαν ξηλώσει και βάλει κεραμικά πλακάκια, μπαίνει τώρα γρανιτοκονια πατητη, παντού!! Το ίδιο και στα πλακάκια τοίχου στο μπάνιο. Βολεύει γιατί έχει χρώματα πολλά να επιλέξεις και δεν ξηλώνεις τα πλακάκια...

.

Θρασυβουλε ,φωτο και το πατωμα με ενδιαφερει , βγαλε συνεχεια αντε δουλεια δεν εχεις , καθε μερα ψαρεμα δεν βαρεθηκες ;
Θα βάλω όταν ολοκληρωθεί το πάτωμα και τα λουτρά!!! Αλλά παίρνει χρόνο η κάθε στρώση να στεγνώσει για την επόμενη...

.