Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#841477 ο george φαίνεται οτι ακολουθεί τη συνταγή buy the rumors , sell the news που se συνδυασμό με την ανακατωσούρα στη μέση Ανατολή μας δίνουν ένα καλό success rate .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841483 Το σενάριο που είχα διαβάσει για το ΧΑΑ είναι πτώση γιατί με την επενδυτική βαθμίδα πολλά κεφάλαια θα έφευγαν για άλλες αγορές, μέχρι να έρθουν τα νέα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
George_Prix έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν θα ήταν καλύτερα (και για σένα) να αποδειχτεί ότι διάβασες λάθος τις εξελίξεις;

Οχι. Για μενα ειναι καλυτερο να μου πιανουν οσα σκεφτομαι. Αν σκεφτομαι αλλα και γινονται αλλα, την πουτσισα :shifty:

Μπαιδεγουει δεν ειπα να πεφτουν για παντα οι συστημικες τραπεζες, για τις προσεχεις εβδομαδες/μηνες μιλαω. Και σε περιπτωση που την πας σε πολιτικο επιπεδο την κουβεντα, απλα ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ απο τη μερια μου!!!

Εύχεσαι να πέσει το χρηματιστήριο ώστε να σου βγουν αυτά που σκεφτόσουν, και αναρωτιέμαι πόσοι άλλοι Έλληνες εύχονται τα πράγματα να πάνε άσχημα στην αγορά για να μην διαψευσθούν οι προβλέψεις τους.

Σε κάθε περίπτωση ομολογώ ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο σκέψης.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Χρήστος Λάππας έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν θα ήταν καλύτερα (και για σένα) να αποδειχτεί ότι διάβασες λάθος τις εξελίξεις;

Οχι. Για μενα ειναι καλυτερο να μου πιανουν οσα σκεφτομαι. Αν σκεφτομαι αλλα και γινονται αλλα, την πουτσισα :shifty:

Μπαιδεγουει δεν ειπα να πεφτουν για παντα οι συστημικες τραπεζες, για τις προσεχεις εβδομαδες/μηνες μιλαω. Και σε περιπτωση που την πας σε πολιτικο επιπεδο την κουβεντα, απλα ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ απο τη μερια μου!!!

Εύχεσαι να πέσει το χρηματιστήριο ώστε να σου βγουν αυτά που σκεφτόσουν, και αναρωτιέμαι πόσοι άλλοι Έλληνες εύχονται τα πράγματα να πάνε άσχημα στην αγορά για να μην διαψευσθούν οι προβλέψεις τους.

Σε κάθε περίπτωση ομολογώ ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο σκέψης.

Ζμπουτσαμ τι σκεφτονται οι αλλοι. Κι επισης ζμπουτσαμ αν χασουνε ολοι οι αλλοι επενδυτες του ΧΑΑ. Ο στοχος μου ειναι να κερδισω εγω. Δεν ξερω αν εχεις στα υποψιν τι ακριβως παιζει στο ΧΑΑ αλλα απο ολα τα χρηματα που μπαινουν μεσα στον κουβα, καποιοι που κανουν σωστες προβλεψεις βγαινουν κερδισμενοι και καποιοι με λαθος προβλεψεις βγαινουν χαμενοι. Για να κερδισουν καποιοι, υποχρεωτικα καποιοι αλλοι πρεπει να χασουν. Κανενας δεν αναγκαζει τον αλλον να αγορασει ή να πουλησει ΣΗΜΕΡΑ ουτε φυσικα τον αναγκαζει να ασχοληθει με την ΤΑΔΕ μετοχη. Ενηλικες ανθρωποι κανουν τις επιλογες τους και βγαινουν κερδισμενοι ή χαμενοι. Τοσο απλα :s_yes

Αλητεια ειναι αυτο που κανανε πριν 20 χρονια οι μεγαλοι που ελεγχουν το χωρο και πεισανε (μεσω των πολικων και των ΜΜΕ) ολο τον κοζμακη οτι η ανοδος θα κρατησει για παντα, με αποτελεσμα να χαθουν περιουσιες που ειχαν αποκτηθει με ιδρωτα. Εγω που απλα υποθετω (ΔΕΝ ΞΕΡΩ) τι θα γινει, παιρνω το ρισκο μου και οπως ειπα και νωριτερα ελπιζω να εχω δικιο στο σκεπτικο μου (αναλογα με την καθε διαφορετικη περιοδο), ωστε να μασουλησω κανενα κοκαλακι σαν ανταμοιβη.

Και επειδη εχω την αισθηση οτι παλι σκεφτεσαι με βλακωδη πολιτικα κριτηρια οσον αφορα το ποστακι μου, θα στο καταληξω επισης με πολιτικο σχολιο. Η παιδεια μου και η ανθρωπια μου, εκφραζονται με την ψηφο μου. Ψηφιζω κομματα που θα σταθουν κοντα στο λαο και θα προσπαθησουν να τον προστατευσουν απο τα κορακια που του πινουν το αιμα. Δηλαδη απο τις τραπεζες, τα λαμογια και ολους τους επιχειρηματιες που λυμαινονται το ΧΑΑ και το χρημα γενικοτερα.

Εν κατακλειδι:
Την επομενη φορα σκεψου καλα τι θα ψηφισεις, ενα κομμα που θα προστατεψει και δε θα πηδηξει το λαουτζικο και μετα να κανεις μαθηματα ηθικης σε αλλους :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#841524 Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο βαριά το είχες πάρει. Να ευχηθώ να πάνε χάλια τα πράγματα ώστε να βγεις σωστός; :s_empathy

Αλήθεια, σε ποιο σημείο του προηγούμενου μηνύματος μου έκανα μάθημα ηθικής; Θα ήθελες να το επισημάνεις λίγο ώστε να το αποφύγω στο μέλλον;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#841525 Αρχικα να πω οτι δε θελω να πατωσει το ΧΑΑ για παντα. Απλα για τεχνικους λογους με συμφερει να πεσει καπως το προσεχες διαστημα.

Επισης σε αντιθεση με σενα, εγω θα εχω καποιο οφελος αν πανε τα πραγματα οπως τα εχω κατα νου. Εσυ θελεις να παει καλα το ΧΑΑ για να εχεις ενα λογο να βαρας παλαμακια για τον Κουλη.

Χαοτικη η διαφορα στον τροπο σκεψης μας. Δεν υπαρχει λογος να συνεχισει η κουβεντα.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#841528 Το να πάει καλύτερα το ΧΑΑ απηχεί μια πιο υγιή οικονομία :s_roses
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#841529 Aν και δεν έχω παρακολουθήσει την αγορά τελευταία, δείχνει ενδιαφέρουσα περίοδος για πρόβλεψη πτώσης. Θεωρητικά όσο πλησιάζουμε τις γιορτές, και τα σχετικά παγιωμένα πλέον προέρτια τύπου bfriday και cmonday (σε θεωρητική πάντα βάση), όποιος παίζει μπαλίτσα με retail sector χαρτιά προσμένει άνοδο. Σε άλλες επενδυτικές επιλογές τα πράγματα είναι αρκετά mixed, ειδικά αν προστεθούν στη φασολάδα οι παρούσες διεθνείς καταστάσεις. Εάν μιλάμε για μικρό πτωτικό margin και ψιλοάμεσα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βγει μεροκαματάκι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Same_old_story έγραψε:Το να πάει καλύτερα το ΧΑΑ απηχεί μια πιο υγιή οικονομία :s_roses

Δεν θα το έλεγα ότι ισχύει γενικά... Βέβαια, εξαρτάται και από το τι εννοεί ο καθένας με το "πιο υγιής οικονομία"
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#841742 Το αντίθετο ισχύει; Δηλαδή μια πτώση του χρηματιστηρίου (ως γενική τάση, δεν μιλάμε για μια μέρα) αποτελεί ένδειξη μιας λιγότερο υγειούς οικονομίας;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το αντίθετο ισχύει; Δηλαδή μια πτώση του χρηματιστηρίου (ως γενική τάση, δεν μιλάμε για μια μέρα) αποτελεί ένδειξη μιας λιγότερο υγειούς οικονομίας;

https://www.capital.gr/finance/chart/hi ... terval=all
Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου, σε μια αγορά σαν την ελληνική, λεει μισές αλήθειες και πολλά ψέματα. Και απευθύνεται σε ελάχιστους.
ΓΔ: 5247 μονάδες, 9/11/2007.
2 χρόνια μετά,
ΓΔ: 1538, 27/2/2009
Πότε έλεγε την αλήθεια το χρηματιστήριο; :s_dunno

Μια από τις μεγαλύτερες ληστείες έγινε το 1999, με την φούσκα, η οποία επαναλήφθηκε και το 2007 βεβαίως. Τώρα, πάμε για μια ακόμη, αν και τώρα ελάχιστοι έχουν λεφτά, άρα θα πονέσουν λιγότεροι.
Να θυμίσω πως ο Μητσοτάκης παρέλαβε το ΓΔ στις 860 μονάδες, και 4.5 χρόνια μετά, είναι στις 1175 μονάδες, με πτωτικές τάσεις κι ενώ η χώρα είχε μπει από το 2018 και πιο πριν σε ανάπτυξη (όχι ακριβώς ανάπτυξη βέβαια, απλώς πάλευε και παλεύει να επανέλθει σε προηγούμενα επίπεδα, δεν είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες χώρες που δεν είχαν τέτοια πτώση όπως εμείς).
300 μονάδες λοιπόν σε 4.5 χρόνια, δεν είναι και για πανηγύρια αν με ρωτάς. Σαφώς καλύτερα από τις περίπου μηδενικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βέβαια, αλλά και πάλι...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#841750 Ρώτησα εγώ πουθενά αν πρέπει να πανηγυρίζουμε;

Η ερώτηση μου ήταν σαφής. Αν η παρατεταμένη άνοδος του χρηματιστηρίου δεν είναι ένδειξη του ότι η οικονομία πάει καλά, η παρατεταμένη πτώση του είναι ένδειξη ότι η οικονομία πάει άσχημα;

Μέσα στην κρίση που το χρηματιστήριο είχε πιάσει πάτο, δεν αντανακλούσε την τότε κατάσταση της οικονομίας;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#841751 Άρα το 2007 αντανακλούσε μια υγιή οικονομία; Γιατί μετά χρεοκοπήσαμε λοιπόν;

Δεν γίνεται να ερμηνεύεις μονομερώς την άνοδο ή την πτώση.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#841753 Έχω την εντύπωση ότι το χρηματιστήριο ακολουθεί την οικονομία, όχι το αντίστροφο.

Όσο τα πράγματα είναι (ή δείχνουν) καλά, το χρηματιστήριο ανεβαίνει. Μόλις αρχίσουν να φτάνουν κακά μαντάτα από τις αγορές, οι επενδυτές πανικοβάλλονται και το χρηματιστήριο πέφτει,