nikos έγραψε:George_Prix έγραψε:12 ευρώ το χρόνο μου βγαίνει η θραύση κρυστάλλων.dimviii έγραψε:και αν σου σπασουν τζαμι απο κλοπη? Ναυλον και ταινια μεχρι να ληξει το 6μηνο?
Αυτο να σου πω την αληθεια δεν το πολυφοβαμαι...
Το αμαξι το παρκαρω μεσα σε αυλη και τα μικρα διαστηματα που το παρκαρω στο δρομο φροντιζω να μη φαινεται ΤΙΠΟΤΑ προκλητικο μεσα στο αμαξι. Ουτε καν σακουλα απο σουπερ μαρκετ που θα μπορουσε να τους κεντρισει το ενδιαφερον.
Τεσπα, μια ιδεα ειπα. Εμενα μεχρι τωρα μου εχει αποφερει πολλα λεφτα κερδος παντως. Πιθανοτατα κι αλλοι που δεν τους εχουν σπασει κλεφτες ποτε το τζαμι, να κανουν τις πραξεις και να δουνε οτι "τσαμπα" πληρωσαν θραυση τα τελευταια 30 χρονια
Θα κάτσω να μπω σε μια διαδικασία αν το σπάσουν να κάνω στο άλλο εξάμηνο κάλυψη θραύσης για να γλυτώσω 12 ευρώ όλη τη χρονιά?
Θα κυκλοφορώ με σακούλα στο τζάμι μέχρι να λήξει η παλιά?
Αν φτάσω σε αυτό το σημείο τότε κακώς κυκλοφορώ με αμάξι γιατί δε θα είμαι ικανός ουτε ποδήλατο να συντηρήσω.
Φαντάζομαι σε πιο σοβαρά θέματα που θα είναι φρένα ή μηχανικά τι εκπτώσεις θα έκανα.
Όχι φιλε
Καλα μη βαρας
Παντως σε γενικες γραμμες κραταμε στην ακρη του μυαλου μας το εξης:
Ολες οι ασφαλειες, τα συνταξιοδοτικα προγραμματα κτλ, ειναι φτιαγμενα για να βγαζει λεφα η μπανκα, η εταιρια.
Σου παιρνουν εσενα για παραδειγμα σε ολη τη ζωη σου 1000 € για θραυση. Ειναι υπολογισμενο οτι κατα μεσο ορο ο καθε οδηγος θα δωσει 500 € για σπασμενο τζαμι σε ολη τη ζωη του. Καποιοι ειναι ατυχοι (ή κουτοι που αφηνουν μια τσαντα στο καθισμα του συνοδηγου) και μπορει να πληρωσουν 2000 € σε ολη τους τη ζωη. Με βαση το νομο των πιθανοτητων ομως (με τον οποιο υπολογιζουν την κερδοφορια τους οι εταιριες), συμφερει να μην πληρωσεις ΠΟΤΕ για θραυση. Αρκει βεβαια να εισαι ικανος να εχεις ενα κομποδεμα και να πληρωσεις το σπασμενο τζαμι οταν κατσει η στραβη.
Ομοιως τα ενσημα που πληρωνουν οι εργαζομενοι. Μπορει καποιος να δωσει 100χιλιαρικα σε ολη τη ζωη του και απο συνταξη στα γεραματα προλαβαινει να παρει πισω τα 60 χιλιαρικα κατα μεσο ορο (τυχαιο νουμερο). Επισης συμφερει να μην πληρωσεις ΠΟΤΕ γαμησιατικα για ενσημα. Αλλα επειδη κανενας (ή σχεδον κανενας) δε θα φτασει στα γεραματα εχοντας κρατησει αυτα τα 100 χιλιαρικα που εδωσε για ενσημα στην ακρη, προφανως και αποτελει ενα καλο αποκουμπι να ξερεις οτι εχεις μια συνταξη για τα γεραματα σου.
Ομοιως με την ασφαλεια υγειας. Ειναι υπολογισμενο οτι κατα μεσο ορο ο καθε ενας θα χρειαστει για νοσηλεια, φαρμακα κτλ πολυ λιγοτερα απο οσα θα πληρωσει συνολικα στη ζωη του για ασφαλιστρα. Εκει χανουν πολλα λεφτα οι πολλοι και "κερδιζουν" οι ατυχοι που θα τους κατσει καμια βαρια αρρωστια ή κανενα ατυχημα. Προσοχη στα εισαγωγικα το "κερδιζουν" για να μην αρχισετε να με βριζετε κιολας!
Προφανως δεν προτεινω να μην κανει καποιος ασφαλεια ζωης, ασφαλεια στο αυτοκινητο, να μην κολλαει ενσημα κτλ. Απλα μη σας ακουγεται τοσο τρελο κατι που ειναι κερδοφορο με βαση το νομο των πιθανοτητων, τον οποιο εκμεταλευονται οι εταιριες για να μας πινουν το αιμα!

) στατιστικη μου, που γινεται ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΓΑΜΑΤΗ (