Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
Dimitris_P έγραψε:
sknipper έγραψε:Πλέον η αντικειμενική είναι πιο υψηλή από την εμπορική αξία.

Εξαρτάται κυρίως από την περιοχή και την ηλικία του διαμερίσματος.

Καιρό τώρα και δεν έχω πετύχει εμπορική χαμηλότερη της αντικειμενικής σε 15ετίας στα νότια προάστια. Ο καθένας ζητάει ότι του λείπει..

Και ούτε πρόκειται να βρείς πλέον , αφού με απόδοση 1 % στις καταθέσεις , τον καθημερινό φόβο του κουρέματος , τον έτσι και αλλιώς φόρο περιουσίας που θα μπεί με το περιουσιολόγιο , αλλά και το μεγάλο κόστος αντικατάστασης ενός ακινήτου , όποιος δεν χρωστάει και με τις 100 δόσεις πλέον εύκολα δεν χρωστάει , δεν πουλάει αν δεν πιάσει τουλάχιστον την τιμή αντικατάστασης , αλλά ταυτόχρονα να ξέρει τι να κάνει τα λεφτά .

Τις τελευταίες μέρες με τις απειλές περί δήμευσης όσων δεν δηλωθούν στο περιουσιολόγιο , έχει αρχίσει διερευνητικό ψάξιμο στα μεσιτικά γραφεία , ενώ έχουμε αρκετές πωλήσεις σε καλές τιμές παλιών σπιτιών , μιλώντας πάντα γιά ποσά μέχρι 100.000 χωρίς δάνειο και μέχρι 150.000 με ελάχιστα δάνεια που έχουν δοθεί , σύμφωνα με πληροφορίες από συμβολαιογράφους .

Αυτά γιά να επιβεβαιωθεί γιά άλλη μιά φορά το ρητό , ότι τον πάτο και την κορυφή , τους βλέπεις ΑΦΟΥ τους περάσεις .

Επειδή βέβαια ζούμε στην Ελλάδα και δει στην πτωχευμένη Ελλάδα , αυτά ισχύουν μέχρι σήμερα , αφού αύριο μπορεί να έχουν αλλάξει , προς κάθε κατεύθυνση .
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#84719 Εγώ πάντως βλέποντας νεόδμητα μπορώ να πω ότι αξίζει 1 στα 100 τα λεφτά που ζητάνε.Και σου λένε ότι σου κάνουν και χάρη όταν σου αφήνουν 200 κάτι που έκανε 300-350 ενώ ήταν φούσκα βέβαια για διαμερίσματα που μπορεί να έχουν τα πάντα αλλά να είναι μακριά από μετρό για παράδειγμα και μακριά από Αθήνα οπότε θα θες αυτοκίνητο.Βάλε και τα συμβολαιογραφικά,την αμοιβή του μεσίτη και το φόρο 23% και φτάνω να ακούω τιμές ''χάρισμα'' 270χιλιάρικα για ~85τ.μ. στον 3ο σε 4 διαφορετικές περιοχές από 4 διαφορετικούς μεσίτες.
Για το τελευταίο θέλω να ρωτήσω κάτι.
Ένας από τους μεσίτες μου είπε πως όλα τα διαμερίσματα που είδαμε έχουν 3% φόρο ενώ οι υπόλοιποι τρεις απορούσαν πώς μπορεί να μου το είπε αυτό ο άλλος και μου έλεγαν για 23%.
Από αυτό λέει το 23% μπορεί αν ζητήσεις ας πούμε καλύτερη τιμή να αποροφήσει συνήθως ένα 4% π.χ. ο κατασκευαστής.Επειδή δεν τα ξέρω μπορεί κάποιος που γνωρίζει να με κατευθύνει;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#84785 Ρε παιδια, γιατι το κουραζετε? Supply and demand. Αν, ενω συμβαινουν οσα συμβαινουν γυρω μας (στη χωρα, στα ακινητα, στην αγορα ακινητων) συνεχιζουν να υπαρχουν τετοια παραδειγματα, τοτε ή οοοοολοι αυτοι ειναι |λογοκρισία|, ή ειμαστε "εμεις" (οι ενδιαφερομενοι)...
Άβαταρ μέλους
By xenos
Cosmonaut21 έγραψε:Εγώ πάντως βλέποντας νεόδμητα μπορώ να πω ότι αξίζει 1 στα 100 τα λεφτά που ζητάνε.Και σου λένε ότι σου κάνουν και χάρη όταν σου αφήνουν 200 κάτι που έκανε 300-350 ενώ ήταν φούσκα βέβαια για διαμερίσματα που μπορεί να έχουν τα πάντα αλλά να είναι μακριά από μετρό για παράδειγμα και μακριά από Αθήνα οπότε θα θες αυτοκίνητο.Βάλε και τα συμβολαιογραφικά,την αμοιβή του μεσίτη και το φόρο 23% και φτάνω να ακούω τιμές ''χάρισμα'' 270χιλιάρικα για ~85τ.μ. στον 3ο σε 4 διαφορετικές περιοχές από 4 διαφορετικούς μεσίτες.
Για το τελευταίο θέλω να ρωτήσω κάτι.
Ένας από τους μεσίτες μου είπε πως όλα τα διαμερίσματα που είδαμε έχουν 3% φόρο ενώ οι υπόλοιποι τρεις απορούσαν πώς μπορεί να μου το είπε αυτό ο άλλος και μου έλεγαν για 23%.
Από αυτό λέει το 23% μπορεί αν ζητήσεις ας πούμε καλύτερη τιμή να αποροφήσει συνήθως ένα 4% π.χ. ο κατασκευαστής.Επειδή δεν τα ξέρω μπορεί κάποιος που γνωρίζει να με κατευθύνει;

Συμφωνώ. Σε διαμέρισμα στο Ελληνικό ο ιδιοκτήτης είναι ακατέβατος στα 210κ γιατί λέει τα άλλα τα πούλησε 300κ. :metalo:

Σε σχέση με τον φόρο, αν δεν είναι 1η κατοικία, 23% μας έχουν πει και εμάς. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#84848 @xenos Νομίζω ξέρω ποιον λες :shifty: Το αστείο είναι ότι λέει το δίνουν τσάμπα γιατί το δίνουν σε αντικειμενική αξία.Αυτή που όλοι φωνάζουν να αλλάξουν επιτέλους γιατί δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.Ας μη βάλουμε καν πόσο τους έχουν κοστίσει που δεν είναι ούτε τα μισά.
Για το 23% έτσι ξέρω και γω αλλά σε διαμερίσματα στην Αθήνα που είδα με διαβεβαίωσαν για 3% και πέτυχα μερικές ακόμη αγγελίες που το ανέφεραν.Τεσπα
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#84882 Τώρα δεν έχω λινκ γιατί δεν το είχα βρει από το ίντερνετ αλλά θα το δω μόλις γυρίσω.Πάντως είναι 210.000+23% δηλαδή 258.000.Στα περισσότερα που είδα όμως σε διάφορες περιοχές απλά καμία σχέση με τις φωτογραφίες το πάρκιν,το τί βλέπει το μπαλκόνι και άλλα που μπορούν να ξεγελάσουν στις φωτογραφίες.
Άβαταρ μέλους
By nass
#84886 23% δεν είναι ΦΠΑ ? Από τον οποίο εξαιρείται η πρώτη κατοικία ?

(Απορία: αν έχεις ήδη πρώτη κατοικία και θέλεις να αποκτήσεις άλλη (πχ. γιατί έκανες παιδιά) τι γίνεται ?)
Άβαταρ μέλους
By famas
nass έγραψε:23% δεν είναι ΦΠΑ ? Από τον οποίο εξαιρείται η πρώτη κατοικία ?

(Απορία: αν έχεις ήδη πρώτη κατοικία και θέλεις να αποκτήσεις άλλη (πχ. γιατί έκανες παιδιά) τι γίνεται ?)

Θεωρείται ότι δεν καλύπτονται οι στεγαστικές σου ανάγκες, όταν το εμβαδόν της κατοικίας είναι 70 τμ για το ζέυγος προσαυξημένο κατά 20 τμ για το κάθε παιδί, μέχρι 2 παιδιά. Οπόε δικαιούσαι απαλλαγή και για 2η φορά.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#85050 O φόρος μεταβίβασης γιά μεταχειρισμένα είναι 3 % . Επίσης από αντιπαροχή , γιατί έχει πληρώσει το φπα ο οικοπεδούχος και θεωρείται δεύτερη μεταβίβαση .
Αν είσαι πρώτη κατοικία παίρνεις απαλλαγή γιά όσο δικαιούσαι και το υπόλοιπο , είτε με 3 % φόρο μεταβίβασης , είτε με 23 % ΦΠΑ από κατασκευαστή , που όμως δεν είναι τόσος γιατί αφαιρείται ο φόρος εισροής του καταασκευαστή και είναι χαμηλότερος , γύρω στο 15 % . Το θέμα είναι ότι από το κόστος του κατασκευαστή , που είναι οικόπεδο , εργασία και υλικά , μόνο τα υλικά έχουν ΦΠΑ , οπότε ο φόρος εισροών δεν είναι μεγάλος . Είναι ένα λάθος εδώ των κυβερνήσεων , γιατί αρχικά ήταν 11 % ο φόρος μεταβίβασης και 18 % ο ΦΠΑ , οπότε με την αφαίρεση του φόρου εισροών , έφτανε στο 11 % .
Τώρα που έπεσε ο μεταβίβασης έπρεπε να κατέβει και ο ΦΠΑ στο 13 % , αλλά από ηλίθιους δημοσίους υπαλλήλους και πολιτικούς , ζητάμε πολλά . Δεν μπορούν τα αυτονόητα τα παληκάρια :lol:

Τώρα γιά τις τιμές , όπως είπα και πιό πριν τον πάτο και την κορυφή τους βλέπουμε αφού τους περάσουμε . Τώρα λοιπόν , όποιος δεν χρωστάει , δεν έχει κανένα λόγο να πουλήσει φτηνά και να πάρει λεφτά με μηδενικά επιτόκια και κάθε Παρασκευή βράδυ να αγωνιά μην ακούσει κανένα διάγγελμα , μόλις κλείσει η Νέα Υόρκη . Αλλωστε οι τράπεζες είναι πλέον το μάτι της εφορίας και αν τα βάλεις σε σπίτια κλπ , έχεις άλλα ζόρια και μηδενικά έσοδα .

Δύσκολες εποχές γιά αποφάσεις γενικώς . Πάντως οι αναμένοντες αγοραστές έχουν αρχίσει και εμφανίζονται , με απαιτήσεις βέβαια αγοράς σε χαμηλές τιμές , αλλά πλέον οι πράξεις δεν γίνονται γιατί τώρα είναι οι πωλητές σε αναμονή .
Μέχρι τώρα οι αγοραστές περίμεναν να αγοράσουν στον πάτο , τώρα βλέπουν ότι μπορεί και να τον περάσαμε , αλλά τώρα οι πωλητές είναι σε στάση αναμονής περιμένοντας να δούν τι θα γίνει με τα λεφτά και τα περιουσιολόγια , αφού αυτοί το πακέτο χαράτσι-ενφια το έχουν φάει ήδη .

Αναμένουμε να δούμε που και πότε θα συναντηθούν .
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#85204 Συγνώμη πού βρίσκετε νεόδμητο 85τμ με 210Κ; Εκτός τόπου και χρόνου έτσι; Ό,τι του λείπει ζητάει ο καθένας :lol: Ούτε σε Γλυφάδα τέτοιες τιμές 2500/τμ.

Άλλο άκυρο παράδειγμα. Στον Άγιο Δημήτριο 48τμ 3ου το δίνει 120 με πάρκιν πιλοτής + αποθήκη. Δύο δρόμους πιο κάτω άλλο νεόδμητο 80τμ 3ου το δίνει 115 :s_laughat :slap:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Dimitris_P έγραψε:Συγνώμη πού βρίσκετε νεόδμητο 85τμ με 210Κ; Εκτός τόπου και χρόνου έτσι; Ό,τι του λείπει ζητάει ο καθένας :lol: Ούτε σε Γλυφάδα τέτοιες τιμές 2500/τμ.

Άλλο άκυρο παράδειγμα. Στον Άγιο Δημήτριο 48τμ 3ου το δίνει 120 με πάρκιν πιλοτής + αποθήκη. Δύο δρόμους πιο κάτω άλλο νεόδμητο 80τμ 3ου το δίνει 115 :s_laughat :slap:

Δεν είναι 85. Νομίζω 100-110, κάπου εκεί.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
criuser έγραψε:........... Το θέμα είναι ότι από το κόστος του κατασκευαστή , που είναι οικόπεδο , εργασία και υλικά , μόνο τα υλικά έχουν ΦΠΑ , οπότε ο φόρος εισροών δεν είναι μεγάλος ......

Γιατί η εργασία δεν έχει?