Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...

Θα κάνετε το εμβόλιο?

66
63%
20
19%
3
3%
4
4%
6
6%
6
6%
Άβαταρ μέλους
By markvag
Giuseppe Busso έγραψε:https://x.com/elonmusk/status/1706676593261785178?s=46&t=VZ9OZZgLdf6vp9K3hpprVQ

Ο Έλον Μασκ, είναι ο μεγαλύτερος παπάτζας παγκοσμίως αυτή τη στιγμή (έχει περάσει τον Τραμπ νομίζω) και, όπως κάνει πάρα πολύ συχνά, πετάει επικίνδυνα και ανυπόστατα ψέματα. Ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τον COVID έχει αποδειχθεί ότι μόνο παπάτζες έλεγε, αλλά συνεχίζει. Και όχι μόνο αυτός...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#837567 Ντωμεταξι σημερα το πρωι εκανα τεστ και ειμαι ακομα θετικος, εκλεισα 1 εβδομαδα μανι μανι. Σε γενικες γραμμες "γριπουλα" η φαση. Τις 2-3 πρωτες μερες 38.5 πυρετο, βαρυ κεφαλι και μουδιασμενο ολο το σωμα. Καθολου καταρροη και απλα ενα γρατζουνισμα στο λαιμο. Αλλα μεχρι και τωρα που μιλαμε και υποχωρησαν ολα τα αλλα συμπτωματα, το γρατζουνισμα στο λαιμο παραμενει. Εν κατακλειδι, σαν 1 εβδομαδα που δεν ευχαριστιομουνα το καπνισμα εμεινε στο μυαλο μου αυτη η βερσιον του κοβιντ που κολλησα :s_mad

Πριν 2-3 χρονια ειχα τσιμπησει μια βαρβατη γριπη (παιζει να ητανε κανενας Η1Ν1) και με χτυπουσε κατω σα χταποδι για καμια 10αρια μερες. Τετοια ταλαιπωρια δεν εχω ξαναβγαλει στη ζωη μου. Δε μπορουσα να αναπνευσω και παρακαλουσα να τελειωσει το μαρτυριο :help:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Δεν κόβεις με την ευκαιρία και το τσιγάρο; Ευκαιρία είναι.

Ειναι στο προγραμμα κι αυτο, αλλα οχι τωρα. Θελω να ειμαι σε λιγο καλυτερη φαση και να αισθανομαι πιο δυνατος ψυχολογικα για να το κανω. Τωρα ειμαι σε πολυ σκατενια φαση της ζωης μου κι οσο βλακωδες και να ακουγεται, το τσιγαρο αποτελει μια παρηγορια για μενα...

Παντως στο παρελθον τη μονη φορα που ειπα "το κοβω" το καταφερα για 13 χρονια (ΟΥΤΕ ΤΖΟΥΡΑ) οποτε ξερω οτι κοβεται. Δεν ειμαι απο αυτους που το λενε καθε μηνα και τον επομενο μηνα τους βλεπεις παλι με το τσιγαρο στο χερι. Την επομενη φορα που θα το κοψω, ελπιζω/πιστευω οτι δε θα το ξαναβαλω στο στομα μου μεχρι να πεθανω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837602 Φυσικά και κόβεται, εγώ υπήρξα χρόνια καπνιστής (20 χρόνια) με πολύ λίγα τσιγάρα κάθε μέρα βέβαια, αλλά πολλά όταν έβγαινα έξω (social smoker λέγεται).
Το έκοψα το Φεβρουάριο του 2019 και έκτοτε δεν έχω ξαναδοκιμάσει καν και δεν καίγομαι κιόλας.
Τα πρώτα χρόνια το θυμόμουν όταν έπινα αλκοόλ, τώρα ούτε καν τότε.

Πάντα θα υπάρχει μια δικαιολογία να μην το κόψεις, αλλά γνώμη μου είναι πως ασφαλώς γίνεται και απλώς θέλει ισχυρή θέληση τις πρώτες μέρες. Το έχεις ξανακάνει, άρα το ξέρεις.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#837613 Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογια. Απλα αδικαιολογητος. Το εχω γραψει στο μυαλο μου σαν ηττα που εφαγα και ειμαι απο αυτους που δεν ανεχονται να χανουν ουτε στο ταβλι. Πολυ περισσοτερο να χανουν μερες και ποιοτητα ζωης απο μια προσωπικη τους ηττα :rant:

Το μονο "καλο" οταν ειχα αρχισει παλι το τσιγαρο ειναι οτι ημουνα στο ταβανι της ζωης μου απο βαρος και εχασα 25 κιλα (χωρις προσπαθεια) κι εγινα γκομενος σαν τον Κουλη. Τωρα πηρα σχεδον ολα τα κιλα πισω ενω καπνιζω κιολας οποτε αν το κοψω τωρα με βλεπω να σπαω τη ζυγαρια :lol:

Στα πολυ κοντα (πρωτα ο θεος :shifty: ) πουλαω το προτελευταιο ΑΧΡΗΣΤΟ περιουσιακο μου στοιχειο (μου εφαγε 3 χρονια να βρω αγοραστη και 8 μηνες με τους κωλομηχανικους και τους κωλοσυμβολαιογραφους να το καθαρισω/τακτοποιησω) και φευγει ενα τεραστιο βαρος απο πανω μου. Θα κλεισω κατι μικρες τρυπες, θα ταισω και το ΧΑΑ που ακουσε πωληση και μου εχει φαει τα αυτια στη μουρμουρα και ολα ποπα. Καπακι ξεκιναω περπατημα και διαιτα. Μολις χασω τουλαχιστον καμια 15αρια κιλα, αρχιζω να σκεφτομαι το κοψιμο του τσιγαρου :superman:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#837641 Το να κόψεις το τσιγάρο ΑΝ χάσεις 15 κιλά είναι δίκοπο μαχαίρι: Μπορεί να σε αποτρέψει ενδόμυχα να χάσεις βάρος για ΝΑ ΜΗΝ κόψεις και το τσιγάρο :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837643 Κόψιμο τσιγάρου σημαίνει χειρότερο μεταβολισμό και αύξηση κιλών. Δεν θα γίνεις μπόγος αν προσέχεις και ασκείσαι ήπια. Εγώ τσίμπησα ένα 10κιλο από τότε, αλλά δεν μου φταίει μόνον το κόψιμο του τσιγάρου. Θέλει συνολικά αλλαγή ζωής και συνηθειών.
Περπάτημα ξεκίνα και σήμερα θα σου έλεγα, έστω και ως καπνιστής. Είναι απαραίτητο. Και θα πρότεινα και εθελοντική αιμοδοσία, από όσο ξέρω κάνει καλό και στους καπνιστές, αυτό άκουσα την τελευταία φορά πάντως που έδωσα αίμα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Same_old_story έγραψε:Το να κόψεις το τσιγάρο ΑΝ χάσεις 15 κιλά είναι δίκοπο μαχαίρι: Μπορεί να σε αποτρέψει ενδόμυχα να χάσεις βάρος για ΝΑ ΜΗΝ κόψεις και το τσιγάρο :iconcool:

Οχι ρε φιλε. Δεν ψαχνομαι να κοροιδεψω τον εαυτο μου. Να κερδισω τον κακο μου εαυτο προσπαθω :s_wink

Anonymous Founder έγραψε:Κόψιμο τσιγάρου σημαίνει χειρότερο μεταβολισμό και αύξηση κιλών. Δεν θα γίνεις μπόγος αν προσέχεις και ασκείσαι ήπια. Εγώ τσίμπησα ένα 10κιλο από τότε, αλλά δεν μου φταίει μόνον το κόψιμο του τσιγάρου. Θέλει συνολικά αλλαγή ζωής και συνηθειών.
Περπάτημα ξεκίνα και σήμερα θα σου έλεγα, έστω και ως καπνιστής. Είναι απαραίτητο. Και θα πρότεινα και εθελοντική αιμοδοσία, από όσο ξέρω κάνει καλό και στους καπνιστές, αυτό άκουσα την τελευταία φορά πάντως που έδωσα αίμα.

Δυστυχως αιμα δε μπορω να δωσω επειδη εχω υποθυρεοειδισμο Χασιμοτο. Τουλαχιστον αυτο μου ειπαν οταν πηγα να δωσω για τον πεθερο μου που χρειαζοταν. Κριμα γιατι πολυ θα γουσταριζα. Και σαν καλη πραξη και επειδη εχω ακουσει οτι κανει καλο και στον ιδιο να δινεις αιμα. Μπαιδεγουει αυτη μπορει να ειναι και η αιτια που εχω παρει κιλα, γιατι μια ζωη το κανονικο μου ηταν λεπτος σαν τον Κουλη. Αλλα επειδη ειμαι εντελως ΓΤΠ εδω και καμια 15αρια χρονια παιρνω ενα Τ4 καθε πρωι και δεν εχω ξανακοιταξει το θυροειδη μου ενω κανονικα πρεπει να τον κοιταω ανα τακτα διαστηματα. Τωρα μου εκλεισε η γυναικα μου με το ζορι ραντεβου με μια ενδοκρινολογο που μαλιστα ειναι και καλο μνι :lipsealed:

Περπατημα οχι ακομα, αλλα εχω παρει ορκο. Οταν παντελονιασω τα φραγκα απο την πωληση ξεκιναω :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#840840 πρέπει να μπεις στη γνωστή σελίδα αλλά δε σου βγάζει αυτόματα την επιλογή. Πρέπει να πατήσεις το μπλε εικονίδιο που γράφει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ( κάτω από την ενημέρωση στοιχείων)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#840851 Possible side effects

Like all vaccines, Comirnaty Omicron XBB.1.5 can cause side effects, although not everybody gets
them.

Very common side effects: may affect more than 1 in 10 people
 injection site: pain, swelling
 tiredness
 headache
 muscle pain
 chills
 joint pain
 diarrhoea
 fever

Common side effects: may affect up to 1 in 10 people
 nausea
 vomiting
 injection site redness (‘very common’ in 5 to 11 years of age)
 enlarged lymph nodes (more frequently observed after a booster dose)

Uncommon side effects: may affect up to 1 in 100 people
 feeling unwell
 arm pain
 insomnia
 injection site itching
 allergic reactions such as rash or itching
 feeling weak or lack of energy/sleepy
 decreased appetite
 dizziness
 excessive sweating
 night sweats

Rare side effects: may affect up to 1 in 1 000 people
 temporary one sided facial drooping
Εικόνα
 allergic reactions such as hives or swelling of the face

Very rare side effects: may affect up to 1 in 10 000 people
inflammation of the heart muscle (myocarditis) or inflammation of the lining outside the heart
(pericarditis) which can result in breathlessness, palpitations or chest pain

Χαλλλαρά.
https://assets.publishing.service.gov.u ... _years.pdf
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#840855 Η σύσταση της επιτροπής ειναι να το κάνουν άτομα ανω των 60, έγγυες και επαγγελματίες υγείας.

Για τους υπόλοιπους η σύσταση ειναι να το κάνουν άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ανοσοκατεσταλμένοι.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#840897 Εμένα πάτνως το Pfizer μια inflammation of the heart muscle που είχα , μου τη γιάτρεψε. Η καρδιά μετά τα εμβόλια δουλεύει σα 16άρα . :inlove: :s_roses :s_howdy