https://www.weforum.org/agenda/2023/08/ ... g-privacy/
https://www.weforum.org/agenda/2023/08/ ... g-privacy/

glf έγραψε:Μέχρι χθες παίζανε άρθρα για τη σταθερότητα του btc τώρα που ελαττώθηκαν οι σπεκουλαδοροι.


markvag έγραψε:Όχι ρε παιδιά, δεν είναι απάτη, το μέλλον του χρηματοοικονομικού συστήματος είναι!Μεγάλη αλήθεια αυτό!![]()
Δεν μπορεί να χάσει κανείς!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
KiloMeater έγραψε:Σχετικά με το BTC, δεν ξερω τι περιμενετε να διαβασετε, καποια μελετη με hard data που να αποδυκνειει τι; Ειναι ενα καινουργιο concept και ολοι παμε ψάχνωντας τι γινεται . Το νοημα του τοπικού αρχικα αυτο ηταν , raise awareness και να αποτελεσει αφορμη να το δειτε . Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εκει εξω που το εχουν μελετήσει το θεμα και να προσφέρουν καλύτερες αναλύσεις και προβλέψεις, εγω μπορώ να γράψω μόνο μερικες αράδες για το πως το βέπω εγω, λίγο πριν να ξεκινήσω τη δουλειά (και δεν εχω και greek spell checker ...)
Καποια στιγμη συναντήθηκα με το Blockchain και ενθουσιάστηκα. Αρχισα να σκέφτομαι τι μπορει να κανει και πως θα αλλάξει τον κόσμο, οσο εβλεπα real life applications να το χρησμοποιουν και να παίρνει οστα. Μια εφαρμογη που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα ως προοπτική ειναι το παγκοσμιο registry , κατι σαν global ID, με το απολυτο αδιαμφισβήτητο περι γνησιοτητας και προσβασιμότητα απο παντού, μια και έξω, χωρις να ελέγχεται απο κανένα authority οπως κράτος, τράπεζα ή οτι αλλο... και καπου εκει αναπόφευκτα συνειδητοποιέις οτι ενα απο αυτα τα πράγματα που μπορει να αλλάξει δραστικά ειναι τα χρήματα , η μεταφορά και αποθήκευση αξίας. Ο ερχομός των crypto ηταν αναπόφευκτος απο αυτο το σημειο και μετα
Ειναι σιγουρα ενα major disruption σε ενα domain που δεν ειχε γνωρισει κατι τετοιο για χιλιετηριδες .. και φυσικα ειναι δυσκολο να το δεχθούμε (οπως εγινε παντου οπου υπηρξε disruptive breakthrough). Γιατι τώρα και οχι πιο πριν; Η αναγκη για ενα καλύτερο τρόπο ανταλλαγής αξίας πάντα ηταν εδω αλλά απο τη μία ουτε η τεχνολογία υπήρχε να το υποστηρίξει ευρέως και ισως παλιοτερα ηταν και too big to think of, η ιδέα να πας κόντρα στις τράπεζες και το state controlled χρημα πχ .
Αν δεν ηταν το BTC ενα απο τα πρώτα θα ήταν κάποιο άλλο, η πραγματικότητα που δημιουργήθηκε ξαφνικά το απαιτούσε. Είναι το BTC το καλύτερο digital currency/asset; Οχι αν το δείς τεχνικά... Εχει κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το deflationary design , την επέκταση με το lightning network ( layer 2) ,όμως και άλλα εχουν αντίστοιχα ή και καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά . Επισης δεν καλύπτει ολο το φάσμα αναγκών και γιαυτο και άλλα εχουν πολυ ισχυρά use cases όπως πχ το ETH network .
Αυτο που εχει το BTC ειναι το dominance επειδη ηταν το πρωτο ευρέως γνωστό , εστω και ως αστείο κάποτε.. (δεν νομιζω καν ο δημιουργος του να ειχε φανταστει τι προεκτασεςι θα παρει... υποθετω το εφτιαξε επειδη μπορούσε, σαν PoC αρχικά, με την ελπίδα να δουλεψει ως μια εναλλακτική καποιο νεο stream οπως πχ το Paypal… αλλα με τον καιρό εξελίχθηκε σε κάτι αλλο, και στη μεταμόρφωση αυτη πανω , για οποιον την καταλαβαινει, αρχισε να αλλαζει η φυση του απο πείραμα σε change agent σε παγκόσμια κλίμακα... εκατσαν και καποιες συγκυριες του στυλ covid και η ραγδαία αυξανομενη ανάγκη να διωξουν κεφαλαια απο τα fiat λογω του τρελλου πλεον money printing και επιταχύνθηκε η μετάβαση )
Αρχισε το BTC να συγκερντρώνει κεφάλαια και εφτασε να ειναι τότο μεγάλο που πλέον εχει ενα αθροιστικό βαρυτικό effect , τραβαει ολη την προσοχή και τα χρήματα μεγαλώνοντας ασταμάτητα εδραιωμένο στη συνείδηση ως ο βασικός εκφραστής των crypto… πλεον οποιος θα σκεφτει σοβαρά να τοποθετήσει χρήματα σε crypto ξεκινάει με βάση αυτό , και μετα/ισως τα ανερχόμενα αναλογα το ρισκο που θελει να πάρει . Για μενα το BTC και η επικράτηση των crypto αυτη την περιοδο ειναι συνωνυμα καθώς ειναι ο απόλυτος εκφραστής της ιδέας και το πεδίο οπου θα συγκρουστεί το παραδοσιακό σύστημα με το νέο. Τα κρυπτο δεν μπορουν να συνυπαρξουν Long term με το υπαρχον συστημα, ειτε θα το αντικαταστήσουν είτε θα τα καταπιεί το κατεστημενο με την οποια αντίδραση μπορεί να προβάλει.. σύντομα θα φανεί. Τα ερχομενα CBDSs πιθανως θα ειναι ενας τέτοιος τροπος αντιδρασης, κατα ποσο θα ειναι αρκετό θα δείξει, σαν design δε νομιζω οτι μπορει να αντισταθει στα πλεονεκτήματα των κλασσικών crypto αλλα θα δείξει , ακομα δεν τα εχουμε δει ακριβως πως θα γινουν roll out.
Προσωπικά οπως εχει φανεί ειμαι believer . Δεν το προτεινω σαν τροπο να βγαλει κανεις λεφτα, καλυτερα να ασχοληθει με αλλες πιο επικερδείς δραστηριοτητες... η μετοχη Tesla πχ τελευταια εχει παει σχεδον 50% πάνω ! Aν νομιζει κανεις οτι η ολη ιστορία υπόσχεται πως ολοι θα γίνουν πλουσιοι λογω κρυπτο, φυσικα δεν προκειται να γινει... δεν ειναι δημιουργία πλούτου, αλλα το disruption σιγουρα θα προκαλέσει κάποια μεταφορά αυτού.
Σίγουρα ομως θα πρότεινα σε οποιον κραταει χρήματα long στις τραπεζες να το ξανασκεφτει και να ψάξει ενναλακτικές καθως το αυξανόμενο τύπωμα χρημάτων τα υποβιβάζει συνεχώς. Και σίγουρα θα πρότεινα να μην αναλλώνεται κανεις σε αστείες επιφανειακές ερμηνείες των crypto βάση πχ του speculative Shiba (το οποιο δεν εκφραζει τίποτα περα απο την αστηριχτη ελπίδα της ‘αρπαχτής’) αλλά να φανταστει πως μπορει να ειναι το μελλον με αυτες τις εξελίξες να τρέχουν. Χρειάζεται ‘original thinking ‘ , δυσκολο για ολους μας να κατανοήσουμε κατι τοσο νεο/disruptive και τις επιπτώσεις.. και εξαιτίας αυτού συγκρίσεις με τεχνικές αναλύσεις χρηματιστηρίου του παρελθόντως ή με τουλιπες και αλλα σχετικά, ειναι εκτός θέματος και δεν εχουν κανενα σημειο επαφης με την πραγματικότητα που διαμορφώνεται.
Binance chief Changpeng Zhao stepped down and pleaded guilty to breaking U.S. anti-money laundering laws as part of a $4.3 billion settlement resolving a years-long probe into the world's largest crypto exchange, prosecutors said on Tuesday.
The deal, which will see Zhao personally pay $50 million, was described by prosecutors as one of the largest corporate penalties in U.S. history. It is another blow to the crypto industry that has been beset by investigations and comes on the heels of the recent fraud conviction of FTX founder Sam Bankman-Fried
g8777 έγραψε:Όποιος αγόρασε στα 40κ;
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, αλλά το BTC έχει τρελαθεί στην άνοδο φέτος. Όποιος αγόρασε στα χαμηλά, έχει τρέλα κέρδη.
Τζόγος μεν, αλλά επικερδής υπό προϋποθέσεις.

Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]