https://www.google.com/maps/@39.2398551 ... ?entry=ttu
Περίπου 350 χλμ, σε ευθεία γραμμή, από τα Ρωσικά σύνορα.
Θα ρίξεις πυρηνικά όπλα στα 350 χλμ από την Ρωσική Ομοσπονδία και αυτή δεν θα σε εξαϋλώσει μέσα σε 30 λεπτά; Θα σηκωθούν υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, θα εμφανιστούν πυρηνοκίνητα υποβρύχια από την Θάλασσα του Μπάρεντς ως τον Ινδικό, και από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό, και θα βγούνε τροχοφόροι εκτοξευτές διηπειρωτικών πυραύλων από τα σύνορα της Φινλανδίας, μέχρι τις ακτές της Ιαπωνία.
Σοβαρέψου λοιπόν...
вообще нет проблем
https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/14 ... tis-syrias
Το Ιράν είναι τελειωμένο , σαν τα Χαμάς.
REALZEUS έγραψε:dimik έγραψε:Συγκρίνεις JDAM, SPICE κλπ με βλήμα άρματος;
Τα βλήματα άρματος σε ευθεία βολή είναι πολύ πιο ακριβή από τα βλήματα αέρος-εδάφους και τις καθοδηγούμενες αεροπορικές βόμβες.dimik έγραψε:Επίσης το κόστος είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση μ iron bombs.
Ποιος είπε ότι η IAF δεν χρησιμοποιεί iron bombs?dimik έγραψε:Για το αν μπορούσε και για πόσο με βάση τα αποθέματα είναι άλλη τεχνική κουβέντα.
Βασικά αυτή είναι όλη η κουβέντα.
;
3 μέτρα CEP έχει το spice, καταλαβαίνεις ότι για μια βόμβα του ενός τόνου δεν έχει και τόση σημασία αν θα σκάσει 3-5 ή 10 μέτρα πιο εκεί.
Η σύγκριση με βλήμα άρματος είναι μηλα με πορτοκαλια.
Για να μην μιλήσουμε για την δυνατότητα να προγραμματιζουν διάφορους στόχους με συντεταγμένες από πριν στην βόμβα και απλά να επιλέγουν σε ποιον στόχο θα πάει.
Ναι ρίχνουν και M117 iron bombs κατεδάφισης για να μπαίνουν βαθιά μέσα σε κτίρια/έδαφος πριν σκάσουν. Σαν αυτές που έσκασαν στην Αγχίαλο.
Τα αποθέματα από ότι βλέπεις αναπληρωνονται από τις ΗΠΑ.
Αν ήθελαν απλά να ισοπεδωσουν μια περιοχή θα φόρτωναν σχηματισμούς F-15E με iron bombs και θα έκαναν ένα πέρασμα από ψηλά και όποιον πάρει ο χάρος, μέχρι σήμερα δεν θα είχε μείνει κτίριο όρθιο στο κέντρο της Γάζας.
< >
REALZEUS έγραψε:Γνωρίζεις πόσο κοντά είναι η Τεχεράνη στο Ντερμπέντ της Ρωσίας; Δες εδώ:
https://www.google.com/maps/@39.2398551 ... ?entry=ttu
Περίπου 350 χλμ, σε ευθεία γραμμή, από τα Ρωσικά σύνορα.
Θα ρίξεις πυρηνικά όπλα στα 350 χλμ από την Ρωσική Ομοσπονδία και αυτή δεν θα σε εξαϋλώσει μέσα σε 30 λεπτά; Θα σηκωθούν υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, θα εμφανιστούν πυρηνοκίνητα υποβρύχια από την Θάλασσα του Μπάρεντς ως τον Ινδικό, και από τον Ατλαντικό ως τον Ειρηνικό, και θα βγούνε τροχοφόροι εκτοξευτές διηπειρωτικών πυραύλων από τα σύνορα της Φινλανδίας, μέχρι τις ακτές της Ιαπωνία.
Σοβαρέψου λοιπόν...
και ομως ικανους τους εχω να χτυπησουν τις πυρηνικες εγκαταστασεις του ιραν και δεν θα εχει αλλη επιλογη απο το να ριξει πυρηνικα ποσα χρονια προσπαθουν? τα καταφεραν με τον stuxnet να τους στειλουν 5-8 χρονια πισω αλλα και παλι...

dimik έγραψε:3 μέτρα CEP έχει το spice, καταλαβαίνεις ότι για μια βόμβα του ενός τόνου δεν έχει και τόση σημασία αν θα σκάσει 3-5 ή 10 μέτρα πιο εκεί.
Έχει τεράστια σημασία όμως για την ακρίβεια του χτυπήματος, ειδικά όταν λες ότι θα χτυπήσεις τον 2ο όροφο και όχι τον 3ο. Για αυτό λέω ότι αυτά είναι χαζομάρες. Ή χτυπάς ένα κτίριο, ή όχι. Δεν μπορείς να χτυπήσεις έναν όροφο μόνον με αεροπορικό πλήγμα! Με άρμα βέβαια μπορείς να χτυπήσεις έναν όροφο...
dimik έγραψε:Τα αποθέματα από ότι βλέπεις αναπληρωνονται από τις ΗΠΑ.
Πόσα αποθέματα νομίζεις έχουν οι ΗΠΑ; Για την Ουκρανία πάντως τελείωσαν, αν και διαφορετικά συστήματα. Για το Ισραήλ έχουν μερικά ακόμα, αλλά σίγουρα όχι για διαρκή αγώνα.
dimik έγραψε:Αν ήθελαν απλά να ισοπεδωσουν μια περιοχή θα φόρτωναν σχηματισμούς F-15E με iron bombs και θα έκαναν ένα πέρασμα από ψηλά και όποιον πάρει ο χάρος, μέχρι σήμερα δεν θα είχε μείνει κτίριο όρθιο στο κέντρο της Γάζας.
Οι ίδιοι είπαν ότι έχουν ρίξει 6000 βλήματα. Πόσα νομίζεις ότι μπορεί να ρίξει η IAF, μέσα σε μια βδομάδα, με τα Strike Eagles?
cabala10 έγραψε:και ομως ικανους τους εχω να χτυπησουν τις πυρηνικες εγκαταστασεις του ιραν και δεν θα εχει αλλη επιλογη απο το να ριξει πυρηνικα ποσα χρονια προσπαθουν? τα καταφεραν με τον stuxnet να τους στειλουν 5-8 χρονια πισω αλλα και παλι...
Ξαναλέω, πυρηνικά όπλα στα 350 χλμ από την Ρωσία. Σκέψου το λίγο αυτό, Γιάννη.
Έκρηξη χτύπησε φάλαγγα Παλαιστινίων που εκκένωναν την περιοχή τους
O ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαίωσει αεροπορικό χτύπημα στην συγκεκριμένη περιοχή - Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι έχουν σκοτωθεί 70 άνθρωποι που ήταν σε διαδικασία εκκένωσης και έχουν τραυματίσει άλλους 200
Οι IDF δήλωσαν το Σάββατο ότι θα επέτρεπαν στους ανθρώπους να μετακινηθούν νότια «για τη δική τους ασφάλεια» στους συγκεκριμένους δρόμους της Γάζας κατά τη διάρκεια ενός παραθύρου έξι ωρών, αλλά δεν ήταν σαφές πόσο ευρέως το μήνυμα ελήφθη επί τόπου, δεδομένης της εκτεταμένης διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και του διαδικτύου, ή πόσο ασφαλής θα ήταν η διέλευση.
Σε ένα σοκαριστικό βίντεο που έφερε το CNN στο φως της δημοσιότητας φάινεται μια μεγάλη έκρηξη να χτυπά κονβόι Παλαιστινίων που εκκενώνουν την περιοχή τους. Από την έκρηξη φαίνεται να έχουν προκληθεί εκτεταμένες καταστροφές στην οδό Salah Al-Deen, μια κύρια αρτηρία για την εκκένωση,. Ένας αριθμός νεκρών, μεταξύ των οποίων και παιδιά, φαίνεται σε ένα ρυμουλκούμενο με επίπεδη καρότσα που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά ανθρώπων από την πόλη της Γάζας.
https://www.protothema.gr/world/article ... iohi-tous/
REALZEUS έγραψε:dimik έγραψε:3 μέτρα CEP έχει το spice, καταλαβαίνεις ότι για μια βόμβα του ενός τόνου δεν έχει και τόση σημασία αν θα σκάσει 3-5 ή 10 μέτρα πιο εκεί.
Έχει τεράστια σημασία όμως για την ακρίβεια του χτυπήματος, ειδικά όταν λες ότι θα χτυπήσεις τον 2ο όροφο και όχι τον 3ο. Για αυτό λέω ότι αυτά είναι χαζομάρες. Ή χτυπάς ένα κτίριο, ή όχι. Δεν μπορείς να χτυπήσεις έναν όροφο μόνον με αεροπορικό πλήγμα! Με άρμα βέβαια μπορείς να χτυπήσεις έναν όροφο...dimik έγραψε:Τα αποθέματα από ότι βλέπεις αναπληρωνονται από τις ΗΠΑ.
Πόσα αποθέματα νομίζεις έχουν οι ΗΠΑ; Για την Ουκρανία πάντως τελείωσαν, αν και διαφορετικά συστήματα. Για το Ισραήλ έχουν μερικά ακόμα, αλλά σίγουρα όχι για διαρκή αγώνα.dimik έγραψε:Αν ήθελαν απλά να ισοπεδωσουν μια περιοχή θα φόρτωναν σχηματισμούς F-15E με iron bombs και θα έκαναν ένα πέρασμα από ψηλά και όποιον πάρει ο χάρος, μέχρι σήμερα δεν θα είχε μείνει κτίριο όρθιο στο κέντρο της Γάζας.
Οι ίδιοι είπαν ότι έχουν ρίξει 6000 βλήματα. Πόσα νομίζεις ότι μπορεί να ρίξει η IAF, μέσα σε μια βδομάδα, με τα Strike Eagles?cabala10 έγραψε:και ομως ικανους τους εχω να χτυπησουν τις πυρηνικες εγκαταστασεις του ιραν και δεν θα εχει αλλη επιλογη απο το να ριξει πυρηνικα ποσα χρονια προσπαθουν? τα καταφεραν με τον stuxnet να τους στειλουν 5-8 χρονια πισω αλλα και παλι...
Ξαναλέω, πυρηνικά όπλα στα 350 χλμ από την Ρωσία. Σκέψου το λίγο αυτό, Γιάννη.
Ξαναλέω, πυρηνικά όπλα στα 350 χλμ από την Ρωσία. Σκέψου το λίγο αυτό, Γιάννη
η ρωσια δεν θα κανει τιποτα και ειναι το πιο λογικο απλα θα πει πως αν η αμερικη ριξει δεν θα εχουν επιλογη να ριξουν και αυτοι που λογικα θα παρει την μπαλα και την κινα.. αυτο θα καναμε και εμεις στην θεση τους γιατι αλλωστε να $#%#$%#$^% για το ιραν και το ισραηλ ?ας γινουν γυαλι λιγο με νοιαζει
μιλαμε για τα υποτιθεμενα πυρηνικα του ισραηλ
τα υποτιθεμενα του ιραν
της ινδιας
του πακισταν
και κινας

Μπάιντεν: Μεγάλο λάθος μια νέα κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ
(upd) «Η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς. Ομως πρέπει να υπάρχει παλαιστινιακή αρχή. Πρέπει να υπάρχει δρόμος προς παλαιστινιακό κράτος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. Διαψεύδουν Νετανιάχου και Χαμάς τα σενάρια για εκεχειρία στη νότια Γάζα.
https://www.euro2day.gr/news/world/arti ... s-apo.html
Διαψεύδουν τα σενάρια για ανθρωπιστική εκεχειρία στη νότια Γάζα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου και η παλαιστινιακή Χαμάς.
Νωρίτερα υπήρξαν δημοσιεύματα που επικαλούνταν δύο αιγυπτιακές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν στην επιβολή εκεχειρίας στη νότια Γάζα από σήμερα στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και στο άνοιγμα του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπου.
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε ότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει «εκεχειρία» μεταξύ του Ισραήλ και τη Χαμάς. «Δεν υπάρχει εκεχειρία και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα με αντάλλαγμα την απομάκρυνση των αλλοδαπών», ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου.
Ο Ιζάλ ελ Ρεσίκ, αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε επίσης ότι δεν αληθεύουν αυτές οι αναφορές.
Μπάιντεν: Μεγάλο λάθος εκ νέου κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ
Οποιαδήποτε προσπάθεια του Ισραήλ να επιβάλει εκ νέου κατοχή στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν «μεγάλο λάθος», έκρινε ο Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Κυριακή, καθώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες ισραηλινών στρατευμάτων για τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης εναντίον της Χαμάς. Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στο Ισραήλ.
Μετά την πιο πολύνεκρη επίθεση στο έδαφός του από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα την 7η Οκτωβρίου, το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα προχωρώντας σε χιλιάδες αεροπορικά πλήγματα και διέταξε τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να φύγουν, να κινηθούν προς νότο, ενόψει της αναμενόμενης χερσαίας εισβολής.
Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της εκπομπής «60 λεπτά» του τηλεοπτικού δικτύου CBS αν θα υποστήριζε την επιβολή κατοχής στη Γάζα από το Ισραήλ, ο κ. Μπάιντεν απάντησε «πιστεύω πως αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος».
Η Χαμάς «δεν αντιπροσωπεύει όλο τον παλαιστινιακό λαό», συνέχισε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την «εξάλειψη των εξτρεμιστών» από το Ισραήλ «αναγκαίο μέτρο».
Πάνω από 1.400 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν στο Ισραήλ κατά την επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών.
Στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά η Χαμάς, οι αρχές καταμετρούν τουλάχιστον 2.670 νεκρούς, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, στα ισραηλινά πλήγματα της αεροπορίας και του πυροβολικού.
Σύμφωνα με το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), ήδη εκτυλίσσεται «ανθρωπιστική καταστροφή άνευ προηγουμένου» στον θύλακα.
Το εβραϊκό κράτος κατέλαβε τη Γάζα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του πολέμου των έξι ημερών, το 1967. Οι δυνάμεις του δεν αποχώρησαν από τον παραθαλάσσιο θύλακα, αφήνοντάς τον στα χέρια των Παλαιστίνιων, παρά το 2005.
Ένα χρόνο αργότερα, το Ισραήλ επέβαλε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό αποκλεισμό στον μικρό θύλακα των 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που γειτονεύει με την Αίγυπτο και βρέχεται από τη Μεσόγειο.
Το 2007, το Ισραήλ κλιμάκωσε τον αφοπλισμό, αφού η Χαμάς πήρε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, εκδιώκοντας τη Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Ερωτηθείς αν πιστεύει πως η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί εντελώς, ο ογδοντάρης Αμερικανός πρόεδρος απάντησε καταφατικά. «Όμως πρέπει να υπάρχει παλαιστινιακή αρχή. Πρέπει να υπάρχει δρόμος προς παλαιστινιακό κράτος», πρόσθεσε.
Ο κ. Μπάιντεν είπε πως «δεν θεωρεί απαραίτητο» να συμμετάσχουν δυνάμεις των ΗΠΑ στον πόλεμο αυτόν, προσθέτοντας ότι δεν θα σταλούν ούτε στην Ουκρανία.
Το Ισραήλ διαθέτει «έναν από τους καλύτερους στρατούς» στον κόσμο και οι ΗΠΑ θα «τον προμηθεύσουν με όλα όσα χρειάζεται», διαβεβαίωσε.
Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε χθες ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο με τη δύναμη κρούσης του στην ανατολική Μεσόγειο.
Ακόμη, ο κ. Μπάιντεν δήλωσε «βέβαιος» ότι ο στρατός του Ισραήλ θα δράσει τηρώντας τους κανόνες του πολέμου στις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.
Προειδοποίησε εξάλλου ότι η απειλή της τρομοκρατίας μεγεθύνεται για τη χώρα του εξαιτίας της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.
Καταδίκασε τον φόνο μικρού μουσουλμάνου, «φρικιαστική πράξη μίσους»
Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε χθες Κυριακή τον φόνο εξάχρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε κοντά στο Σικάγο, καταγγέλλοντας τη «φρικιαστική πράξη μίσους», η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδεόταν με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.
«Αυτή η φρικιαστική πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντίκειται προς θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία να προσευχόμαστε, να πιστεύουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε χωρίς φόβο», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας πως προσεύχεται γι’ αυτήν και απευθύνοντας τις ευχές του στη μητέρα του παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά, για ταχεία ανάρρωση.
Αμερικανός υπ. Εξωτερικών: Οποιαδήποτε προσπάθεια να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας είναι καταδικασμένη σε αποτυχία
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν απορρίπτει κατηγορηματικά την «ιδέα» οι Παλαιστίνιοι να εκδιωχθούν από τη Λωρίδα της Γάζας, που είναι «καταδικασμένη σε αποτυχία», δήλωσε χθες Κυριακή, εκτιμώντας πως οι κάτοικοί της πρέπει να μπορέσουν να παραμείνουν σε αυτή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς.
Ο κ. Μπλίνκεν συνεχίζει την έκτακτη περιοδεία του διαχείρισης κρίσης στη Μέση Ανατολή, μετά την πολύνεκρη επίθεση την 7η Οκτωβρίου στο Ισραήλ με πάνω από 1.400 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, που προκάλεσε ισραηλινά αντίποινα με πάνω από 2.670 νεκρούς.
Καθώς ο στρατός του Ισραήλ διέταξε πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους να εκκενώσουν το βόρειο τμήμα του θύλακα, ενόψει χερσαίας επιχείρησης ευρείας κλίμακας, Ισραηλινοί πολιτικοί προτείνουν ανοιχτά οι Παλαιστίνιοι να διωχτούν, να οδηγηθούν στη γειτονική Αίγυπτο.
«Άκουσα απευθείας από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (Μαχμούντ) Αμπάς και πρακτικά όλους τους άλλους ηγέτες με τους οποίους μίλησα στην περιοχή ότι η ιδέα αυτή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και δεν την υποστηρίζουμε», είπε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που μεταδόθηκε χθες.
«Πιστεύουμε πως ο κόσμος πρέπει να παραμείνει στη Γάζα, το σπίτι του. Θέλουμε όμως επίσης να υπάρξουν εγγυήσεις πως δεν θα διατρέξει κίνδυνο και ότι λάβει τη βοήθεια που έχει ανάγκη», συμπλήρωσε.
Ο Ισραηλινός πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Ντανιέλ Αγιαλόν κάλεσε την Αίγυπτο να συνεργαστεί και να εγκαταστήσει καταυλισμούς με σκηνές για τους Παλαιστίνιους, καθώς υπάρχει «σχεδόν απεριόριστος χώρος» στο Σινά, αχανή περιοχή που καλύπτεται από έρημο και τελούσε άλλοτε υπό ισραηλινή κατοχή.
Το Κάιρο απέρριψε την πρόταση και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του επικεντρώθηκε σε μέσα και τρόπους να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι και κυβερνά η Χαμάς.
Ο Μαχμούντ Αμπάς τόνισε στον κ. Μπλίνκεν την Παρασκευή πως η εκδίωξη του πληθυσμού από τη Λωρίδα της Γάζας θα αποτελούσε «δεύτερη Νάκμπα» («καταστροφή» στα αραβικά), όρος ο οποίος παραπέμπει στον βίαιο εκτοπισμό και την απέλαση 760.000 και πλέον Παλαιστινίων όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, το 1948.
Το Ισραήλ διέταξε εκκένωση χωριών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο
Το Ισραήλ ενεργοποίησε σχέδιο για την απομάκρυνση των κατοίκων 28 χωριών που βρίσκονται σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων κατά μήκος των βορείων συνόρων του με τον Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός μετά τις εχθροπραξίες με τη Χεζμπολάχ, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα.
Σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και ο στρατός ανακοινώνουν «την εφαρμογή σχεδίου απομάκρυνσης από το βόρειο Ισραήλ των κατοίκων που ζουν σε τομέα δύο χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο προς καταλύματα που χρηματοδοτούνται από το κράτος».
Ένα από τα χωριά στο βόρειο Ισραήλ, η Στούλα, δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ χθες, Κυριακή. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σκοτώθηκε ένας άμαχος.
Θεωρώ πάντως πως στα λόγια θα μείνουν και το Ισραήλ θα κάνει τα δικά του γι'αλλη μια φορά, αδιαφορώντας για το ανθρωπιστικό δράμα που θα προκαλέσει.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Landlord charged with hate crimes after Muslim boy killed in Illinois https://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-67119183

https://en.wikipedia.org/wiki/Murder_of ... ingh_Sodhi

