Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#840497 Χωρίς να γνωρίζω πολλά από αυτές τις 2 συσκευές, δεν θα περίμενα να έχουν κάτι, αυτά είναι για πιο ακριβές συσκευές που προορίζονται για enterprise περιβάλλον

Η συσκευή (κινητό, τάμπλετ κτλ για να αποφύγω το μπέρδεμα) σου σκέψου ότι αποθηκεύει απλά ένα ασύρματο δίκτυο με ένα SSID και ένα pw. Εάν έφερνες καινούριο ρούτερ/ΑΡ και έβαζες ακριβώς τα ίδια στοιχεία, η συσκευή σου πάλι θα συνδεόταν χωρίς να πειράξεις κάτι, καθότι τα έχει ήδη αποθηκευμένα

Αυτή τη στιγμή, όταν είσαι συνδεδεμένος στο Α και το απενεργοποιήσεις, παρατηρείς αποσύνδεση από το ασύρματο δίκτυο μέχρι να συνδεθεί στο Β?
Τελευταία επεξεργασία από BARHonda και 14 Οκτ 2023, 18:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
#840498 Τα ίδια έκαναν και τα παλιά Tp link που είχα πριν βάλω mesh.
Ήταν και σχετικά ακριβά μοντέλα με 4 κεραίες ethernet κλπ κλπ αλλά στα κινητά είχα πάντα αυτό το θέμα να πιάνει με το ζόρι από τον κάτω όροφο ενώ είχε δίπλα μηχάνημα.

Λύση δεν βρήκα...

Barhonda η Cisco τα ονόμασε επίτηδες Meraki έτσι;
Στήνουμε καινούρια αυτή την εποχή και μας έχουν βγάλει την Παναγία.

< >
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#840500 Meraki είναι cloud managed αποκλειστικά αν δεν απατώμαι, δεν τα έχουμε καθόλου

Έχω δουλέψει 2602,2702, 3502, 3702, 1532,1832, 2802,9120 (τελευταία γενιά)
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#840501 Meraki είναι cloud managed αποκλειστικά αν δεν απατώμαι, δεν τα έχουμε καθόλου

Έχω δουλέψει 2602,2702, 3502, 3702, 1532,1832, 2802,9120 (τελευταία γενιά)
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Αυτή τη στιγμή, όταν είσαι συνδεδεμένος στο Α και το απενεργοποιήσεις, παρατηρείς αποσύνδεση από το ασύρματο δίκτυο μέχρι να συνδεθεί στο Β?

Εκλεισα το WiFi του router (στο οποιο ημουν διπλα) και κοιτουσα στο κινητο τι λεει... Για 5"-6" δεν αλλαξε τιποτα και μετα το ειδα να λεει connecting και καπακι να εχει λιγοτερο σημα (συνδεθηκε στο access point του σαλονιου που εχει ιδια SSID και Password).
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#840503 Οκ, δεν το λες και seamless roaming από τη μία, από την άλλη δεν χρειάστηκε να κάνεις και κάποια κίνηση

Επί της ουσίας, δεν νομίζω ότι βγαίνεις εκτός χρηστικής εμβέλειας του ενός AP για να κάνει η συσκευή κίνηση να πάει στο άλλο
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Οκ, δεν το λες και seamless roaming από τη μία, από την άλλη δεν χρειάστηκε να κάνεις και κάποια κίνηση

Επί της ουσίας, δεν νομίζω ότι βγαίνεις εκτός χρηστικής εμβέλειας του ενός AP για να κάνει η συσκευή κίνηση να πάει στο άλλο

Οχι δε βγαινει εκτος εμβελειας. Εστω και απο τη μια ακρη του σπιτιου στην αλλη πιανει 1-2 γραμμες σημα. Απλα ειναι σπαστικο να κανεις OFF/ON για να εχεις φουλ σημα στο χωρο που εισαι...

Τωρα μολις ανακαλυψα αλλο ξενερωμα με τα κινητα των παιδιων. Ενω συμφωνα με την Cosmote τo Samsung Galaxy A23 5G ειναι συμβατο με το WiFi Calling, ενω το ενεργοποιησα στα τηλεφωνα τους, παλι δε βλεπω το χαρακτηριστικο εικονιδιο ενεργο. Αυτο ειναι ακομα πιο σπαστικο απο το αλλο προβλημα με το access point που ανεφερα πριν. Γιατι απο σημα στην περιοχη μας εχουμε μεγαλο θεμα και χωρις το WiFi Calling πεφτει αβερτα η γραμμη πανω στο τηλεφωνημα ή κανει τρελες διακοπες και ακους τα μισα απο οσα σου λενε.

Αν και δε μου φαινεται λογικο, παιζει να εχει να κανει επειδη τα παιδια ειναι με καρτοτηλεφωνο κι οχι με συνδεση? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#840507 Το βρηκα τελικα στο νετ. Πρεπει να στειλεις SMS στο 1333 με το μηνυμα WIFICALL για να ενεργοποιηθει. Ολα ποπα τωρα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840508 Δεν χρειάζεται βέβαια να έχεις φουλ σήμα για να έχεις Wi-Fi. Από την στιγμή που βρίσκει δίκτυο, δεν αποσυνδέεται να πάει αλλού.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#840509 τοσο μεγαλο προβλημα εχετε με το ιντερνετ σε διαφορετικα δωματια στον ιδιο οροφο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
dimviii έγραψε:τοσο μεγαλο προβλημα εχετε με το ιντερνετ σε διαφορετικα δωματια στον ιδιο οροφο? :hmmm:

Εχει χοντρους τοίχους
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#842758 Τα παιδια πολλες φορες κλεινουν τα data απο το κινητο για τσιγκουνια, για να μην τα τρωνε χωρις να το παιρνουν χαμπαρι.

Οταν ειναι εκτος σπιτιου θελω τα data να ειναι παντα ΟΝ, για να μπορω να βλεπω ακριβως που ειναι.

Μεσω Family Link για παραδειγμα το GPS δε μπορουν να το απενεργοποιησουν ακομα και να θελουν. Παιζει καμια παρομοια ρυθμιση και για τα data που να παραμενουν στον ΟΝ με το στανιο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#842760 Παίζει καμία εφαρμογή να δουλεύει με BLE και Bluetooth και να μην χρειάζεται τα Data;
Να το κάνει δηλαδή όπως δουλεύει ένα Airtag.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Παίζει καμία εφαρμογή να δουλεύει με BLE και Bluetooth και να μην χρειάζεται τα Data;
Να το κάνει δηλαδή όπως δουλεύει ένα Airtag.

Ιδεα δεν εχω. Κινεζικα μου ακουγονται αυτα :lipsealed:

Ας πει κανενας πιο σχετικος μπας και υπαρχει λυση...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#842769 Σκέφτομαι τις παρακάτω λύσεις.
- να ασχοληθείς/ούν ώστε να ρυθμίσουν τις εφαρμογές τους να μην ρουφάνε data στο background
- να τους ξεκαθαρίσεις, αν έχετε τηλέφωνο που εγώ πληρώνω/φορτώνω μονάδες/είστε μέλος της οικογένειας (όποιο ταιριάζει καλύτερα ή και κάτι άλλο εσύ ξέρεις τι πιάνει, και εκβιασμός επιτρέπεται, σας κόβω κομπιούτερ, τηλέφωνο, τηλεόραση, εξόδους κλπ) θα το έχετε πάντα αναμμένο, φορτισμένο και με τα data ανοιχτά._
- Να τους φορέσεις από ένα airtag.

Εγώ έχω κάνει τα 2 πρώτα και ίσως κάνω και το τρίτο, άλλωστε το airtag κάθεται. Μόνο θέλει προσοχή που θα το βάλουμε να μην το χάσουμε.