Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#840488 Έχω στην άκρη ένα πιάτο Nova από παλιά που είχα δορυφορική, το θέλει κανείς έστω για τα free κανάλια; Δεν μου το ζήτησαν ποτέ πίσω, έχουν περάσει πολλά χρόνια.
Άβαταρ μέλους
By theo13
#851516 Μετά από μια εβδομάδα που λείπαμε από το σπίτι λόγω διακοπών μας περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη με την τηλεόραση (Sony KD-49XE7005). Αμέσως μόλις την άνοιξα άρχισε να παγώνει η οθόνη και να εμφανίζει ένα γκρι πλαίσιο από δεξιά προς τα αριστερά όπως φαίνεται στο βίντεο:

https://imgur.com/a/Blquj53

Ο ήχος ακούγεται κανονικά, μόνο η εικόνα κολλάει. Να σημειώσω ότι αυτές τις 7 ημέρες η τηλεόραση είχε βγει από την πρίζα ενώ όσο καιρό λειτουργούσε είναι συνδεδεμένη σε πολύπριζο ασφαλείας.
Δοκίμασα να την συνδέσω απευθείας στην πρίζα αλλά κάνει τα ίδια.
Πιστεύω δεν είναι θέμα software μιας και έκανα και upadate και hard reset. Πάω για τηλεόραση ή σώζεται;
Άβαταρ μέλους
By theo13
Dimitris_P έγραψε:Δοκίμασες άλλο καλώδιο ή/και θύρα;

Ναι τα δοκίμασα όλα. Είναι της τηλεόρασης το θέμα αφού το κάνει και χωρίς τίποτα συνδεδεμένο επάνω της.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852492 Μάλλον χρειάζεται αλλαγή η τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας, γιατί εδώ και καιρό χάνει κάποια κανάλια (σταματούν να παίζουν) που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, αλλά ενοχλεί την :inlove:, και εδώ και κάποιες μέρες 1-2 φορές κάθε μέρα κλείνει και ξανανοίγει μόνη της. Κάποια φορά, έκανε και 1 λεπτό σχεδόν ν'ανοίξει.
Άρα, μάλλον ετοιμάζεται να τα παίξει σιγά σιγά και έριξα μια ματιά τι παίζει. Παρακάτω γράφω τι ψάχνω και δέχομαι και προτάσεις εννοείται.
-55
-Google TV (άντε και Android TV αν παίξει κάποια τεράστια προσφορά)
-Όχι άλλο λειτουργικό (Tizen, WebOS, κλπ) από Android
-Γύρω στα 500€, άντε 600€ τελική τιμή (εξηγώ παρακάτω)
-Δόσεις κλπ αδιάφορες, αγοράζουμε από παντού.
-Υπάρχει προτίμηση για το Public γιατί έχω 100€ δωροεπιταγή μόνον από εκεί.

Στα παραπάνω, εγώ βρήκα (εκτός Vestel που έρχονται με διάφορα πάλαι ποτέ μεγάλα ονόματα σαν JVC, Sharp, Panasonic κλπ) τις TCL, Sony, Philips. Νομίζω, σε μία από αυτές θα παίξω.
Την Philips θα την ήθελα λόγω Ambilight που θεωρώ πως στο χώρο θα είναι τέλειο. Προφανώς γνωρίζω πως η Philips δεν έχει σχέση με Ολλανδία πλέον, και είναι φασόν, αλλά το Ambilight είναι τέλειο για εκεί που την θέλω.
Η TCL δεν έχει καλή συνεργασία με το Public, άρα δεν έχω επιλογές εκεί, άρα θα μου μείνει η δωροεπιταγή αμανάτι (θα πάρω κάτι άλλο βέβαια, αλλά θα βόλευε πολύ προφανώς να εξαργυρωθεί εκεί).
Η πιο συμφέρουσα λύση που βρήκα, είναι από την Sony, έχει μία στα 699€, άρα 599€ για μένα, και δίνει και επιστροφή δωροεπιταγής 20%, άρα μου βγαίνει 460€. Νομίζω είναι καλό deal.
https://www.public.gr/product/tileorase ... ep/1826981
Στο Skroutz η συγκεκριμένη έχει 649€ στον φθηνότερο, άρα κερδίζω 50€ με την δωροεπιταγή.
https://www.skroutz.gr/s/43790510/Sony- ... ml#reviews

Προφανώς είναι το φθηνό μοντέλο της Sony, αλλά είναι καινούριο (2023) και έχει αυτά που θέλω. Βέβαια, υπάρχει ένα θέμα με την εταιρεία, δεν ακούω τα καλύτερα για την αντιπροσωπεία και την αντοχή τους, αλλά ΟΚ, θα πάρω τα ρίσκα μου, ούτως ή άλλως δεν θα ζήσουν για πάντα.
Αλλιώς, κάποια TCL, αλλά επειδή εκεί δεν παίζει δωροεπιταγή, θα μου βγει στο τέλος ακριβότερα! Απλώς εκεί μπορώ να πάρω ένα ακριβότερο μοντέλο και να υποστηρίζει και Local Dimming που είναι ό,τι καλύτερο όταν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο (που σχεδόν πάντα στην κρεβατοκάμαρα βλέπουμε αργά το βράδυ).
https://www.skroutz.gr/c/12/television/ ... er_dir=asc

Τι λέτε;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852494 TV ειπε, οχι θυροτηλεφωνο.

Παρε την Σονυ, μιλα και με Nikos! για να εισαι 1000% εξασφαλισμενος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#852495 Αυτη ειναι 42 ρε συ :slap:

55 βεβαια για κρεβατοκαμαρα θεωρω ειναι μεγαλη. Αλλα οκ γουστα ειναι αυτα.
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 3 και 15 Ιαν 2024, 13:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
dimik έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Αυτη ειναι 42 ρε συ :slap:

Το ξέρω αλλά είναι τέλεια για PC :iconcool:

Δεν ξερω αν θα επαιρνα το ρισκο για oled σε pc. Λογω του γνωστου burn in. Εικονιδια κλπ.
Ηδη εχω αναπτυξει ψυχαναγκασμους με την C2 και αλλαζω που και που καναλια η την κλεινω στο 4ωρο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852499 Δεν θα συνδεθεί με PC, ενώ η συγκεκριμένη αν και OLED, πρέπει να είναι παλιότερο μοντέλο ή παλιότερο πάνελ, είναι και τα Hz χαμηλά. Δεν υποστηρίζει και Google/Android TV. Ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά όχι.
Α, το ενδιαφέρον είναι πως η Panasonic πλέον δεν φτιάχνει τηλεοράσεις, τις φθηνές τις φτιάχνει η Vestel και τις μεσαίες προς ακριβές, η TCL.
https://asia.nikkei.com/Business/Electr ... utsourcing
Άβαταρ μέλους
By glf
#852513 Όπως το περιγράφεις μάλλον θέλει αλλαγή η πλακέτα τροφοδοσίας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852514 Ναι, κάτι τέτοιο υπέθεσα κι εγώ. Δεν θα είναι κάτι ιδαίτερα ακριβό, αλλά δεν αξίζει μάλλον να πας για επισκευή, είναι αρκετά παλιά πλέον για να μπεις στον κόπο. Να βάλω χέρι μόνος μου, μπορώ μεν, αλλά έχει βαβούρα και αμφιβάλλω αν τελικά αξίζει.