Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840134 Για ποιο μοντέλο όμως; Δεν το έχω χρησιμοποιήσει, αλλά τα Synology συνήθως δεν έχουν άπειρα resources (εκτός αν έχεις κάποιο Enterprise level μοντέλο), άρα είναι περισσότερο μια λύση ανάγκης.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#840139 Δεν αναφέρομαι στο hardware, σύμφωνα με τον selector https://www.synology.com/en-global/support/nas_selector τα "μικρότερα" μοντέλα DS224+ και DS220+ αρκούν μέχρι 2 VM.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#840140 Τα μικρά μοντέλα είναι αρκετά οριακά, γνώμη μου είναι πως και τα 2 VM ίσως είναι πολλά. Σημασία επίσης έχει τι απαιτήσεις θα έχει το VM, πόσα vCPU, μνήμη κλπ.
Άβαταρ μέλους
By glf
#840183 Εγώ έχω κάνει iocage containers σε FreeBSD και τώρα LCX containers και VM στο proxmox. Όλα αυτά είναι linux open source τεχνολογίες.

Τα Synology τρέχουν κάτι δικό τους νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#840261 Το σκεφτόμουν με την λογική που είναι μόνιμα ανοιχτό αν μπορεί να σηκώσει ένα απλό VM χαμηλών απαιτήσεων για αποφυγή χρήσης άλλου μηχανήματος.
Είτε για μένα σε αντικατάσταση του DS220j είτε για το γραφείο, που εκεί δεν υπάρχει καθόλου NAS.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#840348 Στην περίπτωση του γραφείου, vm για το asterisk Για το σπίτι δεν έχω σκεφτεί ακόμα κάτι :lol: Ίσως κάποιο openhab όοοοοταν κάτσω να ασχοληθώ
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Dimitris_P έγραψε:Έχει παίξει κανείς με VM σε synology VMM ; Πώς περίπου είναι; Σαν Oracle VirtualBox πχ ;
Μπορείς να σηκώσεις πχ Linux για ένα τηλεφωνικό κέντρο Asterisk/Freepbx ή άλλες εφαρμογές;

Εχω ενα windows 10 VM στο synology που τρεχει πάντα, 24/7. απο χρησιμοτητα , φανταστικο...
αν εισαι εξω η στη δουλεια και θες να τρεξεις κατι σε ενα δικο σου περιβαλλον πχ.

Απο ταχυτητα μην περιμενεις τιποτα φοβερο, εμενα ειναι πανω σε SSD δίσκο και ειδα διαφορα οταν το μετεφερα απο HDD.
Παιζει ρολο και το μηχανημα σου ποσο το σηκωνει , τι μνημη θα του δωσεις
(τωρα ειδα λές για J μηχανημα... χμ... δυσκολο εκτος και θες πολυ βασικα πραγματα
εγω το εχω σε 920+ με 12GB)

πιθανως το linux να ειναι λιογ πιο γρηγορο, αλλα αυτο το ανοιγω περιστασιακα και δεν εχω σχηματισει ολοκληρωμενη εικονα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#842169 Το βάζω εδώ, ποτέ δεν ξέρεις εάν θα υπάρξει άλλος παθών

Με το νεό ρούτερ που έστειλε η Vodafone για την 200αρα VDSL (WiFi 6), ανοίγω σήμερα το λάπτοπ το οποίο είναι ένα παλιό Dell Inspiron 3542 αγορασμένο το 2015 στο οποίο έχω αναβαθμίσει τη WLAN κάρτα με μία Intel Dual Band Wireless AC 7260, και δεν διάβαζε τα ασύρματα δίκτυα μου, αλλά διάβαζε τα της πολυκατοικίας

Στο update δεν μου έβγαζε καινούριους drivers. Είδα ότι είχα έκδοση 18.x

Γκουγκλάρω και βλέπω ότι η συγκεκριμένη κάρτα είναι discontinued και από το site της Ιντελ είναι ζόρι να βρεις (εάν τους βρεις) τους τελευταίους οδηγούς που είναι 21.x

Ευτυχώς κάποιος μάγκας στο reddit έχει βρει τη λύση

https://www.reddit.com/r/techsupport/co ... ?rdt=47949

Εγκατάσταση και ευτυχώς τα ασύρματα δίκτυα εμφανιστήκανε

Υ.Γ Η κάρτα Ethernet είναι 100αρα μγμς :lol: Νομίζω ήρθε η ώρα για νέο λάπτοπ
Άβαταρ μέλους
By bill33
#846176 Απο το πουθενά μου ήρθε email απο booking για Verify and sign in .Κάποιος μάλλον προσπάθησε να μπει στον λογαριασμό μου.Η booking είχε και παλιά χακαριστεί οπότε προσοχή .

Μια φορά έχω χρησιμοποιήσει το booking πριν 3? χρόνια οπότε έπεσε διαγραφή.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#846428 Παιδιά θέλω να προσθέσω έναν SSD σε ενα παλίοτερο σύστημα που έχει εναν HDD 1tb .Πως μπορώ να κάνω μόνος μου clone το παλιό ώστε να μη ξαναπερνάω drivers windows κτλ?Τον SSD τον συνδέω κατευθείαν?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846434 Δεν είναι τόσο απλό. Θέλεις να κάνεις clone τον δίσκο, άρα θα χρειαστείς ένα άλλο υπολογιστή, που θα συνδέσεις πάνω τον παλιό και το νέο δίσκο για να κάνεις το clone. Εγώ για κάτι τέτοια χρησιμοποιώ το Macrium Reflect. Ψάξε να βρεις την έκδοση 7 που είναι δωρεάν και κάνει τα πάντα.