Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
PaNick67 έγραψε:Ειδικά για τα δικά σου τα πράγματα είναι θολά. Δεν εισήχθη ποτέ επίσημα και αν υπάρχουν μεταχειρισμένα στην Ελλάδα είναι ελάχιστα.
Βάση ποιας τιμής θα σε αποζημιώσει;

.

οπως υπολογισε και την αξια εκτελωνισμου το κρατος βασει χλμ χρονιας,εξτρα κλπ
Εχουν εισαχθει 110 ιππων κλιο επισημα απο την Λαιον.Θα προσθεσεις και την αξια των εξτρα που υπαρχουν ολα στους καταλογους της επισημης αντιπροσωπειας, και θα βγαλει την τιμη καινουριου και την μειωση αντιστοιχα λογω παλαιοτητας.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#839782 "Κύριε Δημήτρη όπως καταλαβαίνετε δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα Κλειώ με το δικό σας εξοπλιστικό πακέτο. Ακόμα και αν όλος ο εξοπλισμός ήταν διαθέσιμος δεν μπορούμε να αθροίσουμε την επιμέρους αξία του και να υποθέσουμε τελική τιμή. Ασφαλιστική εταιρεία είμαστε, όχι Τεσλαραιοι.
Σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε και αναμένουμε τα καρπούζα που μας στέλνετε. Τουτ τουυτ τουυτ τουυτ"
Άβαταρ μέλους
By g47
Chris έγραψε:Αποζημιωνεται το χαμηλοτερο εκ των δυο φυσικα

Νope.

saxon_747 έγραψε:Το ασφαλιζομενο κεφάλαιο είναι το ανώτατο ποσό που μπορεί να αποζημιώσει η εταιρία.

Nope.

PaNick67 έγραψε:
Όταν θα σε πληρώσει όμως θα πάρεις την τρέχουσα χαμηλή εμπορική αξία.

Νope.

dimviii έγραψε:to διευκρινιζεις λιγακι αυτο?

Φυσικα. Θα το κανω οσο πιο περιληπτικο γινεται. Οταν ενεργοποιειται βασικη καλυψη, αποζημιωνεσαι τη τρεχουσα εμπορικη. Πχ ολικη λογω ατυχηματος.
Εαν ενεργοποιειται extra καλυψη, αποζημιωνεσαι το ασφαλιζομενο κεφαλαιο. Πχ ολικη λογω φυσικων φαινομενων.
Yπαρχει αστερίσκος εδω: Υποασφαλιση και υπερασφαλιση, οποτε ολα σε καποια ορια που θετει η εκαστοτε ασφαλιστικη.

dimviii έγραψε:οταν πηγα να ασφαλισω το ενα κλιο,μου το εβαλαν 12000 ευρω.
Τοσο βγαινει ο μεσος ορος με τα χλμ και τη χρονια κατασκευης μου λεει.
Μα αυτα δεν εχουν το μοτερ των 110 ιππων και 6ταχυτο σαζμαν,17 ζαντες,δεν εχουν bose ηχοσυστημα,δεν εχουν το βελουδινο σαλονι,δεν εχουν λεντ φωτα,δεν εχουν r link οθονη κλπ.
Δεν μπορουμε να το ασφαλισουμε παραπανω.
Μιλαμε για τριμπουρδελους εντελως ομως.

Αν επιτρεπεται ποια εταιρια το ασφαλιζε 12000 και ποια σου το ασφαλισε τελικα για το ποσο που σε ικανοποιησε?

g8777 έγραψε:"Κύριε Δημήτρη όπως καταλαβαίνετε δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην Ελλάδα Κλειώ με το δικό σας εξοπλιστικό πακέτο. Ακόμα και αν όλος ο εξοπλισμός ήταν διαθέσιμος δεν μπορούμε να αθροίσουμε την επιμέρους αξία του και να υποθέσουμε τελική τιμή. Ασφαλιστική εταιρεία είμαστε, όχι Τεσλαραιοι.
Σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε και αναμένουμε τα καρπούζα που μας στέλνετε. Τουτ τουυτ τουυτ τουυτ"

:lol:
Δυσκολο να γινει ετσι εαν τελικα το ασφαλισουν.
Αλλα αυτο που χιουμοριστικα περιγραφεις ειναι και ο λογος που η πρωτη εταιρια δεν το ασφαλιζε για παραπανω, δεν μπορουσε να υπολογισει τον ασφαλιστικο κινδυνο καθως δεν ειχε εισαχθει επισημα ή δεν ηταν συμφερων να τον επωμιστει. Εννοειται εκει επιλεγεις τη προσφορα που σε ικανοποιει.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#840317 Το Daihatsu μου είναι πλέον τόσο εξωτικό που η hellas direct δεν μου το ασφαλίζει!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
g47 έγραψε:
Φυσικα. Θα το κανω οσο πιο περιληπτικο γινεται. Οταν ενεργοποιειται βασικη καλυψη, αποζημιωνεσαι τη τρεχουσα εμπορικη. Πχ ολικη λογω ατυχηματος.
Εαν ενεργοποιειται extra καλυψη, αποζημιωνεσαι το ασφαλιζομενο κεφαλαιο. Πχ ολικη λογω φυσικων φαινομενων.
Yπαρχει αστερίσκος εδω: Υποασφαλιση και υπερασφαλιση, οποτε ολα σε καποια ορια που θετει η εκαστοτε ασφαλιστικη.

να σου πω οτι καταλαβα, θα ειναι ψεμα. :lol:

g47 έγραψε:Αν επιτρεπεται ποια εταιρια το ασφαλιζε 12000 και ποια σου το ασφαλισε τελικα για το ποσο που σε ικανοποιησε?

δεν θυμαμαι ποια ηταν,αλλα μου το ασφαλισε στην σωστη αξια η Ευρωπαικη πιστη.

g47 έγραψε: :lol:
Δυσκολο να γινει ετσι εαν τελικα το ασφαλισουν.
Αλλα αυτο που χιουμοριστικα περιγραφεις ειναι και ο λογος που η πρωτη εταιρια δεν το ασφαλιζε για παραπανω, δεν μπορουσε να υπολογισει τον ασφαλιστικο κινδυνο καθως δεν ειχε εισαχθει επισημα ή δεν ηταν συμφερων να τον επωμιστει. Εννοειται εκει επιλεγεις τη προσφορα που σε ικανοποιει.

υποψιν οτι η αξια που το ασφαλιζαν ηταν πιο κατω ακομα και απο την ''πλουσια'' εκδοση που εισαγοταν στην Ελλαδα με τα 90 αλογα κλαι 5αρι σαζμαν.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#840347 Βασικά ούτε εγώ κατάλαβα g47.
Εγώ, που έχω κάλο με το αμάξι μου, να του βάζω τη μέγιστη αξία που με αφήνει το σύστημά σας ή όχι, ή τσάμπα πληρώνω; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
NickTG έγραψε:Το Daihatsu μου είναι πλέον τόσο εξωτικό που η hellas direct δεν μου το ασφαλίζει!

Έχουν γίνει περίεργοι κι αυτοί. Δεν μου ασφάλιζαν τα κρύσταλλα στο Saab πέρυσι (μίλησα στο τηλέφωνο και είπαν ότι δεν τους συμφέρει και φυσικά ασφαλίστηκα αλλού), ενώ φέτος μου τα ασφάλισαν κανονικά! :s_sarcastic
Το Daihatsu μου, το ασφάλισα στην Interlife τον Νοέμβριο, για 12 μήνες.
Παλιά είχα ασφαλιστή (και για τα επαγγελματικά μου) που μου έκανε ομαδική, τώρα πλέον παίζω με insurancemarket.gr και παίρνω την καλύτερη τιμή απλά για το κάθε αυτοκίνητο (με πυρός-κλοπής-καιρικά-κρύσταλλα-οδική, πάντα), από διαφορετικές ασφαλιστικές.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#840528 Κάπως έτσι θα γίνει.
Θα ελέγξω τιμές από τις σελίδες και θα διαλέξω αυτή που φαίνεται καλύτερη σε φυσιολογική τιμή.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
NickTG έγραψε:Κάπως έτσι θα γίνει.
Θα ελέγξω τιμές από τις σελίδες και θα διαλέξω αυτή που φαίνεται καλύτερη σε φυσιολογική τιμή.

Φιλική συμβουλή, αν μου επιτρέπεις. Οι σελίδες των ασφαλιστικών δίνουν συνήθως πιο ακριβή τιμή από ότι αυτές οι σελίδες τύπου insurancemarket, pricefox κλπ. Το έχω διασταυρώσει πολλές φορές. Παίρνω προσφορά από μια από αυτές τις σελίδες (πάντα 3-4 Ευρώ φτηνότερη η insurancemarket από την pricefox) και την ίδια στιγμή μπαίνω στην σελίδα της ασφαλιστικής και μου δίνει 10-20 Ευρώ πιο ακριβή τιμή για τις ίδιες καλύψεις! Εκεί που κατέληξα είναι ότι αυτοί οι online brokers παίρνουν μαζικά συμβόλαια-προμήθειες και δίνουν καλύτερες τιμές έτσι από ότι αν μπεις σαν ιδιώτης και ζητήσεις τιμή κατευθείαν από την ασφαλιστική.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#840544 Ναι, από αυτές εννοώ θα κοιτάξω.
Όχι από τις σελίδες των ασφαλιστικών.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#840552 Μια διαφορα που παρατηρησα είναι οτι εχουν διαφορετική εταιρία οδικης.
Τον τελευταιο χρονο (ισως και παραπανω) η insurancemarket δινει οδική της ιντερσαλόνικα, ενω παλαιοτερα είχε άλλη (euroassistance ισως).

Σιγουρα κανοντας μεγαλες αγορες πετυχαίνουν χαμηλότερη τιμη
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:
NickTG έγραψε:Κάπως έτσι θα γίνει.

Φιλική συμβουλή, αν μου επιτρέπεις. Οι σελίδες των ασφαλιστικών δίνουν συνήθως πιο ακριβή τιμή από ότι αυτές οι σελίδες τύπου insurancemarket, pricefox κλπ. Το έχω διασταυρώσει πολλές φορές. Παίρνω προσφορά από μια από αυτές τις σελίδες (πάντα 3-4 Ευρώ φτηνότερη η insurancemarket από την pricefox) και την ίδια στιγμή μπαίνω στην σελίδα της ασφαλιστικής και μου δίνει 10-20 Ευρώ πιο ακριβή τιμή για τις ίδιες καλύψεις! Εκεί που κατέληξα είναι ότι αυτοί οι online brokers παίρνουν μαζικά συμβόλαια-προμήθειες και δίνουν καλύτερες τιμές έτσι από ότι αν μπεις σαν ιδιώτης και ζητήσεις τιμή κατευθείαν από την ασφαλιστική.

Σωστος. Κι εγω εδω και καμια 15αρια χρονια εχω μπλεξει με insurancemarket και ειμαι απιστευτα ευχαριστημενος. Το μονο που κανω 1 φορα το χρονο οταν μου στελνουν email οτι ληγει το συμβολαιο, ειναι αντι να πληρωσω αυτοματα το νεο, να τους παιρνω ενα τηλεφωνακι. Τους ρωταω αν εχει κατι φθηνοτερο με τις ιδιες παροχες και τις περισσοτερες φορες βρισκουν μια αλλη εταιρια και γλυτωνω αλλα λιγα ευρωπουλα.

Ασε που γλυτωνω κι απιστευτο χρονο με αυτον τον τροπο. Αντι να ψαχνω εγω 15-20 εταιριες και τα ψιλα γραμματα της καθεμιας, το κανουν αυτοι για μενα και μου στελνουν ενα νεο email στο καπακι με την επιλογη μου. Εχουν κι ολα τα στοιχεια μου οπως κι αυτα του αυτοκινητου και δεν πρεπει να μου φτιαχνουν νεα καρτελα καθε φορα στην εταιρια που θα επιλεξω μονος μου.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#840574 Καθόλου δεν εξηγούν τα "ψιλά γράμματα" απο την insurancemarket, τα εντελώς "χοντρά" δείχνουν.

Κάποιες φορες που χρειάστηκε να διευκρινίσω κάποια λεπτομέρεια, ξοδεψα πολύ χρόνο στο τηλεφωνικό κέντρο μιας και τα έψαχναν εκείνη την ώρα