Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#839383 Είναι πολύ εύκολο και πολύ φτηνό να λέμε βαριές κουβέντες όπως "πικρόχολος". Έχω γνωρίσει και έχω δουλέψει και με μετριοπαθείς Παλαιστινίους, αλλά μέχρι και με φόλα Χαμάς αν και από τη Δυτική Όχθη. Πήγα σαν βλάκας Δυτικός να του πω ότι πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να ζήσετε και να χτίσετε από μία κατάσταση αρνητική για σας αλλά πρέπει να ζήσετε. Μεταφέρω το πνεύμα τους:
- Έχεις ξυπνήσει μεσάνυχτα να σε πετάξουν στο δρόμο με ότι φοράς και να σου γκρεμίζουν το σπίτι για να γίνει οικισμός εποίκων; Σε έχουν κρατήσει στο τμήμα χωρίς λόγο μόνο επειδή είσαι Παλαιστίνιος για μία μέρα νηστικό; Έχεις δει το μισό σου σόι να σκοτώνεται ή να εκτοπίζεται ή να φυλακίζεται; Το ξέρεις ότι ακόμα και ψωμί ή νερό να πάει στη Γάζα πρέπει να δώσει άδεια το Ισραήλ; Το ξέρεις ότι η Γάζα είναι ένα τεράστιο γκέτο 6 x 2 χιλόμετρα με 2 εκατομμύρια κόσμο και μέσα σε αυτή τη λωρίδα το Ισραήλ χώρεσε καμιά 10αρια οικισμούς εποίκων; (αυτοί πλέον δεν υπάρχουν αλλά ναι έγινε και αυτό). Κοίτα να δεις Σταύρο, όπως εσείς έχετε δεχθεί εισβολή στην Κύπρο, έτσι κι εμείς δεχθήκαμε εισβολή. Αν δε φύγουν δε σταματάμε. Λέω, να πάτε στα σύνορα του 67; Όχι, να φύγουν. Από τον Ιορδάνη ως τη Μεσόγειο να μην έχει τίποτα που να θυμίζει Ισραήλ. Σε όλη τους την ιστορία έχουν φύγει από όπου έχουν πάει, θα φύγουν κι από την Παλαιστίνη και πάλι. Αλλιώς η Χαμάς δε σταματάει.

Προφανώς εμένα με σόκαρε όχι μόνο το περιεχόμενο αλλά και η ψυχρότητα με την οποία τα έλεγαν άνθρωποι που έκαναν διδακτορικό (και τώρα είναι δόκτωρες) δηλαδή όχι ο μέσος ανεχής της Γάζας. Αλλά η ξεπουλημένη για αυτούς Φατάχ και ο Αραφάτ που θα μπορούσε να βρει μία καλή συμφωνία στη βάση των συνόρων του 67, σύμφωνα με τον Σαρόν, τον Ράμπιν αλλά και τους "σοσιαλιστές" του Σιμόν Πέρες ήταν τρομοκράτες. Και έρχονται οι διάφοροι μπούφοι που ούτε τα κορδόνια τους δεν μπορούν να σκεφτούν να δέσουν χωρίς χαρτάκι από το κόμμα, ότι όοοοοοοοοοχι τον Νετανιάχου δεν τον συμφέρει και δεν έχει επιδιώξει να χαρακτηριστεί ένας λαός ως εξτρεμιστές τρομοκράτες και μισάνθρωποι.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:...Ακόμη και την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας, που έχει εξελιχθεί περίπου στην μεγαλύτερη φυλακή...

Απο εχθες με τρωει ο κωλος μου να το πω, αλλα βαριεμαι τα λογια που θα ακολουθησουν και δε λεω κουβεντα. Αλλα αφου ολοκληρος Αδμιν ειπε κατι σχετικο, ας το παρει το ποταμι. Αυτο που εχω διαβασει 100αδες φορες απο διαφορετικα σαιτς για τη λωριδα της Γαζας, ειναι οτι προκειται για το μεγαλυτερο στρατοπεδο συγκεντρωσης του συγχρονου κοσμου. Η ειρωνια ειναι οτι κατασκευαστηκε απο τους Εβραιους, που υπεφεραν οσο κανενας αλλος απο τα στρατοπεδα συγκεντρωσης :lipsealed:

Μην ξεχασω να απαντησω και στο Μιραζ βεβαια. Αυτα τα γατακια που μας εδειξες ειναι αργοι οδηγοι για αυτο δεν προλαβαν να φυγουν. Ηρεμησες τωρα? Ή τελικα ησουν ηρεμος απο χθες? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#839388 Ναι η αλήθεια για τη Γάζα είναι αυτή δυστυχώς. Δεν είναι τυχαίο που τόσοι Παλαιστίνιοι εχουν διασκορπιστεί στις διάφορες Αραβικές χώρες ή ανα το κόσμο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Corto Maltese έγραψε:...Και έρχονται οι διάφοροι μπούφοι...

Δεν ειναι μπουφοι ωρε Κορτο.

Τα ειδαν στην ΤιΒι αυτα που λενε τα καναλια και τα διαβασαν στο (Δυτικο) ιντερνετς.
Χαμας = τρομοκρατες
Ζελενσκι = καλος
Πουτιν = δολοφονος
Αμερικανοι = σωτηρες της ανθρωποτητας
κτλ κτλ κτλ

Εδω τα λενε στα καναλια και στα σαιτς, ποιοι ειμαστε εμεις που θα εκφερουμε αλλη αποψη?
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 09 Οκτ 2023, 11:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#839391 Περασαν πολλα χρονια μετα τον Αραφατ και την PLO.. Μετα τις Ιντιφαντα 1 και 2. Τιποτα δεν αλλαξε προς το καλυτερο για τους Παλαιστινιους.. παρολα τα δεκαδες ψηφισμτα του ΟΗΕ, τις καταδικες απο διεθνεις οργανισμους...ενω ενιοτε βομβαρδιζοταν η Γαζα.
Μετα ηρθε η φονταμενταλιστικη Χαμας και ξεκινησε τις τυφλες βομβιστικες επιθεσεις σε "στοχους" αμαχων και συνεχισε να βομβαρδιζεται η Γαζα, περιπου οπως οι Ναζι εκαιγαν χωρια επειδη καποιοι ανταρτες σκοτωσαν εναν δικο τους.

Τωρα η Χαμας επιτεθηκε ανοιχτα στο Ισραηλ και μαντεψτε, ηδη βομβαρδιζεται η Γαζα και θα συνεχισει να βομβαρδιζεται.

Για εναν δε παραξενο λογο το Απαρτχαιντ της Νοτιου Αφρικης μας ενοχλουσε, το Απαρτχαιντ των Ισραηλινων δεν μας ενοχλει. Οι επικοισμοι στην Κυπρο μας ενοχλουσαν, οι αντιστοιχοι στην Δυτικη Οχθη ,οχι.
Τυχαιο θα ειναι.

Εχετε ακουσει Ισραηλινο να μιλαει για τους Παλαιστινιους; Οι μεγαλοκτηματιες τους Αμερικανικου νοτου μιλουσαν πιο ευγενικα για τους σκλαβους που ειχαν στις φυτειες. Κι αυτο τυχαιο θα ειναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
kostis20 έγραψε:Καταρχήν εδάφη κερδίσαμε σχεδόν σε όλους τους πολέμους που έγιναν από το 1900 μέχρι το 1945 αν και ουσιαστικά εναν ξεκινήσαμε εμείς, Βέβαι η σκιά της Μικρασιατικής καταστροφής πέφτει βαριά σε όλη εκείνη τη περίοδο.

Αν ανοίξεις λιγο την περίοδο, το 1897 είχαμε πάλι μια καταστροφή, που θα έπρεπε να μας κάνει σοφότερους όταν 25 χρόνια αργότερα ξεκινούσαμε να πάρουμε όλη την Τουρκία.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE ... CF%85_1897
kostis20 έγραψε:Δεύτερον εξακολουθώ να πιστεύω οτι οι Εβραίοι δικαιούνταν να φτιάξουν ένα κράτος. Στη περιοχή υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων και από το 1890 και μέτα είχαν εντονη παρουσία. Από τι στιγμή που ούτε οι Παλαιστίνιοι είχαν ποτέ κράτος και αφού όλοι ζούσαν υπο την Οθωμανική αυτοκρατορία ,όταν αυτή διαλύθηκε θα μπορούσαν να φτιαχτούν δύο κράτη και τελειώνει εκεί το θέμα. Εκείνη τη περίοδο έγιναν τόσες και τόσες ανακαταξεις, πόλεμοι, ανταλλαγές πληθυσμών κτλ. Δε νομίζω ότι μόνο οι Εβραίοι είχαν τους καταλλήλους φίλους αλλά και ότι οι Άραβες είχαν παντελή έλλειψη πολιτικής σκέψης και διορατικότητας κατι που μάλλον τους χαρακτηρίζει διαχρονικά...

Ναι μεν, αλλά:
-Το παραπάνω το λέμε τώρα, μετά από δεκαετίες που το Ισραήλ κατάφερε ό,τι κατάφερε.
-Προφανώς και δεν μπορώ να αρνηθώ σε κάποιον το δικαίωμα να αποκτήσει το δικό του κράτος, αλλά εδώ μιλάμε για κανονική κλοπή, που μόνον αποικιοκράτες είχαν κάνει πιο πριν. Στην τελική βέβαια, το κράτος του Ισραήλ πιο πολύ με κάτι τέτοιο μοιάζει. Γιατί μιας και λέμε για απαρτχάιντ, και οι μεγαλοκτηματίες της Ν. Αφρικής είχαν παρόμοια δικαιώματα με τους γηγενείς.
Γενικώς, πρώτος εγώ θα πω ναι στην αυτοδιάθεση των λαών, αλλά εδώ είναι πολύ μονομερές και γίνεται εις βάρος κάποιων. Επίσης, τα δύο κράτη έχουν μια παγίδα: πώς θα γινόταν η μοιρασιά; Γιατί είδαμε πως ακόμη και η de facto μοιρασιά, δεν έφτασε, το Ισραήλ επεκτάθηκε σε πλήρη κατοχή της Δυτικής Όχθης, και σε αποκλεισμό της Γάζας. Τι άφησε στους Παλαιστίνιους;
:s_dunno
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Anonymous Founder έγραψε:
kostis20 έγραψε:Καταρχήν εδάφη κερδίσαμε σχεδόν σε όλους τους πολέμους που έγιναν από το 1900 μέχρι το 1945 αν και ουσιαστικά εναν ξεκινήσαμε εμείς, Βέβαι η σκιά της Μικρασιατικής καταστροφής πέφτει βαριά σε όλη εκείνη τη περίοδο.

Αν ανοίξεις λιγο την περίοδο, το 1897 είχαμε πάλι μια καταστροφή, που θα έπρεπε να μας κάνει σοφότερους όταν 25 χρόνια αργότερα ξεκινούσαμε να πάρουμε όλη την Τουρκία.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE ... CF%85_1897
kostis20 έγραψε:Δεύτερον εξακολουθώ να πιστεύω οτι οι Εβραίοι δικαιούνταν να φτιάξουν ένα κράτος. Στη περιοχή υπήρχαν από αρχαιοτάτων χρόνων και από το 1890 και μέτα είχαν εντονη παρουσία. Από τι στιγμή που ούτε οι Παλαιστίνιοι είχαν ποτέ κράτος και αφού όλοι ζούσαν υπο την Οθωμανική αυτοκρατορία ,όταν αυτή διαλύθηκε θα μπορούσαν να φτιαχτούν δύο κράτη και τελειώνει εκεί το θέμα. Εκείνη τη περίοδο έγιναν τόσες και τόσες ανακαταξεις, πόλεμοι, ανταλλαγές πληθυσμών κτλ. Δε νομίζω ότι μόνο οι Εβραίοι είχαν τους καταλλήλους φίλους αλλά και ότι οι Άραβες είχαν παντελή έλλειψη πολιτικής σκέψης και διορατικότητας κατι που μάλλον τους χαρακτηρίζει διαχρονικά...

Ναι μεν, αλλά:
-Το παραπάνω το λέμε τώρα, μετά από δεκαετίες που το Ισραήλ κατάφερε ό,τι κατάφερε.
-Προφανώς και δεν μπορώ να αρνηθώ σε κάποιον το δικαίωμα να αποκτήσει το δικό του κράτος, αλλά εδώ μιλάμε για κανονική κλοπή, που μόνον αποικιοκράτες είχαν κάνει πιο πριν. Στην τελική βέβαια, το κράτος του Ισραήλ πιο πολύ με κάτι τέτοιο μοιάζει. Γιατί μιας και λέμε για απαρτχάιντ, και οι μεγαλοκτηματίες της Ν. Αφρικής είχαν παρόμοια δικαιώματα με τους γηγενείς.
Γενικώς, πρώτος εγώ θα πω ναι στην αυτοδιάθεση των λαών, αλλά εδώ είναι πολύ μονομερές και γίνεται εις βάρος κάποιων. Επίσης, τα δύο κράτη έχουν μια παγίδα: πώς θα γινόταν η μοιρασιά; Γιατί είδαμε πως ακόμη και η de facto μοιρασιά, δεν έφτασε, το Ισραήλ επεκτάθηκε σε πλήρη κατοχή της Δυτικής Όχθης, και σε αποκλεισμό της Γάζας. Τι άφησε στους Παλαιστίνιους;
:s_dunno

Ναι αλλά αν με βάση το χαμένο πόλεμο του 1897 δε μπαίναμε στους Βαλκανικούς πολέμους ξαναλέω οτι τα Γιάννενα,η Θεσσαλονίκη πχ σήμερα μπορεί να ήταν Σέρβικα ή δε ξέρω εγώ τι. Γενικά στους πολέμους μέχρι το 1947 η Ελλάδα σχεδόν τριπλασίασε την έκτασή της και φυσικά βγήκε κερδισμένη εδαφικά. Προφανώς και η μικρασιατική εκστρατεία ήταν λάθος οπως εξελίχθηκε και με τον εθνικό διχασμό στο απόγειό του ,αλλά αυτό δε το αρνείται κανείς.Το τελικό αποτέλεσμα ήταν πάλι να κερδίσουμε εδάφη με τη συνθήκη της Λωζάνης και ουσιαστικά να χαραχθούν τα μόνιμα συνορά της χώρας μας.
Τώρα για το θέμα της Παλαιστίνης προφανώς και μιλάω για ότι έγινε μέχρι το 1947 και επιμένω οτι ήταν λάθος των Αράβων .Αν γινόντουσαν δύο κράτη τότε προφανώς θα γινόταν με διεθνή συνθήκη με χαραγμένα σύνορα που δε θα μπορούσαν να αλλάξουν εύκολα όπως σήμερα με τόσο θολο τοπίο που υπάρχει. Ίσως να γινόταν για δεύτερη φορά στην ιστορία μια επίσημη ανταλλαγή πληθυσμών. Ήταν μια χρυσή εποχή για τη δημιουργία νέων κρατών.
Το οτι το Ισραήλ απο εκεί και πέρα φέρθηκε τελείως ανήθικα και απάνθρωπα προφανώς και το αναγνωρίζω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#839405 Μα δεν διαφωνούμε. Εξάλλου, δεν λέει και κάτι η ιστορία της Ελλάδας, ή του οποιουδήποτε άλλου κράτους εδώ που τα λέμε, πώς κέρδισε και πώς έχασε. Δες πχ την ιστορία της Σερβίας, είναι το μόνο κράτος της γειτονιάς μας που έχασε εδάφη τελευταία με το Κόσσοβο. Να θυμηθούμε πως πολύς κόσμος ακόμη δεν συμφωνεί με την απόσχισή του από την Σερβία και δεν το έχουν αναγνωρίσει.
https://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo
Και να μην πάμε στην Αφρική, που μέχρι το 1960 ξέρω γω ήταν όλη μοιρασμένη σε αποικίες. Ούτε ειδικός είμαι σε τέτοια θέματα, απλώς προσπαθώ πριν διαλέξω πλευρά, να δω τα επιχειρήματα και των δύο.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
REALZEUS έγραψε:
GTS έγραψε:
Serf έγραψε:
kostis20 έγραψε:Αν μπούμε στο ιστορικό πλαίσιο της τότε εποχής πάντως εμένα δε μου φάνταζε και τόσο εξωφρενικό να δημιουργούνταν δύο κράτη τότε .Από το 1918 μέχρι το 1947 έγιναν κοσμοϊστορικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη. Τα περισσότερα κράτη όπως τα γνωρίζουμε σήμερα ιδρυθήκαν τότε είτε γιατί έπαψαν να αποτελούν μέρη κάποιας αυτοκρατορίας είτε γιατί έπαψαν να είναι αποικίες. Οι εβραίοι είχαν δεσμούς με τη περιοχή οπότε θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι τότε. Τώρα έχουν κράτος οι Εβραίοι και δεν έχουν οι Παλαιστίνιοι. Εκει φτάσαμε, οπότε εκ του αποτελέσματος :(
Δεσμούς έχει κι η Ελλάδα/ Έλληνες με τη νότια Ιταλία όπου ακόμα κατοικούν ελληνόφωνοι πληθυσμοί, παρόλο που σαν έντονη παρουσία έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από την εποχή των πόλεων -κρατών. Έχουμε δικαιώματα στην περιοχή; Αν αγοράσουμε αρκετή γη, αποκτάμε δικαιώματα;
Φυσικά και αποκτάμε δικαιώματα. Μην ξεχνάμε ότι για εκαντονταδες χρόνια μεγάλο μέρος του πληθυσμού μιλούσε Ελληνικά. Δεν είναι μόνο η εποχή των πόλεων κρατών είναι και μεταγενέστερα τα πρώτα χίλια χρόνια της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Εξάλλου και οι ίδιοι οι πληθυσμοί αυτοί γνωρίζουν ότι είναι ελληνική η καταγωγής τους, δες τι τραγουδάνε οι οπαδοί της Νάπολης ή άλλων πόλεων της περιοχής πχ. Έπισης διάβασε για την ιστορία της Ιταλίας και πως δημιουργήθηκε. Ουσιαστικά ο βορράς επιβλήθηκε στον νότο.

< >

Σοβαρά; Κάτι τέτοιες μεγαλοϊδεατικές απόψεις έχουν φέρει την χώρα δύο φορές στο χείλος της καταστροφής (1922 και 1974). Κανένα δικαίωμα δεν έχουμε κάπου που πριν από 2000 χρόνια είχαν πάει κάποτε κάποιοι άποικοι-έποικοι. Τα δικαιώματα μας απορρέουν μόνον από τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα της χώρα και τις Διεθνείς Συνθήκες! Πάνω σε αυτό, ο τσαμπουκάς που κάνουμε προς την Αλβανία για τον Μπελέρη, πολίτη μιας άλλης χώρας, είναι απαράδεκτος τραμπουκισμός. :rtfm:

Θα προτιμούσες βρε Αλέξανδρε σήμερα που μιλάμε να ήσουν Τούρκος υπήκοος;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#839417 Δεν νομίζω πως είπε αυτό, άσε που σαν πρώην στρατιωτικός σίγουρα καταλαβαίνει την αξία ενός πολέμου για μια χώρα. Είπε πως εμείς δεν έχουμε ΣΗΜΕΡΑ δικαιώματα σε εδάφη της Σικελίας, επειδή κάποτε είχαμε εκεί αποικίες.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mirage έγραψε:Παντα ήρεμος είμαι.

Το πρωτο σημαδι που εδωσες για απωλεια της ψυχραιμιας σου ηταν το εξης ξυπνιτζιδικο σχολιο:

mirage έγραψε:Πες κι άλλα για τους Εβραίους μη ντρέπεσαι.

Λογικα δε σου εδωσα την αισχρη απαντηση που ειχες κατα νου και το συνεχισες το θεμα μπας και με "πιασεις" απο αλλου για ρατσιστη... δολοφονο... τρομοκρατη... χαζο... κτλ

Δες τωρα την ξυπνια/γρηγορη τη γυναικαρα ποσο ωραια τα λεει. Εγω εφυγα πρωτη και εζησα. Ηταν αλλοι αργοι στο μυαλο και στην οδηγηση που χτενιζαν το μνι τους 2-3 ωρες εκει μεσα και πινανε ξιδια-μπαφους χορευοντας και τραβωντας βιντεακια και δυστυχως πεθαναν.

https://twitter.com/SBSNews/status/1711245103799693319

Άβαταρ μέλους
By mirage
#839429 Εξακολουθώ να είμαι ήρεμος εσύ κλασσικα ανεβάζεις rpm και γράφεις σεντόνια. Εγώ ούτε σε χαρακτήρισα ούτε ειπα απολύτως τπτ.