Serf έγραψε:Οι Εβραίοι ως εθνότητα πάντως στη περιοχή αυτή πρωτοεμφανίζονται ιστορικά ,πολύ πριν ...σταυρώσουν το Χριστό σε εκείνα ακριβώς τα μέρη για τα οποία συζητάμε τώρα .Οπότε δεν είναι άσχετοι και δεν επέλεξαν τη περιοχή για την ομορφιά της μονο.Ουτε άποικοι ήταν όπως οι Έλληνες της κάτω Ιταλίας.kostis20 έγραψε:Αν μπούμε στο ιστορικό πλαίσιο της τότε εποχής πάντως εμένα δε μου φάνταζε και τόσο εξωφρενικό να δημιουργούνταν δύο κράτη τότε .Από το 1918 μέχρι το 1947 έγιναν κοσμοϊστορικές αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη. Τα περισσότερα κράτη όπως τα γνωρίζουμε σήμερα ιδρυθήκαν τότε είτε γιατί έπαψαν να αποτελούν μέρη κάποιας αυτοκρατορίας είτε γιατί έπαψαν να είναι αποικίες. Οι εβραίοι είχαν δεσμούς με τη περιοχή οπότε θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι τότε. Τώρα έχουν κράτος οι Εβραίοι και δεν έχουν οι Παλαιστίνιοι. Εκει φτάσαμε, οπότε εκ του αποτελέσματοςΔεσμούς έχει κι η Ελλάδα/ Έλληνες με τη νότια Ιταλία όπου ακόμα κατοικούν ελληνόφωνοι πληθυσμοί, παρόλο που σαν έντονη παρουσία έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια από την εποχή των πόλεων -κρατών. Έχουμε δικαιώματα στην περιοχή; Αν αγοράσουμε αρκετή γη, αποκτάμε δικαιώματα;
Ειναι η γη Χαναάν για αυτούς από τους βιβλικούς χρόνους.Καποιοι έμεναν εκεί ακόμα και πριν τη πρώτη μετανάστευση στο τέλος του 19ου αιώνα.Επισης πολύ σημαντικό είναι ότι δεν είχαν άλλο δικό τους κράτος να τους δεχθεί.
Οπότε έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα νομίζω ότι η λύση των δύο κρατών από νωρίς θα ήταν πολύ καλύτερη από τη σημερινη τραγική κατάσταση.