Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#837840 Άμα πετύχεις καμιά Ουγγαρέζα :inlove: κέρνα έναν καφέ τουλάχιστον , εκ 'μέρους μου.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
BARHonda έγραψε:Πέτυχα μία Σέρβα πιπίνι στο βενζινάδικο στην Σερβία με ένα κόκκινο κολάν…. Ε Α ΓΑΜΗΣΟΥ δηλαδή

Αγαπάμε κολάν. :inlove:

Καλό ταξίδι Αντώνη! Τα λέμε σύντομα...
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#838052 Μέρος 2ο της επιστροφής

Ξύπνημα 06:30, μπανάκι, πρωινό στο κατάλυμα (πολύ ωραίο, Garni D10, με πάρκινγκ ιδιωτικό, ωραίο δωμάτιο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα) και εκκίνηση 07:30. Σε ένα διωράκι είχα φτάσει σύνορα (και με λαμπάκι, θα έβαζα στο MOL ακριβώς μετά τα σύνορα)

Αν θυμάμαι καλά έχασα μία ώρα συνολικά. Οι Ουγγαρέζες μου ζητήσανε το τηλέφωνο του Mousatou, τους λέω κορίτσια πρέπει να μπείτε στα dm του, κάντε εγγραφή petrolheads.gr, δεν δαγκώνουμε. Έξυπνοι οι Ούγγροι, οι κοπέλες στα διαβατήρια, οι άντρες τον έλεγχο στα αμάξια. Κάνανε ένα γρήγορο έλεγχο στο αμάξι, όλα καλά και με ξεπροβοδίσανε

Φουλάρω στο MOL και έχω σύμφωνα με το GPS ~490χλμ και ώρα άφιξης 14:30

Κάπου στη Βουδαπέστη πετυχαίνω έργα, μείωση λωρίδων, κάνα εικοσάλεπτο χάσιμο εκεί. Στη συνέχεια το GPS του αμαξιού με ενημέρωνε για κάτι μπροστά στα 60 χλμ με χάσιμο χρόνου 1 ώρα+ και εάν θέλω εναλλακτική. Ε ακριβώς λίγο πριν φτάσω στο σημείο παίρνω την έξοδο, με πήγε μέσα από κάτι κωλοδρόμια αλλά το απέφυγα το συμβάν

Μέχρι το σπίτι χωρίς απρόοπτο. Και πάλι αρκετή νταλίκα, παρότι Σάββατο, δύσκολο να χαλαρώσεις. Είχα την εντύπωση ότι οι νταλίκες απαγορεύται να κινούνται τα ΣΚ, μάλλον κάνω λάθος. Άφιξη 15:30

Κουραστικό πάντως αρκετά, 3η σερί χρονιά που κάνω αυτή τη διαδρομή ( ή κάτι παραπλήσιο, πέρσι γύρισα από Μπάρι, 1500χλμ μονοκοπανιά) και ειλικρινά δεν θέλω να το ξανακάνω. Του χρόνου ή θα πάω μέσω Βενετίας και ας φάω 30 ώρες στο καράβι, τουλάχιστον είναι 770χλμ μόνο από Μπρνο χωρίς σύνορα και μλκίες, ή θα νοικιάσω αμάξι Ελλάδα.

Δεν ξέρω ο Θωμάς πόσα χρόνια το κάνει και αν έχει σκεφτεί το ίδιο, πάντως είναι κουραστικό
Άβαταρ μέλους
By bebes
#838054 Βασικά είναι σπαστικό αυτό με τα σύνορα.
Να μην ξερεις τι θα βρεις, να κανεις γρήγορα τα χιλιομετρα σου και να χανεις μεχρι και μιση μερα περιμενοντας ακίνητος :rant:

Αν και τωρα με τα GPS ενημερωνεσαι για ατυχήματα ή μεγαλα μποτιλιαρίσματα και μπορεις να τα αποφύγεις, τείνω να καταλήξω οτι "κάθε περυσι και καλύτερα" σχετικα με τα μεγαλα ταξιδια εξωτερικού
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#838055 Ταλαιπωρία ε; Κι εγώ σκέφτομαι να πάω Βερολίνο με μία διανυκτέρευση (και τα παιδιά). Είναι και το κόστος βέβαια στη μέση. Για να πάμε με το αεροπλάνο θέλουμε ~1300€, ενώ με το αυτοκίνητο διόδια, διαμονή 1 βράδυ και ό,τι φάμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
Scotch έγραψε:Ταλαιπωρία ε; Κι εγώ σκέφτομαι να πάω Βερολίνο με μία διανυκτέρευση (και τα παιδιά). Είναι και το κόστος βέβαια στη μέση. Για να πάμε με το αεροπλάνο θέλουμε ~1300€, ενώ με το αυτοκίνητο διόδια, διαμονή 1 βράδυ και ό,τι φάμε.

< >

Aπο Αθηνα Βερολίνο και πίσω, θέλεις περιπου 170€ για διοδια-βινιέτες και κόστος καυσιμου (ρεύματος) για σχεδον 5000 χιλιομετρα.
+ {Μια διανυκτερευση (τουλάχιστον) + οτι φατε} Χ 2
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#838059 1200km/ημέρα. Ζόρικο μάλλον, κυρίως λόγω της έντονης μουρμούρας από τα πίσω καθίσματα. Κόστος καυσίμου/φόρτισης μάλλον δεν θα υπάρχει. Τα διόδια/βινιέτες πόσο κοστίζουν συνολικά; Viamichelin τσεκάρουμε;

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
Scotch έγραψε:1200km/ημέρα. Ζόρικο μάλλον, κυρίως λόγω της έντονης μουρμούρας από τα πίσω καθίσματα. Κόστος καυσίμου/φόρτισης μάλλον δεν θα υπάρχει. Τα διόδια/βινιέτες πόσο κοστίζουν συνολικά; Viamichelin τσεκάρουμε;

< >

https://www.viamichelin.com/web/Routes? ... 1%20Athens)%2C%20Greece&step-1=10178%20Berlin&step-1Id=31MzlzMDEwY05USXVOVEl6TkRZPWNNVE11TkRFeE5Eaz0=&arrival=18233%20Piraeus%2C%20Piraeus%2C%20Greece&arrivalTid=city-1549359&index=0&vehicle=0&type=0&distance=km&currency=EUR&noRestrictions=true&highway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=false&caravan=false&shouldUseTraffic=false&car=family&fuel=electric&fuelCost=0.156&allowance=0.000&corridor=&fuelConsumption=12.78772:12.78772:12.78772

to Viamichellin δίνει 110€,χωρίς να εχει υπολογίσει τα διοδια Σερβιας, Σκοπιων
Περίπου 18,5 + 7,5 € (Χ2)
https://www.tolls.eu/serbia
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#838061 Άρα χονδρικά:
-160€ για διόδια/βινιέτες
- 200€ για 2 διανυκτερεύσεις
Σύνολο 360€ vs 1200 αεροπορικώς. Μάλλον χαλάλι η οποία ταλαιπωρία. Πρέπει να δω και με ασφάλεια όμως τι παίζει (καλύψεις + έξτρα χρέωση).

< >