Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Εννοεί μέσα από το κούφιο κάγκελο. Θα το τρυπήσουν.
Αν βολεύει το φρεάτιο, θα το περάσουν εννοείται, είναι συζητήσιμοι οι μηχανικοί που έρχονται για αυτοψία.

Είσαι διαχειριστής; Αν όχι και υπάρχει συμφωνία των υπολοίπων, τελικά θα γίνει το δικο τους να ξέρεις.

Διαχειριστής δεν είμαι φέτος, αλλά είναι κάποιος που είναι συνεννοήσιμος και πιθανόν να το θέλει και αυτός. Αλλά μόνον αν γίνει καθαρή δουλειά. Αυτός είναι και πιο περίεργος από εμένα και έχει το σπίτι πάντα στην πένα, αν του έρθει ο άλλος με κάνα κουβίδη σαν αυτά που βλέπω, θα το το φέρει καπέλο!
:lol:

Τέσπα, δεν καίγομαι, αλλά νομίζω αξίζει να κάνω μια ερώτηση να δω το κλίμα και τι θα μας πει και ο εργολάβος.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#837442 Κάποια στιγμή θα το κανεις, δεν την γλυτωνεις
Άβαταρ μέλους
By skous
#837443 Yπόψη ότι οπτικές έρχονται μέσα σε σπίτια ΚΑΙ εναέρια...

Ότι βολεύει τον εργολάβο και τον ΟΤΕ βασικά.
θεωρητικά σε πολυκατοικίες πάει υπόγεια, αλλά σε περιοχές με μονοκατοικίες οι οποίες έχουν ήδη εναέριο καλώδιο, η οπτική ακολουθεί το καλώδιο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Κάποια στιγμή θα το κανεις, δεν την γλυτωνεις

Μπορώ να το κάνω όταν είμαι εγώ διαχειριστής, σε 3 χρόνια από τώρα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέψω να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να ξέρετε πως και οι εργολάβοι, έχει να κάνει με το πού θα πέσουν και τι θα τους επιτρέψεις. Αν τους το κάνεις εύκολο, θα το περάσουν χύμα πάνω στον τοίχο.
Αν τους κάνεις τον δύσκολο και ζητήσεις να γίνει σωστά η δουλειά, θα την κάνουν σωστά.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#837446 Έχουν και στο δρόμο μας οπτική απ'ότι έμαθα αλλά η cosmote.
Οπότε η νοβα που είμαι τώρα δεν μου δίνει το πρόγραμμα με την 500αρα και τα 26/μήνα γιατί λέει δεν είναι δικό της δίκτυο.
Μόνο 200αρα με 33....
Του είπα άστο όπως είναι και βλέπουμε.
Έχω απλή 100αρα με 26/μήνα.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#837447 Μωρε ας ερχοτανε σε μενα FTTH και θα εκανα μια τρυπα στον τοιχο με κομπρεσερ για να περασει μεσα στο σπιτι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837649 Τα 3Β και ηΓλυφάδα, θα είναι πολύ χαρούμενα σε λίγο καιρό, δεν ξέρουν τι τα περιμένει! :s_sarcastic
ΔΕΗ: Οι έξι εταιρείες που πήραν το έργο των οπτικών ινών
https://www.powergame.gr/epichirisis/35 ... ikon-inon/
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 66 εκατ. ευρώ και αφορά την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών σε 14 δήμους/περιοχές της Αττικής. Ουσιαστικός στόχος του έργου είναι να φτάσουν οπτικές ίνες σε 440.000 επιχειρήσεις και κατοικίες της Αττικής για την κάλυψη των επικοινωνιακών τους αναγκών.

Πρόκειται για περιοχές/δήμους της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, της Γλυφάδας, της Ηλιούπολης, της Ν. Σμύρνης, της Κηφισιάς, του Αμαρουσίου, της Παλλήνης, της Ν. Ιωνίας, της Φιλοθέης-Ψυχικού, του Χαλανδρίου, της Αγ. Παρασκευής, του Παπάγου-Χολαργού και δύο περιοχές του Περιστερίου.

Η ανάπτυξη του δικτύου θα γίνει κατά κύριο λόγο με εναέρια καλώδια (70%) και δευτερευόντως μέσω υπόγειων καλωδιώσεων (30%) οπτικών ινών. Η ανάπτυξη αυτή εκτιμάται ότι θα προσδώσει στη ΔΕΗ ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς οι ανταγωνιστές της δημιουργούν αποκλειστικά υπόγεια δίκτυα οπτικών ινών, τα οποία είναι ακριβότερα και πιο χρονοβόρα στην ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, τα υπόγεια δίκτυα είναι περισσότερο ανθεκτικά σε φυσικές καταστροφές και άσχημες κλιματικές συνθήκες

Η ΔΕΗ τρέχει τις επενδύσεις και μπαίνει «σφήνα» στην αγορά των οπτικών ινών
https://thetotalbusiness.com/2023/02/21 ... ikes-ines/
Καθοριστικός αναμένεται ότι θα είναι ο ρόλος της ΔΕΗ στον τομέα των οπτικών ινών τα επόμενα χρόνια. Η εταιρεία ενέργειας έχει κάνει βήματα εισόδου στη συγκεκριμένη αγορά, υλοποιώντας τηλεπικοινωνιακά έργα για να διευρύνει σταδιακά την παρουσία της σε αυτόν τον τομέα. Πιο πρόσφατα από αυτά είναι η συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την κατασκευαστική εταιρεία Ιντρακάτ, η οποία έχει αναλάβει την εγκατάσταση σύγχρονων υποδομών οπτικών ινών νέας γενιάς.

Τα δίκτυα οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) αποτελούν μία από τις βασικότερες και σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας σε ό,τι αφορά την παροχή υψηλών ταχυτήτων Internet με τη ΔΕΗ να υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξή τους σε 3.000.000 νοικοκυριά. Για το 2023, η ΔΕΗ προχωρά στην ανάπτυξη του δικτύου σε 13 Δήμους της Αττικής, στοχεύοντας σε υπερυψηλές ταχύτητες internet για 440.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Η Intrakat έχει αναλάβει για τις ανάγκες της ΔΕΗ, να κατασκευάσει ένα δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) σε τρεις αθηναϊκούς δήμους. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους εννέα μήνες, επιτρέποντας σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά στους δήμους Αμαρουσίου, Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας να έχουν στη διάθεσή τους υπερυψηλές ταχύτητες Internet.

Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τα τρία έργα στους δήμους της Αττικής αγγίζει τα 13,6 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης, τη λήψη όλων των αναγκαίων αδειοδοτήσεων, την εναέρια και υπόγεια εγκατάσταση οπτικών ινών, την εγκατάσταση υπαίθριων τηλεπικοινωνιακών καμπινών, τη διενέργεια μετρήσεων οπτικών χαρακτηριστικών και την παροχή υπηρεσιών σύνδεσης χρηστών και τεχνικής υποστήριξης.

Για δείτε λίγο αν είναι και ο δικός σας δήμος ανάμεσα σ'αυτούς, αν είναι, θα αποκτήσετε πανέμορφες εναέριες οπτικές ίνες, με τις βιρίνες τους, τις μούφες τους, την υπέροχη ομορφιά τους!
:s_sarcastic :s_rofl
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
:s_dance :s_gamer
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#837659 Το νουμερο που ανακοινωνει ειναι πολυ μικρο για τοσους δημους. Μεσα ειναι κι ο δικος μου δημος αλλα δεν νομιζω να ερθει στην γειτονια μου αυτο το αισχος. Ελπιζω τουλαχιστον.

Αλλιως δεν θα κοιταζω πανω οταν ειμαι στον δρομο και κατω απο το μπαλκονι :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#837661 Τα άρθρα είναι παλιά. Οι υποδομές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί κι έχει παγώσει εκεί. Το θέμα νομίζω είναι η ανάληψη της χονδρικής και λιανικής κατά επέκταση πώλησης.

Για τη δουλειά χέστηκα από πού θα έρθει η γραμμή, υπογείως ή εναέρια, αρκεί να έρθει
Άβαταρ μέλους
By 224v
#837662 Χαλάνδρι Φιλοθέη ψυχικό έχει βάλει ο ΟΤΕ υπόγεια δεν ξέρω εάν έχουν καλύψει όλους τους δρομου, εκεί που περπατάω έχουν μπει,όπως και τα κουτιά με τα ανεμιστηράκια μέσα.

.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#837667 Ρε συ μα τω θεώ τώρα που πήγα να πάρω καφέ από ένα μαγαζάκι κοντά στο σπίτι μου στο Χαλάνδρι έπεσε το μάτι μου σε μία τέτοια "μαλακί α" και λέω τι την βάλανε την καλούμπα εκεί ψηλά στην κολώνα
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#837701 A ρε ρδέλα, κάποιον του χάριζαν γαίδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια λένε στο χωριό μου.

Αλλά έπρεπε να είχατε κι εσείς τέτοιες ταχύτητες να δω πόσο θα κάνατε τους καλαίσθητους μετά.

g8777 έγραψε:Ναι ρε, χαλαρα, και παραπανω ανεβαζει , εχει ψωμι ακομα να δωσει η γραμμη.

Εικόνα

ΡΕ ΒΑΛΤΕ ΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟ "ΕΩΣ 24" (=ΠΡΑΚΤΙΚΑ 4-5MBPS) ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΜΑΣ ΓΤΧΜ. :s_mad
Άβαταρ μέλους
By fokion
skous έγραψε:Yπόψη ότι οπτικές έρχονται μέσα σε σπίτια ΚΑΙ εναέρια...

Ότι βολεύει τον εργολάβο και τον ΟΤΕ βασικά.
θεωρητικά σε πολυκατοικίες πάει υπόγεια, αλλά σε περιοχές με μονοκατοικίες οι οποίες έχουν ήδη εναέριο καλώδιο, η οπτική ακολουθεί το καλώδιο.

Αληθές.
Σε εμενα περασαν ολη την εξωτερική γραμμη σε σωληνα κουβιδι απο τη κολονα μεχρι το σπιτι. Στους γειτονες εναερια ( σειρά μεζονετες)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Bayern7 έγραψε:A ρε ρδέλα, κάποιον του χάριζαν γαίδαρο και αυτός τον κοίταζε στα δόντια λένε στο χωριό μου.

Αλλά έπρεπε να είχατε κι εσείς τέτοιες ταχύτητες να δω πόσο θα κάνατε τους καλαίσθητους μετά.

g8777 έγραψε:Ναι ρε, χαλαρα, και παραπανω ανεβαζει , εχει ψωμι ακομα να δωσει η γραμμη.

Εικόνα

ΡΕ ΒΑΛΤΕ ΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΟ "ΕΩΣ 24" (=ΠΡΑΚΤΙΚΑ 4-5MBPS) ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΜΑΣ ΓΤΧΜ. :s_mad

Ε, κάπως έτσι δεν έχει καταστραφεί η χώρα σωστά;
"Πέρνα το καλώδιο εναέρια να πάρουμε επιτέλους ρεύμα!"
"Πέρνα το καλώδιο εναέρια να έχουμε επιτέλους τηλέφωνο!"
και τώρα, ήρθε και η ώρα των οπτικών ινών....
"Πέρνα τες εναέρια να τελειώνουμε"! :s_shout

Όχι ρε @, να μην τις περάσεις ενάερια, να σκάψεις όπως σκάβουν σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Πας στην Ρόδο και στην Λέρο και οι Ιταλοί είχαν περάσει τα πάντα υπόγεια, και ήρθαν μετά οι Έλληνες και τα έκαναν σκ@τά.
:s_shout

:s_wacko