Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837279 @dimik
Ωραία. Συμφωνούμε λοιπόν πως αν το κύριο πρόβλημα είναι μην πάθει κάτι ή χαλάσει, του αγοράζεις ένα refurbished ή κάποιο φθηνό κινέζικο, να ψηθεί για 2-3 χρόνια και βλέπεις. Στο ενδιάμεσο βάζεις όρια, του μαθαίνεις πράγματα, εξηγείς τι μπορεί να κάνει με ένα υπολογιστή (εκτός από το να παίζει Minecraft ξέρω γω...).
Μπορεί να είμαι άσχετος, αλλά αν ήμουν παιδί, θα ήθελα laptop και νομίζω πως θα το χρησιμοποιούσα πιο δημιουργικά. Εδώ όλοι έχουμε παρατήσει τους desktop και απλώς έχουμε βάλει μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο στο γραφείο, γιατί στα παιδιά μας να επιβάλουμε κάτι διαφορετικό;

Φυσικά για μένα τα πρώτα που πρέπει να ληθούν είναι το parental control και ο έλεγχος πρόσβασης, ειδικά αν μιλάμε για προεφηβική/παιδική ηλικία. Αυτό ειναι πιο σημαντικό. Και να εξηγήσουμε και τους κινδύνους που μπορεί να έχει το Internet.

@g8777
Σπίτι μας δεν έχουμε τόσες λεκάνες όπως σωστά λες. Αλλά όπως και πολλά σπίτια έχουμε 2 laptop, 2 κινητά (κι άλλα δύο εφεδρικά), ένα tablet και κανέναν σταθερό υπολογιστή.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By g8777
#837281 Όλοι έχουν παρατήσει τους desktop ;

Άλλο και τούτο πάλι.

Ααααααααα.

Εννοείς στο SUITS.

Σωστό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#837282 Παιδες καλη η οριοθετηση αλλα μην νομιζετε οτι μια μερα καθεται το παιδι 6 ωρες στον υπολογιστη ετσι. Αρχιζει σιγα σιγα με μικρες ψιλοαθωες υποχωρησεις οι οποιες σε λιγα χρονια οδηγουν να ειναι στον καναπε, τρωγοντας και χαζευοντας u tube, "οπως ο μπαμπας"., στο τραπεζι, κλπ Επισης ο φορητο θα πεσει καποια στιγμη και θα κλαιτε ή θα χυθει χυμος στο πληκτρολογιο και αντιο ζωη μετα.
Εχει να κανει και με τις προσλαμβανουσες καθε παιδιου. Ενα δραστηριο παιδι με πολλα χομπι θα ασχοληθει λιγοτερο με τον υπολογιστη απ' οτι ενα με λιγοτερα πραγματα μεσα στην ημερα.

Θα μου πεις με τον σταθερο δεν μπορει να κατσει ωρες; Ναι φυσικα αλλα αυτο θα γινει εκει στην εφηβεια που θα ειναι με τους κολλητους στο discord / τικτοκ / ινστα και θα το κανει και απο κινητο

ΕΔΙΤ

Επισης σημαντικο. Τα οικονομικα λαπτοπ εχουν σκατα οθονες. Καλο ειναι η οθονη που θα παρουμε στο desktop να ειναι καλη για να μην εχουμε θεματα με τα ματακια τους. Τα υπολοιπα αλλαζουν, αναβαθμιζονται, η οθονη θα παραμεινει χρονια
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#837284 Ε ρε μανία, desktop ζήτησε ο άνθρωπος :rtfm:

Το logi πληκτρολόγιο ακριβώς ένα χρόνο μετά άρχισε πάλι τα κουλά. Γιώργο :(
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837289 Ωραία, ας μας πει λοιπόν αν θέλει κανονικό κουτί ή SFF , αν ένας i5 είναι ΟΚ ή κοιτάμε μόνον i7 και αν θέλει χωριστή κάρτα γραφικών ή του κάνει η ενσωματωμένη.
Τέλος, τι οθόνη ψάχνει (μέγεθος, ανάλυση). Θα έλεγα πως καλό είναι να πάρει κάτι στις 26" και άνω, αλλά μπορεί πάλι να μου πείτε καλύτερα να είναι 19" για να περνάει λιγότερο χρόνο μπροστά της.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#837290 Το μονο πλεονεκτημα του λαπτοπ ειναι η φορητοτητα. Για καποιον που θελει υπολογιστη για μεσα στο σπιτι το θεωρω αστεια επιλογη. Εκτος απο μελλοντικες αναβαθμισεις, πτωσεις κτλ που ειπανε καποιοι, η οθονη ειναι πολυ μικρη ακομα και στα μεγαλυτερα λαπιτοπια. Ομοιως μικρο και αβολο ειναι το πληκτρολογιο στα περισσοτερα.
Τελευταία επεξεργασία από George_Prix και 27 Σεπ 2023, 11:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pro
Anonymous Founder έγραψε: Γιατί εδώ και πολλά χρόνια, αναβάθμιση συνήθως σημαίνει πως κρατάω μόνον το κουτί και αλλάζω όλα τα υπόλοιπα.
:s_dunno

Την τελευταία 5ετία έδωσα ζωή σε 10αδες μηχανάκια βάζοντας SSD και 4-8GB επιπλέον RAM. Οι χρήστες (μέσοι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις) ενθουσιάστηκαν, νόμιζαν ότι πήραν νέο υπολογιστή δίνοντας 50 ευρώ. Σε λάπτοπ αυτό δεν είναι τόσο απλό, ειδικά σε πιο νέα λάπτοπ πρέπει να λύσεις όλο το μηχάνημα. Άρα αυτό που λες απλώς δεν ισχύει.

Επί της ουσίας, συμφωνώ μ'αυτόν που είπε ότι το μόνο πλεονέκτημα του λάπτοπ είναι η φορητότητα, η οποία για τον πολύ κόσμο δεν είναι καν πλεονέκτημα, δεν του χρειάζεται, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το κινητό. Βέβαια, καλώς ή κακώς η νέα γενιά θέλει αποκλειστικά λάπτοπ και εκεί θα καταλήξει όταν θα έχει τη δυνατότητα επιλογής. Τέλος, από τη στιγμή που το ένα παιδί έχει κινητό και τάμπλετ, το να έχει και λάπτοπ δεν αλλάζει κάτι πρακτικά όσον αφορά το parental control. Με λίγα λόγια, πάρε κάτι οικονομικό για αρχή, γιατί γρήγορα θα σου ζητήσει λάπτοπ κι από τα ακριβά. :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#837295 συμφωνω με g πανικα ντιμικ , μεγαλωσα 3 παιδια με σταθερα ,λαπτοπ , κινητα , χαθηκε η μπαλα , για πολλους λογους βεβαια . Να προσθεσω κατι απο προσωπικη εμπειρια .
Με το λαπτοπ και το κινητο προωθειται η ιδιωτικοτητα , κρυβεσαι το παιρνεις μαζι σου , χανεται το ομαδικο γυρω απο εναν υπολογιστη και η συνοχη της οικογενειας .
στο σταθερο μου λειπει το να ειμαστε καθισμενοι με τα παιδια να τους δειχνω να μου δειχνουν να παιζουμε μαζι , το λαπτοπ και το κινητο το επαιρναν στο κρεβατι τους στο κηπο , οπουδηποτε
και ειχαν μια αρνηση να δεις η να συμμετεχεις . Δεν ξερω πως να το εκφρασω και ψυχολογικα ,αλλά ειμαι καθετα αντιθετος σε μικρες ηλικιες σε λαπτοπ , για μενα το λαπτοπ πρεπει να ερθει στην τελευταια ταξη λυκειου , που θα χρησιμευσει και για το πανεπιστημιο εκτος και αν εχει ασχοληθει με γκαραζ απο μικρο οποτε θα χρειαστει στο συνεργειο .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
pro έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε: Γιατί εδώ και πολλά χρόνια, αναβάθμιση συνήθως σημαίνει πως κρατάω μόνον το κουτί και αλλάζω όλα τα υπόλοιπα.
:s_dunno

Την τελευταία 5ετία έδωσα ζωή σε 10αδες μηχανάκια βάζοντας SSD και 4-8GB επιπλέον RAM. Οι χρήστες (μέσοι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις) ενθουσιάστηκαν, νόμιζαν ότι πήραν νέο υπολογιστή δίνοντας 50 ευρώ. Σε λάπτοπ αυτό δεν είναι τόσο απλό, ειδικά σε πιο νέα λάπτοπ πρέπει να λύσεις όλο το μηχάνημα. Άρα αυτό που λες απλώς δεν ισχύει.

Φυσικά και ισχύει, το έχω κάνει πολλές φορές εκτός και εντός οικογένειας. Η αλήθεια είναι πως η μνήμη είναι πιο δύσκολη σε αναβάθμιση, αλλά εννοείται πως γίνεται.
Στης γυναίκας μου πήγε από 4GB σε 8GB μνήμη, και ο δίσκος από 128GB σε 1Terra SSD, με συνολικό κόστος αρκετά χαμηλό, 38€ ο δίσκος και άλλα 20€ η μνήμη.
Ποτέ δεν έχει χρειαστεί να λύσω όλο το μηχάνημα, μόνον το πίσω καπάκι στην χειρότερη περίπτωση που είναι άντε 10 βίδες.
pro έγραψε:Επί της ουσίας, συμφωνώ μ'αυτόν που είπε ότι το μόνο πλεονέκτημα του λάπτοπ είναι η φορητότητα, η οποία για τον πολύ κόσμο δεν είναι καν πλεονέκτημα, δεν του χρειάζεται, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το κινητό. Βέβαια, καλώς ή κακώς η νέα γενιά θέλει αποκλειστικά λάπτοπ και εκεί θα καταλήξει όταν θα έχει τη δυνατότητα επιλογής. Τέλος, από τη στιγμή που το ένα παιδί έχει κινητό και τάμπλετ, το να έχει και λάπτοπ δεν αλλάζει κάτι πρακτικά όσον αφορά το parental control. Με λίγα λόγια, πάρε κάτι οικονομικό για αρχή, γιατί γρήγορα θα σου ζητήσει λάπτοπ κι από τα ακριβά. :lol:

Η φορητότητα δεν είναι ένα απλό πλεονέκτημα, είναι κεφαλαιώδους αξίας για πάρα πολύ κόσμο. Για κάποιους (λιγότερους σίγουρα) δεν είναι, συμφωνώ. Προσωπικά, αν και μπορώ να κάνω πάρα πολλά πράγματα με το κινητό σήμερα, η ευκολία που μου δίνει το Surface να το έχω πάντα μαζί μου, είναι τεράστια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#837307 Εκλεισε.

Dodger, Microsoft Surface.

Βάση στήριξης λάπτοπ από ρα ΙΚΕΑ ( για να εκμεταλλεύεται πλήρως την φορητότητα στο μεσημεριανό τραπέζι) θα στην κάνω δώρο εγώ :inlove:

( θα λέμε ότι είναι Μοσκίνο )
Άβαταρ μέλους
By pro
#837308 Σε asus αν θυμάμαι καλά χρειάστηκε να βγει το πληκτρολόγιο, το καπάκι, 4 καλωδιοταινίες και οι βίδες που συγκρατούν τους μεντεσέδες. Τεράστια ανακούφιση που δεν περίσσεψε καμιά βίδα και τελικά δούλεψε. Γενικώς τα νεότερα λαπτοπ είναι πολύ πιο δύσκολα σ αυτό το κομμάτι και γίνεται προφανώς επίτηδες (παλιά ανοιγες απλά ένα καπάκι με 4 βιδούλες). Άρα σαφώς και δεν ισχύει και μπορεί να στο επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε ασχολείται σοβαρά με το άθλημα (εγώ μόνο καμιά 60-70 έχω κάνει).

Νομίζω το έγραψε κάποιος (μπορεί κι εσύ) κάπου αλλού. Το τι κάνουμε εμείς δεν έχει καμιά σημασία στο τι συμβαίνει γενικώς. Κι εγώ έχω 2 σταθερά, 3 λάπτοπ, τάμπλετ και κινητό αλλά δεν είμαι ο Μ.Ο. Κι εσύ βάσει γνώσεων, σπουδών, επαγγέλματος επίσης δεν είσαι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#837316 Δεν διαφωνούμε (πολύ! :lol: ). Επανέρχομαι λοιπόν με πρόταση σε σταθερό όπως και ζήτησε ο Dodger, και ας μας πει αν του κάνει.
https://www.skroutz.gr/s/39908409/HP-29 ... 1-Pro.html
Με 670€ με τον ΦΠΑ μέσα.
Οθόνη, 27", QHD, 165Hz με 275€ με τον ΦΠΑ:
https://www.skroutz.gr/s/42623796/LG-Ul ... s-GTG.html

Πολύ όμορφη, αν και δεν νομίζω πως είναι καλύτερη, και η παρακάτω.
https://www.skroutz.gr/s/33194453/Xiaom ... s-GTG.html

Σε κάθε περίπτωση, στο όριο των 1000€ όπως ζητήθηκε. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε:Σε κάθε περίπτωση, στο όριο των 1000€ όπως ζητήθηκε. :s_howdy

Dodger έγραψε:Νίκο, δε θέλω να ξεφύγω, μάξιμουμ 800 σκεφτόμουν, all together, οθόνες, tower , κτλ .
Άβαταρ μέλους
By markvag
#837338 Εγώ επιμένω σε κανένα refurbished καλής ποιότητας και όχι πολύ καλό. Να δώσεις πχ κανένα 400άρι και να επενδύσεις καλύτερα σε μία καλή οθόνη.

Θα σου βγάλει 3-4 χρόνια άνετα με την χρήση που λες (και κανένα light παιχνίδι) και μετά βλέπεις. Θα έχεις την καλή οθόνη και θα αλλάξεις το μηχάνημα...