Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#835773 Και εγώ αν ήμουν κατάσκοπος αυτό ακριβώς θα έλεγα.
:shifty:

10 δευτερόλεπτα πριν συνδέσουν τα παπάρια μου με ηλεκτρόδια.

Μετά θα έλεγα Το αρνάκι άσπρο και παχύ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
axel12p έγραψε:Τι σόι κατάσκοποι ήταν αυτοί που πήγαν σε κοντινή εξέδρα για να πετάξουν το drone; Ακόμη και ένα dji mini των 400€ φτάνει τα 4km εμβέλεια, για πιο λόγο να πάει ο "κατάσκοπος" δίπλα για να το πετάξει;

Μπορεί να ήταν κατάσκοποι αυτοφοράκηδες. Η δουλειά έγινε αλλού και από άλλους.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#837245 Έβαλαν στο Mini 4 Pro όριο πτήσης τα 120 μέτρα (ύψος), μόνο στην Ε.Ε. για να ανήκει στην κατηγορία C0.

Πιθανότατα στο μέλλον να ισχύσει και για τα.υπολοιπα mini.

Καλά θα πάει αυτό! :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#837246 Κάπου πήρε το κάτι μου ότι είναι bug και ότι θα το φτιάξουνε
Από εκεί και πέρα για παλιότερα μοντέλα , μίνι η όποιο άλλο, γενικά κοιτάμε τι έχει κάθε firmware update πριν το βάλουμε
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#837395 Προχτες ανεβηκαμε στο χκκ καλαβρυτων στο οποιο ειχαμε συναντηση με τον διευθυντη για να μας ενημερωσει για τις εργασιες αναβαθμισης και εκσυγχρονισμου
Μετα το τελος της συναντησης βρηκα χρονο για να τραβηξω μερικα πλανα και φωτογραφιες
Το αποτελεσμα εδω

https://www.youtube.com/watch?v=UqugwD7sc3E
Άβαταρ μέλους
By axel12p
KiloMeater έγραψε:Κάπου πήρε το κάτι μου ότι είναι bug και ότι θα το φτιάξουνε
Από εκεί και πέρα για παλιότερα μοντέλα , μίνι η όποιο άλλο, γενικά κοιτάμε τι έχει κάθε firmware update πριν το βάλουμε

Θεωρητικά το διόρθωσαν. Να δούμε για πόσο!

Άβαταρ μέλους
By axel12p
#838147 Αφιερωμένο στον Kilo! FCC mode και μεγάλη μπαταρία φαίνεται πολύ δυνατός συνδυασμός!

Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#838149 Είναι γερό combo πράγματι
Εγώ μια φορά έκανα τόσο μεγάλη δοκιμή , δεν έχω λόγο να ξανά δοκιμάσω
Όμως το ότι έχει πολύ γερή σύνδεση πλέον στις μεσαίες αποστάσεις μου φτάνει , είναι μεγάλο κέρδος
Άβαταρ μέλους
By axel12p
KiloMeater έγραψε:Είναι γερό combo πράγματι
Όμως το ότι έχει πολύ γερή σύνδεση πλέον στις μεσαίες αποστάσεις μου φτάνει , είναι μεγάλο κέρδος

Δεν ξέρω ποιο hack έχει περασμένο αυτός, αλλά στις μεσαίες αποστάσεις δεν είχε καθόλου καλή σύνδεση. Απορώ μάλιστα πως κατάφερε με τόσες αποσυνδέσεις να το στείλει στα 7Km. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By cabala10
axel12p έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Είναι γερό combo πράγματι

Δεν ξέρω ποιο hack έχει περασμένο αυτός, αλλά στις μεσαίες αποστάσεις δεν είχε καθόλου καλή σύνδεση. Απορώ μάλιστα πως κατάφερε με τόσες αποσυνδέσεις να το στείλει στα 7Km. :dizzy:

μια καλη κεραια και το να εισαι σε καμια ταρατσα φανταζομαι παιζει μεγαλο ρολο
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#839220 Φιλική συμβουλή. Προσέχετε που απογειώνετε προσγειώνετε το drone σας, ώστε να αποφύγετε προβλήματα!

Προχθές το απογείωσα από χωματόδρομο, καθώς ήταν το μόνο επίπεδο και "καθαρό" σημείο εκεί που βρισκόμουν και σε επόμενη πτήση διαπίστωσα ότι μπήκε σκόνη/ άμμος στο gimbal και μου έβγαζε σφάλμα "gimbal overloaded". Και πράγματι, όταν το μετακινούσες με το χέρι ένιωθες ότι σε ορισμένα σημεία σκάλωνε. Βέβαια, με αρκετή μετακίνηση και φύσημα με blower φαίνεται να έχει διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά σε επόμενη αντίστοιχη περίπτωση δεν θα βαρεθώ και θα στήσω το landing pad που είχα αγοράσει και είχα αχρησιμοποίητο τόσο καιρό.

Στην προσγείωση το κατέβασα στην οροφή του αυτοκινήτου, αλλά στην απογείωση δεν το ρισκάρω για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο gps και έχω θέμα με την πτήση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#839223 Πάντα είχα αυτή τη φοβία και δεν το σήκωνα από χώματα κτλ … να λοιπόν που δεν ήταν αβάσιμη…. Είχα αρχίσει να βαριέμαι και εγώ τις παραξενιές μου αλλά να που
Μερικές φορές είναι όντως εκνευριστικό να βρεις ένα καθαρό μέρος να το ακουμπήσεις
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#839368 Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν καθόλου αβάσιμοι οι φόβοι σου. Την στιγμή που απογειώνεται δίνει πολύ γκάζι και σηκώνει πολύ σκόνη. Οπότε δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να μπει σε ευαίσθητα σημεία όπως το gimbal ή τα μοτέρ.
Η φάση είναι πως landing pad είχα αγοράσει από την πρώτη ημέρα, αλλά πάντα μέχρι τώρα βαριόμουν να το χρησιμοποιήσω. :thumbsdown:

Στα καλά του διημέρου, είναι πως έκανα ένα ακόμη range test το Mini 2 και κατάφερα να το φτάσω χωρίς ιδιαίτερο κόπο μέχρι τα 4.2Km. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως κάλυψε συνολικά κοντά στα 9Km απόστασης, καταναλώνοντας μόλις τα 2/3 της μπαταρίας. Ξεκίνησε με λιγότερο από 95% και επέστρεψε με 27% :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#839419 Υποθέτω ότι αν πάτε μακριά από κατοικημένη περιοχή με ελάχιστες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές θα έχετε ακόμα καλύτερη εμβέλεια. Το θέμα όμως είναι όχι το μέγιστο σε ιδανικές συνθήκες αλλά το μέγιστο στις χειρότερες δυνατές συνθήκες και με βάση αυτό να πορεύεστε.
Δηλαδή να υπολογίζετε, κρύο, αέρα, φορτισμένη ηλεκτρομαγνητικά ατμόσφαιρα, αστικό περιβάλλον με κεραίες, κτίρια κλπ και να αφαιρείτε και 20% για καβάντζα. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή και με τις ιδανικές καταναλώσεις που μας λένε για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική χρήση.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#839508 Ε γιαυτο το τελευταίο που πες , να χεις την έξτρα δύναμη όχι για range αλλά για σιγουριά , το χακαρα σε FCC και τη δουλειά του την κάνει μια χαρά