markvag έγραψε:Συγνώμη κιόλας, αλλά αυτό είναι ο ορισμός του false equivalence. Δημοψήφισμα υπό ξένη στρατιωτική κατοχή, όχι, λυπάμαι, αλλά ούτε ελεύθερο είναι ούτε πρόκειται ποτέ να το δεχτώ.
ΟΚ, αυτό είναι θέμα άποψης και δεν μπορώ να σε μεταπείσω, όπως δεν μπορείς να με μεταπείσεις ούτε εσύ. Δεχτές οι διαφορετικές απόψεις.
markvag έγραψε:Υποχώρησαν "οικειοθελώς", γιατί δεν μπορούσαν να πετύχουν τον στόχο τους. Και ήταν τόσο εκτεθειμένοι που αν οι Ουκρανοί είχαν μία στοιχειώδη αεροπορία θα τους είχαν πετσοκόψει (να θυμίσω το κομβόι από παρκαρισμένα οχήματα στη μέση του κάμπου που εκτείνονταν για 60 χλμ επί 1-2 βδομάδες;;)...
Όπως επίσης υποχώρησαν "οικειοθελώς" από εδάφη που οι ίδιοι θεωρούσαν εδάφη της μητέρας Ρωσίας και είχαν χύσει αίμα για να καταλάβουν, όταν αντεπιτέθηκαν οι Ουκρανοί (Χαρκίβ και Χερσώνα).
Οι Ρώσοι πάντα οικειοθελώς υποχωρούν, οι Ουκρανοί μόνο ηττώνται.
Αυτό όμως δεν είναι θέμα άποψης, αλλά στρατιωτικής επιστήμης.
Που ξέρεις εσύ τον ΑΝΣΚ τους και αν δεν τον πέτυχαν; Η δική μου εκτίμηση (και εκτίμηση που έχουμε μέσα στον ΣΑΙΤΘ - Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Ιππικού-Τεθωρακισμένων, και με συζητήσεις με ε.α. Στγους του Όπλου μας, όπως ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Δημήτριος) είναι ότι η προέλαση προς το Κίεβο έγινε με σκοπό την παράδωση των Ουκρανών, χωρίς όμως να γίνει έφοδος στο ίδιο το Κίεβο για πολλούς λόγους, τόσο τακτικής, όσο και πολιτικής. Δεν πέτυχε αυτό, οπότε αποσύρθηκαν. Εκεί είναι η διαφωνία μου, καθώς θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί η τελική έφοδος, αφού δεν έπιασε η τακτική μπλόφα τους.
Όσο για την Αεροπορία που λες, κι εγώ αν είχα το Enterprise του Star Trek θα ήμουν ο κυρίαρχος του σύμπαντος. Προφανώς οι Ρώσοι είχαν απόλυτη αεροπορική υπεροχή, because superpower. Είναι σαν να μου λες ότι αν η γιαγιά μου είχε @@ θα ήταν ο παππούς μου.
Για πες ποια εδάφη τελικά κράτησαν οι Ουκρανοί μετά την αντεπίθεσή τους; Στα μόνα από τα οποία έφυγαν οι Ρώσοι ήταν αυτά πέριξ του Κιέβου και βόρεια, προς Λευκορωσία. Αυτό συντάσσεται με τις εκπεφρασμένες επιδιώξεις τους, στα ανατολικά και νότια. Με τους ΑΝΣΚ δηλαδή της "Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης". Πόλεμος είναι (όχι ολοκληρωτικός όμως), απλά δεν τον λένε έτσι οι Ρώσοι, σε αντίθεση με τους Ουκρανούς που χρησιμοποιούν την λέξη "βαϊνά".
Σε άλλα νέα, είναι τόσο λυσσασμένη η δυτική προπαγανδιστική μηχανή, που δοξάζει "Ουκρανούς 'Ήρωες", που πολέμησαν με τα Waffen SS. Τόσο μίσος για οτιδήποτε ρωσικό, που τους γυρνάει μπούμερανγκ: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1517 ... -ton-nazi/
Πιο αστείοι και από τον Γκέμπελς...

Και θα ζήσει αυτός καλά, ως εκατομμυριούχος, και οι απόγονοί του καλύτερα. Εκτός αν τους πετύχει καμία GRU, ή FSB, και πάθουν Πριγκόζιν...