Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#836183 Δεν αφήνουμε το τοπικό μακριά από εθνικιστές εξάρσεις; Γράψτε τα σε άλλα τοπικά. Εδώ είναι μόνο για τα ταξίδια.
Οποίος δεν μπορεί να το καταπιεί περαστικά του.
Βόρεια Μακεδονία η χώρα
Μακεδονική εθνότητα, γραφή και γλώσσα. Τα φιλιά μου
Το βράδυ ή νωρίτερα ανεβάζω το update με την Σερβία μέσα
Το φόρουμ είναι υπέρ του πλουραλισμού.

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#836185 Ρε συ Θωμά sorry κι ολας πηγες να κάνεις κακόγουστη πλακιτσα, δεν σου βγήκε. Άστο να πέσει και άσε τα τσιτάτα περί πλουραλισμου και εθνικισμού.
Το βράδυ ανέβασε το update, αναμένουμε
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#836189 Εδω επιτρεπονται μονο ανθελληνικες εξάρσεις

Εχετε καταπιει πολλά :shifty: το εχουμε υποψην , γι αυτο κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#836190 Ma όχι μόνον. Μια χαρά επιτρέπονται και ακροδεξιές, εθνικιστικές εξάρσεις όπως μπορείς να διαπιστώσεις. Γι'αυτό και δεν χρειάζεται γκρίνια, όλα επιτρέπονται εν τέλει. Και ασφαλώς και όλα κρίνονται.
Αλλά μην ζητάτε να γίνει συντονισμός σε κάτι τέτοια. Και επίσης, μην επιτίθεστε ο ένας στον άλλο.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#836191 Ήταφι αγαπητέ αντμινιστράτορα, θα βάλω ένα οτοκορέκτ στο πληκτρολόγιο όποτε πατάω Σκόπια να το γυρίζει σε Β.Μακεδονία να ικανοποιηθεί το θέλημα σου

Ας κάνουμε ένα τεστ

Β.Μακεδονία
Β.Μακεδονία
Β.Μακεδονία
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
mirage έγραψε:Ρε συ Θωμά sorry κι ολας πηγες να κάνεις κακόγουστη πλακιτσα, δεν σου βγήκε. Άστο να πέσει και άσε τα τσιτάτα περί πλουραλισμου και εθνικισμού.
Το βράδυ ανέβασε το update, αναμένουμε
Δεν έγινε καμία πλάκα, τόσα χρόνια εδώ μέσα ο μόνος που γράφει Μακεδόνες μέσα στα ποστ είμαι. Και βόρεια Μακεδονία.
Θες να πεις δλδ ότι στην Ελβετία κάθεσαι να πεις Nord Mazedonien και όχι σκέτο Mazedonien...

.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
alexandros.K έγραψε:Εδω επιτρεπονται μονο ανθελληνικες εξάρσεις

Εχετε καταπιει πολλά :shifty: το εχουμε υποψην , γι αυτο κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια
Ταξιδεύεις; έχεις συμμετάσχει στο τοπικό με πληροφορίες?
ΟΧΙ
Πας σε άλλο και τελειώνει

.
Άβαταρ μέλους
By bebes
BARHonda έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Κι αν θέλεις να μιλήσεις για την πόλη, τι θα γίνει; :hmmm:
Θα την βάζω χωρίς τόνο

Σκοπια

Θα αναφέρεσαι στην "πρωτεύουσα των Σκοπίων", οπότε θα βγάζει το ζητούμενο ο κορέκτορας :rtfm:

:shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#836438 Λοιπον πριν 3 εβδομαδες εφυγα απο Ελλαδα μετα απο μια μικρη περιοδο καλοκαιρινης ραστώνης
(7 εβδομαδων)

¨Εχουμε και λέμε περιληπτικά.
Αγρίνιο Ευζώνοι λιγο λιγοτερο απο 5 ωρες, αν θυμάμαι 4:47. Αργησα στο ΣΕΑ Πλατανου που βρήκα έναν φίλο που πήγαινε προς Καβάλα.
Την στάση την κάνω παντα πριν βγω απο Ελλάδα για να παρω τον τελευταίο φρέντο εσπρέσσο και για άρμεγμα :lol: . Επίσης μια στάση μετα και παρακαμψη στο Πολύκαστρο γιατι είχα ξεχάσει να βγάλω χρήματα (πάντα κουβαλάω ενα μικρό ποσο για αναγκη, καλό το ηλεκτρονικό χρήμα αλλα΄αμα κανει καμια διακοπη ρευματος περαστικά)
Αφιξη στα συνορα Ελλάδος - Β.Μακεδονίας ειχε μια ουρά και η αναμονη ήταν γυρω στα 50 λεπτά. Ετυχε όμως να ανοιξουν στα δεξια όπου και βρισκόμουν οπότε βρέθηκα να περνάω στα 20 λεπτά :yahoo: :metalo:.
Πέρασμα στην γειτονική χώρα όπου έδωσα τα κλασσικά διαβατήριο, αδεια κυκλοφορίας και πράσινη κάρτα (η οποια εγινε πλέον λευκή) και για δευτερη φορά δεν ζήτησε καφέ ο μακεδόνας τελωνειακός. Μάλλον πεθαναν κάμποσοι από τις ευχές υπέρ υγείας που εχω δωσει στο παρελθόν.
Βόρεια Μακεδονία είχε μπλόκα στα εύκολα σημεία , δλδ μετα από τα τουνελ και στις ευθειες κάτω από γεφυρες για σκιά. Εμένα δεν με απασχόλησε κλειδωμένος με υπηρεσιακή ανώτατη ταχυτητα 130χλμ/ω.
Ξέχασα να αναφέρω φουλάρισμα στην LUKOIL ακριβώς στην είσοδο της χώρας, στην πανάκριβη πλέον τιμή του 1,45€/λτ την 98ρα. Μπόλικοι βορειοελλαδίτες κάνανε το ίδιο και ξαναγυρνάγανε πίσω :shifty:
Διόδια τίποτα καινούργιο τα έχω πει στα βίντεο.
Πέτυχα και ενα ηλίθιο τροχαίο στο ύψος της πόλης των Σκοπίων με ενα "αυσtριακό" VW Sharan το οποίο έφερε τετακέ και βγήκε άχρηστο και μια καινούργια "γερμανική" 5er Kombi το οπόιο έφυγε μόνο δεξί φτερό και προφυλακτήρας. Τα υπονοούμενα πάνε γτ ήταν βαλκάνιοι που τους έπιασε λογικά ενας χαζός εγωισμός και χαλασαν τα ταξίδια τους.
Βροχή στα συνορα Β.Μακεδονίας με Σερβία
Χρόνος διασχισης 1:47 ώρες.
Αναμονή στα σύνορα Β.Μακεδονίας με Σερβία ήταν 20 λεπτά.
Χαιρέτισα τον μακεδόνα τελωνειακό και ρώτησε έκπληκτος αν μιλάω μακεδονικά και που ξέρω να μιλάω την γλώσσα. Του είπα τα εύκολα ξέρω δεν είναι καμιά επιστήμη και με χαιρέτησε χαρούμενος. Σερβικη πλευρά μόλις με ακουσε να τους χαιρετάω στην σέρβικη γλώσσα (Το ιδιο ακριβως με τους διπλα αλλα η λακαμια πάει συννεφο, μιλάνε τα ίδια και βαζουν την δικιά τους ταμπέλα.) αρχισε ενας χαβαλές, σφραγίδα και είσοδος στην λατρεμένη Σερβία.
Κάρτα εισόδου για τα διόδια (ιταλικό στιλ) και στα 3 gps που είχα, ενα του αμαξιού και δυο google maps στο ενα ρυθμισμενο η κλασσικη διελευση μεσω βελιγραδίου στο αλλο η παρακαμψη που τόσο καιρό δεν ακολουθούσα δεν γνωρίζω τον λόγο :lol: ).
Στον δρόμο ανα διαστήματα μπόρες, όποτε έβγαζε ήλιο μια ωραία ζέστη της τάξης των 32-34 βαθμών.
'Εφτασε η ώρα που στο ύψος του βελιγραδίου έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Δεξιά για βελιγράδι ή αριστερά όπου η πινακίδα λέει Novi Sad TRANSIT ή TRANZIT. Τελικά διάλεξα την παράκαμψη και αποζημιώθηκα.
Συγχρονο κομμάτι, κατασκευασμένο όλο δυστυχώς από τους κινέζους και όχι απο τερνα ή ΑΚΤΩΡ που αγαπάμε :inlove: . 3 λωρίδες ανα κυκλοφορία με τούνελ και βλέπεις την πόλη του Βελιγραδίου από ψηλά. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι το ίδιο.
Δυστυχώς δεν προλάβαινα ενα μικρο συνορο Σερβίας-Ουγγαρίας οπότε πήγα αναγκαστικά για Χόργκος :rant: :rant: :rant:, ξαφνικά με έβγαλε στις 18:20 να πάω από το Χόργκος 2 όπου και το ακολούθησα και εδω ξεκινάνε τα ωραια μην @@μησω τίποτα :rant: :rant: .
Είμασταν 5 αυτοκίνητα με μένα να είμαι ο 5ος. Οι άχρηστοι σιστες ούγγροι έκαναν τυχαία έλεγχο στο πρώτο αμαξι που ειχε βγει ηδη απο Σερβια (στο ιδιο υποστεγο ειναι τα συνορα), απλά καθοντουσαν ειχαν ανοιχτες πορτες και πορτ παγκαζ και δεν κανανε τιποτα. Ο δηθεν ελεγχος ηταν διαρκειας 20 λεπτων. Στο δευτερο αμαξι τα ιδια. Πρακτικα μολις πηγε 18:57 λεω δεν υπαρχει περιπτωση θα φαμε ακυρο και εκανα μανουβρα και πηγα φυσικα σεβομενος τα θεία διαβαζοντας ευχουλες υπερ υγειας και ειρήνης.
Χοργκος1 λοιπόν αναμονη 1 ωρα και 15 λεπτά συν τα 40 λεπτά παπατζας απο τους ανικανους τεμπεληδες ΔΥ που θελανε να σχολάσουν. Μια πυρηνική βομβα δωρο :inlove:
20:30 αν θυμαμαι εφτασα στο Σεγκεντ οπου πηγα στο ξενοδοχειο, αφησα πραγματα και πηγα να χαλαρωσω με μπυρα.
Το δευτερο σκέλος για να μπει ο Σεπτέμβριος καλά δεν ήταν τίποτα. ΕΕ πλέον οπότε όλα ήρεμα και ωραία. Καραβάνια τουρκων γυρναγαν πισω προς Η.Β, Βέλγιο, Γερμανια και γενικα στις βάσεις τους.
Μποτιλιάρισμα 4 χλμ στα συνορα Ουγγαρίας-Αυστρίας, εγώ κλασσικά πήγα από την πίσω πόρτα, Αυστρια περασε νερό. Εισοδος Γερμανία και οπου δεν ειχε οριο εδινα λιγο γκάζι με μεγιστη τα 230χλμ/ω γιατι η βενζίνη ακριβή :rant: :rant: :rant: . Απο του υψος του Regensburg μεχρι το Würzburg ο δρομος ενα ατελειώτο Baustelle γιατι ο Α3 διαπλατύνεται και κάποια στιγμή θα είναι έτοιμος.

Σημείωση: 'Ακουσα στο ραδιο οτι απόο τον Ιανουαριο του 2024 η Αυστρία θα αποκτήσει βινιέτα μιας ημέρας με κόστος 8,60€, η επομενη θα ειναι η κλασσική 10ημερη η οποια θα εκτοξευτει στα 12€ από τα 9,90€ που είναι τώρα :rant: :rant: :rant: (μην πω τπτ και για αυτους τωρα).

Αναλυτικό εξοδολόγιο εναλλακτικά σύνορα στο βίντεο
Ετοιμαζω καινούργιο. Ειδικα με την ειδηση της Αυστρίας
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#837838 Μέρος 1ο σήμερα της επιστροφής Τσεχία. Εκκίνηση 07:30 από Χαλάνδρι με καφεδούμπα τριπλή από Hole Λ.Πεντέλης διότι πως θα βγει αλλιώς η διαδρομή.

Είχα το άγχος τι θα συναντήσω Εθνική εκεί στη Θεσσαλία αλλά τελικά όλα καλά. Στο ύψος του Αλμυρού έχουν βάλει και τα 2 ρεύματα στο ρεύμα ανόδου για 4-5 χλμ. Επίσης στο χιλ. δείκτη 365 που είχε ανέβει φωτό στο διαδίκτυο μετά τον Daniel, δεν σου περνάει από το μυαλό ότι είχε γίνει ποτάμι.

1η στάση Κορινό για ένα κατούρημα, ένα νεράκι και ένα σαντουιτσάκι (και μπεντζίνα προφανώς).

Σύνορα Ευζώνους, μας αγάπησε ο θεός και μου πήρε μόνο 20 λεπτά να ξεμπερδέψω. Ακόμα και τώρα σαν ψέμα φαίνεται.

Β.Μακεδονία χωρίς απρόοπτα. Σύνορα με Σερβία και πάλι μόνο 20 λεπτά, γουατδεφακ

Μου τσέκαρε επιφανειακά τα πράγματα ένας Σέρβος, δεν βρήκε κάτι, μου έδωσε την ευχή του (και δεν χρειάστηκε να δώσω τίποτα, είχα πάντως έτοιμα cookies Παπαδοπούλου )

Σερβία μέχρι και Βελιγράδι ήταν λίγο πιο κουραστικό, περισσότερη κίνηση, αρκετή νταλίκα, πολλά μπες-βγες για προσπεράσεις

Φτάνοντας Βελιγράδι το GPS του Ρενώ αποφάσισε να αυνανιστεί και αντί να μου πει να βγω έξοδο Βελιγράδι με πήγε ευθεία για Κροατία κτλ. Το μάζεψα μεν αλλά έφαγα 35 λεπτά τζάμπα σε χαζοκίνηση

Τέλος καλό όλα καλά μέρος 1ον. Αύριο πρωινό και μία προσευχή για τα διόδια της Ουγγαρίας καθότι γνωστοί οργανοπαίχτες