Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#83302 Αθήνα Αλεξανδρούπολη πόρτα πόρτα περί τα 815+ χλμ σε 6:30 ώρες κάπου το 2009-10. Νύχτα με λογικές ταχύτητες +15-20 των ορίων, εκτός από Καβάλα που πάω πιο ζωηρά και ίσως 1-2 ολιγόλεπτα ξεσπάσματα. (μέση περίπου 125 με μία σύντομη στάση για κατούρημα + 5 λιτρα από μπιτονάκι για να με βγάλει σίγουρα χωρίς να χάσω χρόνο για πλήρη ανεφοδιασμό και γενικά μέγιστη επιτάχυνση από διόδια και δεν κόβω στις στροφές για να μην χαλάω τη μέση).
Τη διαδρομή την έκανα πολύ συχνά το 2009-10 και την ήξερα πολύ καλά, συνήθως έπαιζα περί τις 7-7+ ώρες είτε πήγαινα λίγο πιο ήσυχα είτε είχε κίνηση αν δεν ήταν νύχτα, ποια κομμάτια Εγνατίας είχαν δοθεί στην κυκλοφορία, ο καιρός, πρέπει να σου κάτσουν όλα καλά για να κάνεις καλό χρόνο εύκολα (χωρίς να πηγαίνεις του σκοτωμού). Παράκαμψη Τεμπών όταν χρειάστηκε έκανα από το χωματόδρομο πάνω στο βουνό και κόστιζε σχετικά λίγο σε χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#83353 Ζωγράφου Πειραιά με μηχανή σε ελάχιστα λεπτά...υπερεκτίμηση αντοχής στο πρώτο "περίεργο" γουργούρισμα της μπάκας μετά από προβληματικό πιροσκί (πυροσκί)...
Μέχρι το μέσο της διαδρομής, νορμάλ και από Βασ. Σοφίας και κάτω ανάποδα ρεύματα, πεζοδρόμια, κόκκινα, αλλεπάλληλα 0-140-0, μαρσπιέδες να πετάνε σπίθες στις στροφές (και να σκέφτομαι τι θα γίνει έτσι και πέσω), καθυστερημένοι με πουντοτζιτί που νομίζουν ότι ψάχνομαι για κόντρες κ.ο.κ.
Χρόνος μετρούμενος ελάχιστος, ΧΡΟΝΟΣ φαινόμενος ατελείωτος.
ο ΠΟΝΟΣ, η ψυχική ΔΥΝΑΜΗ κλπ κλπ... :vava:
Για κερασάκι η συγχωρεμένη η γιαγιά μου στο απέναντι σπίτι... εγώ σταματημένος μπροστά στο σπίτι να κάνω σενάρια με τις κινήσεις μου για το πως θα κατέβω από τη μηχανή με ασφάλεια για το περιβάλλον και αυτή να με φωνάζει από εκεί να ανεβώ να μου δώσει χαρτζιλίκι 50δρχ! :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#83381 Μάιος 2006, Άρτα (στρατόπεδο, δίπλα στο Νοσοκομείο), Θεσσαλονίκη (σιδηροδρομικός σταθμός). Εγνατία από Γρεβενά και ανατολικά, ενώ στη Ήπειρο υπήρχε μόνο η σήραγγα του Ανηλίου, με εκείνες τις περίεργες πρόχειρες συνδέσεις με το Μέτσοβο. Χρόνος 3 ώρες και 30 λεπτά (περίπου). Ειδικές συνθήκες, όντας νεοσύλλεκτος στρατιώτης και χωρίς να έχω ορκιστεί, πήρα χαριστική άδεια από το διοικητή (12ωρη) για να υποστηρίξω τη διατριβή μου. Έφυγα 8:30 από την Αρτα για να προλάβω την υποστήριξη στις 13:30 στη Θες/νικη (να είμαι και λίγο νωρίτερα) και έπρεπε να είμαι πίσω στο στρατόπεδο 20:30. Ο διοικητής μάλιστα με συμβούλεψε για ασφάλεια να πάω με το ΚΤΕΛ(6+ώρες), μην τύχει κάτι στο δρόμο! (πού να ‘ξερε, ενώ δεν είχα ούτε ταυτότητα: η πολιτική είχε κατατεθεί, η στρατιωτική δεν είχε βγει ακόμα). Η διαδρομή Αρτα, Γιάννενα, Μέτσοβο, Μηλιά, Γρεβενά και μετά Εγνατία. Στην Εγνατία πήγαινα με τα όρια μόνο στα τούνελ, ενώ τελειώνοντας φτάνοντας στη Βέροια είχε ήδη τελειώσει η βενζίνη, οπότε έξοδος στη Βέροια και ανεφοδιασμός (δεν είχε σταθμούς στην Εγνατία τότε). Αφού τελείωσα με όλα (γραμματείες κλπ) είπα να φύγω χαλαρά κατά τις 3:30, αλλά στην επιστροφή μόλις έφτασα στη Βέροια ήταν κλειστή η Εγνατία λόγω ασφαλτόστρωσης, και έπρεπε να πάω από Καστανιά, οπότε άντε πάλι άγχος και τέρμα το γκάζι.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#83573 Να βάλω και εγώ ένα "πόνο". Ξυλόκαστρο-Πάτρα περίπου 2+ ώρες :s_sad με Passat 1.8T Tiptronic, 3πμ το πρωί Σάββατο βράδυ, γιατί την είχα κάνει από Πάτρα να γυρίσω Ξυλόκαστρο γιατί η παρέα είχε πάει σε σκυλάδικο, και εγώ γύρισα Ξυλό για χαλαρή κρέπα και ποτάκι. Μέσα στη μ@λ@κί@ μου όμως, δεν έβλεπα καν το δείκτη της βενζίνης. Ώσπου το παίρνω πρέφα με το που έχω βγει από Ξυλόκαστρο για να γυρίσω Πάτρα κατά τις 3πμ. Κ-α-ν-ε-ν-α βενζινάδικο ανοιχτό, είμαι στο λαμπάκι με το που βγαίνω από Ξυλόκαστρο (range 50km έβγαζε το trip) και με μηδέν range περίπου στο Δερβένι :omg:

Το πως τελικά κατάφερα να φτάσω Πάτρα και να βάλω βενζίνη μετά τα διόδια, πηγαίνοντας πιο αργά και από super slow motion replay δεν το έχω καταλάβει μέχρι και σήμερα. Προφανώς το λαμπάκι και ο μηδενισμός του range στα VAG σημαίνει ότι έχεις ακόμα άλλα 50-60χλμ, αλλιώς δεν εξηγείται...
Άβαταρ μέλους
By vice246
#83602 Πασχα 1986… (ατυχημα Τσερνομπιλ) γυρναω απο Κερκυρα με βροχή του κερατα ολη τη διαδρομη, απελπισια… απο Βεροια αρχιζε το ισιαδι μεχρι θεσσαλονικη… νερο, αντιθετο ρευμα (κινηση λογω επιστροφης) 20 λεπτα και κοψιμο ντιζας κοντερ…. motoguzzi lemans mk3… .
εφτασα σωος… αλλα η ραδιενεργεια εκαψε τη ρίζα….
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
The Ace έγραψε:Να βάλω και εγώ ένα "πόνο". Ξυλόκαστρο-Πάτρα περίπου 2+ ώρες :s_sad με Passat 1.8T Tiptronic, 3πμ το πρωί Σάββατο βράδυ, γιατί την είχα κάνει από Πάτρα να γυρίσω Ξυλόκαστρο γιατί η παρέα είχε πάει σε σκυλάδικο, και εγώ γύρισα Ξυλό για χαλαρή κρέπα και ποτάκι. Μέσα στη μ@λ@κί@ μου όμως, δεν έβλεπα καν το δείκτη της βενζίνης. Ώσπου το παίρνω πρέφα με το που έχω βγει από Ξυλόκαστρο για να γυρίσω Πάτρα κατά τις 3πμ. Κ-α-ν-ε-ν-α βενζινάδικο ανοιχτό, είμαι στο λαμπάκι με το που βγαίνω από Ξυλόκαστρο (range 50km έβγαζε το trip) και με μηδέν range περίπου στο Δερβένι :omg:

Το πως τελικά κατάφερα να φτάσω Πάτρα και να βάλω βενζίνη μετά τα διόδια, πηγαίνοντας πιο αργά και από super slow motion replay δεν το έχω καταλάβει μέχρι και σήμερα. Προφανώς το λαμπάκι και ο μηδενισμός του range στα VAG σημαίνει ότι έχεις ακόμα άλλα 50-60χλμ, αλλιώς δεν εξηγείται...

Και στο Δερβενι να κατεβαινες δε θα βρισκες ανοιχτο βενζιναδικο. Γιατί Διακοφτο-Ακρατα-Αιγειρα-Δερβενι-Λυγια -Λυκοπορια ΚΑΝΕΝΑ βενζιναδικο δεν ειναι ανοιχτό στην π.ε.ο. μετα τις 11 το βραδυ. Ουτε καν αυτοματο πωλητή. Στο Σ.Ε.Α. Ακρατας γιατι δεν εβαλες?

.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#83637 Θυμήθηκα 2 καλά με βενζίνη:

1. Ταξίδι Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα, πηγαίνω όσο γρήγορα πάει και η βενζίνη κατεβαίνει επικίνδυνα. Η Εγνατία τελειώνει (τότε δεν είχαν ολοκληρωθεί τα έργα) και μπαίνω στο παλιό κομμάτι. Πήγα με αναμμένο λαμπάκι μέχρι Ιωάννινα, όπου βρήκα βενζινάδικο, λίγο πριν μείνω τελείως. Παίζει να ήταν η πιο οικονομική οδήγηση της ζωής μου, σε σχέση με τις συνθήκες που αντιμετώπιζα.

2. Επιστροφή από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, το λαμπάκι ανάβει μετά το Σχηματάρι και αρχίζει να αναβοσβήνει μετά τις Αφίδνες (αυτονομία περίπου 10-30km, ανάλογα με τις συνθήκες). Πετυχαίνω μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και φτάνω οριακά σε βενζινάδικο, όπου γέμισα με 51L, άρα μέσα είχα περίπου 1L ακόμη.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#83656 Ενα καλο με βενζινη και οχι χρονο...Ιωαννινα - Αθηνα με megane 2 1600 και ρεζερβουαρ 60 λιτρων και αποφασιζω να γυρισω απο μετσοβο μετεωρα κτλπ. Εφτασα αθηνα και φουλαρα με 59.7 λιτρα...
Άβαταρ μέλους
By g8777
The Ace έγραψε: Προφανώς το λαμπάκι και ο μηδενισμός του range στα VAG σημαίνει ότι έχεις ακόμα άλλα 50-60χλμ, αλλιώς δεν εξηγείται...

Επειδή μετά από σχεδόν 250k με την πολαρα είμαι έτοιμος να εκπονησω διατριβή επί του θέματος σου λέω ότι παίζει να πας και παραπάνω από 80km από την στιγμή που θα μηδενισμός το τριπ. Σε παρόμοια διαδρομή με την δική σου, 4 άτομα και a/c στα μισά χιλιόμετρα λαμπάκι αναμμένο από Αίγιο με έβγαλε μέχρι Αμφιλοχία. Βέβαια το αμάξι πρακτικά τσουλαγε μόνο του αλλά και πάλι... Πάντως κάπου 50-60 km τα βγάζει με λογική χρήση γκαζιου. Α, χίλιες πεντακοσιες μαλακιες μπορεί να έχει το πόλο, αλλά η αντλία βενζίνης θα επιζήσει ακόμα και όταν ο ήλιος γίνει άσπρος νάνος. :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
giannik1977 έγραψε:Εχεις καμμια σχεση με Ξυλοκαστρο;

Ε λιγάκι :lol: ημί-καταγωγή από Ξυλόκαστρο (Τρίκαλα για την ακρίβεια) και εξοχικό/διακοπές από όσο θυμάμαι.

Focusman91 έγραψε:Και στο Δερβενι να κατεβαινες δε θα βρισκες ανοιχτο βενζιναδικο. Γιατί Διακοφτο-Ακρατα-Αιγειρα-Δερβενι-Λυγια -Λυκοπορια ΚΑΝΕΝΑ βενζιναδικο δεν ειναι ανοιχτό στην π.ε.ο. μετα τις 11 το βραδυ. Ουτε καν αυτοματο πωλητή. Στο Σ.Ε.Α. Ακρατας γιατι δεν εβαλες?

Ανεβοκατέβαινα νέα-παλιά Ε.Ο. για να πετύχω έστω και ένα ανοιχτό, τα ξέρω τα περισσότερα βενζινάδικα. Τότε -πριν 12 χρόνια- δεν νομίζω ότι ήταν 24ωρο στην Ακράτα, δεν θυμάμαι αλλά μάλλον κλειστό το πέτυχα....Βασικά μ@λ@κί@ μου που δεν πήρα τηλέφωνο κολλητό που είχε βενζινάδικο για να μου πει ποιος θα ήταν σίγουρα ανοιχτός, αν και ρώτησα φίλο στο Ξυλό για το ποιος θα ήταν ανοιχτός και μου είπε παπαριά....

g8777 έγραψε:Επειδή μετά από σχεδόν 250k με την πολαρα είμαι έτοιμος να εκπονησω διατριβή επί του θέματος σου λέω ότι παίζει να πας και παραπάνω από 80km από την στιγμή που θα μηδενισμός το τριπ. Σε παρόμοια διαδρομή με την δική σου, 4 άτομα και a/c στα μισά χιλιόμετρα λαμπάκι αναμμένο από Αίγιο με έβγαλε μέχρι Αμφιλοχία. Βέβαια το αμάξι πρακτικά τσουλαγε μόνο του αλλά και πάλι... Πάντως κάπου 50-60 km τα βγάζει με λογική χρήση γκαζιου. Α, χίλιες πεντακοσιες μαλακιες μπορεί να έχει το πόλο, αλλά η αντλία βενζίνης θα επιζήσει ακόμα και όταν ο ήλιος γίνει άσπρος νάνος. :lol:

Δεν το ήξερα αυτό, πρώτη φορά το πάθαινα με VAG, οπότε δεν είχα και εμπειρία. Όχι ότι θα γινόταν τίποτα φοβερό, θα το άφηνα και θα έπαιρνα φίλο να έρθει να με μαζέψει, απλώς ήταν λίγο αγχωτικό :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#83673 Στο Punto το λαμπάκι άναβε στα 7 λίτρα περίπου.
Εύκολα έβγαζε πάνω από 100χλμ εθνική.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
JasonLouk έγραψε:@Goldmund
FFS. Υπάρχει και το multiquoting :omg:

...κάτι σαν το multipass της Μίλα Γίογοβιτς δηλαδή;;;

:lol:

κάλμαρα αγαπητέ moderator, απλά θέλω να έχω προσωπική σχέση με τον καθένα! αχαααχαχα! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
NickTG έγραψε:Στο Punto το λαμπάκι άναβε στα 7 λίτρα περίπου.
Εύκολα έβγαζε πάνω από 100χλμ εθνική.

Το λαμπάκι είναι κατά κανόνα, σε όλη την βιομηχανία αυτοκινήτου, η ρεζέρβα συν ένα 10% δικλείδα ασφαλείας/ μην το χρησιμοποιείτε όμως συχνά, μια μέρα θα την πατήσετε με μια ανηφόρα, με μια κίνηση, με κάτι απρόβλεπτο τέλος πάντων!