Γιώργης έγραψε:Είμαι σε αναζήτηση εντοιχιζόμενου φούρνου, εστιών και πλυντηρίου πιάτων. Από όσο έχω δει προτείνεται στο φόρουμ κυρίως το γκρουπ Bosch/Siemens/Neff και προς τα εκεί λέω να κινηθώ κι εγώ. Μια πρόταση για εστίες είναι οι Bosch PIE645BB5E και φούρνο ο Bosch HBS578BS0. Στις εστίες αυτού του είδους με προβληματίζουν κάποια σχόλια ότι ανάβοντας 2 ή 3 μάτια ταυτόχρονα πέφτει η απόδοσή τους, ισχύει; Σκέφτηκα αρχικά να κάνω την υπέρβαση και να πάω σε κάτι καλύτερο όπως οι Bosch PXX675DV1E που δίνουν δώρο σκεύη και γκριλιέρα, αλλά μετά είδα αυτό το βίντεο που δείχνει ότι δεν δουλεύουν όπως πρέπει.
Για πλυντήριο πάλι μου πρότειναν το Siemens iQ300 SR53HS76ME. Μάλλον θα πάω σε συρτάρι για εξοικονόμηση χώρου, αν και σε παλιότερα ποστ οι περισσότεροι προτείνουν καλαθάκι.
Γενικότερα βλέπω ότι οι τιμές είναι στο +50% σε σχέση με λίγα χρόνια πριν, ψάχνω κάτι value for money να κάνει απλά τη δουλειά του και να μη με ταράξει στις βλάβες, αλλά μπορώ να κάνω την υπέρβαση αν κάποιο μοντέλο το αξίζει. Είμαι ανοιχτός και σε άλλες μάρκες αν είναι εξίσου ποιοτικές και αξιόπιστες, έχω δει πχ παλιότερα να προτείνονται φούρνοι Samsung. Γνώμες;
Επειδή και εγώ αγόρασα τελευταία όπως ο drdino, σου παραθέτω τί επέλεξα και αποφασίζεις
Εγώ αγόρασα την Bosch PXY875DC1E , είναι αυτή που έβαλες αλλά σε 80cm. Δυστυχώς την έχω πακεταρισμένη και δεν την έχω δοκιμάσει, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Επίσης δε μπορώ να την επιστρέψω, οπότε θα πορευτώ με αυτή και βλέπω. Ενώ είδα αρκετά reviews και βιντεάκια, δεν είδα το δικό σου, ίσως επειδή είναι το 60cm μοντέλο. Θα την εγκαταστήσω σε κανένα δίμηνο, οπότε δυστυχώς μέχρι τότε δεν ξέρω... Αλλά γενικώς έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Αν συμβαίνει αυτό, δεν πειράζει, μπορώ να ζήσω και με αυτό!

Απορροφητήρα πήρα τον Bosch DHL885C, 86 εκ ώστε να ταιριάζει.
Πλυντήριο πήρα το Bosch SBV6ZCX49E , είναι ΧΧL και έχει 86,5 εκ. ύψος, αυτό σου δίνει +5 εκ σε σχέση με τα κλασικά πλυντήρια των 81,5 εκ. Με αυτά τα +5 εκ μπορείς να έχεις το συρτάρι πάνω και να βάζεις μεγάλα ποτήρια κρασιού χωρίς πρόβλημα. Στο δικό μου Bosch 81,5 εκ που είχα έως τώρα είχα αυτό το πρόβλημα με το τρίτο συρτάρι, δε χωρούσαν μεγάλα ποτήρια του κρασιού. Για το λόγο αυτό, είχα βγάλει το 3ο συρτάρι (το πάνω) και χρησιμοποιούσα μόνο το καλαθάκι (είχε επιλογή και για τα 2). Αυτά είναι λεπτομέρειες αλλά καμιά φορά αξίζει γιατί γλιτώνεις χρόνο και βρισίδια μετά.
Επίσης, ένα καλό tip αν κάνεις νέα κουζίνα είναι το ψυγείο κρασιών. Είναι ένα έξτρα που όλο και συχνότερα συναντάται πλέον. Υπάρχουν μεγάλα και μικρά, αξίζει επίσης να βάζεις το καλοκαίρι μπουκάλια νερό-αναψυκτικά, σε πάρτυ που χρειάζεσαι πολλά ποτά κτλ. Αν θέλεις βοήθεια ή καμιά πληροφορία, ρώτα.
Φούρνο πήρα τον Bosch HBG675BB1 , πάλι δεν έχω να σου πω, τον έχω πακεταρισμένο. Γενικώς όπως ειπώθηκε, υπάρχει ένα θέμα με τα κουμπιά αφής, οπότε καλύτερα πάρε κάποιον άλλον. Βέβαια όλα χαλούν. Εγώ τον πήρα κυρίως για το αισθητικό της υπόθεσης και για την πυρόλυση. Τώρα αν χαλάσει, θα δω. Θα σου συνιστούσα πάντως κάποιον με πυρόλυση.
ΥΓ: είναι κωδικοί Γερμανίας, ίσως διαφέρουν στην Ελλάδα
When the going gets tough, the tough get going

.
Δυστυχώς όμως είναι σχετικά μικρή η κουζίνα και δεν το είχα προβλέψει.