Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Γιώργης έγραψε:Είμαι σε αναζήτηση εντοιχιζόμενου φούρνου, εστιών και πλυντηρίου πιάτων. Από όσο έχω δει προτείνεται στο φόρουμ κυρίως το γκρουπ Bosch/Siemens/Neff και προς τα εκεί λέω να κινηθώ κι εγώ. Μια πρόταση για εστίες είναι οι Bosch PIE645BB5E και φούρνο ο Bosch HBS578BS0. Στις εστίες αυτού του είδους με προβληματίζουν κάποια σχόλια ότι ανάβοντας 2 ή 3 μάτια ταυτόχρονα πέφτει η απόδοσή τους, ισχύει; Σκέφτηκα αρχικά να κάνω την υπέρβαση και να πάω σε κάτι καλύτερο όπως οι Bosch PXX675DV1E που δίνουν δώρο σκεύη και γκριλιέρα, αλλά μετά είδα αυτό το βίντεο που δείχνει ότι δεν δουλεύουν όπως πρέπει :hmmm: .
Για πλυντήριο πάλι μου πρότειναν το Siemens iQ300 SR53HS76ME. Μάλλον θα πάω σε συρτάρι για εξοικονόμηση χώρου, αν και σε παλιότερα ποστ οι περισσότεροι προτείνουν καλαθάκι.
Γενικότερα βλέπω ότι οι τιμές είναι στο +50% σε σχέση με λίγα χρόνια πριν, ψάχνω κάτι value for money να κάνει απλά τη δουλειά του και να μη με ταράξει στις βλάβες, αλλά μπορώ να κάνω την υπέρβαση αν κάποιο μοντέλο το αξίζει. Είμαι ανοιχτός και σε άλλες μάρκες αν είναι εξίσου ποιοτικές και αξιόπιστες, έχω δει πχ παλιότερα να προτείνονται φούρνοι Samsung. Γνώμες;

Επειδή και εγώ αγόρασα τελευταία όπως ο drdino, σου παραθέτω τί επέλεξα και αποφασίζεις

Εγώ αγόρασα την Bosch PXY875DC1E , είναι αυτή που έβαλες αλλά σε 80cm. Δυστυχώς την έχω πακεταρισμένη και δεν την έχω δοκιμάσει, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Επίσης δε μπορώ να την επιστρέψω, οπότε θα πορευτώ με αυτή και βλέπω. Ενώ είδα αρκετά reviews και βιντεάκια, δεν είδα το δικό σου, ίσως επειδή είναι το 60cm μοντέλο. Θα την εγκαταστήσω σε κανένα δίμηνο, οπότε δυστυχώς μέχρι τότε δεν ξέρω... Αλλά γενικώς έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές. Αν συμβαίνει αυτό, δεν πειράζει, μπορώ να ζήσω και με αυτό! :)

Απορροφητήρα πήρα τον Bosch DHL885C, 86 εκ ώστε να ταιριάζει.

Πλυντήριο πήρα το Bosch SBV6ZCX49E , είναι ΧΧL και έχει 86,5 εκ. ύψος, αυτό σου δίνει +5 εκ σε σχέση με τα κλασικά πλυντήρια των 81,5 εκ. Με αυτά τα +5 εκ μπορείς να έχεις το συρτάρι πάνω και να βάζεις μεγάλα ποτήρια κρασιού χωρίς πρόβλημα. Στο δικό μου Bosch 81,5 εκ που είχα έως τώρα είχα αυτό το πρόβλημα με το τρίτο συρτάρι, δε χωρούσαν μεγάλα ποτήρια του κρασιού. Για το λόγο αυτό, είχα βγάλει το 3ο συρτάρι (το πάνω) και χρησιμοποιούσα μόνο το καλαθάκι (είχε επιλογή και για τα 2). Αυτά είναι λεπτομέρειες αλλά καμιά φορά αξίζει γιατί γλιτώνεις χρόνο και βρισίδια μετά.

Επίσης, ένα καλό tip αν κάνεις νέα κουζίνα είναι το ψυγείο κρασιών. Είναι ένα έξτρα που όλο και συχνότερα συναντάται πλέον. Υπάρχουν μεγάλα και μικρά, αξίζει επίσης να βάζεις το καλοκαίρι μπουκάλια νερό-αναψυκτικά, σε πάρτυ που χρειάζεσαι πολλά ποτά κτλ. Αν θέλεις βοήθεια ή καμιά πληροφορία, ρώτα.

Φούρνο πήρα τον Bosch HBG675BB1 , πάλι δεν έχω να σου πω, τον έχω πακεταρισμένο. Γενικώς όπως ειπώθηκε, υπάρχει ένα θέμα με τα κουμπιά αφής, οπότε καλύτερα πάρε κάποιον άλλον. Βέβαια όλα χαλούν. Εγώ τον πήρα κυρίως για το αισθητικό της υπόθεσης και για την πυρόλυση. Τώρα αν χαλάσει, θα δω. Θα σου συνιστούσα πάντως κάποιον με πυρόλυση.

ΥΓ: είναι κωδικοί Γερμανίας, ίσως διαφέρουν στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Μπορούμε να ασφαλίσουμε μόνοι μας μια ηλεκτρική συσκευή; Δηλαδή να πάρουμε επέκταση εγγύησης εκτός του καταστήματος. Συνήθως η allianz κάνει επεκτάσεις

Μερικες εταιριες κανουν αλλα για ακριβο επαγγελματικο εξοπλισμο.

https://my-insurance.gr/%CF%84%CE%B5%CF ... %83%CF%85/

https://www.trustcyprusinsurance.com/pr ... equipment/

Α μπράβο, κάπου θυμόμουν ότι το είχα δει.
Anyway

Παραλίγο να "χάσουμε" και το ψυγείο. Είχε μείνει ΠΣΚ με πόρτα κατάψυξης κάτι χιλιοστά ανοιχτή και χθες μπαίνοντας βάραγαν τα alarm. Κάτι νερά είχαν χυθεί, λογικά από πάγους-παγάκια, τα κρέατα ευτυχώς δεν είχαν ξεπαγώσει. Μειωμένη ψύξη όμως βρήκα στο ψυγείο, λογικό αφού αγκομαχούσε να κρατήσει την κατάψυξη.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
drdino έγραψε:Εξαρτάται. Να ανάψεις και τα 3 μαζί σε μέγιστη ισχύ δεν γίνεται (είναι με μπριζα με μέγιστο ρεύμα 13a άρα περίπου 3.1kw ισχύ). Υπάρχουν και μοντέλα που παίρνουν ρεύμα απευθείας από τον πίνακα και έχουν μέγιστη ισχύ 7.4kw και ανάλογη ασφάλεια.
Αν θέλεις φουλ ισχύ ταυτόχρονα σε 2 ή 3 ματιά τότε θέλεις εστίες χωρίς πρίζα (είτε επαγωγικές είτε όχι).
Αυτό, θέλεις μοντέλο που να θέλει τοποθέτηση από ηλεκτρολόγο, δηλαδή να θέλει σύνδεση βαρβάτη και όχι με μπρίζα.
Επειδή πρόσφατα αγοράσαμε φούρνο και επαγωγικά μάτια μου είχε πάρει λίγο καιρό κι εμένα να καταλάβω τη διαφορά. Επίσης μερικά μοντέλα, υποθέτω τα μπριζάτα, δίνουν boost μόνο σε ένα συγκεκριμένο μάτι και όχι σε όποιο θέλεις.
Τελικά πήρα Samsung πολλών kW που βάζεις boost παντού και είμαι πολύ ευχαριστημένος (παρά κάποια κακιά φήμη που όμως αφορούσε σε άλλου τύπου συσκευές και σε άλλη αγορά, στην αμερικανική).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#832511 Εντελώς τυχαία είδα σήμερα ότι μπορείς να επεκτείνεις μέσω της bosch την εγγύηση της συσκευής
https://www.bosch-home.gr/eksipiretisi- ... i-eggiisis
Οπότε πήγα μετά και παρήγγειλα το παραπάνω Bosch που είχα βάλει
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
PeterPan έγραψε:...

Ευχαριστώ! Ωραία ιδέα το ψυγείο κρασιών, ότι πρέπει για νερά και χυμούς το καλοκαίρι που ανοίγουμε το ψυγείο κάθε 2 λεπτά :lol: Δυστυχώς όμως είναι σχετικά μικρή η κουζίνα και δεν το είχα προβλέψει.
Τείνω να καταλήξω στα εξής:
Φούρνο τον HBS578BS0 και πλυντήριο το SPI6EMS23E. Για τις εστίες προβληματίζομαι περισσότερο, θα ήθελα να κινηθώ σε κάτι πιο οικονομικό από τις PXX675DV1E, ενώ η αντίστοιχη σειρά 6 της Bosch σε εστίες (PIE645FB1E) υπάρχει μόνο σε λίγα σκρουτζομάγαζα :hmmm: . Αρκετά καλό value for money μου φαίνονται οι AEG IKB64431XB με δώρο επαγωγικά σκεύη στα 429, με το ερώτημα της αξιοπιστίας της μάρκας όπως είπε ο HiFi αλλά με πολύ καλές κριτικές στο σκρουτζ :hmmm: . Διαφορετικά οι Siemens EU645BEB1E αλλά ένα κλικ κάτω σε χαρακτηριστικά νομίζω. Σε κάθε περίπτωση πρέπει σήμερα-αύριο να αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Γιώργης έγραψε:
PeterPan έγραψε:...

Ευχαριστώ! Ωραία ιδέα το ψυγείο κρασιών, ότι πρέπει για νερά και χυμούς το καλοκαίρι που ανοίγουμε το ψυγείο κάθε 2 λεπτά :lol: Δυστυχώς όμως είναι σχετικά μικρή η κουζίνα και δεν το είχα προβλέψει.

Γι αυτο χρειαζεσαι μια κανατα θερμος σαν αυτη ( την εβαλα γιατι την εχω )
https://www.skroutz.gr/s/27465590/Barts ... 90116.html

κι δυο μπουκαλια διλιτρα στο ψυγειο. Κι εκεις παντα κρυο νερο χωρις να χρειαζεται να το ανοιγεις καθε 3 και λιγο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#832546 Το ψυγείο κρασιών παίζουν στους 12-15ºC, δεν σου κάνει για νερά, μπύρες και χυμούς. Μάλλον εννοείς έξτρα ψυγείο βιτρίνα, το έχω δει σε μπαμπά συμμαθήτριας της κόρης που κάνει συχνά πάρτυ και συναντήσεις, ολόκληρο ψυγείο βιτρίνα γεμάτο με μπύρες, νερά, χυμούς.
Άβαταρ μέλους
By skous
#832548 Υπαρχουν και κατι ακριβές σειρές, που ανοιγει πορτάκι που εχεις πρόσβαση στις θηκες της πόρτας, και έτσι δεν φεύγει όλη η ψύξη.

Βεβαια δεν κανουν για πάρτυ.

Να συμπληρωσω οτι κάτι LG (λογικά και άλλες μάρκες) φτιάχνουν παγάκια σφαίρες (σε μεγεθος ενδιαμεσα απο μπαλακι πινγκ πονγκ και τέννις) που τα ΣΠΑΝΕ! η λογική ειναι οτι λιώνουν πολύ πιο αργα, και ειδικά για ποτά στυλ ουισκι ειναι ιδανικά. (Εκτος αν εχει κανεις whiskey stones)

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:Το ψυγείο κρασιών παίζουν στους 12-15ºC, δεν σου κάνει για νερά, μπύρες και χυμούς. Μάλλον εννοείς έξτρα ψυγείο βιτρίνα, το έχω δει σε μπαμπά συμμαθήτριας της κόρης που κάνει συχνά πάρτυ και συναντήσεις, ολόκληρο ψυγείο βιτρίνα γεμάτο με μπύρες, νερά, χυμούς.
Αυτό που πήρα εγώ για περίπου 30 μπουκάλια είναι διζωνικό και ρυθμίζεται στους 5-22 βαθμούς Κελσίου. και τα περισσότερα μοντέλα που είδα έχουν τέτοιο εύρος

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#834124 Ο φούρνος μικροκυματων 25 ετών δεν ανά ει το εσωτερικό φως. Δουλεύει όμως κανονικά αξίζει να του αλλάξω τη λάμπα?? Και μπορώ εγώ ή θέλει σέρβις...

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#835796 Ο φούρνος της Miele, μετά από 18 χρόνια, τα έπαιξε. Ο τεχνικός που ήρθε να τον δει (ο ίδιος πουλάει Miele, Kuppersbusch και Teka) μας είπε πως είναι μία από τις 3 πλακέτες που έχει ο φούρνος και πως δεν αξίζει να επισκευαστεί μιας και απαιτείται να αλλαχθούν τουλάχιστον οι δύο, με κόστος ~400 € έκαστη. Μάλιστα μας είπε πως είμαστε τυχεροί που άντεξε μέχρι τώρα...

Το έχει ψάξει κανένας πρόσφατα και να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη μάρκα και τύπο; Αξίζουν οι φυσικού αερίου;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#835818 O PaNick67 ακολούθησε την συμβουλή μου και πήρε έναν της Bosch. Αν θυμάμαι καλά, και ο PeterPan, αλλά νομίζω είναι διαφορετικό το δικό του μοντέλο.
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και το έχω 3.5 χρόνια μόνον.
Νομίζω αυτός εδώ είναι ο δικός μου:
https://www.skroutz.gr/s/6957625/Bosch- ... ayros.html
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#835819 Ευχαριστώ HF. Βλέπω αυτός του link έχει πυρόλυση. Ο μάστορας μου είπε να αποφύγω την πυρόλυση και να προτιμήσω το σύστημα αυτοκαθαρισμού με ατμό, μιας και το πρώτο καταπονεί σημαντικά τον φούρνο αν χρησιμοποιείται για παραπάνω από 2 φορές το χρόνο (δεν έχω άποψη, απλά μεταφέρω ό,τι μου είπε).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#835821 Εμείς το χρησιμοποιούμε 1 φορά το χρόνο και είνια αρκετό. Ο φούρνος με πυρόλυση, είναι πιο ανθεκτικός. Όσο για τον ατμό, μπορείς να το κάνεις και σε αυτόν με την πυρόλυση, βάλε απλώς ένα δοχείο με νερό και άφησέ το να βράσει. Θα γίνει ατμός.
Άβαταρ μέλους
By leobsch
Scotch έγραψε:Ο φούρνος της Miele, μετά από 18 χρόνια, τα έπαιξε. Ο τεχνικός που ήρθε να τον δει (ο ίδιος πουλάει Miele, Kuppersbusch και Teka) μας είπε πως είναι μία από τις 3 πλακέτες

Θα ρωτήσεις ηλεκτρονικό, κάποιο εργαστήρι που επισκευάζει ηλεκτρονικά (ρώτα σε 3 - 4).
Σύνηθες κόστος ≈ 30€, ρώτα τιμή πριν το δώσεις.

Προϋπόθεση να βγάλεις εσύ την πλακέτα. (και να την επανατοποθετήσεις μετά)