Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#835076 Λίγο ακόμα και θα φαίνονταν τα φώτα
Άβαταρ μέλους
By socratesn
drdino έγραψε:Λίγο ακόμα και θα φαίνονταν τα φώτα

Συντονίζουν λόγω led με τη συχνότητα ανανέωσης του κλείστρου κ ειναι δύσκολο να τα βγάλεις φωτογραφία :lol:
Άβαταρ μέλους
By pik.
#835482 Εκανα ρισετ την ηλιοροφή γιατί είχε καθησει 1 εκατοστό στο πίσω μερος
Το ρισετ γίνεται πιέζοντας συνεχώς το πλήκτρο στην κεντρική θέση (ανάκληση ) για πάνω από 15 δευτερόλεπτα
Επανήλθε αμέσως και ολα καλά

:s_drinks
Άβαταρ μέλους
By markvag
#835549 Ναι, περιοδικά χρειάζεται, γιατί τρώει κόλλημα... Δεν το ήξερα όμως ότι γίνεται και έτσι το reset, το πήγαινα σε κάποιο συνεργείο και μου το έκανε με το μηχανάκι του, 2 φορές χρειάστηκε μέχρι στιγμής, δεν με χρέωσαν ποτέ.

Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By pik.
#836504 MarkVag ερώτηση

Δεν ξέρω μπορεί να λεω και χαζομάρα
Παίρνω το αμάξι τελευταία σε σχετικά μικρές αποστάσεις 5/10χλμ αλλά με απιστευτη κίνηση και τρελή ζεστη
Δεν έχω ακουσει βεντιλατερ ποτέ
Μου φαίνεται θα μπω στο κρυφό μενού να βλέπω θερμοκρασία λαδιού
Τι διάολο
2 μηχανικοί το είδαν και μου είπαν εισαι οκ ,ολα λειτουργούν
Λεω βλακεία ;
Με έπιασε παράνοια ;

Πχ όταν μετα από κίνηση και έντονο μποτιλιάρισμα μπω στο γκαράζ δεν ακούω ποτε τίποτα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
pik. έγραψε:Μου φαίνεται θα μπω στο κρυφό μενού να βλέπω θερμοκρασία λαδιού

Διαφορετικά μοτέρ μεν, αλλά εμένα δεν ανέβαζε θερμοκρασία το λάδι ούτε σε παρατεταμένα τελικιάσματα (η κατανάλωση γουστόζικη σε αυτές τις ταχύτητες, όπως φαίνεται και στην φωτο :lol: ). Πάνω από 100-110 Κελσίου δεν θυμάμαι να το έχω δει:

Εικόνα

Οπότε ο εγκέφαλος ξέρει πότε να δουλέψει τα βεντιλατέρ. :iconcool:

ΥΓ: Με την ηλιοροφή ποτέ δεν είχα πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#836520 Σε ατμοσφαιρικό η θερμοκρασία λαδιού δεν ανεβαίνει και τόσο εύκολα. Η αντίστοιχη διτούρμπινη 335i είχε θεματάκι με τις θερμοκρασίες λαδιού που ανέβαζε. Αναγκαστήκαν να βάλουν επιπλέον ψυγείο λαδιού και μάλιστα άλλαξαν τη βαθμονόμηση του οργάνου ώστε η μέση της βελόνας να είναι υψηλότερα .
@pik. Καλό είναι να το παρακολουθήσεις λιγάκι γιατί τα βεντιλατερ είναι γνωστό θέμα στις Ε90 :innocent:
Μπορεί να εχει καεί η πρώτη σκάλα πχ και να δουλεύουν σε μεγαλύτερη θερμοκρασία. Κανε μια δοκιμή με το αυτοκίνητο στο ρελαντί να δεις πότε αρχίζει να δουλεύει το βεντιλατερ .Επίσης κοιτάς σταθμη ψυκτικού.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#836523 To βεντιλατερ απο τη θερμοκρασια νερου παιρνει εντολη παντως
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kostis20 έγραψε:Σε ατμοσφαιρικό η θερμοκρασία λαδιού δεν ανεβαίνει και τόσο εύκολα. Η αντίστοιχη διτούρμπινη 335i είχε θεματάκι με τις θερμοκρασίες λαδιού που ανέβαζε. Αναγκαστήκαν να βάλουν επιπλέον ψυγείο λαδιού και μάλιστα άλλαξαν τη βαθμονόμηση του οργάνου ώστε η μέση της βελόνας να είναι υψηλότερα .

Για ατμο μιλούσαμε όμως έτσι κι αλλιώς. Στα τούρμπο το θέμα είναι ότι το λάδι ψύχει και την τουρμπίνα/ες.
Άβαταρ μέλους
By 224v
REALZEUS έγραψε:
kostis20 έγραψε:Σε ατμοσφαιρικό η θερμοκρασία λαδιού δεν ανεβαίνει και τόσο εύκολα. Η αντίστοιχη διτούρμπινη 335i είχε θεματάκι με τις θερμοκρασίες λαδιού που ανέβαζε. Αναγκαστήκαν να βάλουν επιπλέον ψυγείο λαδιού και μάλιστα άλλαξαν τη βαθμονόμηση του οργάνου ώστε η μέση της βελόνας να είναι υψηλότερα .

Για ατμο μιλούσαμε όμως έτσι κι αλλιώς. Στα τούρμπο το θέμα είναι ότι το λάδι ψύχει και την τουρμπίνα/ες.
Δηλ, οι τουρμπίνες δεν είναι υδροψυκτες???, και μαζεύουν κάρβουνο εκεί στα ρουλεμάν??

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
224v έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Δηλ, οι τουρμπίνες δεν είναι υδροψυκτες???, και μαζεύουν κάρβουνο εκεί στα ρουλεμάν??

.

oι συγχρονες τουρμπινες ψυχονται και με λαδι και με νερο.
Το νερο ψυχει το cartridge,το housing γυρω απο τον αξονα δλδ.
το λαδι ψυχει λιπαινει τα εδρανα/ρουλεμαν του αξονα.
Παλιες τουρμπινες ειχαν μονο ελαιοψυξη στον αξονα της τουρμπινας.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#836536 Στο δικό μου είναι υδροψυκτες, πριν από το 2.24ν, ήταν ίδιου κατασκευαστή IHI, αλλά λαδιού και είχαν πρόβλημα όταν το σταματούσε έπρεπε να την αφήνεις να πέφτουν οι στροφές ώστε το λάδι να ψύξει τα έδρανα.

.