Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#831191 Από εθνική σε εθνική (και οι 2 λόγ/σμοι στην ίδια τράπεζα) δεν πληρώνει κανείς τίποτα.
Από άλλη τράπεζα πληρώνουν και οι 2 αν αυτός που κάνει το έμβασμα βάλει share στα έξοδα (πχ 1,5 αυτός , 2-2,5 εσύ ανάλογα την τράπεζα, δες τα σάιτ τους που τα γράφουν).
Συμφέρει πάντα να ξέρετε να βάζετε στα έξοδα OUR οπότε πληρώνει μόνο αυτός που κάνει το έμβασμα αλλά πάντα λιγότερο αθροιστικά. Πχ 3 αντί για 5-6 σύνολο. Και αν είναι τόσο θέμα τα βρίσκετε στο ποσό.
Πχ του μεταφέρεις 98 αντί για 100.

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#831383 Εάν έχεις το ΙΒΑΝ του του κάνεις μεταφορά το ποδόσφαιρο από το δικό σου, και τέλος.

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#834697 Έχω μια ερώτηση σχετική με στεγαστικά και υποθήκες

Ας υποθέσουμε ότι θέλω να πάρω ένα σπίτι Ολλανδία και το μέγιστο δάνειο που μπορώ να πάρω εδώ είναι Χ.
Εγώ θα ήθελα 130% Χ , την δόση μπορώ να την πληρώνω άνετα .
Όμως οι τράπεζα βάζει αυτό το όριο με βάση το προφίλ ρίσκου μου

Η ερώτηση τώρα
Μπορώ να ζητήσω από Ελλάδα στεγαστικό για το 30% , ( μπορώ να παρασχω όλη το χαρτούρα αν το θέλουν που αμφιβάλλω , για να δουν δε θα τα φάω στειλα μπουζούκια ) και να βάλω ως υποθήκη ένα άλλο ακίνητο μου Ελλάδα ;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KiloMeater έγραψε:Έχω μια ερώτηση σχετική με στεγαστικά και υποθήκες

Ας υποθέσουμε ότι θέλω να πάρω ένα σπίτι Ολλανδία και το μέγιστο δάνειο που μπορώ να πάρω εδώ είναι Χ.
Εγώ θα ήθελα 130% Χ , την δόση μπορώ να την πληρώνω άνετα .
Όμως οι τράπεζα βάζει αυτό το όριο με βάση το προφίλ ρίσκου μου

Η ερώτηση τώρα
Μπορώ να ζητήσω από Ελλάδα στεγαστικό για το 30% , ( μπορώ να παρασχω όλη το χαρτούρα αν το θέλουν που αμφιβάλλω , για να δουν δε θα τα φάω στειλα μπουζούκια ) και να βάλω ως υποθήκη ένα άλλο ακίνητο μου Ελλάδα ;

δλδ η τραπεζα δεν σου δινει ολο το ποσο?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#834699 Εννοείς να πάρεις δάνειο από ελληνική τράπεζα για αγορά μέρος του ακινήτου στο εξωτερικό, με εγγύηση ακίνητο στην Ελλαδα;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#834700 Αυτά τα έκανε ο Γουκος το 1985 και ο Κιλο το 2023.

Βρες εναν αυτοφωρακια από δω μέσα μαναμ, ζεχνουν από πείνα. Προτείνω Οτσο.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
drdino έγραψε:Εννοείς να πάρεις δάνειο από ελληνική τράπεζα για αγορά μέρος του ακινήτου στο εξωτερικό, με εγγύηση ακίνητο στην Ελλαδα;
Ναι
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
dimviii έγραψε:
δλδ η τραπεζα δεν σου δινει ολο το ποσο?

Δίνει 100% αλλά έχει ένα ανώτατο όριο ποσό δάνειο μπορείς να πάρεις . Εχουνε κάτι αλγόριθμους με διαφορά inputs το οποίο καθορίζει το μέγιστο .
Τη δίκη μου περίπτωση (που είμαστε αφορολόγητοι ) δεν την υπολογίζει καλά με αποτέλεσμα η μέγιστη δόση που μου βγάζει να είναι λιγότερη από αυτό που μπορώ να δίνω για δάνειο
Λέω λοιπόν να πάρω το υπόλοιπα έτσι .
Κανονικά με μισθοδοσίες κτλ λογικά η ελληνική τράπεζα δε θα είχε θέμα να δώσει αλλά άντε να βάλω και ένα ελληνικό ακίνητο υποθήκη να είναι και πιο σίγουροι

Υπάρχει κάτι παράνομο η έστω ανήθικο σε αυτό; Γιατί είδα κάτι αστεία σχετικά πιο πάνω . Κανονικά θα το αποπληρώσω δεν υπάρχει κάποιο catch
Άβαταρ μέλους
By dimviii
KiloMeater έγραψε:Λέω λοιπόν να πάρω το υπόλοιπα έτσι .

πως θα παρεις τα ''υπολοιπα'' απο την Ελληνικη τραπεζα,οταν θα σου εχει δωσει η Ολλανδικη το 100% του ποσου?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#834707 Αν κατάλαβα καλά ο κιλο θέλει να πάρει σπίτι ας πούμε με 100.000. Η ξένη του δικαιολογεί μέγιστο δάνειο με ενέχυρο το ξένο σπίτι 60.000 και θέλει να πάρει δάνειο από ελληνική τράπεζα 40.000 για την αγορά του ξένου σπιτιού με εγγύηση σπίτι στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#834709 Αφού του δίνει το 100% του ποσού , άρα του δίνει τα 100 χιλιάρικα. Αν κατάλαβα καλά θέλει 130% για επιπλέον αγορές πχ επίπλων.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#834711 X του δίνει και ο κιλο θέλει 1,3*x
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
drdino έγραψε:Αν κατάλαβα καλά ο κιλο θέλει να πάρει σπίτι ας πούμε με 100.000. Η ξένη του δικαιολογεί μέγιστο δάνειο με ενέχυρο το ξένο σπίτι 60.000 και θέλει να πάρει δάνειο από ελληνική τράπεζα 40.000 για την αγορά του ξένου σπιτιού με εγγύηση σπίτι στην Ελλάδα.
Έτσι ακριβώς
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#834715 Λίγο risky δεν είναι να υποθηκεύσεις δεύτερο ακίνητο;