Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By bill33
alexandros.K έγραψε:
saxon_747 έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Υπαρχει καποιος κωδικος εκπτωσης , για ανανεωση , στην HD?

Ο heron1 δεν ισχυει πλεον
PRAKTIKER

Εκτος απο αυτον :lol:
Θελουμε πανω απο 5%

Δεν υπάρχει.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#834694 Ok ευχαριστω για τις απαντησεις

Παντως οι τιμες ανανεωσης που μου εστειλε με email η HD ειναι καλες. Στα περσινα επιπεδα . Εκτος απο τη μια που ειναι μικτη. Αυτη εχει ανεβει αρκετα , γιατι περυσι το ειχα κανει με 15% εκπτωση με κωδικο απο praktiker
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
alexandros.K έγραψε:Ok ευχαριστω για τις απαντησεις

Παντως οι τιμες ανανεωσης που μου εστειλε με email η HD ειναι καλες. Στα περσινα επιπεδα . Εκτος απο τη μια που ειναι μικτη. Αυτη εχει ανεβει αρκετα , γιατι περυσι το ειχα κανει με 15% εκπτωση με κωδικο απο praktiker
Και εμένα ίδια λεφτά, μικτη με ίδιο ασφαλιζομενο κεφάλαιο.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
egobrain έγραψε:Χτες είχα ατύχημα σε άλλη πόλη. Μπήκα σε φαρδύ μονόδρομο που δεν είχε απαγορευτική πινακίδα στη διασταύρωση και με χτύπησε στα πλάγια αμάξι που έμπαινε από κάθετο προς το μονόδρομο. Μόνο υλικές ζημιές ευτυχώς.
Έγιναν τα προβλεπόμενα με τις δύο ασφαλιστικές. Φωτογραφίες στα σημεία και στα αμάξια, δηλώσεις στις ασφαλιστικές.
Η τροχαία δεν ήρθε λόγω άλλου σοβαρού τροχαίου, πήγα εγώ σήμερα και έκανα καταγραφή του ατυχήματος (παρακαλώντας).
Πήγα και στον Δήμο και έκανα αίτηση/ καταγγελία ελλιπούς σήμανσης ΚΟΚ (πρόταση υπαλλήλου στην εξυπηρέτηση μου).

Νεότερα:
Η υπηρεσία του Δήμου, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, απάντησε εγγράφως πως υπάρχει κανονικά σήμανση (λένε "υφιστάμενη" ενώ αιτήθηκα για ορισμένη ημερομηνία) στο σημείο. Ίσως βάλανε την πινακίδα στους 2 αυτούς μήνες που έκαναν να απαντήσουν.
Η δικηγόρος λέει πάμε για αγωγή εφόσον δώσω και τα τιμολόγια της διόρθωσης.
Η ζημιά κοστολογήθηκε 1700€ από το συνεργαζομενο μάστορα της HD (μία πόρτα και φτερό, 550 τα ανταλλακτικά), παραφουσκωμένο με φάνηκε, χωρίς να έχω εμπειρία.

Έχει κάποιος εμπειρία παρόμοιου περιστατικού με αγωγή?
Θα πρέπει να πληρώσω ζημιά και δικηγόρο και αν η διεκδίκηση είναι ζόρικη και άκαρπη τότε πάνε στράφι αρκετά φράγκα (..τα μισά απ' όσα πήρα το Jazz).
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#835161 Αν το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό και ασφαλές μπορείς να κάνεις αγωγή και με εκτίμηση μόνο χωρίς να το φτιάξεις απλά δεν θα σου επιδικαστεί ο ΦΠΑ. Και αν αντέχεις φυσικά να περιμένεις κανά χρόνο και βάλε για τα χρήματα έχοντας το αυτοκίνητο με τη ζημιά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#835162 Προσωπικά πιστεύω πως μόνο αν έχεις νομική κάλυψη έχει νόημα...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχεις νομική προστασία;
Έχω. Αν εννοείς ότι θα καλύψει η ασφαλιστική τα έξοδα της αγωγής, δεν είμαι σίγουρος. Το σχετικό σχόλιο του δικηγόρου ήταν "να δούμε αν θα καλύψει και κάτι η ασφαλιστική".

NiTse έγραψε:Αν το αυτοκίνητο είναι λειτουργικό και ασφαλές μπορείς να κάνεις αγωγή και με εκτίμηση μόνο χωρίς να το φτιάξεις απλά δεν θα σου επιδικαστεί ο ΦΠΑ. Και αν αντέχεις φυσικά να περιμένεις κανά χρόνο και βάλε για τα χρήματα έχοντας το αυτοκίνητο με τη ζημιά.

Ο δικηγόρος θέλει είπε το τιμολόγιο αποκατάστασης για να ξεκινήσει την αγωγή, σαν δικαιολογητικό της αποζημίωσης που ζητάμε. (ακόμα και πλασματικό, χωρίς να έχει γίνει η δουλειά. πού να το καταφέρω αυτό..)

Απροπό, το αμάξι είναι λειτουργικό αλλά έχω στο νου και μια άποψη που λέει να μην αφήνονται οι λαμαρίνες να σκουριαζουν για καιρό.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#835271 Νομίζω πως δεν χρειάζεται να κοπεί τιμολόγιο αλλά επίσημη προσφορά του συνεργείου(γίνεται σε ειδική φόρμα, ειδικά για δικαστικά νταραβέρια) στην οποία αναφέρεται αναλυτικά τι και πως.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
edmond έγραψε:Νομίζω πως δεν χρειάζεται να κοπεί τιμολόγιο αλλά επίσημη προσφορά του συνεργείου(γίνεται σε ειδική φόρμα, ειδικά για δικαστικά νταραβέρια) στην οποία αναφέρεται αναλυτικά τι και πως.

Τέτοια καταγραφή ("Τεχνική Έκθεση" γράφει, αυτήν εννοείς?) με αναλυτικά τις αλλαγές μου έχει δώσει το συνεργαζόμενο συνεργείο της Hellas Direct που έκανε και τη δουλειά του πραγματογνώμονα.
Θα το ρωτήσω στον δικηγόρο.

alexandros.K έγραψε:Αφου εχεις νομικη προστασια, αυτους θα βαλεις. Γιατι να πληρωνεις αλλο δικηγόρο ?

Δεν θα βάλω άλλον. Μ' αυτόν που με σύνδεσε η ασφαλιστική μιλάω.
Το κατά πόσο θα με καλύψει η ασφαλιστική μένει να το μάθω την ερχόμενη βδομάδα.
Η σελίδα τους πάντως γράφει "Νομική κάλυψη (δικηγορικών αμοιβών και δικαστικών εξόδων) για τη διεκδίκηση αποζημίωσης κατά τρίτων, τόσο για υλικές ζημιές όσο και για σωματικές βλάβες".
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#835913 Το πρωί μου έστειλε η Allianz mail υπενθύμισης για την ανανέωση του συμβολαίου μαζί με Link για πληρωμή , το απόγευμα με πήραν και τηλέφωνο . Το κουφό , " είδαμε οτι την προηγούμενη φορά πληρώσατε με κάρτα , να σας καθοδηγήσω αν θέλετε να κάνουμε την πληρωμή μαζί ?! " :s_omg
- wow , δε χρειάζεται κοπελιά , τα καταφέρνω και μόνος μου
" και πότε σκοπεύετε να μας πληρώσετε; " :s_omg :lipsealed:
- μάλλον την επόμενη εβδομάδα

τελικά τα πλήρωσα πριν λίγο, η τιμή ήταν σχεδόν ίδια με την περσινή στα 103,7e. η HD έβγαινε κάπου στα 100,5e . Ετήσια με βασικές καλύψεις και πλήρη οδική.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#835992 Τελικά η ασφαλιστική καλύπτει όλα τα δικαστικά έξοδα και τις αμοιβές δικηγόρου.
Θυμάμαι όταν το πρωτοασφάλισα ρώτησα εδώ αν αξίζει να βάλεις έξτρα Νομική Κάλυψη -που έχει πολύ μικρό κόστος- και κάποιος είπε βάλε. Λοιπόν νά που χρειάζεται, βάζετέ την!
Επίσης, όπως είπαν οι Nitse & edmond, η αγωγή μπορεί να πράγματι προχωρήσει χωρίς κανονικό τιμολόγιο (δίνεις την πραγματογνωμοσύνη ή την αναλυτική κατάσταση από επαγγελματία με τις διορθώσεις που χρειάζονται), απλά δεν παίρνεις τον ΦΠΑ.

Όσον αφορά την αγωγή: δεν γίνεται άμεσα αλλά "μέσα στον χρόνο", διάστημα που περιλαμβάνει και πιθανή αγωγή από την άλλη μεριά, ώστε να την πάρουν υπόψη. Το αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι θετικό (εφόσον αποδεικνύεται η υπόθεση βάσιμα) και βγαίνει 3-6 μήνες μετά από την αγωγή - αν και εξαρτάται από τη ζημιά και τις υπηρεσίες της πόλης.
Αυτά για όσους πέσουν στο λάκκο που έπεσα :)
Άβαταρ μέλους
By fot
#838267 Καλημέρα!
Λήγει σήμερα η ασφάλεια του BMW στην Allianz, η οποία κάθε χρόνο μου ρίχνει πολύ την αξία του οχήματος.
Να σημειώσω πως η ασφάλεια στην Allianz είναι μέσα από την bmw από τότε που το όχημα ήταν καινούργιο.

Το ερώτημα είναι σε ποια ασφαλιστική να το ασφαλίσω μόνος μου; Είναι όλες καλές;