Ρε Γιωργη σκεψου το ετσι. Φτιαχνεις ενα αμαξι που ειναι 3 δεκατα αργοτερο απο τον ανταγωνισμο. Κανεις αλλαγες, βελτιωσεις και μηδενιζεις την διαφορα. Με την εξελιξη ο πρωτος σου οδηγος καταφερνει να παει πιο γρηγορα απο τον ανταγωνισμο, ενω ο 2ος οχι αλλα ειναι κοντα. Δεν θα ριξεις το βαρος σε αυτα που λεει- ζηταει ο πρωτος; Δεν εχεις δει οτι ο πρωτος οδηγος σου δειχνει τον δρομο που πρεπει να ακολουθησεις για να γινει ακομα πιο γρηγορο;
και ο 2ος οδηγος θα πρεπει να προσπαθησει να προσαρμοστει;
Fiat Panda 7,6l/100km
Ας παμε σε ενα απλο παραδειγμα... Καθεται σε μια τραμπαλα ενας 100 κιλα και απεναντι καποιος 90 κιλα. Μπορει ο βαρυς να βολευεται να εχει στις 2 ακρες τις τραμπαλας ενα παλουκι που να μπαινει στον κωλο τους. Και ο ελαφρυς να λεει "εμενα με βολευει να εχει σελα στις 2 ακρες της τραμπαλας". Ασχετα με τα σεξουαλικα βιτσια και το βολεμα του καθενος, η τραμπαλα θα γειρει προς τη μερια αυτουνου που ειναι πιο βαρυς. ΝΟΜΟΣ
Αλλα ξεχναμε τι λεει η λογικη και οι επιστημες και σας κανω τη χαρη να παραδεχτω οτι το ραβουν στα μετρα του Μαξ το μονοθεσιο (ή οτι ειναι δυνατο το ραψιμο σε γενικες γραμμες ακομα κι απο αλλες ομαδες)... Αυτοματα τιθενται τα εξης ερωτηματα:
1) Αλλη ομαδα δεν εκανε τις πραξεις του δημοτικου που ανεφερε ο Κορτο ωστε να γραφει στα @@ της τον ενα οδηγο και να μαζευει περισσοτερους ποντους κανοντας τα χατηρια στον αλλον τον #1? Γιατι εδω και δεκαετιες βλεπουμε 9 στις 10 περιπτωσεις να χωριζει μια μικρη διαφορα τους 2 ομοσταβλους, οση διαφορα εχουν στο χερι δηλαδη. 1-2 θεσεις στα αποτελεσματα και 1-2 δεκατα σε χρονους που γραφουν.
2) Ο Ναντο πηγε σε ενα τσουβαλι ομαδες και απο την πρωτη χρονια εκανε ΤΣΟΝΤΕΣ στους ομοσταβλους. Μιλαμε για φασεις που ουτε καν προλαβαν να του ραψουν κοστουμι στα μετρα του ή ακομα και σε περιπτωσεις που ολοκληρος παγκοσμιος πρωταθλητης σαν το Μασσα (
) ηταν ηδη στην ομαδα και ηξερε πολυ καλυτερα το μονοθεσιο. Τι ισχυει εδω?3) Εφοσον το αποτελεσμα 1ος και 6ος αναμεσα στους 2 οδηγους της ομαδας βολευει σε περισυλλογη ποντων τη Ρεντ Μπουλ, γιατι αλλαζουν σαν τα πουκαμισα τους οδηγους μπας και βρουνε καποιον που να μπορει να σταθει πιο κοντα στο Μαξ? Μηπως γιατι το 1-2 ειναι ακομα καλυτερο απο το 1-6, αλλα τους ειναι αδυνατο να βρουνε καποιον που εστω να πλησιαζει σε χερι το Μαξ?
George_Prix έγραψε:1) Αλλη ομαδα δεν εκανε τις πραξεις του δημοτικου που ανεφερε ο Κορτο ωστε να γραφει στα @@ της τον ενα οδηγο και να μαζευει περισσοτερους ποντους κανοντας τα χατηρια στον αλλον τον #1? Γιατι εδω και δεκαετιες βλεπουμε 9 στις 10 περιπτωσεις να χωριζει μια μικρη διαφορα τους 2 ομοσταβλους, οση διαφορα εχουν στο χερι δηλαδη. 1-2 θεσεις στα αποτελεσματα και 1-2 δεκατα σε χρονους που γραφουν.
2) Ο Ναντο πηγε σε ενα τσουβαλι ομαδες και απο την πρωτη χρονια εκανε ΤΣΟΝΤΕΣ στους ομοσταβλους. Μιλαμε για φασεις που ουτε καν προλαβαν να του ραψουν κοστουμι στα μετρα του ή ακομα και σε περιπτωσεις που ολοκληρος παγκοσμιος πρωταθλητης σαν το Μασσα () ηταν ηδη στην ομαδα και ηξερε πολυ καλυτερα το μονοθεσιο. Τι ισχυει εδω?
3) Εφοσον το αποτελεσμα 1ος και 6ος αναμεσα στους 2 οδηγους της ομαδας βολευει σε περισυλλογη ποντων τη Ρεντ Μπουλ, γιατι αλλαζουν σαν τα πουκαμισα τους οδηγους μπας και βρουνε καποιον που να μπορει να σταθει πιο κοντα στο Μαξ? Μηπως γιατι το 1-2 ειναι ακομα καλυτερο απο το 1-6, αλλα τους ειναι αδυνατο να βρουνε καποιον που εστω να πλησιαζει σε χερι το Μαξ?
1+3) Γιατι οι ομαδες που θελουν να πρωταγωνιστησουν πανε για το 1-2. Αυτος ειναι ο στοχος, η απολυτη κυριαρχια. Αν δεν κατσει αυτο πανε για το οσο πιο κοντα σε αυτο.
2) Δεν πηγε σε ενα τσουβαλι ομαδες που κυνηγουσαν το πρωταθλημα. Μετα την Ferrari πηγε σε οποια τον ηθελε και μπορουσε να τον πληρωσει. ΕΙναι ομως πολυ καλυτερος απο ο,τι ειχαν
Fiat Panda 7,6l/100km
George_Prix έγραψε:sparticle έγραψε:Καλα πλακα μας κανεις; Εσυ δεν μπορεις να μας πεις δηλαδη; Οταν ο Vettel διελυσε τον Webber (ειδικα μετα το 2010) τι ηταν; Τοσο κουλαδι ο Αυστραλος πια; Εσυ δεν εχεις διαβασει πουθενα για το ποσο ταιριαζε στο στυλ του Vettel και η ιστορια με το blown diffuser?
Και βλεπεις οτι σου αναφερω παραδειγμα για να πιαστεις. Γιατι μας εχεις ζαλισει (με το μπαρδον) και με το «Φεττελακος».
Υποτιθεται εγω εχω τις τσιμπλες, αλλα εσυ αδυνατεις να καταλαβεις οτι απλως αναφερουμε το προφανες οσον αφορα το σχεδιασμο και το στησιμο του αυτοκινητου (συν την ολη προσοχη της ομαδας) και οτι δεν το κανουμε για να αμφισβητησουμε το γεγονος οτι ο Vettel ηταν πολυ καλυτερος του Webber ή ο Max του Perez.
Αρχικα να θυμισω οτι ο Φεττελ σαν καλυτερος οδηγος απο το Βεμπερ, πραγματι τον κερδισε. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ. Μη με κανεις να αρχισω να αραδιαζω παραδειγματα ΤΣΟΝΤΑΣ απεναντι στον ομοσταβλο, γιατι θα μπουνε στην κουβεντα κατι Ναντο-Μαξ και θα θεωρηθει οτι μιλαει το κολλημα μου αντι για μενα...
Στη συνεχεια να σου πω οτι το blown diffuser δεν ηταν συστημα που χτισανε για να βολεψουν το Φεττελ. Ηταν ενα ακομα εξυπνο συστημα που σκεφτηκε ο Νιουι και εδινε περισσοτερο κρατημα στο μονοθεσιο. Και ο καλυτερος οδηγος της ομαδας ο Φεττελ, παλι πηγαινε ταχυτερα απο το μετριο Βεμπερ με αυτο το συστημα.
Για το τελος αφησα την αναλυση του Φεττελ-ΑΚΟΣ με το οποιο πραγματι σας τα εχω κανει τσουρεκια. Οταν γραφτηκα εδω μεσα φιλτατε Σπαρτικλ ειχα πει ευγενικα τη γνωμη μου για διαφορα πραγματα. Αναμεσα σε αυτα που ειχα πει ηταν οτι "Ο Φεττελ ειναι ενας γρηγορος οδηγος, αλλα οχι κορυφαιος γιατι cracks under pressure". Εκτοτε μου τα κανατε ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ γιατι δεν εδωσα τα κρεντιτς που θεωρουσατε οτι αξιζει ενας 4ακις!!!
- Ασε ρε ασχετε που πηρε 4 κατσαρολια χωρις να ειναι κορυφαιος ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
- Ναι μωρε και ειναι καλυτερος ο Ναντο με 2 κατσαρολια ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
- Εισαι κομπλεξικος με το Φεττελ γιατι κερδιζε το δικο σου ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
Και ολα αυτα τα διαβαζα ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ενω ειχα πει κατι ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ. Το να εχεις ενα διαστημοπλοιο και η μονη σου εγνοια να ειναι να περασεις το μετριο Βεμπερ δε σε κανει κορυφαιο. Οταν αργοτερα σφιξανε οι κωλοι και αρχισε να κανει σβουρες απο μονος του στους μισους αγωνες φανηκε ποσο δικιο ειχα. Οταν τον επιασε ο χερας ο Λεκλερ που ηταν και νουμπας μαλιστα και τον ειχε "που σε πονει και που σε σφαζει" επισης φανηκε. Οταν κερδισε με την ψυχη στο στομα το κουλαδι το Στρολ ειχαμε μια ακομα ενδειξη κι οταν τον ιδιο οδηγο το Στρολλ τον εκανε χωνι ο Ναντο ειχαμε πλεον και τη βουλα στα λεγομενα μου.
Τελος να πω οτι ο Φεττελ μου ειναι συμπαθης. Τον θεωρω γρηγορο οδηγο (οταν εχει λυμενα τα ψυχολογικα του), καλο παιδι σε σχεση με αλλα τσογλανια και μαλιστα εξυπνο ανθρωπο με πολυ χιουμορ (επισης δειγμα ευφυιας). Αυτο το Φεττελ-ΑΚΟΣ ειναι απλα μερικα τσουρεκια που σας κερναω απο τη μερια μου, μετα απο ενα κοντεινερ τσουρεκια που με μπουκωσατε επι καμποσα χρονια!
Κατα τα αλλα... ΔΙΑ ωραιος
Ποστακι διωρου βραδυνου υπνου.
Ινσομνια ονομα και πραγμα.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
g8777 έγραψε:George_Prix έγραψε:sparticle έγραψε:Καλα πλακα μας κανεις; Εσυ δεν μπορεις να μας πεις δηλαδη; Οταν ο Vettel διελυσε τον Webber (ειδικα μετα το 2010) τι ηταν; Τοσο κουλαδι ο Αυστραλος πια; Εσυ δεν εχεις διαβασει πουθενα για το ποσο ταιριαζε στο στυλ του Vettel και η ιστορια με το blown diffuser?
Και βλεπεις οτι σου αναφερω παραδειγμα για να πιαστεις. Γιατι μας εχεις ζαλισει (με το μπαρδον) και με το «Φεττελακος».
Υποτιθεται εγω εχω τις τσιμπλες, αλλα εσυ αδυνατεις να καταλαβεις οτι απλως αναφερουμε το προφανες οσον αφορα το σχεδιασμο και το στησιμο του αυτοκινητου (συν την ολη προσοχη της ομαδας) και οτι δεν το κανουμε για να αμφισβητησουμε το γεγονος οτι ο Vettel ηταν πολυ καλυτερος του Webber ή ο Max του Perez.
Αρχικα να θυμισω οτι ο Φεττελ σαν καλυτερος οδηγος απο το Βεμπερ, πραγματι τον κερδισε. ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ. Μη με κανεις να αρχισω να αραδιαζω παραδειγματα ΤΣΟΝΤΑΣ απεναντι στον ομοσταβλο, γιατι θα μπουνε στην κουβεντα κατι Ναντο-Μαξ και θα θεωρηθει οτι μιλαει το κολλημα μου αντι για μενα...
Στη συνεχεια να σου πω οτι το blown diffuser δεν ηταν συστημα που χτισανε για να βολεψουν το Φεττελ. Ηταν ενα ακομα εξυπνο συστημα που σκεφτηκε ο Νιουι και εδινε περισσοτερο κρατημα στο μονοθεσιο. Και ο καλυτερος οδηγος της ομαδας ο Φεττελ, παλι πηγαινε ταχυτερα απο το μετριο Βεμπερ με αυτο το συστημα.
Για το τελος αφησα την αναλυση του Φεττελ-ΑΚΟΣ με το οποιο πραγματι σας τα εχω κανει τσουρεκια. Οταν γραφτηκα εδω μεσα φιλτατε Σπαρτικλ ειχα πει ευγενικα τη γνωμη μου για διαφορα πραγματα. Αναμεσα σε αυτα που ειχα πει ηταν οτι "Ο Φεττελ ειναι ενας γρηγορος οδηγος, αλλα οχι κορυφαιος γιατι cracks under pressure". Εκτοτε μου τα κανατε ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ γιατι δεν εδωσα τα κρεντιτς που θεωρουσατε οτι αξιζει ενας 4ακις!!!
- Ασε ρε ασχετε που πηρε 4 κατσαρολια χωρις να ειναι κορυφαιος ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
- Ναι μωρε και ειναι καλυτερος ο Ναντο με 2 κατσαρολια ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
- Εισαι κομπλεξικος με το Φεττελ γιατι κερδιζε το δικο σου ΧΑ ΧΑ ΧΑ...
Και ολα αυτα τα διαβαζα ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ενω ειχα πει κατι ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ. Το να εχεις ενα διαστημοπλοιο και η μονη σου εγνοια να ειναι να περασεις το μετριο Βεμπερ δε σε κανει κορυφαιο. Οταν αργοτερα σφιξανε οι κωλοι και αρχισε να κανει σβουρες απο μονος του στους μισους αγωνες φανηκε ποσο δικιο ειχα. Οταν τον επιασε ο χερας ο Λεκλερ που ηταν και νουμπας μαλιστα και τον ειχε "που σε πονει και που σε σφαζει" επισης φανηκε. Οταν κερδισε με την ψυχη στο στομα το κουλαδι το Στρολ ειχαμε μια ακομα ενδειξη κι οταν τον ιδιο οδηγο το Στρολλ τον εκανε χωνι ο Ναντο ειχαμε πλεον και τη βουλα στα λεγομενα μου.
Τελος να πω οτι ο Φεττελ μου ειναι συμπαθης. Τον θεωρω γρηγορο οδηγο (οταν εχει λυμενα τα ψυχολογικα του), καλο παιδι σε σχεση με αλλα τσογλανια και μαλιστα εξυπνο ανθρωπο με πολυ χιουμορ (επισης δειγμα ευφυιας). Αυτο το Φεττελ-ΑΚΟΣ ειναι απλα μερικα τσουρεκια που σας κερναω απο τη μερια μου, μετα απο ενα κοντεινερ τσουρεκια που με μπουκωσατε επι καμποσα χρονια!
Κατα τα αλλα... ΔΙΑ ωραιος
Ποστακι διωρου βραδυνου υπνου.![]()
Ινσομνια ονομα και πραγμα.
Που να ειχα πει και οτι ο αδιαφιλονικητος #1 της Μερσεντες ο Λουης...
Που το ιδιο το αφεντικο του ο Τοττος ειναι η μεγαλυτερη Λουιτσα του κοσμου και ο ανθρωπος ο οποιος αυνανιζεται 8777 το χρονο σκεπτομενος το Λουη...
Που εχει στηθει ολη η ομαδα γυρω του και η προετοιμασια της καθε χρονιας ξεκιναει με το να μεινει ευχαριστημενος αυτος και ο σκυλος του...
Που εκτος απο ραψιμο μονοθεσιου στα μετρα του φροντιζουνε να του ραψουνε μεχρι και προφυλακτικα στα μετρα του, ωστε να γλυστρανε καλυτερα στον ομοσταβλο...
Καταφερνει να κερδιζει με την ψυχη στο στομα τους εκαστοτε ομοσταβλους του... φαντασου τι θα ελεγες αν το ειχα πει ωρε Τζι!!!!!!!!
Καλα που το κρατησα μεσα μου και δεν το ειπα δηλαδη
Τα υπόλοιπα που γράφεις ισχύουν μεν, για το Πλέιστεϊσο ή το Εξμποξ δε. Στην πραγματική ζωή τα αμάξια τα οδηγάνε ανθρώποι ο καθένας έχει τα χούγια του και τις ιδιοτροπίες του. Γι αυτό και όταν παίρνει μεταγραφή ένας οδηγός το μαθαίνει το σύμπαν ενώ αν αλλάξει ομάδα ο Φραντς Τοστ Ζαμπόν θα το δεις στα ψιλά του ειδικού τύπου.
Γιατι οταν εσεις τρωγατε τα βιβλια σα στραγαλια, εγω ετρωγα λαστιχα στις πιστες καρτ. Γιατι οταν εσεις αργοτερα κανατε τα μεταπτυχιακα σας, εγω εβγαζα καλους στα χερια απο τις τιμονιερες των εξομοιωτωνε. Και κρατα κατι στα υποψιν οταν τρολλαρεις τα πλειστεισο και ΕΙΔΙΚΑ τους εξομοιωτες για να μην εκτιθεσαι... Οι εξομοιωτες ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με τα κανονικα αμαξια, ΠΛΗΝ της αισθησης των G που δε γινεται να εξομοιωσουν. Αλλα ολα τα υπολοιπα που λεω για στησιματα κτλ, ΙΣΧΥΟΥΝ. Οτι αμαξαρα ή χρεπι και να πιασω στα χερια μου σε εναν εξομοιωτη, εχω 10αδες (μη σου πω 100αδες) διαφορετικες ρυθμισεις για να το φερω στα μετρα/γουστα μου. Και στα παπαργια μου αν ειναι καλο ή αν ειναι χρεπι. Το ποιντ μου ειναι να παω με το συγκεκριμενο οχημα γρηγοροτερα απο οτι παει καποιος αλλος με το ιδιο οχημα. Δοξα το μεγαλοδυναμο, μεχρι στιγμης το καταφερνω αυτο το πραγμα, οποτε δε βρεθηκα ποτε στη δυσκολη θεση να ριξω τις ευθυνες στο "αβολο" αμαξι. Κι οποτε δεν το καταφερα με τη μια γιατι κατι δε με βολευε ή γιατι εμπλεξα με καποιον πυραυλο αντιπαλο, εβαλα τον κωλο μου κατω μεχρι να φουντωσουν οι αιμορροΐδες μου, μεχρι να κοπουν τα χερια μου απο την προπονηση, μεχρι να βρω το τι πρεπει να αλλαξω στην οδηγηση μου και τελικα το καταφερα. Αυτο δε σημαινει οτι ειμαι καλυτερος ή εξυπνοτερος απο καποιους εδω μεσα φυσικα. Απλα σημαινει οτι εχω ασχοληθει σε πολυ μεγαλυτερο βαθος με το αθλημα, σε σχεση με καποιον που βλεπει αγωνες απο τον καναπε του και βγαζει αστεια συμπερασματα.
Having said that που θα λεγανε και οι γραμματιζουμενοι, παμπαρακατ...
Δε μου εχει απαντησει κανενας μεχρι τωρα γιατι αυτες τις τεραστιες ΤΣΟΝΤΕΣ στους ομοσταβλους τις κανουν μονο ο Ναντο και ο Μαξ εδω και τοσα χρονια. Αυτη την απλη αριθμητικη του δημοτικου που περιγραφεις με το μαζεμα ποντων την ξερει μονο ο Χορνερακος και ΟΛΟΙ οι τιμ πρινσιπαλς που δουλεψαν με το Ναντο? Αυτη την υψηλη ραπτικη κοστουμιωνε που περιγραφεις την ξερει μονο ο Νιουι και ΟΛΟΙ οσοι σχεδιασαν μονοθεσιο για το Ναντο?
Δεν περιμενω απαντηση φιλε. Και δε σκοπευω να το συνεχισω καν το ζητημα. Αγαπαω πολυ την F1 για να ξενερωνω με την καθε παπαρολογια που διαβαζω. Η F1 ειναι απο τα πραγματα που με κανουν χαρουμενο στη ζωη μου και για αυτο αποφασισα να μη συμμετεχω σε συζητησεις που μου χαλανε τη διαθεση και με κανουν να σκεφτομαι "τι καθεσαι ρε μαλλακα Γιωργη κι εξηγεις τα αυτονοητα, αφου ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ".
Αντε ριξτε τωρα απο μια βρισια ο καθενας, απο μια τρολλια, εστω κατι που θα σας κανει να αισθανθειτε οτι ειπατε την τελευταια κουβεντα και κερδισατε τον πολεμο. Απο μενα καλη συνεχεια και καλη καρδια
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι έχασες Γιώργο αυτό το χαρακτηριστικό ήρεμο, μειλίχιο και διαλλακτικο τρόπο γραφής

Κάτσε να πω και εγώ τα ίδια.
Ο Max γιατί δεν ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕ τον Ricciardo?
O Nando γιατί δεν ΕΞΑΧΝΩΣΕ τον Λούη;
Θα είχαν χάσει κάπου κάνα δυο δεκάδες χέρι. Ευτυχώς το ξαναβρήκαν.

ripper έγραψε:Ο Max γιατί δεν ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΣΕ τον Ricciardo?
O Nando γιατί δεν ΕΞΑΧΝΩΣΕ τον Λούη;
Ούτε καν την Τρουλλάρα δεν έκανε τσόντα.
Προχωράμε.
Χαιρετίζω κι εγώ τον παλιό καλό GP.
(Ματθ.ιθ΄30 / Μάρκ.ι΄31)
https://www.ewrc-results.com/results/79 ... ally-2023/
Κακία ή το πιστεύει;
Yugo_para_siempre έγραψε:Γιώργη γιατί πιστεύεις ότι ο δικός σου είπε πως το καλύτερο δίδυμο είναι το Νόρρις - Πιάστρι και όχι το Λούης - Φονέας;
Κακία ή το πιστεύει;
Φιλε ιδεα δεν εχω. Που να μπεις στο μυαλο τουτουνου
Για μενα παντως οι Λουης/Ρασσελ ειναι το καλυτερο διδυμο στο χωρο αυτη τη στιγμη. Αλλα γεγονος ειναι οτι και οι Νορρις-Πιαστρι ειναι πολυ καλο διδυμο.
Η διαφορα τους ειναι οτι με το Λουη εχουμε μια σιγουρη σταθερα συγκρισης, ενω οι αλλοι 2 εχουν δειξει μεν πολλα, αλλα δεν εχουν αποδειξει τιποτα ακομα...
George_Prix έγραψε:Για μενα παντως οι Λουης/Ρασσελ ειναι το καλυτερο διδυμο στο χωρο αυτη τη στιγμη.
Οφείλω να συμφωνήσω.