saxon_747 έγραψε:dimik έγραψε:Η χώρα ήταν, είναι, και θα είναι ΓΤΠ, πρωτιστως γιατί είμαστε εμείς ΓΤΠ.
Το κράτος είναι υπεύθυνο να θεσπίζει,να επιβάλει κανόνες και να καθοδηγεί τους πολίτες - όχι το αντίθετο.
Αν δεν το πετυχαίνει, έχει αποτύχει. Το κράτος παράγει ΓΤΠ πολίτες.
Αν οι πολίτες μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς καθοδήγηση, δεν θα υπήρχε κράτος.
Το κράτος έχει στελέχη και υπαλλήλους από την Ζιμπάμπουε;
Οι κοινωνικός ιστός και όλες οι παθογένειες του εκτείνονται παντού πολιτική, κράτος, ΙΔ τομεας κοκ.
Γεγονός είναι ότι μπορεί να έχουμε σκατά σχολεία και φοβερά πανεπιστήμια (από ότι λένε δλδ) αλλά παραμένουμε ένας κατά βάση κοινωνικά αμόρφωτος λαός με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτό που λέει ο bibendum για την κωλαρα δηλαδή, δεν έχουμε μάθει ποτέ ότι πολλές κωλαρες μαζί σώζονται πιο εύκολα, είμαστε του δεν βαριέσαι το σπιτάκι μου, το αμαξάκι μου, την δουλίτσα μου και να παν να γ@μηθουν. Αν μας δώσουν δε και κανα δραμι εξουσίας σε ανθυποκαθαριστη καταστήματος φροντίζουμε να το δείχνουμε με την κάθε ευκαιρία στους υφιστάμενους μας και όχι μόνο.
Παίζουν κάτι αναλαμπές αλληλεγγύης αλά greek filotimo σε καμία καταστροφή όπως τώρα ή σε κανένα ατύχημα αλλά μέχρι εκεί.
< >

κατα πώς βολευει το συριζοαφηγημα.