Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
dimik έγραψε:Η χώρα ήταν, είναι, και θα είναι ΓΤΠ, πρωτιστως γιατί είμαστε εμείς ΓΤΠ.

Το κράτος είναι υπεύθυνο να θεσπίζει,να επιβάλει κανόνες και να καθοδηγεί τους πολίτες - όχι το αντίθετο.
Αν δεν το πετυχαίνει, έχει αποτύχει. Το κράτος παράγει ΓΤΠ πολίτες.
Αν οι πολίτες μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς καθοδήγηση, δεν θα υπήρχε κράτος.

Το κράτος έχει στελέχη και υπαλλήλους από την Ζιμπάμπουε;
Οι κοινωνικός ιστός και όλες οι παθογένειες του εκτείνονται παντού πολιτική, κράτος, ΙΔ τομεας κοκ.

Γεγονός είναι ότι μπορεί να έχουμε σκατά σχολεία και φοβερά πανεπιστήμια (από ότι λένε δλδ) αλλά παραμένουμε ένας κατά βάση κοινωνικά αμόρφωτος λαός με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αυτό που λέει ο bibendum για την κωλαρα δηλαδή, δεν έχουμε μάθει ποτέ ότι πολλές κωλαρες μαζί σώζονται πιο εύκολα, είμαστε του δεν βαριέσαι το σπιτάκι μου, το αμαξάκι μου, την δουλίτσα μου και να παν να γ@μηθουν. Αν μας δώσουν δε και κανα δραμι εξουσίας σε ανθυποκαθαριστη καταστήματος φροντίζουμε να το δείχνουμε με την κάθε ευκαιρία στους υφιστάμενους μας και όχι μόνο.

Παίζουν κάτι αναλαμπές αλληλεγγύης αλά greek filotimo σε καμία καταστροφή όπως τώρα ή σε κανένα ατύχημα αλλά μέχρι εκεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#834468 Γίνεται ακόμη καλύτερο. Το Documento (EDDIE_147 συγνώμη!) έχει και βίντεο που σπρώχνουν τα ελικόπτερα με τα χέρια από τα νερά.
Καταντάει αστείο πλέον.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#834469 https://x.com/ptisimagazine/status/1700 ... WdPzsnFufw

Η Πτήση τι φάση; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης;

Τους έχουν ξεσκίσει από χτες στα σχόλια αλλά αυτοί απτόητοι :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#834470 Προφανώς όταν όλα λειτουργούν με τα γνωστά χάλια του ελληνικού δημοσίου γιατί να αποτελεί εξαίρεση ο στρατός? :hmmm:
Αυτό ίσχυε από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Και ο στρατός και τα στελέχη του όταν έκανα τη θητεία μου την ίδια και χειρότερη εντύπωση μου άφησαν αν και τότε κάποιοι εδω μέσα μου έλεγαν να μην ανησυχώ γιατί ο στρατός είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί σε επειγουσες καταστάσεις. :lol:
Προφανώς και φταίνε και οι πολίτες βεβαια .Δε δουλευουν Τούρκοι ή Ρωσοι πρακτορες στις δημόσιες υπηρεσίες.
Ε σε όλα τα παραπάνω που τονίζω οτι είναι έτσι απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήρθε και η δεκαετής πτώχευση και τα αποτελείωσε.
Εντωμεταξύ τη τελευταία πενταετία λεφτά υπάρχουν μόνο για να γυρίζονται ένα κάρο άχρηστες σειρές στην ελληνική τηλεόραση με τα λεφτά μας.
Δε θέλει και πολύ σκέψη.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:https://x.com/ptisimagazine/status/1700567373009260729?s=46&t=3rgiwW6lHl8xWdPzsnFufw

Η Πτήση τι φάση; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης;

Τους έχουν ξεσκίσει από χτες στα σχόλια αλλά αυτοί απτόητοι :lol:

Tί "τι φαση";

Σ.Χ.-Ελληνικοι αγωνες ραλλυ φαση.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#834473 Α ναι; Υπέθετα ότι είναι άλλος
Ποσο καραγκιοζης μπορεί να γίνει κάποιος

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Μάλλον πρέπει να πήγαμε σε διαφορετικό στρατό τελικά, γιατί τέτοιο χάλι δεν έχω δει προσωπικά πουθενά.
Όσο για τα ελικόπτερα, όταν το ΓΕΣ την μια λέει παροπλισμένα, την άλλη "την έχουν θέμα με το νερό", μετά να και πως έχουν μεταφερθεί σε στεγνό μέρος, ουσιαστικά αποδεικνύει πως είναι ένα μπουρδελο.
ΥΓ: Στο Twitter έχει γίνει ένα απίστευτο ξεβράκωμα και της Πτήσης, όχι πως δεν το ξέραμε βέβαια περί τίνος πρόκειται.

Στην θητεία μας βλέπουμε συνήθως ένα πολύ μικρό ποσοστό και από αυτά που βλέπουμε ούτε τα μισά που συμβαίνουν δεν καταλαβαίνουμε.

Αν πήγαινες στο κέντρο επιχειρήσεων της αεροπορίας στο ΑΤΑ, σε μια φρεγάτα, στο ΓΝΑ, σε μια ειδική μονάδα θα έβλεπες πως βάφουν αυγά με κλανιες, γιατί το budget είναι συγκεκριμένο και για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό πρέπει να παλέψεις με τα θηρία αλλά η δουλειά πρέπει να γίνει και γίνεται γιατί είτε δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς είτε λόγω φιλότιμου είτε συνεπειών.

Τα ελικόπτερα πετάνε, παροπλιζονται και κανιβαλιζονται για ανταλλακτικα κατά βούληση.
Αν υπάρχει ανάγκη να πετάξει κάποιο παροπλισμένο θα βρουν τρόπο να το κάνουν εφόσον πέσει η σχετική διαταγή τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Αυτό για τις φώτο ότι το παροπλισμένο περυσι πέταξε σε άσκηση.

Επιμένω ότι ξέρουν καλύτερα αυτοί που τα χειρίζονται και από μετεωρολογικα μοντέλα και από όλα και για να είναι διαθέσιμα όσο το δυνατόν περισσότερα πέφτει πολύς ιδρώτας και δουλειά νυχθημερόν μέχρι να φτάσουν τα κατασκευαστικα όρια.

Αεροσκάφη και ελικόπτερα είναι έξω έρμαιο των καιρικών συνθηκών επί δεκαετίες, δεν υπάρχουν υπόστεγα για όλα ούτως ή άλλως και δεν παθαίνουν τίποτα, τα κρίσιμα συστήματα τους είναι προστατευμενα από κατασκευής.

Με αυτή την λογική το παρακάτω πρέπει να το στείλανε για ανακύκλωση μετά. Άσε που αν ήταν τόσο μπουρδελο ο στρατός θα έπρεπε να μην είχε καν απογειωθεί ή να είχε πέσει. Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#834476 Κακοκαιρία Daniel: Το βραχυκύκλωμα των πρώτων ωρών – «Αλαλούμ» στην επιχείρηση διάσωσης
Το καθυστερημένο σήμα της Πολιτικής Προστασίας, η αδυναμία άμεσης ανταπόκρισης του Στρατού και οι αλληλοκατηγορίες - Γιατί οι κάτοικοι στα πλημμυρισμένα χωριά έμειναν για ώρες ανεβασμένοι στις σκεπές των σπιτιών τους χωρίς να έρχεται βοήθεια
https://www.kathimerini.gr/society/5626 ... -diasosis/
:metalo: :metalo:
Άβαταρ μέλους
By g8777
saxon_747 έγραψε:
dimik έγραψε:Η χώρα ήταν, είναι, και θα είναι ΓΤΠ, πρωτιστως γιατί είμαστε εμείς ΓΤΠ.

Το κράτος είναι υπεύθυνο να θεσπίζει,να επιβάλει κανόνες και να καθοδηγεί τους πολίτες - όχι το αντίθετο.
Αν δεν το πετυχαίνει, έχει αποτύχει. Το κράτος παράγει ΓΤΠ πολίτες.
Αν οι πολίτες μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς καθοδήγηση, δεν θα υπήρχε κράτος.

:s_roses
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:Αυτος ο τυπος πραγματι "ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΕ". Οχι ο τρομπας ο Μπεος...
Βγήκε ο Αγοραστός στον ΑΝΤ1, του λέγανε οι δημοσιογράφοι ότι υπάρχει κόσμος χωρίς νερό πόσιμο και το αρχιδι έλεγε πείτε μου ποιος και που να στείλω ελικόπτερο!!

Μας δουλεύουν οι αλήτες κατάμουτρα..

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#834510 Για να πεσει η κυβερνηση θα πρεπει να ειχε παραιτηθει πρωτα. Μην προβαλλουμε τους ευσεβεις ποθους μας :shifty: κατα πώς βολευει το συριζοαφηγημα. :shifty:

Μουσατε ριξε μου 2 καροτσες like. :inlove: