- 31 Οκτ 2023, 22:58
Περί TPMS ο λόγοςΑνακάλυψα πως υπάρχει αυτό το μαραφέτι αλλά και πως λειτουργεί.
Προχθές που ήταν να πάω τη βόλτα με το Ντίμη, ανοίγω μίζα και πετάει το παρακάτω μήνυμα και ανάβει λαμπάκι στο καντράν:

Βλέπω με το οργανάκι μου ότι έχει 1.9bar μέσα το μπροστά αριστερό. Δεν με άφηνε να κάνω σετ τις πιέσεις. Σταματώ στο πρώτο βενζινάδικο και βάζω 2.4 και στα δύο μπροστά. Εκ τότε με άφησε να σετάρω στο TPMS.
Συνεχίζω προς τη βόλτα μου νομίζοντας ότι ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός, παρκάρω και μετά φεύγω. Προέκυψαν και δύο πατήματα μετά το καφεδάκι και πήγα. Μετά το δεύτερο (πάτημα) νιώθω το τιμόνι σταδιακά βαρύ και κάνω αμέσως δεξιά.
Σε λίγο το λάστιχο ήταν έτσι

Παίρνω την οδική και λέω να έρθει φορτηγό καλού κακού. Δοκιμάζουμε ένα φούσκωμα αρχικά και του δείχνει ότι δεν χάνει. Οπότε μου λέει φύγε, σε βγάζει να πας σπίτι. Αν το πρωί το δεις πίτα, πάρε να ξανάρθουμε να σε φουσκώσουμε να πας βουλκανιζατέρ.
Σταμάτα σε κάνα βενζινάδικο παρακάτω πράγμα που έκανα. Και είχε χάσει 0.2 bar ήδη σε καμιά 10αριά χλμ. Τέσπα από 2.5 που βάλαμε και συμπλήρωσα ξανά στο βενζινάδικο, έφτασα σπίτι με 2μπαρο περίπου και το πρωί το βρήκα πάλι πίτα. Το θέμα είναι ότι τώρα δεν έβγαλε κάποια ειδοποίηση.
Έρχεται μηχανή τώρα, με φουσκώνει και φεύγω κάνα 2χλμ για το βουλκανιζατέρ. Τρύπα τελικά βρήκαμε αλλά πρόκα/βίδα δεν βρήκαμε. Μάλλον την πέταξε σε κάποια υψηλή ταχύτητα...

Βάλαμε μανιτάρι με ένα 10άρικο και όλα καλά. Από το 2024 θα πάω για λάστιχα εξάλλου.