Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Scotch έγραψε:Αν δεν κάνω λάθος, ο GB δεν έχει (συν)οδηγήσει tesla. Άρα μόνο την μία πλευρά γνωρίζει, την άλλη τη φαντάζεται :shifty:

< >

Πολύ σωστά, όπως και το 99% των παιδιών εδώ μέσα, δεν ξέρει πως πάει, πως ακούγεται και πόσο σε πορώνει ένα stage 3 setup...
Και η πλάκα είναι ότι κανένας δεν σκάει με 2μιση τόνους ηλεκτρικό να κάνει κόντρες.

Άλλη η χρήση του, δεν τα κατηγορώ, απλά δεν είναι για μένα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#834445 Ποση ροπη αντεχει κλειστο το μοτερ σου Γιαννη ?

Θα προτεινα επισης , απο 5-30 να πας σε 5-40 αφου πλεον 2πλασιαζεις την μαμα αποδοση
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#834446 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Να βάλω και μερικές φωτογραφίες για το τι έχω κάνει όλους αυτούς τους μήνες.

Μετά το εξαιρετικό Intercooler, αποφάσισα να ολοκληρώσω το σετ και έτσι αγόρασα charge pipes από το τούρμπο outlet προς το Intercooler inlet και από το Intercooler outlet προς την πεταλούδα. Εκεί μάλιστα αυτή η σωλήνα έχει και έτοιμη υποδοχή για μεθανόλη αλλά αυτό στην ώρα του. Γιατί ψάχτηκα μέχρι τελευταία στιγμή για να τοποθετήσω Snow Performance water methanol injection.
Είναι πιο ροϊκές και λιγότερο περιοριστικές και πιο μεγάλες σε διάμετρο από τις ΟΕΜ. Στα 63.5mm ενώ οι μαμά ήταν αρκετά πιο στενές. Σε κάποια σημεία 48mm αν θυμάμαι καλά.

Μετά επένδυσα σε μια καινούρια εισαγωγή τύπου σκούπας και παράλληλα άλλαξα και το inlet με ίδιας εταιρίας τόσο για σίγουρα καλύτερη εφαρμογή όσο και γιατί είναι από το πιο high flow, αν όχι το πιο ροϊκό.

Χθες το βραδάκι σε «χαλαρή» βόλτα αφού μπορώ να πω ότι τώρα το αμάξι είναι στην καλύτερη και πιο δυνατή μορφή του, έκανα και μέτρηση και ο χρόνος είναι σαφώς καλύτερος από το βιντεάκι που ανέβασα.

Εικόνα

Για στοκ μαμά τούρμπο IS12 ο χρόνος είναι απίθανος. Δεν ξέρω αν θα προλάβω να δοκιμάσω το αμάξι με κάτω από 10° Κελσίου αλλά αυτό που μέτρησα χθες ήταν με 23-24 και πιστέψτε με, κάτω από 10 βαθμούς το αμάξι έχει κι άλλα άλογα.
Τελευταία επεξεργασία από Giuseppe Busso και 09 Σεπ 2023, 23:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
alexandros.K έγραψε:Ποση ροπη αντεχει κλειστο το μοτερ σου Γιαννη ?

Θα προτεινα επισης , απο 5-30 να πας σε 5-40 αφου πλεον 2πλασιαζεις την μαμα αποδοση

Υπάρχουν 18άρια στο εξωτερικό, κλειστό μοτέρ με 450 άλογα και καμιά 60αρα κιλά ροπή.

Για την ώρα θα παραμείνω στο 5-30 Αλέξανδρε μιας και από όταν άλλαξα την PCV, δεν καίει λάδι το αμάξι, βλέπω καλές θερμοκρασίες και αλλάζω κάθε 7,5Κ χλμ τα Liqui Moly.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#834702 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

:metalo:

Έχει ανεβάσει και ένα ωραίο βίντεο με κυνηγητό με μια BMW 6
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Anonymous Founder έγραψε:Το Formentor έχει καταπληκτικό σχέδιο. Βλαχομπαροκ είναι το σήμα του, με όλο αυτό το χρυσό, αλλά το σχέδιο είναι εξαιρετικό. Αν είχε σήματα Porsche άνετα θα το δεχομασταν σαν τέτοια.
Το Audi είναι μια αποτυχία, χειρότερο από τον πρόγονό του και με αστείους χώρους και αυτό. Όχι πως το Cupra είναι καλύτερο.

Up.

https://twitter.com/Carpervert/status/1 ... 2669888939 :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#843476 Περί TPMS ο λόγος

Ανακάλυψα πως υπάρχει αυτό το μαραφέτι αλλά και πως λειτουργεί.

Προχθές που ήταν να πάω τη βόλτα με το Ντίμη, ανοίγω μίζα και πετάει το παρακάτω μήνυμα και ανάβει λαμπάκι στο καντράν:

Εικόνα

Εικόνα

Βλέπω με το οργανάκι μου ότι έχει 1.9bar μέσα το μπροστά αριστερό. Δεν με άφηνε να κάνω σετ τις πιέσεις. Σταματώ στο πρώτο βενζινάδικο και βάζω 2.4 και στα δύο μπροστά. Εκ τότε με άφησε να σετάρω στο TPMS.

Συνεχίζω προς τη βόλτα μου νομίζοντας ότι ήταν κάποιο τυχαίο γεγονός, παρκάρω και μετά φεύγω. Προέκυψαν και δύο πατήματα μετά το καφεδάκι και πήγα. Μετά το δεύτερο (πάτημα) νιώθω το τιμόνι σταδιακά βαρύ και κάνω αμέσως δεξιά.

Σε λίγο το λάστιχο ήταν έτσι

Εικόνα

Παίρνω την οδική και λέω να έρθει φορτηγό καλού κακού. Δοκιμάζουμε ένα φούσκωμα αρχικά και του δείχνει ότι δεν χάνει. Οπότε μου λέει φύγε, σε βγάζει να πας σπίτι. Αν το πρωί το δεις πίτα, πάρε να ξανάρθουμε να σε φουσκώσουμε να πας βουλκανιζατέρ.

Σταμάτα σε κάνα βενζινάδικο παρακάτω πράγμα που έκανα. Και είχε χάσει 0.2 bar ήδη σε καμιά 10αριά χλμ. Τέσπα από 2.5 που βάλαμε και συμπλήρωσα ξανά στο βενζινάδικο, έφτασα σπίτι με 2μπαρο περίπου και το πρωί το βρήκα πάλι πίτα. Το θέμα είναι ότι τώρα δεν έβγαλε κάποια ειδοποίηση.

Έρχεται μηχανή τώρα, με φουσκώνει και φεύγω κάνα 2χλμ για το βουλκανιζατέρ. Τρύπα τελικά βρήκαμε αλλά πρόκα/βίδα δεν βρήκαμε. Μάλλον την πέταξε σε κάποια υψηλή ταχύτητα...

Εικόνα

Βάλαμε μανιτάρι με ένα 10άρικο και όλα καλά. Από το 2024 θα πάω για λάστιχα εξάλλου.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#843480 Πόσο χάλια φαίνεται που ΔΕΝ ΕΧΕΙ κατακόκκινα BREMBO. :shifty: :shifty:
Τι, όχι; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Προχθές που ήταν να πάω τη βόλτα με το Ντίμη, ανοίγω μίζα και πετάει το παρακάτω μήνυμα και ανάβει λαμπάκι στο καντράν

Αφου εβαλες το γρουσουζη μεσα που ολη μερα βριζει το γκρουπ μας, τι περιμενες να γινει? :x
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#844086 ^^^
Δεν βάφω δαγκάνα κόκκινη γιατί δεν μου αρέσει πια. Για αυτό τις πήρα μαύρες αυτές. Μαύρες ήθελα. Είναι προσωπική προτίμηση.

Χθες μέτρησα ένα 402 μέτρα με legit κλίση. Όπως όπως γιατί δεν είναι εύκολο σε δημόσιο δρόμο να σταματήσεις για να μετρήσεις κάτι τέτοιο.
Εν πάσει περιπτώσει, το αμάξι έκανε 13.8 με -0,77% κλίση και άθλιο DA(density altitude) το οποίο δεν βοηθά να κάνεις χρόνους.

Εικόνα

Είχα ξεχάσει να επιλέξω μέτρηση 0-100 αλλά το είδα στο περίπου μετά από το γράφημα ότι έκανε μεταξύ 5,9 και 5,95 sec το αμάξι...

Εικόνα

Με λάστιχα με 4-4.5mm πέλμα, μαμά αμορτισέρ και το κυριότερο είναι ότι χθες μέτρησα στο ESC Sport που κλείνει την πεταλούδα όταν διαπιστώσει έντονο σπιν, ο χρόνος είναι καλός. Θα κάνω μια μέτρηση και σε ESC OFF που δεν με κόβει καθόλου. :)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
saxon_747 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Τι χρώμα ζάντες θα πήγαιναν σε εμένα; κλασικό ζαντί, που λέω εγώ, μαύρες ή καμιά μπρονζέ;

Όχι μαύρες. Λίγο πιο σκούρες από το αυτοκίνητο.

18x8 και 7.9 κιλά βάρος

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

18x8 και 8.3 κιλά βάρος

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

ΥΓ: Οι πρώτες μαύρες είναι γυαλιστερό και το από κάτω μοντέλο βγαίνει σε ματ σε αυτή τη διάσταση.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
saxon_747 έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Τι χρώμα ζάντες θα πήγαιναν σε εμένα; κλασικό ζαντί, που λέω εγώ, μαύρες ή καμιά μπρονζέ;

Όχι μαύρες. Λίγο πιο σκούρες από το αυτοκίνητο.

Ετσι!

Απο αυτες που ποσταρισε ο Μπουσσο, για τα γουστα μου αυτη ειναι οτι καλυτερο για ασημι αμαξι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Anonymous Founder έγραψε:Πόσο πιο ελαφριά είναι η συγκεκριμένη από την δική σου;

Αρκετά. Αν θυμάμαι καλά η δίκη μου Ronal που είναι 18x7.5 κιόλας, είναι 11.3 κιλά ή 12. Κάτι τέτοιο.