Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimitris_P έγραψε:
224v έγραψε:Έτσι λένε και το ρευστό γιαούρτι!!!υπέροχο σγνοδευτικο..

Λέω κι εγώ τι μου θυμίζει. Είχα δει στην Τουρκία ρόφημα Ayran

Ποιά Τουρκία;; :lol:

Εικόνα

Ωραιότατο (όχι απαραίτητα το ΜΕΒΓΑΛ), και θυμήθηκα ότι έχω καιρό να πιω... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#831480 Εγώ το έμαθα όταν ζούσα Αλεξανδρούπολη (ελληνικής μάρκας). Μου αρέσει πολύ όπως και το ξυνόγαλα (μάλλον είναι σχεδόν τα ίδια και διαφέρουν από το κεφίρ που δεν μου αρέσει τόσο). Άλλα παραγιαουρτοειδή είναι το Quark και το Skyr που επίσης μοιάζουν μεταξύ τους αλλά δεν είναι ίδια.
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimik έγραψε:Όλα αυτά είναι ωραία με τίποτα πικάντικα σουτζουκάκια αλά τουρκα με μπόλικο μπουκοβο κλπ κλπ.
Για σβήσιμο βασικά

< >
Σωστά!!! Μπουκοβο, τι άλλο για νοστιμιά.

.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#831512 Εντελως εκτός θεματος, και γω μεγας φαν του αιραν. Απο δροσιστικο καλοκαιρινο ποτο, μεχρι συνοδευτικο σε οτιδηποτε λιπαρο η καυτερο.

Το καλυτερο ειναι το χειροποιητο, 60% γιαουρτι πληρης σε ενα ποτηρι, το υπολοιπο κρυο νερο, 1-1.5 κουταλακι γλυκου αλατι και πολυ καλο ανακατεμα μεχρι να γινει ομοιογενες

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#833616 Το σπίτι στο χωριό (εξοχικό) είναι από την δεκαετία του 80 και έχει κάτι παλιά ξύλινα κουφώματα που έχουν φάει τα ψωμιά τους. Σκεφτόμαστε να τα αλλάξουμε με καινούργια οικονομικά, ώστε να έχουμε καλύτερη μόνωση, ασφάλεια και επιτέλους σίτες!

Το θέμα είναι πως δεν μπορούμε να καταλήξουμε στο αν είναι να βάλουμε αλουμινίου ή συνθετικά. Ο μάστορας προτιμάει να δουλεύει τα αλουμινίου, αλλά από την άλλη τα συνθετικά είναι περίπου 20% φθηνότερα, ενώ έχουν και εμφάνιση ξύλου, που ταιριάζει πολύ περισσότερο με τα κουφώματα που ήδη έχουμε και το στυλ του σπιτιού γενικότερα. Τα αλουμινίου θα είναι ένα απλό γυαλιστερό καφέ, μιας και εκτός από το λευκό και το καφέ, όλα τα υπόλοιπα χρώματα έχουν μια επιπλέον επιβάρυνση 20% περίπου.

Από την εμπειρία σας, τι θα προτείνατε;

Τονίζω, πως δεν μένουμε εκεί, πηγαίνουμε κυρίως καλοκαίρι, θέλουμε κάτι οικονομικό αλλά να μην αρχίσουν και χαλάνε σε 5-10 χρόνια.

Υ.Γ. Για τα παντζούρια, αν και το σπίτι έχει τώρα δίφυλλα ανοιγόμενα, μου πρότεινε να μπουν στόρια αλουμινίου, μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα του η διαφορά στο κόστος είναι πολύ μεγάλη, χωρίς όμως να μου δώσει τιμή.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
axel12p έγραψε:Το σπίτι στο χωριό (εξοχικό) είναι από την δεκαετία του 80 και έχει κάτι παλιά ξύλινα κουφώματα που έχουν φάει τα ψωμιά τους. Σκεφτόμαστε να τα αλλάξουμε με καινούργια οικονομικά, ώστε να έχουμε καλύτερη μόνωση, ασφάλεια και επιτέλους σίτες!

Το πατρικο μου στο χωριο ειναι πιο παλιο με νεα κουφωματα αλουμινιου,μπορω να σου πω τα + και τα - της υποθεσης.
Στορια δεν σε βολευουν,απειρως ποιο πολλα πλεονεκτηματα (εκ πειρας).
Άβαταρ μέλους
By pro
#833804 Βάζεις PVC λευκά με στόρια. Θέλεις χρώμα; +20-30% Θέλεις παντζούρια; +20%-30% Θέλεις αλουμίνιο; +20-30%.

Τα PVC πλεον δεν σπανε, δεν χαλανε, δεν κάνουν θερμογέφυρες, δεν κιτρινίζουν, δεν πιτσικάρουν. Το παντζούρι κατά τη γνώμη μου έχει σοβαρά μειονεκτήματα - ειδικά αν στο χωριό έχεις κουνούπια και κατά συνέπεια σίτες (άνοιξε σίτα, κλείσε παντζούρι, κλείσε σίτα). Αέρας επίσης πρόβλημα. Αν ο μάστορας επιμένει βρες άλλον, προφανώς έχει μεγαλύτερο κέρδος στα αλουμίνια.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#833822 Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Τον μάστορα τον ξέρω γιατί σε αυτόν κάναμε τα αλουμίνια στο πατρικό, τα οποία βγήκαν πολύ καλά. Επίσης μας έδωσε πολύ καλή τιμή σε σχέση με μάστορα της περιοχής, από όπου πήρα προσφορά. Μου έχει δώσει και δύο δείγματα από το προφίλ αλουμινίου και το αντίστοιχο συνθετικό στο χρώμα που θέλουμε (καφέ) και λογικά μέσα στο ΣΚ θα αποφασίσουμε!
Θα ήταν καλό να έτρεχε κανένα "Εξοικονομώ" για εξοχικά, αλλά δεν...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#833828 Για τέσσερα παράθυρα, δύο μικρά παραθυράκια (μπάνιο, κουζίνα) και μια εξωτερική πόρτα μου έδωσαν τιμές από 5.500 έως 7.000 ευρώ, με στόρια και σίτες. Μιλάμε πάντα για σχετικά οικονομικές σειρές, εκτός από την πόρτα που θα πρέπει να είναι πιο στιβαρή. Για συνθετικά μου έσωσε τιμή μόνο ο ένας, γύρω στα 800 με 1000 ευρώ κάτω από τα αλουμίνια. Σειρά σχετικά καλή, όχι την οικονομικότερη που έχει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#833830 Το δωμάτιο που είχαμε στους διακοπές, έχει PVC κουφώματα και μου έκαναν εντύπωση πόσο ωραία ήταν, αν και σίγουρα φθηνή σειρά.
Προφανώς δεν συγκρίνονται με ακριβές σειρές αλουμινίου, αλλά από τις φθηνές θα είναι σίγουρα ανώτερα με λιγότερα λεφτά, ειδικά σε θερμομόνωση.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
axel12p έγραψε:Για τέσσερα παράθυρα, δύο μικρά παραθυράκια (μπάνιο, κουζίνα) και μια εξωτερική πόρτα μου έδωσαν τιμές από 5.500 έως 7.000 ευρώ, με στόρια και σίτες. Μιλάμε πάντα για σχετικά οικονομικές σειρές, εκτός από την πόρτα που θα πρέπει να είναι πιο στιβαρή. Για συνθετικά μου έσωσε τιμή μόνο ο ένας, γύρω στα 800 με 1000 ευρώ κάτω από τα αλουμίνια. Σειρά σχετικά καλή, όχι την οικονομικότερη που έχει.
Οι τιμές αυτές είναι με ΦΠΑ ή χωρίς;

Ακριβές μου φαίνονται αν είναι χωρίς.

Εγώ στα δωμάτια έβαλα συνθετικά Rehau, τη σειρά Synego που είναι πολύ καλή, με τριπλά τζάμια. Για να σου δώσω μία τάξη κόστους, μία μπαλκονόπορτα 140x230 με σίτα και ρολά με ηλεκτρικό μηχανισμό μου κόστισε 1000€ με ΦΠΑ μέσα.

Αυτές τις μέρες θα περαστούν.

Αν δεν κάνω λάθος είσαι από Θεσσαλονίκη. Ρώτα στη Formal, πάρε μια προσφορά.

Για εξώπορτα γιατί αλουμινίου; Ποτέ δε μου άρεσε η αλουμινίου σε εξώπορτα. Δες μια πχ από Doral.