red_monster έγραψε:"a road-going model will debut in 2026 before going on sale at the beginning of 2027."![]()
Μέχρι τότε Tesla και Κινέζοι θα έχουν οχήματα που πετάνε
Και εγώ αυτό σκεφτόμουν.
Η MG έχει σήμερα το παρακάτω με 435 άλογα και τιμή λίγο πάνω από 35 χιλιάδες λίρες και η VW περιμένει να έρθει το 2027 για να κυκλοφορήσει το ID.2 GTi.
Το crossover μοντέλο της γερμανικής εταιρείας που συνδυάζει την ευρυχωρία με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και άνεσης που θέλει κάποιος και την πολύ καλή οδική συμπεριφορά.
Ένας από τους κινητήρες με τους οποίους διατίθεται είναι κα ο 1.5 TSI ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και η μέγιστη ροπή του είναι 250 Nm. Με αυτόν κάτω από το καπό του, το T-Roc έχει καλές επιδόσεις, σε ό,τι αφορά στην επιτάχυνση, αλλά είναι και οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου.
Με το restyle που έγινε πρόσφατα το αμάξωμα του T-Roc δείχνει πιο εντυπωσιακό από πριν και με τον τρόπο του αποπνέει μεγαλύτερο αέρα κύρους. Οι Γερμανοί βρήκαν την ευκαιρία και αναβάθμισαν το επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο, πλέον, είναι πιο πλούσιο και τεχνολογικά αναβαθμισμένο.
Αυτό σημαίνει ότι o ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit της Volkswagen περιλαμβάνεται ακόμα και στη βασική έκδοση του μοντέλου. Αυτός περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 8,0 ιντσών στον πίνακα οργάνων και οθόνη αφής 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό.
Όπως είναι αναμενόμενο, το βασικό επίπεδο εξοπλισμού περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων της «ομπρέλας» IQ.DRIVE, όπως τα Lane Assist και Front Assist.
Χάρη σε αυτά ο οδηγός ενημερώνεται έγκαιρα για ενδεχόμενο κίνδυνο κατά την πορεία του και διευκολύνεται το έργο του. Επίσης, το μοντέλο διαθέτει και προηγμένο σύστημα infotainment που κάνει πιο άνετη τη μετακίνηση των υπόλοιπων επιβατών.
Η τιμή του T-Roc 1.5 TSI «R-Line», της καλύτερα εξοπλισμένης έκδοσης του μοντέλου, η οποία έχει το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, ξεκινά από τα 32.350 ευρώ.
Δοκιμάζουμε πρώτοι το νεο Τυροκ
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Βαλαμε τα καινουργια λαστιχακια...
Μεινανε και κατι ρεστα στο παντελονι...
Δε γαμεις λεω, θα περασω και ενα προγραμματακι να μη μου ζαλιζει τα παπαργια ο Ντιμης.
Μετα απο πολυ ψαξιμο και κουβεντα με τους καλυτερους βελτιωτες που βρηκα, κατεληξα οτι δεν αξιζει τον κοπο. Σηκωνει πολυ κουβεντα το θεμα, αλλα κοντολογις θα παρω το μοτερ στο χερι
Μεσα στις ενεργειες που εκανα τωρα που αποφασισα στα 50 μου να το παιξω μαστορης, ηταν να ασχοληθω με το γαμημενο το τσεκ εντζιν που μου εχει βγαλει τα ματια εδω και 30κ χιλιομετρα. Μετα απο καμποσο ψαξιμο και ερωτησεις, κατεληξα σε 4 πραγματα που πιθανον βγαζουν τη "βλαβη". Σαν πιο πιθανο ειχα το MAF sensor. Πριν το αλλαξω ειπα στο μαστορη να το καθαρισει μια μπας και το γλυτωσουμε και το ψεκασε με ενα μαγικο ζωμο γιατι ηταν πραγματι μεσα στι μπιχλα.
Εκτοτε εχω κανει 1300 χιλιομετρα και το λαμπακι δεν εχει αναψει ακομα, μην το ματιασω
Πηγα στους 2 καλυτερους βελτιωτες στη Θεσσαλονικη. Και οι 2 με τρομερες κριτικες στο νετ και συστημενοι απο γνωστους. Τελος και σημαντικοτερο με δυναμομετρο, γιατι μονο αν εβλεπα τα αλογα πριν-μετα θα πληρωνα τα συμφωνηθεντα.
Πηγα στον πρωτο, τα ειπαμε λιγο, ανοιξαμε το καπω και αρχισε να χαιδευει τη γρια γυρω γυρω. Επιανε το MAF, επιανε τα κολαρα... Και καθε χαιδεμα μουρμουρουσε κατι σε στυλ "μπας και σκασει κανενα κολαρο που θα ανεβασουμε πιεση" και γενικα τον ειδα κουμπωμενο. Δε γυαλιζε το ματι του σαν καποιον που θα εβγαζε τουλαχιστον κανενα 300αρι για 1 ωρα δουλεια. Με λιγα λογια μου ειπε οτι το συγκεκριμενο αμαξι πασχει απο MAF, απο κολαρα και απο αντλια καυσιμου οταν ανεβασει πιεση στο τουρμπο.
Παω στον δευτερο (αρκετα ακριβοτερος) και μια απο τα ιδια. Δεν τον ειδα ζεστο και μαλιστα ηταν ακομα πιο "αυστηρος". Μου ειπε "αν δεν αλλαξεις MAF, πολλαπλασιαστες και μπουζι, δεν αναλαμβανω καν".
Προσπαθουσα να βρω τη σχεση αναμεσα σε ολα τα 5 που μου αναφερανε οτι πασχει το αμαξι (το μονο κοινο που ειπαν ειναι το MAF) και αρχισα να αμφιβαλω για το αν πρεπει να προχωρησω με το τεντωμα του μοτερ...
Επειδη ηταν να κατεβω Αθηνα στα κοντα, σκεφτηκα να παρω κανενα τηλεφωνο και κατω να δω τι παιζει. 2ο τηλεφωνημα πετυχα Τζοκερ. Βρηκα ενα παλικαρι με τρομερες κριτικες και συνονοματος μου κιολας! Με το που του ειπα ποιο αμαξι εχω, μου λεει "εδω και 5-6 χρονια δεν τα πιανω καν αυτα τα 20βαλβιδα τα μοτερακια". Του λεω "αν και δε θα βγαλεις μεροκαματο απο εμενα, εχεις 2 λεπτακια χρονο να μου το αναλυσεις λιγο αυτο?". Και μου λεει ο τυπας "πιασε χαρτι και στυλο. MAF, πολλαπλασιαστες, μπουζι, κολαρα, αντλια βενζινης. Αν δε σου σκασουν πανω στον προγραμματισμο, θα σου σκασουν στα κοντα. Εγω θελω ευχαριστημενους πελατες και με τα συγκεκριμενα ειχαμε συνεχεια προβληματα".
Νταξ, το παλικαρι απλα γαματο. Μου ειπε μαζεμενα και τα 5 κουσουρια που μου ειπαν οι αλλοι 2 μαζι. Με το που εκλεισα το τηλεφωνο ηταν προφανες οτι δεν αξιζει να βαλω τα λεφτα μου σε τρυπιο κουμπαρα. Να ξακαβλωσω θελω, οχι να ξενερωσω.
Πας , αλλάζεις κολλάρα , MAF, πολλαπλασιαστες , μπουζι και κάνεις το σταυρός για την αντλία ( αργότερα) . Αντί για 4 κατοστάρικα θα δώσεις ένα χιλιαρικάκι ; σιγά το τρομερό ποσό. Τα λάδια ( 15W40) κερασμένα από μένα
mousatos έγραψε:20 χρονών αυτοκίνητο , τί περίμενες να σου πούνε ; προχώρα άφοβα χωρίς να αλλάξεις κολλάρα ;
Πας , αλλάζεις κολλάρα , MAF, πολλαπλασιαστες , μπουζι και κάνεις το σταυρός για την αντλία ( αργότερα) . Αντί για 4 κατοστάρικα θα δώσεις ένα χιλιαρικάκι ; σιγά το τρομερό ποσό. Τα λάδια ( 15W40) κερασμένα από μένα
Μουσατε ημουνα διατεθειμενος να παιξω μπαλιτσα. Ειχα στα υποψιν οτι 35% αυξηση στην ιπποδυναμη σημαινει μεγαλυτερες καταπονησεις, περισσοτερες βλαβες, μεγαλυτερη καταναλωση κτλ... Αλλα η αντιδραση των 2 πρωτων βελτιωτων και ειδικα του τριτου που ηταν καθετα αρνητικος οσον αφορα το συγκεκριμενο κινητηρα, ηταν εντελως αποθαρρυντικες. Δε μιλαμε για φαση "μπορει να βγαλει καμια ζημια". Ολοι μου ειπανε (ειτε με λογια ειτε με τη συμπεριφορα τους) με απολυτη σιγουρια οτι θα μπλεξω!
Οσο για το λαδι, δεν το αλλαζω το ελαιολαδο το Μοτουλ 5W40 με το ηλιελαιο το 15W40 ουτε δωρο να μου το κανεις
George_Prix έγραψε: Ολοι μου ειπανε (ειτε με λογια ειτε με τη συμπεριφορα τους) με απολυτη σιγουρια οτι θα μπλεξω!
Σου'πανε θα μπλέξεις σε 5 σημεία. Αλλάζεις τα 4 και προχωράς.
BARHonda έγραψε:Raceroms?
Raceroms ηταν ο δευτερος που πηγα και μαλιστα αρκετα πιο τσιμπημενος σε τιμη.
Ο πρωτος ηταν αυτος, επισης με πολυ καλες συστασεις. Χωρις πολυ μπανικο site οπως το raceroms.com αλλα φαινοταν οτι την ξερει τη δουλεια :
https://sptunes.gr/
Και μια αναφορα στο παλικαρι το Γιωργο τον Αθηναιο που μου τα ειπε χυμα και τσουβαλατα:
http://www.microchips-tuning.com/el/contact/
Μπαιδεγουει αυτο το τυπακι το ηξερε το αμαξι απεξω. Ποια ειναι η γνησια αντλια που φοραει απο τον κατασκευαστη... το MAF... και διαφορους αλλους κωδικους που πρεπει να ψαξεις για να βρεις, τους θυμοτανε απεξω. Φανηκε οτι το εχει δουλεψει πολυ το συγκεκριμενο μοτορι και για αυτο ηταν για μενα βαρυνουσα η αποψη του.
Δεν ξέρω βέβαια και για αυτόν που είχε πάει ο dimviii το Clio (ξέχασα να σε ρωτήσω στον καφέ ρε Δημήτρη
)
mousatos έγραψε:George_Prix έγραψε: Ολοι μου ειπανε (ειτε με λογια ειτε με τη συμπεριφορα τους) με απολυτη σιγουρια οτι θα μπλεξω!
Σου'πανε θα μπλέξεις σε 5 σημεία. Αλλάζεις τα 4 και προχωράς.
Βασικα το μεγαλο ρισκο που ημουνα διατεθειμενος να παρω ηταν οτι μπορει να επαιρνα την καδενα στο χερι με τα 50 επιπλεον αλογα. Αυτο το ρισκο παραμενει, οποτε δε γουσταρω να αρχισω προληπτικες αλλαγες εξαρτηματων και να απογειωσω το κοστος. ΚΥΡΙΩΣ δε γουσταρω το ενδεχομενο να μεινω στο δρομο και να με κουβαλαει η οδικη.
Μιλαμε για αμαξι 23 χρονωνε με πολυ μικρη αξια μεταπωλησης. Δεν αξιζει να χωσω στη βελτιωση το 50% του κοστους του αυτοκινητου και παλι να τρεμω μη σπασει κατι...
Οποτε αν θελω περισσοτερο γκαζι, πρεπει να περασω στο Πλαν Μπι. Αγορα καλυτερου αυτοκινητου