Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#833766 Και στα Τρίκαλα η φάση με το ποτάμι είναι οριακή. Γύρω στα μεσάνυχτα περιμένουν 2ωρη ισχυρότερη καταιγίδα και δεν ξέρω πού θα καταλήξει αυτό.
Συμφωνώ μέχρι κεραίας για τα "πρωτοφανή" που τα έχουν καραμέλα. Είναι γνωστή η πολιτική ρητορική σε όλων των ειδών τις δύσκολες καταστάσεις. Κάποτε είχαμε το "ξεκαθάρισμα λογαριασμών νονών της νύχτας", που έβγαζε λάδι την ανημπόρια (και την απροθυμία) των αρχών να ασχοληθούν. Τώρα ήρθε το "πρωτοφανές". Μεθαύριο θα βρεθεί κάτι άλλο.

Αν μείνουμε όμως αυστηρά στα γεγονότα, στα πλαίσια των σκέψεων εδώ μέσα, είναι πράγματι τραγικές οι συνθήκες και η καταστροφή. Ότι το ζούμε πια 3 φορές τον χρόνο, και όλο πιο συχνά (τα φαινόμενα, όχι την κρατική ανεπάρκεια), είναι άλλη μια ένδειξη της πλήρους κλιματικής κατάρρευσης, ασχέτως από ποιους ανθρώπινους ή φυσικούς παράγοντες. Με τρομάζει. Η δε πλήρης απουσία οποιασδήποτε πρόληψης (και η ρητορική ότι δεν τρέχει και τίποτα) είναι καταδικαστική. Είναι η πολιτική κατάρρευση ή κομματική, ό,τι θέλετε κρατήστε (εγώ και τα δύο).

υγ. Θυμάμαι από το Πολυτεχνείο ακόμη, παρακολούθησα εκτός σειράς μια διάλεξη περί φυσικών καταστροφών. Ο εισηγητής επιχειρηματολογούσε ότι η δυσμενέστερη περίπτωση είναι οι πλημμύρες (σε σχέση με φωτιές, σεισμούς, ανέμους, κλπ). Χωρεί πολλή συζήτηση, και δεν το αναφέρω γι' αυτό, αλλά κάθε φορά που βρισκόμαστε μπρος σε τέτοια φαινόμενα, τον θυμάμαι, αναλογιζόμενος την αμέτρητη δύναμη του νερού που κάπου πρέπει να πάει, δεν εξαφανίζεται, δε "σβήνει", δε χωνεύεται, χώρια με όλα αυτά που κουβαλεί στο διάβα του. Έκτοτε, έπαψα να φοβάμαι τους σεισμούς (υπάρχουν και χειρότερα δηλαδή..) και ζω σε μια περιοχή που τους έχουμε φίλους.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#833773 Στα μερη μας,το ιδιο ποταμι,το ιδιο υψος νερου το 1950 το ιδιο και το 2023.
Τοτε κατεβαζε νερο τωρα κατεβαζει και ντιβανια-λαστιχα-επιπλα-ψοφια ζωα-σκουπιδια και οτι αλλο οι κοπανε πετανε μεσα στα ρεματα.
Τοτε καθε ρεμα πηγαινε ισα προς την θαλασσα,τωρα μπαζωματα-εκτροπες-προσχωσεις κλπ για παρανομα σπιτια,ε στο τελος ποιος φταιει η Φυση;

Τα περισσοτερα φρεατια κλειστα,στουμπωμενα οπως τα λεμε (ακομη και εξω απο περιφερειακα της ΕΥΔΑΠ),το νερο λοιπον που θα παει; αναγκαστικα λιμναζει και βλεπουμε με λιγα λεπτα βροχης να γινονται λιμνη πολυσυχναστοι δρομοι ως και στο κεντρο πολεων.
Λεφτα για να στηνονται πολεις για [edit mod. Παρακαλώ προσοχή σε εκφράσεις ρατσιστικού μίσους που δεν είναι επιτρεπτές από τον κανονισμό του φόρουμ.[Admin]]υπαρχουν,λεφτα για ''μεγαλους περιπατους" υπαρχουν κλπ αλλα για αντιπλημμυρικα ''δεν'';
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#833782 ΒΙΝΤΕΟ: Παραλίγο να πνιγούν στο κέντρο της Αθήνας-Χείμαρρος παρασέρνει ανθρώπους

https://twitter.com/antonis_pit/status/ ... hropous%2F

https://reporter.com.cy/article/2023/9/ ... nthropous/

https://twitter.com/razertsenian/status ... hropous%2F

https://twitter.com/antonis_pit/status/ ... hropous%2F

Αυτοι που 2 φορες ψηφισαν τον Καμινη θα ξαναψηφισουν τον Λαθρογιαννη.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#833783 Βρε ψυχουλα μου, καθε ποστακι για τους λαθρο ειναι. Σου εριξε χυλοπιτα κανενας πακιστανος μηπως, τι εμμονη ειναι αυτη?
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#833795 Απαντω αναλογα: αμα εσενα ειναι ο κρυφος καυμος σου και ηθελες να εισαι ''κασσελακης'' πεστo μην ντρεπεσαι,κανε το ''come out''.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#833802 Πρώτη φορά μου ήρθε και 'μένα (στην Αθήνα) μήνυμα 112. Νόμιζα ότι σφύριζε το UPS αλλά είχα ρεύμα οπότε κατάλαβα ότι ήταν το 112 στο κινητό :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Απαντω αναλογα: αμα εσενα ειναι ο κρυφος καυμος σου και ηθελες να εισαι ''κασσελακης'' πεστo μην ντρεπεσαι,κανε το ''come out''.

Εικόνα

Εσύ τους αναφέρεις σε κάθε μήνυμα, του άλλου είναι ο καημός! :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#833817 Το νερό που έπεσε στην Αθήνα είναι οτιδήποτε άλλο εκτός απο πρωτοφανές. Είναι μπόλικο, ουδεμία αντίρρηση, αλλά σε καμία περίπτωση πρωτοφανές. Δε νομίζω ότι έχει υπάρξει χρονιά που δεν γράφουν 50-60mm υετου οι σταθμοί της πόλης.

Αντιθέτως, στη Θεσσαλία είναι πραγματικά ακραία τα φαινόμενα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#833819 Κι όμως, η φωτογραφία δεξιά πιο πάνω είναι από την διασταύρωση Στουρνάρα με Μπουμπουλίνας και η αριστερή από την Χαριλάου Τρικούπη. Δύο δρόμους που πάντα γίνονταν ποτάμια στις δυνατές βροχές.
Μάλιστα χρόνια πριν στην Στουρνάρα βαζανε πετάσματα για να μην μπαίνει το νερό στα μαγαζιά.
Μάλλον θα χρειάζεται πάλι.

.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Hellenic tifosi έγραψε:Αντιθέτως, στη Θεσσαλία είναι πραγματικά ακραία τα φαινόμενα.

Γνωστός μου στην Καρδίτσα πλυμμύρισαν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια. Και από ότι μου λέει το νερό συνεχίζει να ανεβαίνει μιας και τα ποτάμια διαρκώς φουσκώνουν. :(
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#833825 Ήρθε το τρίτο κύμα καταρρακτώδους βροχής με κεραυνική δραστηριότητα στο κέντρο από τις 4 το απόγευμα...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#833827 Live οι αστραπές στο Σύνταγμα:

https://www.skylinewebcams.com/el/webca ... ament.html