Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
Black-eyed έγραψε:@skous

Αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενα σου (συγχώρεσε με αν κάνω λάθος) θεωρείς τον ΑΣΕΠ στην εκπαίδευση την μόνη σωστή λύση για διορισμό και ότι ο κάθε αναπληρωτής, που έχει οργώσει κάθε γωνιά της Ελλάδος τα τελευταία αρκετά χρόνια, δεν θα πρέπει να έχει κάποιο παραπάνω πλεονέκτημα σε σχέση με τον δάσκαλο/καθηγητή που μόλις αποφόιτησε;

Και θέτεις σαν δεδομένο ότι αυτός που είναι άριστος στον ΑΣΕΠ ότι είναι και άριστος στην διδασκαλία; :lol:

Να προσθέσω μόνο ότι αν δεν θέλουμε να έχουμε το θεσμό του αναπληρωτή (παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις - εγκυμοσύνες, ασθένειες) θα πρέπει του χρόνου να γίνουν περίπου 20.000 διορισμοί στην εκπαίδευση γιατί τόσα είναι τα κενα (και λίγα λέω).

Εσυ λοιπόν πιστεύεις ότι εάν γράψει κάποιος 15 στον ΑΣΕΠ είναι καλύτερος από τον άλλο του 19. Σωστα; Με βάση ποία κριτήρια; Εγώ δεν είπα ότι το ΑΣΕΠ είναι πανάκεια, είναι όμως ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ τρόπος αξιολόγησης.
Αλλιως να καταργήσουμε της πανελλήνιες και να μπάινει στο πανεπιστήμιο αυτός που έχει πάει σε 10 φροντηστήρια, ή να τελείωνουν το πανεπηστημιο αυτόι που είναι περισσότερα χρόνια φοιτητές από τους άλλους, κλπ.....

Τα βουνά και τα λαγκάδια τα έχουν φάει και οι διορισμένοι, τι να κάνουμε...

Προφανως και δεν γίνεται να γίνουν όλοι αυτοί οι διορισμοί, θα πρέπει να φινουν σταδιακ´α, όποιος όμως δεν θέλει να πάει ως αναπληρωτης, ας μην πάει... Όταν σου προσφέρεται μια θέση εργασίας, δεν σε εξαναγκάζει κανεις να την δεχτείς, και αντίστροφα δεν θα πρέπει να εξαναγκάζεις και να εκβίαζεις τον "εργοδότη" για διορισμό. Τι να κάνουμε, ας προσέχανε όλοι τόσα χρόνια, όπως τα κάνανε τα τρώμε όλοι, αν δεν αλλ´αξει το πράγμα θα έχουμε αιωνίως την ίδια κατάσταση
Άβαταρ μέλους
By famas
αεροζολ έγραψε:

ΠΡΟΣ Αρ. Πρωτ. 261 Αποδέκτες του Πίνακα Διανομής Αθήνα, 5/06/2013
ΘΕΜΑ: Απόψεις του ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική

« Ο Σύνδεσμος Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας, στα πλαίσια της συζήτησης που έχει ανοίξει επί της μεταλλευτικής δραστηριότητας για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, θεωρεί αναγκαία την τοποθέτησή του επί του θέματος, δεδομένης, αφενός μεν της άμεσης συσχέτισης της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του με το ζήτημα, αφετέρου δε λόγω της επιστημονικής συνάφειας των Γεωλόγων Μελετητών με το......
.

Όσοι θέλουν μπορούν να δουν την ανακοίνωση στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου γράφει κι άλλα πράγματα
http://antigoldgr.org/blog/2013/06/07/syngeme/

Έχω την εντύπωση ότι ξεφεύγει από το επιστημονικό πεδίο του και περνάει σε άλλα θέματα, και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Προσωπικά κρατώ τις απόψεις του corto maltese κ του christou dimou(δύο άτομα που ιδεολογικά κινούνται αντίθετα, είχαν κοινές συνιστώσες σε αυτή τη περίπτωση) που είχαν μια συνάφεια στο θέμα λόγω αντικειμένου τους όπως είχαν τοποθετηθεί στο προηγούμενο φόρουμ για αυτό το θέμα .
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
famas έγραψε:
αεροζολ έγραψε:

ΠΡΟΣ Αρ. Πρωτ. 261 Αποδέκτες του Πίνακα Διανομής Αθήνα, 5/06/2013
ΘΕΜΑ: Απόψεις του ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε. για τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική

« Ο Σύνδεσμος Γεωλόγων Μελετητών Ελλάδας, στα πλαίσια της συζήτησης που έχει ανοίξει επί της μεταλλευτικής δραστηριότητας για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, θεωρεί αναγκαία την τοποθέτησή του επί του θέματος, δεδομένης, αφενός μεν της άμεσης συσχέτισης της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του με το ζήτημα, αφετέρου δε λόγω της επιστημονικής συνάφειας των Γεωλόγων Μελετητών με το......
.

Όσοι θέλουν μπορούν να δουν την ανακοίνωση στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου γράφει κι άλλα πράγματα
http://antigoldgr.org/blog/2013/06/07/syngeme/

Έχω την εντύπωση ότι ξεφεύγει από το επιστημονικό πεδίο του και περνάει σε άλλα θέματα, και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.
Προσωπικά κρατώ τις απόψεις του corto maltese κ του christou dimou(δύο άτομα που ιδεολογικά κινούνται αντίθετα, είχαν κοινές συνιστώσες σε αυτή τη περίπτωση) που είχαν μια συνάφεια στο θέμα λόγω αντικειμένου τους όπως είχαν τοποθετηθεί στο προηγούμενο φόρουμ για αυτό το θέμα .

Εσυ κρατα οποιες αποψεις θελεις. Ο corto maltese γεωλογος δεν ειναι? Και αυτοι που εχουν βγαλει την ανακοινωση γεωλογοι ειναι. Δεν εχουν συναφεια αυτοι αλλα εχει ο corto (του οποιου την αποψη δεν την ξερω) ?
Ο christos dimou (του οποιου επισης την αποψη δεν την ξερω)τι ειδικοτητα εχει που ειναι πιο συναφης με το θεμα απο αυτη των γεωλογων ? Μεταλλειολογος ειναι ? Δεν νομιζω.

Και να επαναλαβω αυτα που εγραψα στην απαντηση μου προς τον Λαππας
αεροζολ έγραψε:
Δεν ξερω αν ισχυουν τα πιο πανω , αλλα ΔΕΝ ξερω κανενα ανεξαρτητο φορεα που να εχει υπερασπιστει τις θεσεις των μηχανικων της Ελ Χρυσος ΑΕ. Μονο ο Παχτας , ο Αδωνις , εσυ και ο Adriver τις υπερασπιζεστε (που ειστε ασχετοι με το θεμα , απλα θελετε να ακολουθησετε τις φαντασιωσεις σας ).

Μπορει η εταιρεια να μας δειξει ενα μερος στον πλανητη που το συστημα της δουλευει σε αυτο το μιγμα χωρις να δημιουργουνται προβληματα αποκαθαρσης ? Α , και συμφωνα με αυτα που εχω διαβασει , οι εργασιες αποκαταστασης και αποκαθαρσης διαρκουν για πολλα χρονια μετα το περας της λειτουργιας της εξορυξης.

Ξερεις εσυ καναν ανεξαρτητο φορεα που να εχει υπερασπιστει τις θεσεις των μηχανικων της εταιρειας ? Εγω δεν ξερω.

Ξερεις αν εχει δουλεψει αυτο το συστημα σε κανενα αλλο μερος του πλανητη χωρις να δημιουργουνται προβληματα για τους εργαζομενους και την περιοχη γενικοτερα ? Επισης δεν ξερω.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 01 Μαρ 2015, 13:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#83311 Αυτό που είχε πει ο Corto εδώ είναι ότι τα περιβαλλοντικά επιχειρήματα δεν στέκουν, όμως ο ίδιος είναι αντίθετος ιδεολογικά με την επένδυση.

Αν το θυμάμαι καλά - ό ιδιος ας μας διορθώσει.
Άβαταρ μέλους
By Black-eyed
skous έγραψε:Εσυ λοιπόν πιστεύεις ότι εάν γράψει κάποιος 15 στον ΑΣΕΠ είναι καλύτερος από τον άλλο του 19. Σωστα; Με βάση ποία κριτήρια; Εγώ δεν είπα ότι το ΑΣΕΠ είναι πανάκεια, είναι όμως ΠΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ τρόπος αξιολόγησης.
Αλλιως να καταργήσουμε της πανελλήνιες και να μπάινει στο πανεπιστήμιο αυτός που έχει πάει σε 10 φροντηστήρια, ή να τελείωνουν το πανεπηστημιο αυτόι που είναι περισσότερα χρόνια φοιτητές από τους άλλους, κλπ.....

Πότε εγώ είπα τέτοιο πράγμα; Μην γράφεις ότι να'ναι.
Ο ΑΣΕΠ μετράει τις γνώσεις κάποιου πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά (δυστυχώς) είναι τελείως ανίκανος να 'μετρήσει' την ικανότητα του κάθε δάσκαλου ή καθηγητή στην διδασκαλία. Γιατί πολλοί είναι αυτοί (και ξέρω αρκετά παραδείγματα) που ενώ έχουν γράψει πολύ υψηλό βαθμό στον ΑΣΕΠ είναι πολύ 'κακοί' στο εκπαιδευτικό τους έργο. Τι να τις κάνω τις γνώσεις εάν δεν μπορώ να τις χρησιμοποιήσω στην πράξη;
Το ότι κάθησαν και διάβασαν (και μαγκιά τους) και έγραψαν καλά στον ΑΣΕΠ (ή έπεσαν και σε καλό βαθμολογητή) δεν εξασφαλίζει ότι είναι και άριστοι δάσκαλοι.
Πρόσεξε, δεν λέω να καταργήσεις τον ΑΣΕΠ απλώς δεν είναι η πιό αντικειμενική αξιολόγηση, είναι η πιο εύκολη αξιολόγηση για το κράτος απλώς. Η πιο αντικειμενική αξιολόγηση προκύπτει μέσα από το διδακτικό έργο (αν και αυτό δεν γίνεται δυστυχώς).

skous έγραψε:Τα βουνά και τα λαγκάδια τα έχουν φάει και οι διορισμένοι, τι να κάνουμε...

Οι διορισμένοι τα βουνά και τα λαγκάδια τα φάγανε με μια προοπτική: Να γυρίσουνε κάποια στιγμή στο σπιτάκι τους. Οι αναπληρωτές ποιά προοπτική έχουν;

skous έγραψε:Προφανως και δεν γίνεται να γίνουν όλοι αυτοί οι διορισμοί, θα πρέπει να φινουν σταδιακ´α, όποιος όμως δεν θέλει να πάει ως αναπληρωτης, ας μην πάει... Όταν σου προσφέρεται μια θέση εργασίας, δεν σε εξαναγκάζει κανεις να την δεχτείς, και αντίστροφα δεν θα πρέπει να εξαναγκάζεις και να εκβίαζεις τον "εργοδότη" για διορισμό. Τι να κάνουμε, ας προσέχανε όλοι τόσα χρόνια, όπως τα κάνανε τα τρώμε όλοι, αν δεν αλλ´αξει το πράγμα θα έχουμε αιωνίως την ίδια κατάσταση

Αυτά τα πράγματα δεν τα γράφεις σε εποχές με την ανεργία στα ύψη.
Εκβιάζει ο αναπληρωτής το υπουργείο για διορισμό; Όταν στις πλάτες τους όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα να μην καταρρεύσει και κάθε σχολείο σε κάθε κουτσοχώρι και νησάκι έχει δάσκαλο και καθηγητή αναπληρωτή ε δεν πρέπει κάποια στιγμή να τον ευχαριστήσεις; Να του πεις, σ'ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σου όλα αυτά τα χρόνια, ας σε βοηθήσω λίγο παραπάνω. Δεν τον πετάς σαν στημένη λεμονόκουπα.

Ακόμα και με τους όρους ιδιωτικού τομέα να πάμε, ποιόν θα διαλέξει μια επιχείρηση να προσλάβει; Αυτόν που μόλις αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο (με τις πολλές γνώσεις) ή αυτόν που κουβαλάει μια εμπειρία 5+ χρόνων (με παραπάνω γνώσεις κιόλας);
Άβαταρ μέλους
By famas
αεροζολ έγραψε:
Ξερεις αν εχει δουλεψει αυτο το συστημα σε κανενα αλλο μερος του πλανητη χωρις να δημιουργουνται προβληματα για τους εργαζομενους και την περιοχη γενικοτερα ? Επισης δεν ξερω.

Συμμερίζομαι την άγνοια σου και παραθέτω σε όσους συμφορουμίστες θέλουν να έχουν και μια άλλη άποψη το λινκ από το προηγούμενο φόρουμ.

http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic. ... E%BE%CE%B7
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
famas έγραψε:
αεροζολ έγραψε:

Συμμερίζομαι την άγνοια σου και παραθέτω σε όσους συμφορουμίστες θέλουν να έχουν και μια άλλη άποψη το λινκ από το προηγούμενο φόρουμ.

Η αγνοια μου ως προς την επιστημονικη-τεχνικη πλευρα του θεματος ειναι δεδομενη . Δεν την εκρυψα . "ΔΕΝ ξερω αν ισχυει το πιο πανω" εγραψα. Και εβαλα δυο απλα ερωτηματα.

Το λινκ οδηγει σε ενα ποστ του τριδεντ με ενα αρθρο απο το "πρωτο θεμα" το οποιο ειναι εντελως ασχετο με την επιστημονικη-τεχνικη πλευρα του θεματος.

Τελος, το "συμμεριζομαι" σημαινει οτι κατανοω τους λογους που προκαλεσαν τα συναισθηματα καποιου ή (σε συγκεκριμενη περιπτωση ) αποδεχομαι τις αποψεις καποιου. Οποτε μαλλον δεν γινεται να συμμεριζεσαι την αγνοια μου.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 01 Μαρ 2015, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By famas
αεροζολ έγραψε:
famas έγραψε:
αεροζολ έγραψε:

Η αγνοια μου ως προς την επιστημονικη-τεχνικη πλευρα του θεματος ειναι δεδομενη . Δεν την εκρυψα . "ΔΕΝ ξερω αν ισχυει το πιο πανω" εγραψα. Και εβαλα δυο απλα ερωτηματα.

Το λινκ οδηγει σε ενα ποστ του τριδεντ με ενα αρθρο απο το "πρωτο θεμα" το οποιο ειναι εντελως ασχετο με την επιστημονικη-τεχνικη πλευρα του θεματος.

Τελος το "συμμεριζομαι" σημαινει οτι κατανοω τους λογους που προκαλεσαν τα συναισθηματα καποιου ή (σε συγκεκριμενη περιπτωση ) αποδεχομαι τις αποψεις καποιου. Οποτε μαλλον δεν γινεται να συμμεριζεσαι την αγνοια μου.

Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις, κάτι που εδώ μέσα έχει γίνει επάγγελμα, να πω ότι το λινκ παραπέμπει σε ολόκληρο το τοπικό για το θέμα με την εξόρυξη, όπου υπάρχουν δημοσιεύσεις του corto και του dimou για αυτό το θέμα.
Περί συμμερισμού, να πω ότι ούτε εγώ γνωρίζω περί του θέματος, δλδ. έχω άγνοια, άρα συμφωνώ με την άγνοια σου.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#83329 @famas

Συμφωνουμε , λοιπον , οτι και οι δυο μας εχουμε αγνοια της επιστημονικης-τεχνικης πλευρας του θεματος.

Η διαφορα μας ειναι οτι εγω παραδεχομαι την αγνοια μου και διαβαζοντας την ανακοινωση βαζω δυο απλα ερωτηματα (ας υποθεσουμε οτι ο ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις , απαντηση στα ερωτηματα υπαρχει ?) , ενω εσυ επιλεγεις να δεχτεις τις αποψεις (τις οποιες οπως ειπα δεν τις ξερω) ενος γεωλογου και ενος μηχανολογου-ηλεκτρολογου (τι ακριβως ειναι ο christos dimou ?) επειδη οι ειδικοτητες τους ειναι πιο συναφεις με το θεμα απο την ειδικοτητα αυτων που εβγαλαν την ανακοινωση και οι οποιοι ειναι γεωλογοι.

ΥΓ Α, προσπαθω και να δημιουργησω εντυπωσεις ? :yahoo:
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 01 Μαρ 2015, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By skous
#83331 @blackeyed συγκρίνουμε ΑΣΕΠ vs "επετηρίδα"! ξαναλ´εω, δεν είπε ότι ο ΑΣΕΠ είναι ό,τι πιο αντικειμενικό. Είναι όμως ο,τι κοντινότερο υπ´αρχει αυτή την στιγμή!

Για τους αναπληρωτές, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Ναι έχουν βοηθήσει, ναι δεν πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα να βασίζεται σε αυτούς, αλλά και αυτοί έχουν βρει μια θέση εργασίας κάπως.. Οπότε ας ξανα-διαβ´ασει κάποιος ώστε να καταφέρει να διοριστεί (σε ένα σωστό κράτος). Δεν δέχομαι οτι είναι σωστό το να διορίζεται κάποιος με κατώτερη επίδοση από κάποιον άλλο, λόγω του ότι απλώς έχει προΰπηρεσία.
Άβαταρ μέλους
By famas
αεροζολ έγραψε:@famas

Συμφωνουμε , λοιπον , οτι και οι δυο μας εχουμε αγνοια της επιστημονικης-τεχνικης πλευρας του θεματος.

Η διαφορα μας ειναι οτι εγω παραδεχομαι την αγνοια μου και διαβαζοντας την ανακοινωση βαζω δυο απλα ερωτηματα (ας υποθεσουμε οτι ο ΣΥΝ.ΓΕ.Μ.Ε προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις , απαντηση στα ερωτηματα υπαρχει ?) , ενω εσυ επιλεγεις να δεχτεις τις αποψεις (τις οποιες οπως ειπα δεν τις ξερω) ενος γεωλογου και ενος μηχανολογου-ηλεκτρολογου (τι ακριβως ειναι ο christos dimou ?) επειδη οι ειδικοτητες τους ειναι πιο συναφεις με το θεμα απο την ειδικοτητα αυτων που εβγαλαν την ανακοινωση και οι οποιοι ειναι γεωλογοι.

Το θέμα είναι ότι η ανακοίνωση των γεωλώγων ξεφευγει από την επιστημονική πλευρά του θέματος, οι μισές παράγραφοι αναφέρονται σε άλλα θέματα που δεν άπτονται των γεωλόγων πχ ο τρόπος παραχώρησης ή ότι πρόκειται για καταλήστευση(επιστημονικό κείμενο να μιλάει για καταληστευση), ενώ σε άλλα θέματα αναφέρονται γενικά, όπως για τα ατυχήματα, χωρίς να κάνουν αναφορά στις εδικότερες συνθήκες που υπήρχαν σε κάθε περιοχή. Τα παραπάνω μου δημιουργούν την εντύπωση στρατευμένων και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων.

Για αυτό το λόγο προτιμώ να δεχτώ τις απόψεις ατόμων για τους οποίους ξέρω κάτι παραπάνω από το φόρουμ. Οι συγκεκριμένοι δλδ. Δήμου κ Corto τοποθετήθηκαν για ειδικά θέματα, δλδ. για τον τρόπο εξόρυξης και για την μόλυνση του νερού.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
famas έγραψε:
αεροζολ έγραψε:@famas

Το θέμα είναι ότι η ανακοίνωση των γεωλώγων ξεφευγει από την επιστημονική πλευρά του θέματος, οι μισές παράγραφοι αναφέρονται σε άλλα θέματα που δεν άπτονται των γεωλόγων πχ ο τρόπος παραχώρησης ή ότι πρόκειται για καταλήστευση(επιστημονικό κείμενο να μιλάει για καταληστευση), ενώ σε άλλα θέματα αναφέρονται γενικά, όπως για τα ατυχήματα, χωρίς να κάνουν αναφορά στις εδικότερες συνθήκες που υπήρχαν σε κάθε περιοχή. Τα παραπάνω μου δημιουργούν την εντύπωση στρατευμένων και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων.

Για αυτό το λόγο προτιμώ να δεχτώ τις απόψεις ατόμων για τους οποίους ξέρω κάτι παραπάνω από το φόρουμ. Οι συγκεκριμένοι δλδ. Δήμου κ Corto τοποθετήθηκαν για ειδικά θέματα, δλδ. για τον τρόπο εξόρυξης και για την μόλυνση του νερού.

Δεν συζηταμε το ποιες αποψεις προτιμαει να δεχτει ο καθενας μας. Ας δεχτει οποιες προτιμαει, αλλα δεν μιλαμε για προτιμησεις.

Στο επιστημονικο-τεχνικο μερος της ανακοινωσης αναφερομαι και εβαλα δυο απλα ερωτηματα που εχουν σχεση με το συγκεκριμενο :
" Η προτεινόμενη μέθοδος της ακαριαίας τήξης (flash smelting) της Φινλανδικής εταιρείας Outotec, εφαρμόζεται κύρια σε μεταλλεύματα θειούχου χαλκού (χαλκοπυρίτη), δίνοντας στη συνέχεια μίγματα χρυσού με χαλκό, μόλυβδο και σίδηρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του μίγματος χαλκοπυρίτη – αρσενοπυρίτη – σιδηροπυρίτη των μεταλλείων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, απαιτείται περαιτέρω δοκιμή σε μεγαλύτερη κλίμακαπροκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα προσαρμογής της μεθόδου για την παραγωγή σε βιομηχανικό επίπεδο και για τα συγκεκριμένα συμπυκνώματα των μεταλλείων. Πρόκειται συνεπώς γιακαθαρα πειραματική εφαρμογή της διεθνώς αναγνωρισμένης μεθόδου της ακαριαίας τήξης. Την ύπαρξη σημαντικών και πολυάριθμων τεχνικών προβλημάτων βεβαιώνει η ίδια η Φινλανδική εταιρεία, απαριθμώντας σειρά από σοβαρές αβεβαιότητες για τη βιομηχανική εφαρμογή της μεθόδου στα συγκεκριμένα συμπυκνώματα των Μεταλλείων του Στρατονικού Όρους. Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην επεξεργασία του αρσενοπυρίτη σε ένα μεταλλουργικό μίγμα με υψηλή περιεκτικότητα αρσενικού που είναι απαγορευτική για τροφοδοσία σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα πυρομεταλλουργίας ακαριαίας τήξης παγκοσμίως. Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι και για συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη που έχουν τη μισή περιεκτικότητα σε αρσενικό σε σχέση με αυτά της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, ακόμη και η Κίνα (κράτος με παράδοση αλόγιστης εκμετάλλευσης των φυσικών της πόρων), έχει σταματήσει την επεξεργασία για περιβαλλοντικούς λόγους και λόγους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων, ενώ η μόνη χώρα που αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται τέτοια συμπυκνώματα με ολέθριες συνέπειες για περιβάλλον και εργαζόμενους είναι η τριτοκοσμική Ναμίμπια.
Με βάση τα παραπάνω θεωρείται πως καθόλου βέβαιη δεν είναι η αποφυγή της κλασικής διαδικασίας της κυάνωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων, των κατοίκων και για το περιβάλλον."

Λενε ψεματα οι γεωλογοι ? Βγηκε κανενας ανεξαρτητος επιστημονικος φορεας να τους πει οτι λενε μαλακιες ? Απαντηση στα απλα ερωτηματα υπαρχει ?
Άβαταρ μέλους
By Black-eyed
skous έγραψε:@blackeyed συγκρίνουμε ΑΣΕΠ vs "επετηρίδα"! ξαναλ´εω, δεν είπε ότι ο ΑΣΕΠ είναι ό,τι πιο αντικειμενικό. Είναι όμως ο,τι κοντινότερο υπ´αρχει αυτή την στιγμή!

Για τους αναπληρωτές, τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Ναι έχουν βοηθήσει, ναι δεν πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα να βασίζεται σε αυτούς, αλλά και αυτοί έχουν βρει μια θέση εργασίας κάπως.. Οπότε ας ξανα-διαβ´ασει κάποιος ώστε να καταφέρει να διοριστεί (σε ένα σωστό κράτος). Δεν δέχομαι οτι είναι σωστό το να διορίζεται κάποιος με κατώτερη επίδοση από κάποιον άλλο, λόγω του ότι απλώς έχει προΰπηρεσία.

Ερχόμαστε λοιπόν στο 60% (ΑΣΕΠ) - 40% (ενιαίος πίνακας) που ίσχυε μέχρι πριν κάποια χρόνια και θεωρούνταν από την πλειοψηφία ο δικαιότερος τρόπος πρόσληψης. Και οι καλοί του ΑΣΕΠ διορίζονταν και οι έχοντες προυπηρεσία (χ μήνες και πάνω με ΑΣΕΠ) διορίζονταν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό άλλαξε αλλά και ότι έχει να γίνει ΑΣΕΠ από το 2008.

Ο έχων προυπηρεσία σήμερα έχει δώσει και 2 και 3 φορές ΑΣΕΠ, έγραψε έναν ικανοποιητικό βαθμό έως και πολύ καλό, και μπήκε σε τάξη σαν αναπληρωτής (που σημαίνει ότι το κράτος σε θεωρεί ικανό να διδάξεις).Όπως και να το κάνουμε η προυπηρεσία σήμερα είναι μέρος της πραγματικότητας. Είναι ένας τρόπος 'μέτρησης' των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού. Δεν μπορείς να τον διαγράψεις ή να τον αποφύγεις.

Αν αύριο το πρωί γίνονταν ΑΣΕΠ οι άριστοι του διαγωνισμού (που δίνουν πρώτη φορά) θα διορίζονταν. Οι υπόλοιποι 'καινούριοι' που έχουν γράψει καλά στο διαγωνισμό έχουν να αντιμετωπίσουν αυτούς που έγραψαν επίσης καλά σε αυτόν ή παλιότερο διαγωνισμό αλλά έχουν και προυπηρεσία. Δεν γίνεται να ξεκινάνε όλοι από την ίδια αφετηρία. Δεν μπορεί ο 30άρης ή ο 40άρης να αποδεικνύει συνέχεια ότι είναι ικανός να διδάξει. Μα αφού το κάνει ήδη, διδάσκει εδώ και χρόνια.

Και πάνω στο θέμα μας, πριν λίγους μήνες το Δικαστήριο της ΕΕ έκρινε ότι η πρόσληψη εκπαιδευτικών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι διαθέτουν ήδη τρίχρονη επαγγελματική εμπειρία, αντίκειται στο ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικαστηρίου της ΕΕ.