- 02 Σεπ 2023, 21:15
Το 98-99 που ήμουν στα στρατά, έπαιζαν κάργα οι 5ετείς. Στη Μυτιλήνη δε που ήμουν, σχεδόν όλοι οι 5ετείς ήταν ντόπιοι, με σαφέστατη την προτίμηση τους αυτή να σχετίζεται με επαγγελματική αποκατάσταση μιας και δεν είχαν και...άπλετες επιλογές σ' αυτό το πλαίσιο. Το ίδιο feedback είχα και για υπόλοιπες περιοχές(κυρίως ΑΣΔΕΝ). Νομίζω επίσης πως δεν έπαιρναν μεταθέσεις σε άλλες περιοχές(λογικό μου κάνει), ίσως μια διετία κάπου αλλού και μετά πίσω. Ειδικά αν παντρευόσουν κιόλας, δεν σε κούναγε κανένας.
Θυμάμαι επίσης χαρακτηριστικά, όσοι σκέφτονταν σοβαρά για 5ετείς, θα έπρεπε να είχαν ξεγράψει από το μυαλό τους να βρουν "κανονική" δουλειά μιας και θα έπρεπε να κάνουν την κανονική θητεία -18μηνο τότε. Θα τους περνάγαν και για μλκες

και όχι άδικα

μιας και -προφανώς- όσοι έμπαιναν 5ετεις, δεν χρειάζονταν να είχαν υπηρετήσει.
Είχα κάνει και γω αίτηση το 97 για την αεροπορία

, 2 φορές κιόλας, έφτασα την 2η μέχρι το Ελληνικό που υπήρχε βάση της ΠΑ και κάναμε αγωνίσματα κλπ. Μετά, το χάος...

. Είχαν κάνει αίτηση 12.000 άτομα για 500 θέσεις. Ήμουν επιλαχών 8.777 ξέρωγω
Οι ίδιες πιθανότητες (νοτ

) έπαιζαν και στο ΠΝ.
Στον ΕΣ που ζητούσαν 5.500 άτομα, ζήτημα αν είχαν κάνει αίτηση 800. Με τον καιρό τσίμπησε πολύς κόσμος και μόλις λίγα χρόνια αργότερα γέμισε και αυτό.
Αυτάααααααα.......