Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831532 Διάκο.

Ω ΔΙΑΚΟ.

Αυλώνα λέει, μία μέσα μία έξω.

:omg: :omg:

Και εννοεί τις επερεσιες.

:omg:

Διάκο.

Φουστεψε η Αυλώνα Διάκο. Θα φέρουν τον Ρέμο στην ορκωμοσία, κάτσε και θα δείς. :help:
Τα ΤΑΝΚΣ θα είναι στολισμένα με γιρλάντες, οι σκοπιές θα έχουν τυλιχτεί με κασκόλ,το πρωινό ρόφημα θα είναι smoothie με μπανάνα, γάλα αμυγδάλου και κοτσι μπερι. Με γκεστ σεφ τον Ιωάννη Λουκακο.

Διάκο το καλό που σου θέλω είναι ο ανηψιος να λέγεται Μανώλης Γκραμποφσκι.

Ειδάλλως... ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. :shifty:

Κατά τα άλλα, λίγο παραδίπλα.

Καθαριότητα θαλάμου.

Εικόνα

:s_empathy
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#832187 Τζιάκο 1 μέσα - 1 μέσα στον Αυλώνα είχε μόνον ο Ταχξος - Δκτης ΚΕΤΘ. Υπλχος ήμουν εγώ και έβγαινα μια φορά τη βδομάδα, στους καλούς μήνες. Αφού να φανταστείς είχαμε βάλει ένα Η/Ζ να μας γεμίζει τις μπαταρίες των αυτοκινήτων, για να μην αδειάσουν από την ακινησία.

Σε δε Μονάδα ΤΘ, εκτός ΚΕΤΘ, το 20 μέσα - 1 έξω, ήταν το σύνηθες.

Το μόνο που με σώζει Τζιάκο μου είναι ότι το Στρατόπεδο Επλχου Μελίδη (ΚΕΤΘ) πλέον στεγάζει διαφόρους άλλους εκτός από τα ένδοξα ΤΘ.

Δεν μπορεί να είναι Μαύροι αυτοί που νιαουρίζουν... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
REALZEUS έγραψε:Δεν μπορεί να είναι Μαύροι αυτοί που νιαουρίζουν... :vava:

Δεκαετιες εχουν ''κακο προηγουμενο'' με τις Υπηρεσις οι ΤΘ, απο στρατιωτη-ΟΠΥ (ετσι τους ελεγαν παλια) μεχρι Υπαξ-Αξ (εκτος φυσικα Δκας-Υποδκας).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#832363 Οι ΟΠΥ ήταν Οπλίτες Πενταετούς Υποχρέωσης. Συνήθως έφεραν τον Βαθμό του Δναε ή του Λχια. Μετά ο θεσμός άλλαξε και μετονομάστικαν σε ΕΜΘ (Εθελοντές Μακράς Θητείας) και επίσης ουσιαστικά μονιμοποιήθηκαν. Είχα πολλούς τέτοιους και ελάχιστοι ήταν προβληματικοί σε θέματα υπηρεσιών και πειθαρχίας. Επειδή δε υπήρχαν Αρχιφύλακας και σε φυλάκια με Στρ του ΠΖ και του ΠΒ, έχω να λέω ότι τα δικά μας παιδιά των ΤΘ (οι οπλίτες θητείας) ήταν πολύ πιο πειθαρχημένα και πρόθυμα.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
REALZEUS έγραψε:Οι ΟΠΥ ήταν Οπλίτες Πενταετούς Υποχρέωσης. Συνήθως έφεραν τον Βαθμό του Δναε ή του Λχια. Μετά ο θεσμός άλλαξε και μετονομάστικαν σε ΕΜΘ (Εθελοντές Μακράς Θητείας) και επίσης ουσιαστικά μονιμοποιήθηκαν.

Είχα πολλούς τέτοιους και ελάχιστοι ήταν προβληματικοί σε θέματα υπηρεσιών και πειθαρχίας.

Μετα τους ονομασαν ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελματιες Οπλιτες), νομιζω φτανουν μεχρι Αρχιλοχιας.
Οι ΕΜΘ ειναι υποδεεστερης εκπαιδευσης.

Η πρωτη φουρνια ''ΟΠΥ" ηταν οπως θα θυμασαι ντοπιοι (φυσικα με μεσον) αλλα μετα αρχισαν να τους ψαχνουν με το κυαλι αφου πολλοι ειδαν πως τα πραγματα δεν ηταν οπως περιμεναν.
Ιδιως σε Ορχο που ειχαν χωσει μερικους υπεφεραν ενω στα ΤΘ εκαναν ως και σκοπιες και φυσικα δεν εβλεπαν την ωρα να φυγουν,εχω πετυχει και Αλεξιπτωτιστη που τον ειχαν χωσει στα τελευταια σε Πυλη (!) και φυσικα εβριζε.
Μετα που περασαν καποια χρονια λογω ανεργιας και σε αναζητηση μονιμης δουλειας πολλοι το ξανασκεφτηκαν (φυσικα οχι απο πατριωτισμο),ειχα δει βιντεο οπου ρωτουσε ο δημοσιογραφος γιατι πανε στον ΕΣ και ολοι απαντουσαν πανω-κατω πως το κανουν για την μονιμη δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#833082 Το 98-99 που ήμουν στα στρατά, έπαιζαν κάργα οι 5ετείς. Στη Μυτιλήνη δε που ήμουν, σχεδόν όλοι οι 5ετείς ήταν ντόπιοι, με σαφέστατη την προτίμηση τους αυτή να σχετίζεται με επαγγελματική αποκατάσταση μιας και δεν είχαν και...άπλετες επιλογές σ' αυτό το πλαίσιο. Το ίδιο feedback είχα και για υπόλοιπες περιοχές(κυρίως ΑΣΔΕΝ). Νομίζω επίσης πως δεν έπαιρναν μεταθέσεις σε άλλες περιοχές(λογικό μου κάνει), ίσως μια διετία κάπου αλλού και μετά πίσω. Ειδικά αν παντρευόσουν κιόλας, δεν σε κούναγε κανένας.
Θυμάμαι επίσης χαρακτηριστικά, όσοι σκέφτονταν σοβαρά για 5ετείς, θα έπρεπε να είχαν ξεγράψει από το μυαλό τους να βρουν "κανονική" δουλειά μιας και θα έπρεπε να κάνουν την κανονική θητεία -18μηνο τότε. Θα τους περνάγαν και για μλκες :lol: και όχι άδικα :s_dunno μιας και -προφανώς- όσοι έμπαιναν 5ετεις, δεν χρειάζονταν να είχαν υπηρετήσει.
Είχα κάνει και γω αίτηση το 97 για την αεροπορία :roll: , 2 φορές κιόλας, έφτασα την 2η μέχρι το Ελληνικό που υπήρχε βάση της ΠΑ και κάναμε αγωνίσματα κλπ. Μετά, το χάος... :ninja: :ninja: . Είχαν κάνει αίτηση 12.000 άτομα για 500 θέσεις. Ήμουν επιλαχών 8.777 ξέρωγω :lol:
Οι ίδιες πιθανότητες (νοτ :lol: ) έπαιζαν και στο ΠΝ.
Στον ΕΣ που ζητούσαν 5.500 άτομα, ζήτημα αν είχαν κάνει αίτηση 800. Με τον καιρό τσίμπησε πολύς κόσμος και μόλις λίγα χρόνια αργότερα γέμισε και αυτό.
Αυτάααααααα.......
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Μετα τους ονομασαν ΕΠ.ΟΠ (Επαγγελματιες Οπλιτες), νομιζω φτανουν μεχρι Αρχιλοχιας.
Οι ΕΜΘ ειναι υποδεεστερης εκπαιδευσης.

Οι ΕΠ.ΟΠ. ήταν μεταγενέστεροι, με ΦΕΚ του 2001 (https://www.stratologia.gr/el/content/% ... 25-07-2001). Οι ΕΜΘ είχαν φτάσει μέχρι και Αλχιες τότε (από ΟΠΥ). Φυσικά όσο νεότεροι σε εισαγωγή στο Στράτευμα, τόσο υψηλότερα τα κριτήρια κατάταξης και φυσικά η εκπαίδευση, όπως είπες κι εσύ. Πριν 2-3 χρόνια συνάντησα κατά τύχη σε ένα σούπερ-μάρκετ έναν ΕΜΘ μου (εξαιρετικός άνθρωπος, και διαβασμένος, κάτι σπάνιο για εκείνα τα παιδιά, δυστυχώς) και μου είπε ότι έγινε Ανθυπίλαρχος, νομίζω ο καταληκτικός Βαθμός είναι για αυτούς.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#833105 σίγουρα στα κριτήρια κατάταξης πάντως δεν ήταν η στοιχειώδης γνώση της αγγλικής....
όταν υπηρετούσα, στο ΣΠΕΝ, κάποιος ΕΠΟΠ ανέλαβε να μας μάθει πώς λειτουργούν οι χειροβομβίδες....
μας έλεγε για το διακόπτη στη θέση "Άρμεντ" (armed :lol:) καθώς και για την ένδειξη "Ντάνγκερ" (danger :lol:)....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Νίκος Παππάς έγραψε:
sknipper έγραψε:...Ο πατέρας του ανηψιού έχει ως βασικό παράπονο ότι με μία μέσα μία έξω είναι πολύ συχνή η αγγαρία που του έλαχε αυτουνού, το πήγαινε-έλα να παραδόσεις/παραλάβεις τον στρατευμένο γιο από Αυλώνα. :lol:
Τα υπολοιπα φανταρια κατεβαινουν Αθηνα με το λεωφορειο πες του μπαμπα του ανηψιου. Πολυ τον εχει κακομαθει.
Έτσι είχα ξεκινήσει τη συζήτηση με τον πατέρα του, ότι μία μέσα μία έξω είναι πολύ καλά για στρατό και πολύ καλομαθημένο να τον πηγαινοφέρνουν, να πάει με τραίνο/λεωφορείο κλπ. Αλλά επειδή μένουν μακριά και άβολα για να είναι εκεί στην ώρα του θα έπρεπε να ξεκινάει υπερβολικά νωρίς κλπ.
Νίκος Παππάς έγραψε:Τωρα για τις αποστασεις στο στρατοπεδο εχω λυση. Μου στελνεις με πμ το ονομα του, το δινω σε ενα φιλαρακι που ειναι εκει τεθωρας και θα τις κανει στον μισο χρονο .......... τρεχοντας :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Με βάζεις σε σκέψεις :twisted: , αν είναι δυνατόν αυτό να είναι το βασικό του παράπονο... Είναι βέβαια σε πολύ ειδική θέση που ίσως να έχει προνόμια-untouchable.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#833225 Η πιο ειδική και προνομιακή θέση που είχα για λίγο στο στρατό ήταν βοηθός μάγειρα στο Κέντρο (Διαβιβάσεις Χαϊδάρι). 1 μέσα, 3 έξω με διανυκτέρευση. Η μία μέσα , τα ΣΚ ήταν μισή, οπότε είχα πάλι διανυκτέρευση.
Κάνεις άλλος δεν είχε τα ίδια, και ούτε κατάφερα να τα ξαναέχω στην διάρκεια της θητείας.
Όχι πως πέρασα άσχημα, κι αν δεν ήταν και η εκπαίδευση για τα ΛΥΒ, θα ήταν ακόμη καλύτερα, θα είχα περάσει άψογα ένα μήνα στο Βελισσάριο στα Γιάννενα, αντί να βαράω σκοπέτα στην Αθήνα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
ArrowsFA1 έγραψε:σίγουρα στα κριτήρια κατάταξης πάντως δεν ήταν η στοιχειώδης γνώση της αγγλικής....
όταν υπηρετούσα, στο ΣΠΕΝ, κάποιος ΕΠΟΠ ανέλαβε να μας μάθει πώς λειτουργούν οι χειροβομβίδες....
μας έλεγε για το διακόπτη στη θέση "Άρμεντ" (armed :lol:) καθώς και για την ένδειξη "Ντάνγκερ" (danger :lol:)....

Στην ARGES 73 σας εκπαίδευε; Τσάμπα το μπέρδεμα. Περόνη ασφαλείας, μοχλός οπλίσεως και τέλος. https://defensegr.wordpress.com/2014/10 ... -arges-73/

Βέβαια έπρεπε να δεις πλάκα με τους Γερμανούς της Rheinmetall όταν ήρθαν να περάσουν την αναβάθμιση στα Leo 1 A5 για τα βλήματα HEP/HESH, γιατί μέχρι τότε είχαμε επιλογή μόνον για APFSDS και HEAT, στο ΣΕΠ και για αυτό ρίχναμε τα HΕΡ με ρυθμίσεις ΗΕΑΤ και... χιούμορ! Ήμουν υπεύθυνος επικοινωνίας με τους Γερμανούς, λόγω Αγγλικών... που όμως δεν μιλούσαν εκείνοι. Τον ρωτάω τον τύπο: "So, by pressing the HEP button, does the firing computer calculate the ballistic parametres of said round, without the user having to correct manually, any more?". Μου απαντάει: "HEP, good button...". Σε πείραξε εσένα ο άλλος. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
edmond έγραψε: Στη Μυτιλήνη δε που ήμουν, σχεδόν όλοι οι 5ετείς ήταν ντόπιοι, με σαφέστατη την προτίμηση τους αυτή να σχετίζεται με επαγγελματική αποκατάσταση μιας και δεν είχαν και...άπλετες επιλογές σ' αυτό το πλαίσιο.

Θυμάμαι επίσης χαρακτηριστικά, όσοι σκέφτονταν σοβαρά για 5ετείς, θα έπρεπε να είχαν ξεγράψει από το μυαλό τους να βρουν "κανονική" δουλειά μιας και θα έπρεπε να κάνουν την κανονική θητεία -18μηνο τότε. Θα τους περνάγαν και για μλκες και όχι άδικα μιας και -προφανώς- όσοι έμπαιναν 5ετεις, δεν χρειάζονταν να είχαν υπηρετήσει.

Πηγαιναν ατομα που δεν ειχαν βγαλει καποια τεχνικη σχολη για παραδειγμα,απο το Λυκειο (απολυτηριο ισα στην βαση) πηγαιναν με την μια με μεσον ΟΠΥ μονο και μονο για να υπηρετησουν σε στρατοπεδο του νομου τους αρα κοντα στο σπιτι.
Εχω πετυχει και ΟΠΥ που υπηρετησε πρωτα θητεια και μετα σκεφτηκε να γινει Μονιμος μαλιστα σε Παρμενιωνα βρηκε παλαιοτερους επιστρατους που ηταν μαζι στο ταγμα τοτε ως στρατιωτες.
Δεν υπηρχε τοτε τιποτα το ''πατριωτικο'',το πρωϊ ηταν πχ στον Ορχο και το απογευμα στην στανη.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#833341 Μα για να αποφύγουν την στάνη πήγαιναν 5ετείς :lol:
Δεν θυμάμαι ακριβώς μισθό(γύρω στις 200.000δρχ χώρια υπηρεσίες κλπ) αλλά έπαιρναν λίαν ικανοποιητικά φράγκα για εντοπιότητα και χωρίς σημαντικές υποχρεώσεις. Θυμάμαι όλοι τους να έχουν το καινούργιο αμάξι τους και να βολτάρουν καθημερινά.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
edmond έγραψε:Μα για να αποφύγουν την στάνη πήγαιναν 5ετείς :lol:
Δεν θυμάμαι ακριβώς μισθό(γύρω στις 200.000δρχ χώρια υπηρεσίες κλπ) αλλά έπαιρναν λίαν ικανοποιητικά φράγκα για εντοπιότητα και χωρίς σημαντικές υποχρεώσεις. Θυμάμαι όλοι τους να έχουν το καινούργιο αμάξι τους και να βολτάρουν καθημερινά.

Η 1η φουρνια μετα το στρατοπεδο εκανε και οτι και πριν παει στον ΕΣ.
Λεφτα πολλα δεν υπηρχαν αρχικα,κατι παπακια-εντουρο 250 εβλεπα και φυσικα σε λιγα λεπτα ηταν σπιτι τους.
Μετα την 2η φουρνια τα πραγματα αλλαξαν,δεν πηγαιναν νεοι ή οι παλιοι δεν εκαναν ανανεωση.