Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι ο πυροσβέστης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο του νησιού. Εκεί, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε παλιότερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλονιάς.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό. Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής του στη πυροσβεστική υπηρεσία έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα απολογηθεί ξανά. Η προθεσμία απολογίας δόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων του.
Το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών σε σχετική ανακοίνωση μετά τη σύλληψη του άνδρα, αναφέρει πως «με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος».
Αναφέρεται επίσης ότι «όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε».
Τέλος, επισημαίνεται ότι «ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».
https://epirusonline.gr/eidiseis/ellada ... oties/?amp
https://fimotro.gr/i-dimosia-syngnomi-t ... etanastes/
g8777 έγραψε:Lalfamaz έγραψε:Πλέον δεδομένου ότι παίζουν χωρίς αντίπαλο, δεν το έχουν καμία ανάγκη.
Αυτό.
Μέχρι να αποφασίσει το Εφάκι ( μαζί με τα άλλα κορίτσια,την Στέφου και την Γιάμαλη) αν θα βγαίνει στο γυαλί βαμμένη ή αβαφη , το πάρτυ θα συνεχίζεται .
Όχι αυτό το πάρτυ, τελειώνει μαζί με τα πρωτοβροχια. Το πολύ πολύ τα καναντερ να προχωρήσουν σε μια τιμητική ρίψη του Gatzo Pass πάνω από την Αλεξανδρούπολη. Τελειώνουν τα στρέμματα βλέπεις,δεν έμεινε και τίποτα άλλο σοβαρό να καεί.![]()
Το κανονικό πάρτυ εννοώ. (Εεπ, case study για την εν γένει αντικατάσταση της επίσημης αντιπολίτευσης από την εσωκομματική της ΝΔ).
Τελικά την μόνη σοβαρή αντιπολίτευση προσωρας την κάνει ο Βαγγελας![]()
![]()
Και ο Χιχιλιας
Το πάρτυ θα συνεχίζεται όσο οι πεφωτισμένοι και αδέκαστοι δεν αφήνουν τους σχολιασμούς στα φόρα και δεν ασχολούνται ενεργά με την πολιτική.
Και λυπάμαι που το λέω αλλά όσο πιο δριμεία είναι η κριτική που δέχονται οι συμμετέχοντες στο πάρτυ, τόσο μεγαλύτερος και ο ερεθισμός τους.
Το Εφάκι και το κάθε Εφάκι που έχει βάλει στόχο το πρωτάθλημα, προφανώς και θα πρέπει για αρχή να φιλήσει τα κατουρημένα σώβρακα του Βαγγέλα, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, του Λάτση κα και να δώσει τα διαπιστευτήρια της. Άλλωστε το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οι μεγαλοκαρχαρίες. Αυτοί νομοτελειακά θα τρώνε με τις χρυσές κουτάλες τους. Και όλοι είδαμε το ξεβράκωμα του Αλέξη, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να αγνοήσει επιδεικτικά το σύστημα ποντάροντας στις καύλες του πόπολου για...χαβαλέ.
Το πρόβλημα είναι ότι στο πάρτυ θέλει να συμμετέχει και ο Πατούλης με τις υδροφόρες του, ο παιδόφιλος στον Κολωνό, ο σταθμάρχης στα Τέμπη και 1002 άλλοι τριτοτέταρτοι, οι οποίοι κάνουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι τις "δουλίτσες" τους με δημόσιο χρήμα. Αυτοί είναι η ανοιχτή πληγή της Ελλάδας, το κανονικό πάρτυ.
Ο Βαγγέλας ξέρει τι κάνει. Έχει μία ομάδα, η οποία λόγω αναστολής λειτουργίας του πρωταθλήματος (ελλείψει ομάδων
), θα πρέπει με φιλικά προετοιμασίας να διατηρεί ένα στοιχειώδες αξιόμαχο.


Βασίλης Μπαστακός της Τζένης
Και του χρόνου με υγεία.
Συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στον Έβρο και να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.
Το 112 έστειλε νέα μηνύματα για εκκενώσεις οικισμών, και συγκεκριμένα για τους οικισμούς Πλάκα και Ατάρνη Έβρου, δίνοντας οδηγίας να κατευθυνθούν προς Αλεξανδρούπολη
https://www.newsit.gr/ellada/fotia-ston ... n/3845504/
dimviii έγραψε:ακομα να σβησει?![]()
3 τροποι υπαρχουν για να σβησει.
1) Να πιασει βροχη.
2) Να φτασει στη θαλασσα.
3) Να φτασει σε βραχωδη περιοχη.
Μεχρι τωρα ημασταν ατυχοι και ακομα καιει η φωτια
dimviii έγραψε:ακομα να σβησει?![]()
Πως να σβήσει όταν καίγονται ολόκληρα βουνά.
Ανίκανοι τοπικοί "άρχοντες" . Ανίκανη στρατ. ηγεσία. τυχαία η καταστροφή; δε νομίζω.
Αφού οι αντιπυρικές ζώνες ήταν ασυντήρητες.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Corto Maltese έγραψε:Με λιγότερες πυρκαγιές κάηκαν τριπλάσιες εκτάσεις!Το φαινόμενο της καμιΝΔας
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στον Έβρο για ακόμη ένα 24ωρο. Στις 2:10 το μεσημέρι της Κυριακής, 27 Αυγούστου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη να απομακρυνθούν προς το Τυχερό.
https://www.newsit.gr/ellada/fotia-ston ... s/3845888/

) αν θα βγαίνει στο γυαλί βαμμένη ή αβαφη , το πάρτυ θα συνεχίζεται .
