- 24 Αύγ 2023, 02:26
Νίκος Παππάς έγραψε:Γιατί εκεί έχουν τεράστια παρθένα δάση που δεν ζει κανείς και δεν υπάρχουν καν δρόμοι.
Οπότε όταν πάρει σβήνει μόνο με έναν τρόπο. Την βροχή.
Εντάξει;
Το έκανα αρκετά νιανια;
Επίσης το να συγκρίνεις χώρες που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν είχαν δασικές πυρκαγιές συχνά με την χώρα μας δεν σε κάνει γραφικό. Σε κάνει εγκάθετο.
Κανείς δεν αρνήθηκε την κλιματική αλλαγή.
Αλλά να τα φορτώνεις όλα στον στρατηγό άνεμο, τους κεραυνούς τα πυροσυννεφα, τις ασύμμετρες απειλές, τον υβριδικό πόλεμο, την ώρα που μειώνεις τα χρήματα για τα δάση, την προστασία τους, την ώρα που έχεις διαλύσει τα δασαρχεία, σε κάνει τριμπουρδελη κυβέρνηση ΝΔ.
Εντάξει είμαστε;
Εντάξει.
.
Όχι, δεν είμαστε εντάξει. Αν νομίζεις ότι επειδή χτυπιέσαι περισσότερο έχεις και δίκιο, σου έχω άσχημα νέα.
Επίσης, θα ήθελες να μου υποδείξεις το ακριβές σημείο που έγραψα ότι φταίει αποκλειστικά η κλιματική αλλαγή;
Για τα Pyrocumulonimbus απλά εξήγησα τι συμβαίνει, δεν ήμουν καν εγώ αυτός που τα ανέφερα πρώτος. Αλλά
και να μην τα καταλαβαίνουμε,
και να αρνούμαστε ότι παίζουν ρόλο στην εξάπλωση και σφοδρότητα της φωτιάς είναι αντάξιο αυτού που γελάει με την άγνοια του.
Τα υπόλοιπα ούτε που τα ανέφερα, δεν ξέρω γιατί τα γράφεις καν.
Θέλεις να δούμε στα αλήθεια πως τα πάει η Ελλάδα σύμφωνα με το Copernicus σε σχέση με άλλες χώρες της Ένωσης που έχουν επίσης μεσογειακό κλίμα και αντίστοιχα προβλήματα πυρκαγιών; Σου έβαλα 4 χώρες μαζί σε ένα Excel για να είναι λίγο πιο νιανιά που λες και εσύ. Τα νούμερα κόπι πάστε από το Copernicus:

Όλες οι μεσογειακές χώρες αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Και αν δεν το αντιμετώπισαν φέτος, το αντιμετώπισαν πέρσι και θα το αντιμετωπίσουν του χρόνου, ή του παραχρόνου. Μια ματιά
εδώ σε όποια χώρα και αν επιλέξεις είναι αρκετή για να δείξει ότι δεν υπάρχουν μαγικές σφαίρες για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ούτε υπάρχουν χώρες με παραπλήσιο κλίμα και χλωρίδα που να κατάφεραν σε βάθος πολλών ετών να έχουν σταθερά καλά αποτελέσματα.