Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#831400 2004 Fiat Panda 1.2 4x4
710km 56.74 λίτρα αμόλυβδη, δηλαδή 8 l/100km στην αντλία, 7.3l/100km στο trip computer (ναι έχουμε κι απ' αυτό.)

< Note 9 >
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#831403 Αφού δείχνει μέση κατανάλωση, γιατί να γυρίσει σε λίτρα ανά ώρα; Γενικα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το αξιοπερίεργο στο βίντεο. Μάλλον μόλις έχει ξεκινήσει, προχώρησε λίγα μέτρα και ξανά σταμάτησε σε ρελαντί.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
bill33 έγραψε:Που να ξέρω πόση ώρα κάθεται εκεί;Ή πως πήγαινε μέχρι να αρχίσει να τραβάει βίντεο;
Απο την άλλη πως και δεν έχει να μετράει σε λίτρα/ωρα όταν είναι σταματημένο;

Σταματημενος ηταν επι ωρα σκοπιμως μαλλον για να δει τι θα γραψει, εχει κανει αλλες μετρησεις εν κινησει με διαφορες διαδρομες-φορτιο και εχει βαλει ακρως λογικα νουμερα.

dimitris έγραψε:Αφού δείχνει μέση κατανάλωση, γιατί να γυρίσει σε λίτρα ανά ώρα; Γενικα δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το αξιοπερίεργο στο βίντεο. Μάλλον μόλις έχει ξεκινήσει, προχώρησε λίγα μέτρα και ξανά σταμάτησε σε ρελαντί.

Μεση καταναλωση σταματημενος επι ωρα τι να δειξει; δεν γκαζωνει, αμα αφησεις το γκαζι στον δρομο γυριζει στο 0
Λιτρα ανα ωρα δειχνει στο ρελαντι σταματημενος μετα απο λιγη ωρα (οχι στιμιαια) πχ στο δικο μου δειχνει 0,8-0,9.

Τέλος ένα μικρό βιντεάκι ως υποσημείωση για την κατανάλωση σε ρελαντί,
Στο όχημα γίνεται χρήση air condition στο auto με κλειστά όλα τα παράθυρα.
Σταματημένος σε σημείο χωρίς σκιά, περίπου στις 6.00 το απόγευμα.
Όπως βλέπετε, το καντράν τα λέει όλα..

Απορια για το νουμερο εχει και ο ανθρωπος που εκανε το βιντεο και ψαχνει το τι συμβαινει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#831406 δεν καταλαβαινω τι απορια εχει.Εαν το αφησεις μια εβδομαδα ετσι θα καψει ολο το ντεποζιτο με 0 διανυθεντα χλμ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
Μεση καταναλωση σταματημενος επι ωρα τι να δειξει; δεν γκαζωνει, αμα αφησεις το γκαζι στον δρομο γυριζει στο 0

Κατσε γιατι κάπου μπερδευεσαι στο εν κινήση ,αν αφήσεις το γκάζι και βγάλεις ταχύτητα μια χαρά δείχνει κατανάλωση ρελαντί.Με ταχύτητα μέσα δεν έχει κατανάλωση η μηχανή .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831409 Αν κατάλαβα καλά για την κατανάλωση εν γένει έχει απορία .

Αν δεν είχε μηδενίσει πρίν ξεκινήσει την μέτρηση ( και επιπλέον να χτύπησε κόφτες) τότε την ίδια απορία έχω και γω.

32 λτ ανα κατό :shifty: χλμ ;;;;;;

:dizzy:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Απο αλλον συνφορουμιτη Σκονταιο, ''οταν το οργανο μπορει να σε τρελανει"

Ρελαντι με a/c ανοιχτο.

Aν μηδενισεις το τριπ κομπιουτερ , κανεις ενα μετρο και σταματησεις στο ρελαντι, ετσι ανεβαινει η μεση καταναλωση.
Ολα τα αυτοκινητα το ιδιο θα εκαναν . Αμα θες να τραβηξω βιντεο και απο το δικο μου να κανει ακριβως το ιδιο
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Αν κατάλαβα καλά για την κατανάλωση εν γένει έχει απορία .

Αν δεν είχε μηδενίσει πρίν ξεκινήσει την μέτρηση ( και επιπλέον να χτύπησε κόφτες) τότε την ίδια απορία έχω και γω.

32 λτ ανα κατό :shifty: χλμ ;;;;;;

:dizzy:

Ρελαντί = μία κατανάλωση, ελάχιστη μεν, αλλά υπαρκτή (συνήθως κάπου 0,5/0,8lt/ ώρα)

Εάν δεν κινείσαι και το trip computer δεν το γυρνάει σε lt / hr ή να το μηδενίσει τεχνητά, σου βγάζει +oo :lol: :lol: Ή το μέγιστο που μπορεί να δείξει (στο Picasso ήταν 29,99lt/100χλμ στο Α3 της μητέρας μου έχω δει και πάνω από 40lt/100χλμ σε ακριβώς αυτό το σενάριο :lol: )

Αν κινείσαι με απειροελάχιστη ταχύτητα και νεκρά (άρα είσαι στο ρελαντί) το tc διαβάζει μία κατανάλωση αλλά απειροελάχιστη απόσταση, άρα και πάλι δείχνει τεράστια νούμερα σε lt/100χλμ.

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#831430 Τα 32 λτ/ 100 χλμ ως μέση κατανάλωση μου φαίνονται εξωπραγματικά ( αν δεν είχε μηδενίσει λίγο πριν και αν δεν έπιασε τα 80 χαω με πρώτη μαζί).

Αυτό λέω.

Στο ρελαντί να καις μισό και κάτι λίτρο το ξέρω, μόνο στο πόλο δεν έκαιγε ποτέ. :inlove: :shifty:

Τώρα για τα άλλα, ειλικρινά δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ μου. :hmmm:

Δεν με απασχολεί η κατανάλωση. :shifty:

Κάτσε να το δοκιμάσω σήμερα στο Long Range.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
bill33 έγραψε:Κατσε γιατι κάπου μπερδευεσαι στο εν κινήση ,

αν αφήσεις το γκάζι και βγάλεις ταχύτητα μια χαρά δείχνει κατανάλωση ρελαντί.Με ταχύτητα μέσα δεν έχει κατανάλωση η μηχανή .

Εν κινησει.
Το ιδιο λεμε, μερικοι αφηνουν το γκαζι και καθως αρχιζει να κατεβαινει προς το 0 η καταναλωση και τα χιλιομετρα δεν εχουν προλαβει να πεσει τραβανε μια φωτο και λενε να κοιτα με 100 στην εθνικη ποσο λιγο μου καιει το αμαξι μου.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
alexandros.K έγραψε:Aν μηδενισεις το τριπ κομπιουτερ , κανεις ενα μετρο και σταματησεις στο ρελαντι, ετσι ανεβαινει η μεση καταναλωση.
Ολα τα αυτοκινητα το ιδιο θα εκαναν . Αμα θες να τραβηξω βιντεο και απο το δικο μου να κανει ακριβως το ιδιο

Εαν μηδενισεις το TC-6 και ξεκινησεις τοτε η καταναλωση λτ/100 χλμ τα πρωτα μετρα ως και 3-4 χιλομετρα ειναι εξωφρενικη αλλα σιγα-σιγα κατεβαινει.

Δεν νομιζω ο ανθρωπος να εκανε κατι τετοιο ισα για να μας εντυπωσιασει,εχει κανει και αλλες μετρησεις καταναλωσης σε διαφορες συνθηκες.
Αυτο τον παραξενεψε,το εκανε βιντεο και προβληματιζεται.
Άβαταρ μέλους
By markvag
g8777 έγραψε:Τα 32 λτ/ 100 χλμ ως μέση κατανάλωση μου φαίνονται εξωπραγματικά ( αν δεν είχε μηδενίσει λίγο πριν και αν δεν έπιασε τα 80 χαω με πρώτη μαζί).

Εύκολα :shifty:

Έχω πιάσει και 40+ :inlove: :inlove: Σε πολύ μικρές αποστάσεις προφανώς... :lol:

g8777 έγραψε:Στο ρελαντί να καις μισό και κάτι λίτρο το ξέρω, μόνο στο πόλο δεν έκαιγε ποτέ. :inlove: :shifty:

Το Kolo είναι, ως γνωστόν, μία κατηγορία μόνο του. :shifty: :shifty:

g8777 έγραψε:Δεν με απασχολεί η κατανάλωση. :shifty:

Δεν περίμενα κάτι άλλο από εσένα! :inlove: :inlove:

g8777 έγραψε:Κάτσε να το δοκιμάσω σήμερα στο Long Range.

Αυτό είναι τέσλα, δεν ισχύουν οι νόμοι της φύσης και των μαθηματικών για τα τέσλα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#831567 Όταν είχα το ST-220 εναν Ιούλιο έτρεχα μια μέρα τον συχωρεμένο πεθερό μου σε γιατρούς, μια μέρα απο γιατρό σε γιατρό και απο νοσοκομείο σε διαγνωστικό κέντρο
30+ μέση κατανάλωση , το "έψυχα" πριν μπει μέσα ,5 λεπτά Χ 5-6 φορές δούλεψε και μισή ώρα ρελαντί .

Πέρσι τα ίδια ακριβώς με την πεθερά ίδιος καιρός (καύσωνας ) ίδια όλα , αυτή την φορά όμως το toyota iQ , 7,5 μέση κατανάλωση ,λογικό είχε το 1/3 του κινητήρα και λόγω μεγέθους με γλύτωσε απο κάτι κύκλους για πάρκινγκ.

Φέτος τo επαναληπτικό της σετ εξετάσεων αλλα με το Yaris cross hybrid , 3,5 :) :yahoo:
και όλη την μέρα στο ready με τον κλιματισμό να δουλεύει συνέχεια ,σιγά μη το έκλεινα με 38 βαθμούς εξω .
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#831848 Πριν δυο εβδομάδες ήταν απόγευμα Παρασκευής πήγα για πίτσα και μπύρα στον Μπαξέ
(Αγ. Τριάδα) με τον Αληθινό Δία :s_drinks , περίμενα αυτήν την μέρα για να κάνω σύγκριση με το iQ με το οποίο έκανα πολλές φορές την ίδια διαδρομή .

3,1 λίτρα το Yaris Cross έναντι 4 του iQ , με την διαφορά οτι το υβριδικό πήγαινε 100 σταθερά με το acc και το clima ON , το μικρούλη πήγαινε με ανοικτά τα παράθυρα και μέχρι 90 :whistlink:

Πιστεύω οτι κάτι μαγικό παίζει με το υβριδικό σύστημα της toyota , ελπίζω να είναι της φωτεινής πλευράς :innocent: