Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#831148 Πόσα κυβικά και άλογα είναι για να καίει 12+;

Γιατί το 20 ετών Κορολλα 1,6 μου καίει 9 λίτρα στην πόλη, 9,3 με κλιματισμό και το 17 ετών Panda 1,2 καίει 7,5. Το δεύτερο δε σχεδόν μόνο σε κίνηση Αθήνας

.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Νίκος Παππάς έγραψε:Πόσα κυβικά και άλογα είναι για να καίει 12+;

Γιατί το 20 ετών Κορολλα 1,6 μου καίει 9 λίτρα στην πόλη, 9,3 με κλιματισμό και το 17 ετών Panda 1,2 καίει 7,5. Το δεύτερο δε σχεδόν μόνο σε κίνηση Αθήνας

1300 και ειναι 23 ετων αμαξι.
Οταν λεμε πολη εννοουμε ασχημη κινηση σε συνθηκες Ομονιας τυπου 1η-2α, οχι ανοιγμα 3η-4η σε λεωφορο πχ Κηφισιας-Μαραθωνος κλπ γιατι εκει το βλεπω πως πεφτει αμεσως στα 9-8,7.

Αντιγραφω απο γνωστο με τεραστια εμπειρια σε εταιρικα αμαξια (δικα του εχει 3) :

τα περισσότερα 1.6 μέσα στη πολη με βαρια κίνηση περνάνε τα 14 λιτρα (τσεκαρισμένο με primera, focus, renault).
Ενα skoda fabiα ολοκαινουργιο 1.2 εταιρικό που ειχα το 2008-20010 μικτή διαδρομή με 150 χλμ ημερησίως εκ των οποίων τα 20-30 σε βαρια κινηση δεν επεφτε ΠΟΤΕ και για κανενα λογο κάτω απο 9 λιτρα.
Αν με επιανε κοντα στα χριστουγεννα κινηση απο Βαρυμπόμπη (απο οινόφυτα ερχομουνα) αστο....εγραφε κατι απελπιστικα 11αρια...στην αντλια...
δηλαδη ακομη και αυτο...που ητανε "συγχρονο" και τρικυλινδρο με γνωμονα τη καταναλωση, αν δουλευε ταξι μεσα στην αθηνα..το 13 το ειχε σιγουρο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#831173 Για πόλη μιλάω και εγώ. Το Κορολλα τώρα επειδή κάνει και περιαστικές διαδρομές είναι στα 7,5. Το Φιατ όμως αν κάνει τέτοιες πέφτει στα 6,5.
Ειδικά το δεύτερο κινείται κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.
Με κλιματισμό πάει στα 8.

Τώρα δεν ξέρω τι λένε άλλοι, αλλά την Κορολλα την έχω 18 χρόνια και την οδηγούμε δύο, ενώ το Φιατ το έχω ενάμιση χρόνο και το οδηγώ μόνο εγώ.

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#831178 Υποθέτω εσύ μετράς συνολική κατανάλωση μέσα στην πόλη ενώ ο Δημ. μετράει μόνο στο μποτιλιαρισμα.

Εννοείται πάντως ότι οι εταιρείες δεν μετράνε σε τέτοιες συνθήκες.

Μιλώντας αποκλειστικά για μποτιλιαρισμα, τύπου 2 χιλιόμετρα σε πάνω από μισή ώρα, έχω δει μέχρι 26λ/100χλμ σε RAV4.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
NickTG έγραψε:Υποθέτω εσύ μετράς συνολική κατανάλωση μέσα στην πόλη ενώ ο Δημ. μετράει μόνο στο μποτιλιαρισμα.

Μιλώντας αποκλειστικά για μποτιλιαρισμα, τύπου 2 χιλιόμετρα σε πάνω από μισή ώρα, έχω δει μέχρι 26λ/100χλμ σε RAV4.
Μόνο στο μποτιλιάρισμα δεν γίνεται να μετρήσεις.
Από Δευτέρα ως Παρασκευή η βασική μετακίνηση έχει μόνο κίνηση, πολλή κίνηση.
Όμως υπάρχει το ΣΚ, υπάρχουν τα βράδια των καθημερινών που η κίνηση λιγοστεύει και η κατανάλωση πέφτει.

Αν αυστηρά για δουλειά κάνεις 100 χλμ την εβδομάδα και τα ΣΚ άλλα τόσα σε λιγότερη κίνηση, ο μέσος όρος πέφτει.

.
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#831186 Εταιρικό i10 1.0 , το παρελαβα νέο και μετά από σχεδόν 5 έτη το έδωσα με 125.000 km και μέση 5.4. Σχεδόν καθημερινά 80 χλμ Α.Ο + αστική χρήση, με σχεδόν μόνιμη χρήση AC ( το καλοκαίρι)

Ford Puma 1.0 125 , μετά από 1.5 έτος και 18.000 km ( εκ των οποίων ζήτημα να έχω κάνει εγώ τα 5.000 ) , μέση 6

Το νέο εταιρικο, i20 1.2 βενζίνη, υστερα από 500 km έχει μέση 5 ,το βλέπω να το κατεβάζω 4.5
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#831187 Θελω να δω πως θα επηρεάσει τη μέση κατανάλωση στο i20 το Ακρόπολις, που δεν είμαι τοσο ευγενικός στη διαχείριση του δεξιου πενταλ
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
NickTG έγραψε:Υποθέτω εσύ μετράς συνολική κατανάλωση μέσα στην πόλη ενώ ο Δημ. μετράει μόνο στο μποτιλιαρισμα.

Ναι εν προκειμενω, εκει εχω δει την χειροτερη.

Φυσικα.

Νίκος Παππάς έγραψε:Μόνο στο μποτιλιάρισμα δεν γίνεται να μετρήσεις.
Από Δευτέρα ως Παρασκευή η βασική μετακίνηση έχει μόνο κίνηση, πολλή κίνηση.

Δυστυχως τελευταια το αμαξι μου ειναι για σπιτι-δουλεια και Δευτ-Παρασκ σε συνθηκες κινησης και σε συντομες διαδρομες αρα ιδιως τον χειμωνα δεν προλαβαινει να ζεσταθει καλα.

Αυτου του ειδους η μετακινηση ''σκοτωνει'' την καταναλωση.
Οταν βγει προς τα εξω το αμαξι (λεωφορο-εθνικη-βουνο) πεφτει δραματικα.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#831324 Στο πρόσφατο ταξίδι στη Γερμανία νοίκιασα ενα Γκολφ σούπερ ηλεκτρονικό.
Εκδοση δε γνωρίζω, εχω την εντύπωση οτι κάπου πήρε το μάτι μου ενα "55kw", αλλά δεν ειμαι και σίγουρος.

Εκανα συνολικά 1353 χιλιομετρα και έβαλα 82,87 λίτρα βενζίνης (η αλήθεια είναι οτι θα μπορούσα να βαλω λιγα λίτρα λιγότερα, αλλά το ξεχείλισα στο τελευταιο γεμισμα για να μηδενίσει ο υπολογιστης του)
Αυτό μας κάνει 6,12 λιτ/100
Συνεχώς ήμασταν μεσα 5 άτομα και μπαγαζια μεχρι επάνω.
Διαδρομές σε ολες τις συνθήκες, πολύς επαρχιακός, αρκετές πολεις με λίγο μποτιλιαρισμα και καμια 400 χιλιομετρα σε αουτομπαν. Κλίμα πάντα ανοιχτό.

Εντυπωσιάστηκα απο την αθόρυβη και απόλυτα οικονομική λειτουργία του αυτοκινητου αυτού.
Αθόρυβο, καθαρο και έκαιγε σαν πετρελαιοκίνητο :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#831378 Κάναμε 500 χιλιόμετρα Σούδα, Ρέθυμνο, Πλακιάς, διάφορα χωριά, Σφακιά, Ρέθυμνο, Χανιά και πάλι Σούδα με το Aygo και είχε ακόμη 2 νταμάκια από τα συνολικά 6. Σήμερα φουλάραμε ξανά στον Πειραιά 27 και κάτι λίτρα. Μου βγάζει 5,4 λτ/100χλμ κατανάλωση...
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
#831384 Απο αλλον συνφορουμιτη Σκονταιο, ''οταν το οργανο μπορει να σε τρελανει"

Ρελαντι με a/c ανοιχτο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Δημ.Φυλακτος έγραψε:Απο αλλον συνφορουμιτη Σκονταιο, ''οταν το οργανο μπορει να σε τρελανει"

Ρελαντι με a/c ανοιχτο.

Αφού είναι σταματημένος σωστά κάνει και ανεβαίνει η κατανάλωση λίτρα/100χλμ .Καίει καυσιμο χωρίς να κινείται . Καταλαβαίνω κάτι λάθος; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
bill33 έγραψε:Αφού είναι σταματημένος σωστά κάνει και ανεβαίνει η κατανάλωση λίτρα/100χλμ .Καίει καυσιμο χωρίς να κινείται . Καταλαβαίνω κάτι λάθος; :hmmm:

Το νουμερο κοιτα καλυτερα ποσο υψηλο ειναι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Δημ.Φυλακτος έγραψε:
bill33 έγραψε:Αφού είναι σταματημένος σωστά κάνει και ανεβαίνει η κατανάλωση λίτρα/100χλμ .Καίει καυσιμο χωρίς να κινείται . Καταλαβαίνω κάτι λάθος; :hmmm:

Το νουμερο κοιτα καλυτερα ποσο υψηλο ειναι.

Που να ξέρω πόση ώρα κάθεται εκεί;Ή πως πήγαινε μέχρι να αρχίσει να τραβάει βίντεο;
Απο την άλλη πως και δεν έχει να μετράει σε λίτρα/ωρα όταν είναι σταματημένο;