Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε:Για την Ελλαδα οσο και να μην θελετε να το παραδεχτειτε ευκολα και ξεκαθαρα σε αφηνουν να πεθανεις αν δεν τους πληρωσεις. Δεν λεω οτι θα το κανουν ολοι και σε ολους αλλα θα το κανουν σε αρκετο κοσμο για χιλιους δυο λογους. Στην Αμερικη δεν θα σε αφησουν να πεθανεις σε επειγον απλα θα σου στειλουν εναν λογαριασμο στα εκατομυρια μετα. Στην Αμερικη αν δεν το θεωρησουν επειγον και δεν εχεις να πληρωσεις θα σε διωξουν και μπορει να πεθανεις γιατι δεν σε ειδε γιατρος οταν θα μπορουσαν να προλαβουν κατι.

Από στενό οικογενειακό μου κύκλο, σε 2 ξεχωριστές περιπτώσεις δεν ζητήθηκε τίποτα και η επέμβαση ήταν άμεση και σωτήρια. Και μάλιστα όχι απλά δεν ζητήθηκε, αλλά όταν στη μία περίπτωση προσφέρθηκε οικιοθελώς (ξέρω βλακεία, αλλά δεν ήμουν εγώ) ο γιατρός το αρνήθηκε εμφατικά.

Το ξέρω ότι υπάρχουν τέτοια περιστατικά δυστυχώς, απλά, με βάση το τι ακούω, δεν είναι ο κανόνας (και ελπίζω πάρα πολύ να έχω δίκιο εδώ).
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#831016 Σήμερα βρέθηκα μετά από χρόνια με μία πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δούλευε μέχρι πέρυσι σε μεγάλη πολυεθνική στην Αμερική ( ιαπωνική εταιρεία originally) και όταν την πείραξα ότι εξαφανίστηκε, η απάντηση ήταν "με 10 μέρες άδεια τον χρόνο που να πρωτοπηγαινα "...
Άβαταρ μέλους
By GTS
belgarion έγραψε:Σήμερα βρέθηκα μετά από χρόνια με μία πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δούλευε μέχρι πέρυσι σε μεγάλη πολυεθνική στην Αμερική ( ιαπωνική εταιρεία originally) και όταν την πείραξα ότι εξαφανίστηκε, η απάντηση ήταν "με 10 μέρες άδεια τον χρόνο που να πρωτοπηγαινα "...

θα μπορουσε και να σου πει εχω ποιο σημαντικες προτεραιοτητες στην ζωη μου απο το να βλεπω συγγενεις. Η θα μπορουσες να πας να την δεις στην Αμερικη αν ηθελες.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#831022 Πως να πάει ο belgarion?
Δεν δουλεύει στις ΗΠΑ που δίνουν υψηλούς μισθούς και 25+ μέρες άδεια.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#831024 Αν πήγαινε, θα έπρεπε να στριμωχτεί στο απαιτητικό της πρόγραμμα.
Και δεν ξέρω αν θα ήθελε να βλέπει συγγενείς στον (λίγο) ελεύθερο χρόνο της.
Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι καλή ιδέα να δουλεύουν συνεχώς και θεωρούν και τους εαυτούς τους άτρωτους.
Γι αυτούς, είναι μια εξαιρετική επιλογή οι ΗΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#831025 Δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα αυτο. ΑΝ οντως ηθελε να την δει και του ειχε λειψει ας εβρισκε τροπο να παει. Τι περισσοτερες φορες οι συγγενεις θελουν να σε φερουν απο τοσο μακρια οπου εχεις φτιαξει νεα ζωη κλπ απλα για να κανουν το κομματι τους.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Αν πήγαινε, θα έπρεπε να στριμωχτεί στο απαιτητικό της πρόγραμμα.
Και δεν ξέρω αν θα ήθελε να βλέπει συγγενείς στον (λίγο) ελεύθερο χρόνο της.
Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως είναι καλή ιδέα να δουλεύουν συνεχώς και θεωρούν και τους εαυτούς τους άτρωτους.
Γι αυτούς, είναι μια εξαιρετική επιλογή οι ΗΠΑ.

Ξερω πολλους που πηγαινουν να δουν τους συγγενεις τους στην Αμερικη και παιρνουν πολυ καλα με λιγα χρηματα αφου τους φιλοξενουν και τους π[ηγαινουν δεξια και αριστερα με τα αυτοκινητα. Ενα εισητηριο μονο πληρωνουν.

Οι ΗΠΑ τουλαχιστον οσο το θυμαμαι και εγω ειναι οντως εξαιρετικη επιλογη για πολυ κοσμο. Για μερικους αλλους δεν εχει δουλεψει καλα αλλα σε γενικες γραμμες οι περισσοτεροι ευχαριστημενοι ειναι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#831028 Έχω πάει κι εγώ σε συγγενείς και δεν έχω παράπονο. Ισχύει αυτό που λες.
Από την άλλη, μου είχε κάνει εντύπωση πως όλοι μα όλοι έκαναν και 2η ή και 3η δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.
Σχεδόν όλοι είχαν δουλειά γραφείου και το απόγευμα δούλευαν σερβιτόροι.
Μου είχε φανεί τρελό, θεώρησα πως μάλλον έφταιγαν οι δικοί μου συγγενείς που δεν είχαν πολύ βαρβάτα πτυχία, μου έλεγαν πως αν είχαν το δικό μου, θα έπαιρναν πολλά παραπάνω χρήματα και επέμεναν κιόλας να δοκιμάσω την τύχη μου.
Δεν το έκανα και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Προτιμώ πιο ισορροπημένη ζωή, έστω και με λιγότερα λεφτά (αλλά περισσότερες άδειες).
ΥΓ: Φτωχός δεν ήταν κανένας τους, όλοι με δικό του σπίτι, αυτοκίνητα καινούργια, κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#831030 Δεν ήθελαν. Ανταπέδωσα σε έτος εξ αυτών των φιλοξενία την επόμενη χρονιά στην Αθήνα, και έπαιξαν την πλάκα τους.
Μιλάμε για την Αθήνα προ κρίσης που είχε κόσμο έξω κάθε μέρα τώρα...
2007 καλοκαίρι είχαν έρθει.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
GTS έγραψε:
belgarion έγραψε:Σήμερα βρέθηκα μετά από χρόνια με μία πρώτη μου ξαδέρφη η οποία δούλευε μέχρι πέρυσι σε μεγάλη πολυεθνική στην Αμερική ( ιαπωνική εταιρεία originally) και όταν την πείραξα ότι εξαφανίστηκε, η απάντηση ήταν "με 10 μέρες άδεια τον χρόνο που να πρωτοπηγαινα "...

θα μπορουσε και να σου πει εχω ποιο σημαντικες προτεραιοτητες στην ζωη μου απο το να βλεπω συγγενεις. Η θα μπορουσες να πας να την δεις στην Αμερικη αν ηθελες.

Σιγά μην φύγω από τα Γιάννενα να πάω μέχρι το Σικάγο για να φάω καμιά αδεσποτη σφαίρα ή να βρεθώ να χρωστάω μία ζωή αν σπάσω κάνα πόδι. Πάντως και η ξαδέρφη ψάχνει πλέον δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο με τον 1 μήνα διακοπων αδιαπραγματευτη προϋπόθεση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#831040 Σικάγο πανέμορφη πόλη πάντως! Τα είχε όλα εκτός από θάλασσα, αν και το κρύο δεν ήταν λίγο, δεν θα την επέλεγα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
GTS έγραψε:

Σου έχει απομείνει καμία επαφή με την πραγματικότητα ή θα κυκλοφορήσεις κάνα 2 προσωπικά άλμπουμ και μετά θα σε φροντίζει η μαμά μέχρι τον θάνατο σου; :hmmm:

:superman:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε:Σικάγο πανέμορφη πόλη πάντως! Τα είχε όλα εκτός από θάλασσα, αν και το κρύο δεν ήταν λίγο, δεν θα την επέλεγα.

Έχει lake Michigan