Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:Σοφα το περιεγραψες. Απλα η συγκεκριμενη συμπεριφορα εμενα με ενοχλει τοσο που θα προτιμουσα χειροκινητο. Φαντασου με το 4ταχυτο αυτοματο του μεγκαν που παιζει να ειναι απο εποχη κατρελ ημουν μια χαρα. Το cvt δεν παλευω..
+1 ταξίδι με Honda Civic hybrid Λάρισα-Αθήνα κόντεψα να το παρατήσω να πάρω το λεωφορείο που έκανε στάση.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:Σοφα το περιεγραψες.

Πως ένιωσα

Εικόνα

:s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By edmond
#826600 Τζαστ σέιινγκ βέβαια, δεν είναι με ιμάντα, αλλά το κουσούρι του μουγκρητού είναι εκεί. Δευτέρα ξημερώματα που γύρισα από το χωριό, το κυνήγησα για να είμαι στην ώρα μου στην δουλειά.
Ζοριστήκαμε αμφότεροι :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#826605 Το Lexus μούγκριζε ελάχιστα. Απολαυστικό, μέχρι να οδηγήσεις κάτι ακόμη πιο απολαυστικό.

< >
Άβαταρ μέλους
By SIHCTR
#826630 Μιας και κατέβηκα Ελλάδα και φέτος (μέσω Ιταλίας) με τη Λεξούρα (UX 250h), έπιασα τα 2 άκρα κατανάλωσης... :ninja:
Colmar-Bologna μέσω Gotthard Pass :metalo: 650 χλμ και το λαμπάκι δεν άναψε.. κατανάλωση 5.23 lt/100km.
Μόλις πάτησα τα άγια Πελοποννήσια χώματα ενεργοποιήθηκε το ιχώρ και είπα να χρηματοδοτήσω τους εγχώριους πετρελαιάδες... Πάτρα-Τρίπολη 11.1 lt/100km :lol: ... Ίσα που δε βγήκαν τα ηλεκτρομοτέρ να με μουντζώσουν :lipsealed:

ΥΓ: Εννοείται ότι αν πήγαινα προβλεπόμενα με cruise control στα 130 θα είχα κάψει κάπου τα μισά και άντε να μου είχε πάρει 10 λεπτά παραπάνω... Αλλά αυτή η ανάβαση για το Αρτεμίσιο εμπνέει πάντα :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#827724 Δραπετσώνα - Λάρισα - Δραπετσώνα το ΣΚ

2 άτομα με αποσκευές και clima στους 20-22 βαθμούς Κελσίου

Χαλαρός ρυθμός με cruise control ως επί το πλείστον και μια ταχύτητα ΜΟ στα 100χλμ/ώρα με αυξομειώσεις του από 80-130.

Συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα: 783.2
Συμπλήρωμα στη Λάρισα με 26.28 λίτρα Shell v-Power Racing
και ξανά γέμισμα στον Πειραιά με άλλα 26.97 λίτρα επίσης ίδιου καυσίμου.

Συνολικά καταναλώθηκαν 53.25λτ
Αυτό βγάζει κατανάλωση ΜΟ 6.8 lt/100km

Το trip computer έγραφε 6.3 στο γέμισμα στη Λάρισα και 6.4 lt/100km στον Πειραιά.

Ένα καλό πάτημα στο πήγαινε, λίγο πριν τη Λάρισα, βρήκα μια εντελώς άδεια ευθεία με ίσια κλίση έκανα έναν κόφτη 5ης και στην επιστροφή μετά τα διόδια τον Αφιδνών πάντα κάτι με πιάνει και θέλω να περάσω κάτι αργές "Red Bull". Αυτά ήταν όλα κι όλα τα πατήματα και θα ήταν λίγο πιο χαμηλά ακόμη η κατανάλωση.

Δεν έβαλα 6η. Μου φάνηκε ότι είχε ακόμη 10-15km/h να δώσει (με clima ON)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#830258 Τα τελευταία (σχεδόν) 500 χιλιόμετρα τα είχα κάνει σε αποστάσεις το πολύ 4-5 χιλιομέτρων, με κίνηση, φανάρια κλπ. Το αυτοκίνητο έπαθε σχίζα και δεν σταματούσε να ανεβάζει την μέση κατανάλωση. Η φωτό είναι τραβηγμένη στα 18λ/100χλμ, αλλά πρόλαβα να δω και 18,3 και υποψιάζομαι ότι αν δεν είχαμε πάει πιο μακριά για κανένα μήνα ακόμα θα είχαμε γράψει και 20.

Εικόνα

Σήμερα που πεταχτήκαμε μέχρι το χωριό με ήπιους αλλά όχι ληθαργικούς ρυθμούς η κατανάλωση έπεσε στο 15 και μέχρι να γυρίσουμε μάλλον θα είναι κοντά στο 12.

Αν το μηδενίσω βέβαια και απλά μετρήσω την επιστροφή μπορεί να δω και 7.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#830807 Παρασκευή αναχώρηση απο Μαρούσι, ένδειξη μετά το γέμισμα στην Καποδιστριου...
Εικόνα

Με σταθεροποιητή στα 140, κάπου στην ευθεία της Θήβας γέννησε χιλιόμετρα (εχω το εξτρα 50αρι ρεζερβουαρ)..
Εικόνα

Αταλάντη, ακόμα δεν με έπιασε κατούρημα... :lol:
Εικόνα

Λαμία...
Εικόνα

Αφιξη καλαμπακα με μπολικη κινηση στον περιφερειακο Τρικαλων και αρκετη στο τμημα μεχρι Καλαμπακα
Εικόνα

Επιστροφη Τρικαλα-Γλυφαδα, με 130 στο σταθεροποιητη και πιο χαλαρο ρυθμο σε Δομοκο (ακολουθουσα τη συζυγο)
Εικόνα

Παντα κλιμα στους 21 εννοειται, και στο comfort εκτος της ανοδου στο δομοκο που ηταν στο sport. Στην αντλια το κλασσικο κλεψιμο 0,3 με 0,6 του bmw.

Συγκριτικα στην επιστροφη, μοιρασμενοι στα δυο αυτοκινητα, μπροστα το Volvo πισω εγω, με 130 στο cruise (131-132 εδειχνε κοντερ το bmw), 3:11 Τρικαλα-Γλυφαδα, χωρις σταση εννοειται:

Volvo (XC60 D5) 7,4 trip - 7,2 αντλια, 24,768 λιτρα => 45,30 ευρω
Bmw (118i auto) 5,7 trip - 6,3 αντλια, 21,672 λιτρα => 42,24 ευρω

Δηλαδη το Βολβο ανεβαζοντας ρυθμο στα 140-150 εχει μικρη διαφορα στην καταναλωση, ενω αντιστοιχα το bmw σημαντικη. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Zeus έγραψε: 3:11 Τρικαλα-Γλυφαδα, χωρις σταση εννοειται:

Θα καταστρέψετε τα νεφρά σας ρε συ :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:

Κρυβε λογια μην το διαβασει αυτο η γυναικα μου. Αν ξεκινησω ταξιδι δε σταματαω μεχρι να φτασω :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
dimviii έγραψε:

Οι γιατροι κλεφτες να γινουν? :(
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Zeus έγραψε:
dimviii έγραψε:

Οι γιατροι κλεφτες να γινουν? :(
Ο Ασίμοφ στην αντίθετη διαδρομή πήγε με 87 χαω μέση.. Πρέπει να κατούρησε 3-4 φορές

.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Χρήστος Λάππας έγραψε:Τα τελευταία (σχεδόν) 500 χιλιόμετρα τα είχα κάνει σε αποστάσεις το πολύ 4-5 χιλιομέτρων, με κίνηση, φανάρια κλπ. Το αυτοκίνητο έπαθε σχίζα και δεν σταματούσε να ανεβάζει την μέση κατανάλωση. Η φωτό είναι τραβηγμένη στα 18λ/100χλμ, αλλά πρόλαβα να δω και 18,3 και υποψιάζομαι ότι αν δεν είχαμε πάει πιο μακριά για κανένα μήνα ακόμα θα είχαμε γράψει και 20.

Καποτε το δικο μου (Φ.Π.Ε) ειχε φτασει 14,7 λτρ/ 100 χλμ και ημουν στο τσακ για εγκεφαλικο,βεβαια εκανα οτι χειροτερο δηλαδη μικρες αποστασεις και αυτες ολες με κινηση κατι που δεν ειχα κανει ολα αυτα τα χρονια.
Μετα απο παρα (μα παρα πολυ) κοπο και απανωτους ελεγχους (και εξοδα) βρηκα μερικες μικρες αιτιες και τωρα ειναι στα 12 και κατι και δυστυχως δεν μπορει να κατεβει αλλο με σταματα-ξεκινα και συντομη διαδρομη.

Σε Εθνικη και σπορ ας το πουμε οδηγηση στο βουνο πεφτει δραματικα εχω δει απο 5,4 (χαλαρα εθνικη) μεχρι 6,5 (βουνο αν και φορτωμενος).
Δυστυχως και σε συζητησεις με αλλους οδηγους με 1.4 και 1.6 αμαξια μεσα σε κινηση πολης παραδεχονται πως καινε παρα πολυ ασχετα τι λενε οι εταιριες.