saxon_747 έγραψε:leobsch έγραψε:Ναι αλλά πληρώνουν μόνο για την αγορά, όχι για την κατοχή.Ε πόσες μέρες το κατέχεις; Το τρως και τέρμα. Εκτός αν το βάλεις κατάψυξη.
Παίρνεις, ψωμί, πληρώνεις ΦΠΑ. Μόνο.
Για όσο το κατέχεις όμως, δεν πρέπει να πληρώνεις ΕΝΦΙΨ;
Ε οπότε υπολογίζεις τον φόρο σε ετήσια βάση και τελειώνεις.
The greek way, δεν υπάρχει δεν μπορώ, δεν θέλω υπάρχει
.
leobsch έγραψε:saxon_747 έγραψε:leobsch έγραψε:Ναι αλλά πληρώνουν μόνο για την αγορά, όχι για την κατοχή.Ε πόσες μέρες το κατέχεις; Το τρως και τέρμα. Εκτός αν το βάλεις κατάψυξη.
Παίρνεις, ψωμί, πληρώνεις ΦΠΑ. Μόνο.
Για όσο το κατέχεις όμως, δεν πρέπει να πληρώνεις ΕΝΦΙΨ;
Ε οπότε υπολογίζεις τον φόρο σε ετήσια βάση και τελειώνεις.
The greek way, δεν υπάρχει δεν μπορώ, δεν θέλω υπάρχει.
Το ψωμί είναι ταχυκινητο καταναλωτικό προϊόν πρώτης ανάγκης.
Το σπίτι , εκτός από την ανάγκη στέγασης, είναι και επενδυτικό προϊόν.
Εσύ σε ποιο από τα δύο θα έβαζες ΕΝΦΙΑ?
Αν δεν φας πεθαίνεις.
Αν δεν στεγαστείς, δεν πεθαίνεις.
Στο ψωμί. Γιατί είμαι Έλ και κάνω - υποστηρίζω αυτό που με συμφέρει, γιατί when in Rome, do as the Romans do.
saxon_747 έγραψε:Το σπίτι , εκτός από την ανάγκη στέγασης, είναι και επενδυτικό προϊόν.
Ε ας φορολογηθεί όπως και τα επενδυτικά προϊόντα.
Συμφωνείς;
leobsch έγραψε:Κοίτα να δεις..Φάε παντεσπάνι.
Αν δεν φας πεθαίνεις.
Αν δεν στεγαστείς, δεν πεθαίνεις.
Στο ψωμί. Γιατί είμαι Έλ και κάνω - υποστηρίζω αυτό που με συμφέρει, γιατί when in Rome, do as the Romans do.
leobsch έγραψε:saxon_747 έγραψε:Το σπίτι , εκτός από την ανάγκη στέγασης, είναι και επενδυτικό προϊόν.
Ε ας φορολογηθεί όπως και τα επενδυτικά προϊόντα.
Συμφωνείς;
Ιδανικά, η πρώτη κατοικία δεν θα έπρεπε να φορολογείται καθόλου (Δε μιλάμε για καμία έπαυλη, έτσι;). Το κενό στα έσοδα (+ το ΦΠΑ του ψωμιού) ας το καλύψουν οι έχοντες περισσότερα σπίτια από 1.
Διαφωνείς;
Αλλά αφού είπες ότι το ακίνητο είναι επενδυτικό προϊόν, γιατί δεν θες να φορολογείται σαν τέτοιο????
ΑΡΑΓΕ;
leobsch έγραψε:Οι έχοντες περισσότερα έσοδα, όχι σπίτια.
Αλλά αφού είπες ότι το ακίνητο είναι επενδυτικό προϊόν, γιατί δεν θες να φορολογείται σαν τέτοιο????
ΑΡΑΓΕ;
Και σπίτια (ΕΝΦΙΑ) και έσοδα (Φ.Ε). Γιατί να τους κυνηγάς μήπως αποκρύπτουν τα έσοδα; Αν δε βγαίνουν, ας προσπαθήσουν περισσότερο να έχουν περισσότερα έσοδα. Έτσι γίνεται στις επιχειρήσεις.
Επενδυτικό θεωρείται απο τον κάτοχο, που θέλει να αράζει και να εισπράττει. Δεν είναι παραγωγική επένδυση. Δεν υπάρχει εύκολο χρήμα, πρέπει να δουλέψετε.
saxon_747 έγραψε:leobsch έγραψε:Επενδυτικό θεωρείται απο τον κάτοχο, που θέλει να αράζει και να εισπράττει. Δεν είναι παραγωγική επένδυση. Δεν υπάρχει εύκολο χρήμα, πρέπει να δουλέψετε.
Μα αυτό λέω κι εγώ, δουλέψτε να αγοράσετε σπίτι. Μόνο οι τεμπέληδες δεν έχουν δικό τους σπίτι και μένουν στο νοίκι.
Serf έγραψε:By the way, ακίνητη περιουσία που κυριολεκτικά κάθεται (δεν κατοικεί κάποιος, δεν ενοικιάζεται, κτλ) είναι καπιταλιστικά άχρηστη. Δεν παράγει πλούτο/ υπεραξία/ κτλ. Ο φόρος είναι κίνητρο ώστε ο ιδιοκτήτης της κάτι να κάνει με αυτή.
Γι αυτό λέω να φορολογούνται τα έσοδα ώστε ο φορολογούμενος να έχει κίνητρο να κάνει κάτι για να τα αυξήσει.
Μου φαίνεται αρχίζουμε να συμφωνούμε.
leobsch έγραψε:Μα αυτό λέω κι εγώ, δουλέψτε να αγοράσετε σπίτι. Μόνο οι τεμπέληδες δεν έχουν δικό τους σπίτι και μένουν στο νοίκι.
Δουλεύουμε, δε μας δίνουν αρκετά λεφτά. Γι'αυτό λέω, οποίος δεν θέλει να πληρώνει ενφια , εδώ είμαι να τον ξελαφρωσω.
Αν θες να μου πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ σου στέλνω το IBAN μου.