Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By skous
#830380 Διαφωνώ

Με το τουφεκι δεν ψαχνουν εργαζόμενους που εχουν απλα τριβή με προγραμματισμό όσο ενας καλός μαθητης λυκείου πχ

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#830383 Το ότι κάνουν ένα σεμινάριο και γίνονται ξαφνικά προγραμματιστές... Να σκίσω τα πτυχία μου δηλαδή
Άβαταρ μέλους
By dimik
#830388 Για entry level με ανάλογο μισθό ειναι μια αρχή.

Μετα όμως πρέπει να τύχει ανάλογης περιποίησης η σουφρα κάποιου για να μπορεί να χτυπήσει πραγματικά καλά αμοιβομενες θέσεις.

Από την άλλη αν σε κάποιον άρεσε τόσο πολύ το αντικείμενο θα είχε ασχοληθεί από πριν, η φάση είδα φως και μπήκα θα τον δυσκολέψει πολύ μετά χωρίς κάποιες βάσεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By leobsch
Dimitris_P έγραψε:Το ότι κάνουν ένα σεμινάριο και γίνονται ξαφνικά προγραμματιστές... Να σκίσω τα πτυχία μου δηλαδή

Εγώ έχω δουλέψει, επί πασοκ :shifty:, ως προγραμματιστής. (το πτυχίο μου δεν έχει καμία σχέση με πληροφορική)
Επίσης, έχω κάνει εργασίες φοιτητών σε σχολές πληροφορικής και έχω...εκπαιδεύσει απόφοιτους πληροφορικής πάνω στον προγραμματισμό.
Όλοι τους είχαν ελάχιστες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, εγώ ήμουνα φωτεινός παντογνώστης μπροστά τους :lol: .
Το πτυχίο τους, με λίγα λόγια, δεν σήμαινε με την καμία ότι ήξεραν να προγραμματίζουν. Ελάχιστες γνώσεις.
Απ' ότι κατάλαβα, μόνο όσοι ασχολούνταν από μόνοι τους κάτι κάνανε.
Αυτοί άδικα (όσον αφορά τον προγραμματισμό) πηγαίνανε στη σχολή, τα μαθαίνανε και μόνοι τους.
Τελευταία επεξεργασία από leobsch και 13 Αύγ 2023, 14:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#830396 Ναι κι εγώ τα πιο πολλά μόνος μου τα έχω μάθει. Το θέμα είναι να μη χαλάνε την πιάτσα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#830400 Εδώ να σημειώσουμε ότι προγραμματισμός δεν είναι μόνο να γράψουμε ένα if-then-else και να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες βιβλιοθήκες της οποίας γλώσσας χρησιμοποιούμε. Προγραμματισμός είναι να μπορεί να αναλυθεί/σχεδιαστεί αλγοριθμικά ένα ζητούμενο με, π.χ., χρήση ανάδρομης. Προγραμματισμός είναι η κατανόηση βέλτιστης χρήσης των πόρων ενός υπολογιστή με γρήγορες αναζητήσεις (δυαδικές, κτλ), με απελευθέρωση μνήμης (με αποδέσμευση μεταβλητών), με optimized select στη βάση δεδομένων, με παραλληλία processes, κτλ.

Αυτά δε μαθαίνονται με μερικά σεμινάρια.
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
Serf έγραψε: Προγραμματισμός είναι η κατανόηση βέλτιστης χρήσης των πόρων ενός υπολογιστή...με απελευθέρωση μνήμης (με αποδέσμευση μεταβλητών)

Ώρα είναι να κάνουμε και garbage collection με το χέρι :lipsealed:

Δεν είπε κανείς πως γίνεται προγραμματιστής σε 1 εξάμηνο. Θέλει πάρα πολύ προσωπικό διάβασμα και πάρα πολύ δουλειά σε διάστημα ετών, τουτέστιν αυτό που είπε ο dimik είναι understatement. Παρ όλα αυτά, άτομα που τους ενδιαφέρει το αντικείμενο και έχουν μια άλφα έφεση μια χαρά μπορούν να χτίσουν μια καριέρα στον κλάδο αν βάλουν τον πωπό κάτω και ασχολοηθούν. Άλλωστε η γκάμα των θέσεων είναι ευρεία και σε πολλές από αυτές παίζουν ίσως μεγαλύτερο ρόλο τα υπόλοιπα skills που μπορεί να έχει αποκτήσει κανείς soft skills, troubleshooting, managerial κτλ. Αυτά για τώρα, τι θα γίνει στο μέλλον και με την χρήση ΑΙ το βλέπουμε.

Τώρα γιατί δεν το αποφάσισαν κατά το μηχανογραφικό τους οι τώρα ενδιαφερόμενοι είναι γιατί πολλές φορές "φταίει η ζωή που μας στήνει παγίδες".
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:Από την άλλη αν σε κάποιον άρεσε τόσο πολύ το αντικείμενο θα είχε ασχοληθεί από πριν, η φάση είδα φως και μπήκα θα τον δυσκολέψει πολύ μετά χωρίς κάποιες βάσεις.

< >

Ή του άρεσε και κάτι άλλο που τελικά δεν αποδείχθηκε αυτό που ήθελε.
Ή απλά δεν ξέρουν όλοι τι θέλουν να κάνουν στα 17 με 18.
Άβαταρ μέλους
By skous
#830422 Και γιατρος παίζει να γίνεις με προσωπικο διαβασμα και κανα σεμινάριο. Entry-level, να μετράς πίεση/ζάχαρο, να βλέπεις εξετάσεις αιματολογικές σε υψηλό επίπεδο κλπ

Τι οχι;

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
NickTG έγραψε:
dimik έγραψε:Από την άλλη αν σε κάποιον άρεσε τόσο πολύ το αντικείμενο θα είχε ασχοληθεί από πριν, η φάση είδα φως και μπήκα θα τον δυσκολέψει πολύ μετά χωρίς κάποιες βάσεις.

< >

Ναι οκ.

Το αγγούρι που θα χρειαστεί να φάει μετά και για το οποίο γράφω παραμένει το ίδιο και δεν θα του χαριστει οτιδήποτε επειδή δεν ήξερε τι ήθελε, αυτοί που ήξεραν θα είναι ένα βήμα μπροστά και για να τους φτάσει θα χρειαστεί εξτρα προσπάθεια.

< >
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
skous έγραψε:Και γιατρος παίζει να γίνεις με προσωπικο διαβασμα και κανα σεμινάριο. Entry-level, να μετράς πίεση/ζάχαρο, να βλέπεις εξετάσεις αιματολογικές σε υψηλό επίπεδο κλπ

Τι οχι;

< >

Νόμιζα ότι η κουβέντα ήταν σοβαρή, αλλά εδώ θα κάνουμε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς με κοπυ πάστε από SO, sorry Copilot εννοούσα.
Η απάντηση είναι όχι πάντως.
Άβαταρ μέλους
By skous
#830441 Και για να το κανω λιανά.

Θεωρω σχεδον απίθανο κάποιος χωρίς το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, να μπορεί να γίνει σοβαρος προγραμματιστης. Εννοείται ότι οποιος τελειώνει μια σχολή δεν συνεπάγεται οτι θα το έχει, αλλά αυτός που δεν εχει τις αναλογες σπουδές, δεν πρόκειται να το κατακτήσει ΠΟΤΕ. Ελαχιστες εξαιρέσεις, ΝΑΙ υπάρχουν, αλλα και αυτες ειναι απο άτομο που ασχολήθηκαν απο μικροι με τον προγραμματισμό.

Επίσης το να φτιάχνει κανεις απλά websites δεν είναι προγραμματισμός.

< >
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#830445 Παιδιά πείτε λίγο τι σημαίνει κάνω προγραμματισμό με συγκεκριμένα παραδείγματα.
Κάνουμε μόνο contribute στον Linux Kernel, γράφουμε τους δικούς μας compilers ή καταδεχεστε να βάλετε και κανένα js web app framework μέσα?
Rest services, soa web services, xml ντε, τα βάζουμε μέσα?
Πελάτες στην Ελλάδα πέρα από τη Nasa έχετε κάποιον άλλο κατά νου?
Γιατί αυτό το gate keeping είναι πολυ ενδιαφέρον από ελληνικά χείλη.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimik έγραψε:
NickTG έγραψε:

< >

Ναι οκ.

Το αγγούρι που θα χρειαστεί να φάει μετά και για το οποίο γράφω παραμένει το ίδιο και δεν θα του χαριστει οτιδήποτε επειδή δεν ήξερε τι ήθελε, αυτοί που ήξεραν θα είναι ένα βήμα μπροστά και για να τους φτάσει θα χρειαστεί εξτρα προσπάθεια.

< >

Ναι οκ.

Δεν σχολίασα πάνω σε αυτό κάτι βέβαια.