Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
axel12p έγραψε:
egobrain έγραψε:Το ότι ο σταθμός των ΚΤΕΛ έμεινε εκτός της βασικής γραμμής?
Ο βασικότερος κόμβος για τις υπεραστικές γραμμές από παντού.

Μην αγχώνεστε, όλα θα γίνουνε! :thumbsup:

Προαστιακός Δυτικής Θεσσαλονίκης: Ποιες νέες γραμμές προβλέπονται, που θα γίνουν σταθμοί

Συνολικά προβλέπεται η λειτουργία 16 σταθμών που δημιουργούν ένα συνεκτικό δίκτυο σταθερής τροχιάς και προβλέπονται 3 γραμμές, ωστόσο μέσω του διαγωνισμού μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις για τη βέλτιστη λειτουργία και απόδοση του. Οι γραμμές που μέχρι σήμερα προβλέπονται μέσα από την προμελέτη της ΕΡΓΟΣΕ είναι:

Γραμμή 1: Ν.Σ.Σταθμός-Σίνδος και Γραμμή 2: Λιμάνι Θεσσαλονίκης-Διαβατά. Οι Σταθμοί είναι οι : Ν.Σ.Σταθμός, Μηχανοστάσιο, Μενεμένη, Επτανήσου, Ελ.Κορδελιό, Διαβατά, Καλοχώρι και Σίνδο και ο δεύτερος κλάδος Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Παλιός Σταθμός, Κωλέττη, ΚΤΕΛ. Οι δύο γραμμές θα έχουν ως κοινούς σταθμούς τους: Επτανήσου, Ελ.Κορδελιό, Διαβατά.

Η τρίτη γραμμή αφορά σταθμούς στους πολυπληθείς δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι μία σχεδόν στο σύνολο της νέα γραμμή με αρχή τον Λαγκαδά. Είναι η Γραμμή Λαγκαδά-Επτανήσου με 4 νέους σταθμούς. Λαγκαδά (στο συμμαχικό κοιμητήριο Ζειτενλίκ, Γήπεδο (επί της 28ης Οκτωβρίου και κοντά στην Δενδροποτάμου), Αμπελόκηποι (στην οδό Φιλίππου) και Εύοσμος (στην Καραολή και Δημητρίου). Εδώ είμαστε σε πιο πρώιμο σχεδιασμό και θα απαιτηθεί συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής για να υπάρξουν σταθμοί που θα συνδέονται μεταξύ τους για την συνδυαστική μετακίνηση εντός της πόλης.

https://ypodomes.com/proastiakos-dytikis-thessalonikis-poies-nees-grammes-provlepontai-poy-tha-ginoyn-stathmoi/

Εντάξει, μέχρι το 3179μΧ θα έχουμε το μετρό που μας αξίζει! :inlove:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:
dimik έγραψε:... ένα τέτοιο δωμάτιο-βθλιοθήκη με την πάνω θέα να καθήσεις Σεπτέμβρη να σηκωθείς το Πάσχα :lol:
Εικόνα
Ναι αυτό το δωμάτιο, με το φετίχ μου τζάκι με τζάμια αλλά αλλού. Αυτό που δείχνει για θέα αλλάζει με τις 4 εποχές του χρόνου, για μένα η θέα είναι θάλασσα, αλλάζει συνεχώς. Είχα την τύχη να ζήσω μπροστά στη θάλασσα για μερικά χρόνια, δεν το αλλάζω με τίποτα.
Η πολυθρόνα της φωτό, γνωστού σχεδιαστή ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της ζωής μου όταν την δοκίμασα, χάλια, καθόλου άνετη

Διάβασα όλο το ποστ, ωραία τα λες Sknipper…

Θα απαντήσω εν καιρώ γιατί έχω κάτι τρεχάματα τώρα

Σχετικά με την καρέκλα Eames Chair της Vitra, ακριβώς τα ίδια λέω κ εγώ. Πήγαμε σε μια τεράστια έκθεση επίπλων στην Κολωνία πριν 2-3 χρόνια και τις δοκίμασα όλες αυτού του είδους.

Η πιο άνετη και λογική στην τιμή της (ψάξε να δεις) είναι το μοντέλο timeout της Conform. Μάλιστα την αγόρασα για να τη δωρίσω στην πεθερά μου και την άνοιξα για να την τεστάρω. 2 μήνες δεν έχω καθίσει εγώ, την έχει καταλάβει ο μεγάλος. Αν σκεφτείς να την αγοράσεις, ρώτα με. Έχει πχ και μεγάλο μοντέλο για άτομα με ύψος >1,75 που ουσιαστικά έχει +5εκ μεγαλύτερη πλάτη και λίγο υψηλότερη βάση.

Εικόνα

https://conform.se/en_us/product/timeout/

Ποιότητα κατασκευής άριστη. Θα αγοράσω ακόμη μία για εμένα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Chris έγραψε:Υποθετω πως εχετε μεγαλειωδη λαδερη χαιτη αλα Χρηστος Κωστης, γιατι η μακρυμανικη δεν πιανει σβερκο που ειναι το πρωτο σημειο που καιγεται
Βάζω ρε συ μόνο λίγο σβέρκο άντε και Κανά κουντεπιε που πάντα καίγομαι στα πρώτα μπάνια. Είμαι και άσπρος σχετικά αλλά μετά από καμιά βδομάδα δε βάζω καν αντηλιακό.
Καμία σχέση με παλιότερα που έπρεπε να παστψνομαι ολόκληρος 10 φορές μέχρι τ απογιομα.
Έχω και 5τμ πλάτη ......

< >
Άβαταρ μέλους
By otso
#829881 Ναι αλλα χανετε την ευκαιρεια να ερθει καποιο απο τα χαρουμενα αγορια της παραλιας και να ζητησει να σας βαλει αντιλιακο στην πλατη και ισως προχω και σε χαλαρωτικο μασαζ.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#829922 Σχεδόν όλες οι επιστροφές στο Λονδίνο από διακοπές Αυγούστου ήταν με καιρό όπως τον περιγράφει φέτος ο Σκνιππερ.

Βέβαια ο καιρός δεν είναι το ποιο σημαντικό στην επιλογή που θα μείνει κάποιος αν ήταν έτσι όλοι οι Έλληνες στο παρελθόν θα ήταν μια χαρά Ελλάδα και δεν θα έφευγαν για έξω κατά τα εκατομμύρια.

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:12 βαθμούς θερμοκρασία στον αέρα, 15 στην άσφαλτο. Αρχές Αυγούστου.
το ψωλ0κρυο καλοκαιριάτικα, επίσης δεν παλεύεται.
:s_howdy

Ψωλοκρυο οι 12 Κελσίου; Στην Σαχάρα γεννηθήκατε; :lol:

ΟΚ, εγώ είμαι ιδιαίτερη περίπτωση, ομολογώ. Όταν κάναμε Θερινή Εκπαίδευση στην Καναπίτσα, ήθελα να πεθάνω. Στην Χειμερινή, στο ΚΕΟΑΧ ήμουν χαρούμενος, εκτός από την τουαλέτα, που πάγωνε το σκτ σου στο χιόνι... :lol:

GTS έγραψε:ο καιρός δεν είναι το ποιο σημαντικό στην επιλογή που θα μείνει κάποιος αν ήταν έτσι όλοι οι Έλληνες στο παρελθόν θα ήταν μια χαρά Ελλάδα και δεν θα έφευγαν για έξω κατά τα εκατομμύρια.

Έχεις περάσει καλοκαίρι στο καμίνι, που λέγεται Ελλάδα; :lol:
21:06 είναι και έχω ανοικτό AC, με εξωτερική θερμοκρασία 27 Κελσίου...

ΥΓ: Τι κόλλημα με τις aubergines? :vava:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830352 Κανείς δεν έφυγε από την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερο καιρό, όλοι έφυγαν ψάχνοντας δουλειά και καλύτερες συνθήκες.
Πολλοί ξένοι πάντως ήρθαν στην Ελλάδα λόγω του καλύτερου καιρού.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#830358 Βασικά λόγω φτηνής διαμονής έρχονταιι και καλής ζωής (τσίπουρα από το πρωί κλπ). Είχα νοικάρη Γάλλο συνταξιούχο. Για αυτό πάνε και στην Ισπανία οι Άγγλοι. Όταν μετά πεθαίνουν από τους καύσωνες, είναι άλλο θέμα... Αλλά εδώ τουλάχιστον έχουμε κλιματιστικά, που δεν έχουν στα βόρεια.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 12 Αύγ 2023, 22:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
REALZEUS έγραψε:ΒΑλλά εδώ τουλάχιστον έχουμε κλιματιστικά, που δεν έχουν στα βόρεια.

Αυτό. Στην Τσεχία έχω διαπιστώσει ότι σπίτια είναι φτιαγμένα για χειμώνες και δεν καταλαβαίνεις και κάτι με -10, -15 έξω

αλλά όταν καλοκαιριάζει το σπίτι γίνεται κόλαση καθότι δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρα αβέρτα (δεν έχεις σίτες, δεν έχεις πατζούρια, δεν έχεις πολλά) καθότι θα μπουν όλων των ειδών τα έντομα μέσα και ιδρώνει μέχρι και η λοκωτρυπίδα
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Κανείς δεν έφυγε από την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερο καιρό, όλοι έφυγαν ψάχνοντας δουλειά και καλύτερες συνθήκες.
Πλην εξαιρέσεων κανεις δεν φευγει από τη χώρα του λόγω καιρού, ακόμα κι αν προτιμάει τον καιρό που βρίσκει στη χώρα που πηγαινει (μιλάμε για εργαζόμενους έτσι, όχι συνταξιούχους κλπ)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#830369 Έχω πετύχει αρκετές περιπτώσεις τελευταία λόγω wfh πάντως, δεν το λέω τυχαία.
Προφανώς όχι μόνον ο καιρός, αλλά ο τρόπος ζωής γενικώς (που ο καιρός παίζει κύριο ρόλο).
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Κανείς δεν έφυγε από την Ελλάδα αναζητώντας καλύτερο καιρό, όλοι έφυγαν ψάχνοντας δουλειά και καλύτερες συνθήκες.

Eρχονται επηδη ειναι φθηνα να μεινουν και γενικα ειναι πολυ ποιο ασφαλη χωρα σε σχεση πχ με αφρικανικες χωρες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:
Πλην εξαιρέσεων κανεις δεν φευγει από τη χώρα του λόγω καιρού, ακόμα κι αν προτιμάει τον καιρό που βρίσκει στη χώρα που πηγαινει (μιλάμε για εργαζόμενους έτσι, όχι συνταξιούχους κλπ)

Συμφωνώ, αλλά ο καιρός σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, κοκ., θεωρείται πλεονέκτημα για πολλούς στα βόρεια...