Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
otso έγραψε:Πλακα πλακα τα πολυ παλια χρονια πηγαινα σχεδον καθημερινα για μπανιο στον σχοινια , τοτε που παρκαρες οπου ηθελες , τωρα νομιζω ειναι κλειστο και μπορεις να παρκαρεις τερμα αριστερα η τερμα δεξια . Αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν η αποβιβαση οικογενειας . Παντα μια υπερβαρη συζυγος και μητερα να κατεβαινει απο το καθισμα του συνοδηγου με καπελαδουρα απο μπλαρ που λεει ο γρηγορης ολοσωμο μαγιο παρεο δηθεν καλυπτουμε τα ξυγκια , φατσα ξυνη στυλ καλα μου ταλεγε η μανα μου , δεν επερνα τον μητσο τον χασαπη τι πηρα αυτον τον ανεπροκοπο .
Φραπε σε γυαλινο ποτηρι απ το σπιτι (δικαιολογειται δεν υπηρχαν τοτε οι γκουρμε καφεδες) και τσιγαρο στο δεξι . Απο την πορτα του οδηγου κατεβαινε ενας λιποσαρκος συζυγος με αραια μαλλια εως καραφλος , να ανοιγει το πορτ μπαγκαζ και να κατεβαζει πραγματα να κουβαλαει να στεινει και παραλληλα να προσπαθουσε να συγκρατησει τα διαολια που ουρλιαζαν ετρεχαν απο δω κι απο κει και να τα ξεντυσει . Το ζωον με τα ματια αγελαδας και την ξινη φατσα να τον κοιτα περιφρονιτικα . Ενιοτε ο συζυγος να κατεβαζει και να βοηθαει να παει στην παραλια και η "μητερα".
Ενα συγκριο μεπιανε ελεγα μεσα μου εγω ποτε , που ναξερα .

otso, η γραφή σου μου θυμίζει ταυτόχρονα Ψαθά και Τσιφόρο :inlove: :inlove: Γράφε πιο συχνά :inlove:

Anonymous Founder έγραψε:
Εντωμεταξύ, με τα ίδια λεφτά αγοράζεις όλο το χωριό μου και είσαι άρχοντας. :lipsealed:

Και για να επανέλθουμε στο θέμα, χθες βγήκα βόλτα με έναν φίλο και πέρασα μπροστά από ένα νεοκλασσικό (160τμ) που πωλείται εδώ πάνω. Το είχε δει ο κουνιάδος του να το αγοράσει, τιμή πώλησης 80Κ (αρχική, στάνταρ θα πέσει) και θέλει 80-100Κ ανακαίνιση για να γίνει όλο καινούριο (ο τύπος είναι πολιτικός μηχανικός και τα υπολόγισε πολύ χοντρικά), γιατί είναι μεν σε αξιοπρεπή κατάσταση (δεν στάζει, δεν έχει καταρρεύσει κάτι, δεν έχει τρύπες η οροφή, αν και θέλει δουλειά, κτλ.), αλλά θέλει πολύ δουλειά (κουφώματα, πατώματα, οροφή, μόνωση). Η γειτονιά είναι πολύ ήσυχη, το σπίτι περιτριγυρίζεται από άλλες μονοκατοικίες, έχει μια μικρή αυλή (250τμ;; κάπου εκεί), η απόσταση από το κέντρο είναι 5 λεπτά με τα πόδια (άντε 10 λεπτά αν κατεβαίνει η θεία μου κουτσομπολεύοντας με τις φίλες της) και παρκάρισμα βρίσκεις παντού στη γειτονιά, όλες τις ώρες. Με 160-200Κ δηλαδή έχεις πραγματικό αρχοντικό! Και δεν υπολογίζω τυχόν επιδοτήσεις που σίγουρα θα υπάρχουν για ενεργειακή αναβάθμιση (πχ αντικατάσταση κουφωμάτων). Στη Δράμα βέβαια.

Εν τέλει του φάνηκε ακριβό, ήθελε μέχρι 100Κ άντε να πάει 120Κ...

Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι παίρνεις με 180Κ στην Καλαμαριά πχ... :vava: Για κέντρο Θεσσαλονίκης ή Αθήνας δε κλαίμε... :vava:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829931 Εγώ πάντως με μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα κάτι τέτοιο στην Δράμα στο Spitogatos.gr. Δηλαδή, προφανώς και δεν περιμένεις στην Δράμα τιμές Αθήνας, αλλά όλο κάποια πολύ παλιά σπίτια βρίσκεις που σε κάθε περίπτωση απαιτούν ολική ανακαίνιση.
Θ'αγόραζες ποτέ τέτοιο σπίτι; Θα έπρεπε να είσαι της πιάτσας, μηχανικός και πάλι με το κόστος των υλικών τώρα, για κάτι καλό ξεκινάς την κουβέντα από 100Κ για ανακαίνιση.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Asimov έγραψε:Δυστυχώς έχει και μπιτσομπαρο αλλά σχετικά μαζεμένο και όχι θορυβώδες.

Αν και αποκλείεται να είναι νόμιμο γιατί η πρώτη σειρά ξαπλώστρες είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Σε καθε περίπτωση ποσο να κοστίζει ένα σπιτάκι στα συγκροτήματα εκατερωθεν της παραλίας;

Κάπου 350Κ, έχω βάλει λινκ πιο πίσω. :shifty:
Κοίτα, από ένα διαμέρισμα στα νότια της Αθήνας, σαφώς φθηνότερα, να τα λέμε όλα. :ninja:

Εντωμεταξύ, με τα ίδια λεφτά αγοράζεις όλο το χωριό μου και είσαι άρχοντας. :lipsealed:
Οκ αλλά δεν υπάρχει λόγος για μονοκατοικία πάνω στο κύμα και 100 τετραγωνικά.

Ένα ζευγάρι με ένα παιδί χρειάζεται πάνω από 50-60 τμ για μερικά Σαββατοκύριακα; Λογικά με 100-150 βρίσκεις αρκετά μέσα στην πόλη σε λογικό μέγεθος

< >
Άβαταρ μέλους
By Dodger
kovathe έγραψε:Άντε να πήγαινα μέχρι 150 το πολύ.
Δε θέλω να διαθέσω παραπάνω.

< >

@kovathe καλορίζικο

https://www.xe.gr/property/d/poliseis-k ... _place_ids
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:
Asimov έγραψε:Δυστυχώς έχει και μπιτσομπαρο αλλά σχετικά μαζεμένο και όχι θορυβώδες.

Αν και αποκλείεται να είναι νόμιμο γιατί η πρώτη σειρά ξαπλώστρες είναι σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Σε καθε περίπτωση ποσο να κοστίζει ένα σπιτάκι στα συγκροτήματα εκατερωθεν της παραλίας;

Κάπου 350Κ, έχω βάλει λινκ πιο πίσω. :shifty:
Κοίτα, από ένα διαμέρισμα στα νότια της Αθήνας, σαφώς φθηνότερα, να τα λέμε όλα. :ninja:

Οκ αλλά δεν υπάρχει λόγος για μονοκατοικία πάνω στο κύμα και 100 τετραγωνικά.

Ένα ζευγάρι με ένα παιδί χρειάζεται πάνω από 50-60 τμ για μερικά Σαββατοκύριακα; Λογικά με 100-150 βρίσκεις αρκετά μέσα στην πόλη σε λογικό μέγεθος

Ένα διαμέρισμα μέσα στο Λαύριο δεν το λες εξοχικό πάντως, δεν έχει νόημα για μένα τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#829954 Υποθέτω οτι υπάρχουν συγκροτήματα κατοικιών σε μικρότερα μεγέθη από αυτά των λινκ, με μπαλκονάκια, πρόσβαση σε κήπο κλπ

Ίσως όχι πάνω στο κύμα, αλλά αυτό δεν μου φαίνεται τόσο απαραίτητο, αρκεί να έχεις εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα

ΕΕΠ πολύ καλή ιδέα ειναι αυτό που έκανε ο Τσιπρας, ειδικά αν έχεις ενα ποσο διαθέσιμο: νοικιάζεις ενα σπίτι με χαμηλό ενοίκιο και στο συμφωνητικό δεσμεύεσαι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για μια μικρή ανακαίνιση ώστε να το φέρεις στα μέτρα σου.
Έτσι ξέρεις ακριβώς ποσο θα σου κοστίσει για τα επόμενα 4-5 χρόνια, το διαμορφώνεις οπως θέλεις και δεν χρειάζεται να δεσμεύσεις ενα τεράστιο ποσο για κάτι που σύντομα μπορεί να βαρεθείς ή να μην ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σου

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
224v έγραψε:Στο Ξυλόκαστρο δεν λέει??.125χλμ
Φίλος πήρε στο Δερβενι 145χλμ θέλεις 1.5 ώρα.

.

Το ενα απο τα 2 χωρια μου (της μανας μου για την ακριβεια) ειναι κοντα στο Ξυλοκαστρο. Δε μου λεει και πολλα ουτε σα θαλασσες ο Κορινθιακος ουτε σα ζωη. Γιατι στις διακοπες δε θα μπαστακωθεις ολη μερα στη θαλασα ουτε στο σπιτι. Εγω τουλαχιστον θελω και τη βραδυνη τη βολτα μου στη δροσουλα να δω λιγο κοζμακη και να πιω κανενα ποτακι.

Το αλλο χωριο μου, του πατερα μου, ειναι αναμεσα σε Αργος και Ναυπλιο. Εκει μου αρεσει περισσοτερο. Μονο που εχεις στα κοντα τ' Αναπλι (οπως το λεει κι ο γερος μου) πραισλες. Κατα την ταπεινη μου αποψη το Ναυπλιο ειναι απο τις ωραιοτερες πολεις της Ελλαδας :inlove:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#829959 Πούντα ζεζα έχει η πεθερά ενός φίλου μου.

Απελπισία είναι εκεί από κίνηση ΣΚ. Εχεις και τις κατασκηνώσεις και μαζεύονται οι γονείς.

Τωρα μια καθημερινή Αυγούστου ωραια θα είναι.

Βολεύει όμως γιατι δικός αφηνει φαμίλια εκεί και πάει ανα δεύτερο βράδυ και ΣΚ.

Θα έβαζα και πέριξ Αιγιου σαν επιλογή. Ακράτα πχ Τράπεζα

Ένας συνάδελφος χωρίς οικογένεια είχε πάρει στην Άνδρο. Ζωάρα έκανε και εκεί. Το είχε προλάβει και φτηνό στα χρόνια της κρίσης.
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:
224v έγραψε:Στο Ξυλόκαστρο δεν λέει??.125χλμ
Φίλος πήρε στο Δερβενι 145χλμ θέλεις 1.5 ώρα.

.

Το αλλο χωριο μου, του πατερα μου, ειναι αναμεσα σε Αργος και Ναυπλιο. Εκει μου αρεσει περισσοτερο. Μονο που εχεις στα κοντα τ' Αναπλι (οπως το λεει κι ο γερος μου) πραισλες. Κατα την ταπεινη μου αποψη το Ναυπλιο ειναι απο τις ωραιοτερες πολεις της Ελλαδας :inlove:

Τίρυνθα;Αργολικό;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:Αργολικό

Εγω ΚΟΥΤΣΙ το εμαθα το χουργιο μου φιλε. Μετα αρχισανε τις μοντερνιες...

Επισης την τωρινη Αγια Τριαδα την εμαθα σα ΜΕΡΜΠΑΚΑ απο μικρο παιδακι...

Μονο η Δαλαμαναρα με τα 5Α παρεμεινε με το παλιο το αντρικο το ονομα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:

:

Εχω μείνει κάμποσους μήνες εκεί το 2015 .Καλοί ανθρωποι ,επικίνδυνος ο κεντρικός δρόμος.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:
George_Prix έγραψε:

:

Εχω μείνει κάμποσους μήνες εκεί το 2015 .Καλοί ανθρωποι ,επικίνδυνος ο κεντρικός δρόμος.

Καρμανιολα!!! Σε κατι τετοιους δρομους πρεπει να πηγαινουμε με λιγοτερα χιλιομετρα απο οτι λενε οι πινακιδες!

Σε γενικες γραμμες σε οσα χωρια εχω παει εχω βρει καλους ανθρωπους. Αγνους. Φιλεξενους. Αληθινους. Δυστυχως στις πολεις ειναι χειροτερα τα πραγματα. Οι περισσοτεροι ειναι μεσα στην τσιτα, στη "μαγκια" (γισ την ακριβεια ψευτομαγκια) και ψοφιοι για παρεξηγηση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Και εγώ πάντως από την Αττική δεν θα έφευγα.

Σημερινή φωτογραφία από Πέρδικα Θεσπρωτίας:

Εικόνα
:help:

Μία δοκιμασμένη λύση είναι να βρεις αντιδιαμετρικά το εξοχικό σου από εκεί που μένεις.

Για παράδειγμα αν μένεις Νέα Σμύρνη βρες ένα εξοχικό κάπου στο Ίλιον.

Πολύ ωραίο γκρουπ αυτό, προτείνεται. :thumbsup:

https://twitter.com/historyinmemes/stat ... UIssw&s=19