Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829840 Μύκονο Πάρο Σαντορίνη.

Απίστευτης ομορφιάς νησια αν αφαιρέσεις τον κόσμο.

Και πίστεψέ με ένα εξοχικό σε ένα από αυτά θα έχεις τη δυνατότητα να την χαίρεσαι όποτε θες εσύ.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#829841 Αν πας για κοντινη αποσταση απο Αθηνα, απεφυγε κορινθιακο. Κοιτα σε σαρωνικο ή ευβοϊκο/αιγαιο. Σαρωνικος, ειτε σε νησι ειτε στην Αττικη μαλλον θα ειναι πιο ακριβος απο ανατολικη Αττικη. Αν καταληξεις σε Αιγινα στειλε να μιλησουμε. Γενικα, ειναι αργα μεσα στη σεζον, αν ηταν ανοιξη θα σου ελεγα να κλεισεις αρκετο καιρο airbnb στην περιοχη που θα επιλεξεις και να πας να μεινεις να δεις καιρο, κυματα, φασαρια κλπ. Πχ εδω στριβεις σε μια γωνια του δρομου και τρως σφαλιαρα απο τη ζεστη. Ειναι μερικα σημεια που απλα βραζουν ολο το καλοκαιρι, και αλλα που δε σταματαει σχεδον ποτε το αερακι. Και μιλαω για 100 μετρα αποσταση. Ή πχ επειδη βλεπουμε βορια, περιπου το μισο καλοκαιρι η θαλασσα δεν ειναι καλη. Αλλα η ιδιαιτεροτητα της περιοχης ειναι πως το απογευμα σχεδον καθε μερα το γυριζει σε νοτια και γινεται πισινα. Οποτε ολοι κανουμε μπανιο με το ηλιοβασιλεμα. Αυτα δε στα λεει ο μεσιτης

Edit βλεποντας ποστ τζι να προσθεσω τζαμάικα και αρουμπα
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 09 Αύγ 2023, 11:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nikos
kovathe έγραψε:Σκέφτομαι αγορά ενός μικρού εξοχικού στη θάλασσα.
Αρχική σκέψη ήταν κάποιο νησί που μας αρέσει, πχ Σέριφο ή Μήλο, αλλά μετά λες και πότε θα πηγαίνουμε; 1-2 φορές το χρόνο;
Αν ήταν πιο κοντά στην Αθήνα θα μπορούσαμε να πηγαίνουμε πιο συχνά και ίσως και το χειμώνα πσκδ με καμία τηλεργασια.
Τι θα προτείνατε από περιοχές;
Ζητούμενο βασικά η καλή θάλασσα, ίσως και Αττική αν γίνεται.
Ξέρω ότι είναι πολλές οι επιλογές αλλά έτσι να πάρουμε καμια ιδέα για ψάξιμο.

< >
Να κρατήσεις τα λεφτά σου και να πηγαίνεις όπου θες κάθε φορά. Να έχεις επιλογή σε μέρη με βουνό ή θάλασσα, εσωτερικό ή εξωτερικό, ξενοδοχείο ή δωμάτιο.
Ούτε ενφια, ούτε μου χάλασε ο θερμοσίφωνας, χάλασε το πλυντήριο κλπ
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#829843 Νησί και ΠΣΚΔ είναι αντικρουόμενες έννοιες. Το νησί απαιτεί χρόνο για να φτάσεις. Θα είχε νόημα μόνο αν το νοίκιαζες AirBnb (σε συνεργασία με κάποιο ντόπιο γραφείο) ώστε να βγάζει τα έξοδά του. Αλλιώς κάτι κοντινό. Όχι απαραίτητα Αττική (αν και προς Βρωμοπούσι, Πόρτο Εννέα, Αγία Μαρίνα Θορικού δεν είναι άσχημα), μάλλον προς Εύβοια θα κοιτούσα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829844 Η δική μου πρόταση είναι το Λαύριο, για να μπορείς να φτάνεις σχετικά εύκολα και να έχεις την εναλλακτική του λιμανιού που θα μπορείς να πας και σε νησάκια. Επιπλέον και μαρίνα, αν ποτέ θέλεις να έχεις ένα φουσκωτό ή ιστιοπλοϊκό.
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1113727264
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1114324267
Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν πάρα πολλά λεφτά, τότε κοιτάς από την άλλη πλευρά, που υπάρχουν καταπληκτικά σπίτια, πάνω στην θάλασσα. Αλλά θέλεις 700Κ και πάνω.
https://www.spitogatos.gr/aggelia/1113749233

Γενικώς, το εξοχικό στην Αττική είναι πολύ ωραία φάση, αν σου περισσεύουν, γιατί μπορείς να μένεις εκεί εκτός από ΣΚ και καθημερινές και να πηγαινοέρχεσαι στην δουλειά σου.
Επίσης, σαν επένδυση, είναι σίγουρα λεφτά στην τράπεζα, γιατί οι τιμές τους μόνον πάνω θα πάνε. Δες όμως πού σε βολεύει. Η ανατολική Αττική είναι φθηνότερη μεν, αλλά λιγότερο όμορφη, εκτός από την περιοχή Σουνίου-Λαυρίου που νιώθεις πως είσαι σε νησί. Για μένα αυτή θα ήταν η επιλογή μου αν είχα λεφτά, γιατί οι τιμές είναι ακόμη σχετικά λογικές.
Γενικώς, οτιδήποτε κάτω από 300Κ θεωρείται ευκαιρία πλέον.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#829845 Κι εμένα μου φαίνεται λογικότερο να κοιτάξεις προς νοτιοανατολική Αττική.

Αν δε βαριέσαι τα πήγαινέλα, υπάρχει και ο αργολικός, πχ κανα Πόρτο Χέλι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829847 Εγώ από την Αττική δεν θα έβγαινα, γιατί ό,τι γλιτώσεις σε λεφτά, θα το πληρώσεις σε ταλαιπωρία στο μπες βγες. Το Πόρτο Χέλι είναι υπέροχο, αλλά πιο ακριβό από τον την πλευρά της Αττικής στον Αργοσαρωνικό, και τις Κυριακές του καλοκαιριού θα θέλεις 3+ ώρες να γυρίσεις λόγω κίνησης.
Αν επιμένεις για κάπου μακριά, μια καλή εναλλακτική είναι ο Θεολόγος στην Μαλεσίνα. Εκεί οι τιμές είναι χαμηλές, αλλά ψάξε κάτι στον ΟΣΜΑΕ που είναι μέσα στο πράσινο. Οι παραλίες πάντως δεν λένε τίποτε μπροστά σ'αυτές της Αττικής.
https://www.spitogatos.gr/pwliseis-kato ... do_eos-180
Υπόψιν όμως, ναι μεν σε 1.5 ώρα είσαι εκεί, αλλά και παραπάνω καύσιμα θα πληρώσεις, και δύο διόδια, και παίζει στην επιστροφή να βρεις κίνηση στα διόδια της Μαλακάσας.
Οι τιμές είναι βέβαια πολύ καλές και το τοπίο πολύ ομορφο (μέσα στο δάσος τα περισσότερα σπίτια).
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε: Το Πόρτο Χέλι είναι υπέροχο, αλλά πιο ακριβό από τον την πλευρά της Αττικής στον Αργοσαρωνικό, και τις Κυριακές του καλοκαιριού θα θέλεις 3+ ώρες να γυρίσεις λόγω κίνησης.

Μωρε νταξει, απλα επειδη αναφερει ΠΣΚΔ προφανως εχει την ανεση να μη χρειαζεται να φευγει κυριακη απογευμα, αλλα αργοτερα, οποτε δε νομιζω να εχει προβλημα με αυτο.

edit εγω σε δασος μεσα δε θα αγοραζα σπιτι, με κινδυνο του χρονου να εχει γινει το δασος καρβουνο. Καει δε σου καει το σπιτι, τη |λογοκρισία| και στις 2 περιπτωσεις
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 09 Αύγ 2023, 11:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829849 Μετάφραση.

Ο Κρις έχει οικόπεδο για σκότωμα στην Αίγινα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829851 Και εγώ πάντως από την Αττική δεν θα έφευγα.

Σημερινή φωτογραφία από Πέρδικα Θεσπρωτίας:

Εικόνα
:help:

Μία δοκιμασμένη λύση είναι να βρεις αντιδιαμετρικά το εξοχικό σου από εκεί που μένεις.

Για παράδειγμα αν μένεις Νέα Σμύρνη βρες ένα εξοχικό κάπου στο Ίλιον.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829853 Θα πω επίσης κάτι που πολύς κόσμος ή δεν το ξέρει, ή δεν τον ενδιαφέρει ή το παραγνωρίζει: η ακτογραμμή της Αττικής από Γλυφάδα και μέχρι και Σούνιο-Λαύριο, είναι μοναδικής ομορφιάς. Το λέω μετά λόγου γνώσεως, γιατί τόσα χρόνια την έχω κάνει όλη και πρέπει να έχω κατέβει τουλάχιστον στο 80% των παραλιών της, αφήνω στην άκρη κάποιες ή πολύ δυσπρόσιτες, ή απρόσιτες λόγω μαντρών κλπ ή απλώς αδιάφορες επειδή έχουν βράχια κλπ.
Επειδή κάπου έγραψε ο PeterPan για την Θεσσαλονίκη πως πλεονεκτεί σε αυτόν τον τομέα, η γνώμη μου είναι πως δύσκολα να συμβαίνει αυτό. Η ακτογραμμή της Αττικής είναι μοναδικής ομορφιάς και όσοι μπορείτε (όχι εσύ Νίκο Παππά, για τους υπόλοιπους το λέω) απολαύστε την όσο περισσότερο μπορείτε.
Δεν χρειάζεται εξοχικό απαραίτητα, αλλά αν κάποιος μπορεί ν'αποκτήσει κάποιο, να το κάνει.
Υπάρχουν παραλίες σαν το Μαύρο Λιθάρι ή της Αναβύσσου που γίνεται χαμός, αλλά για μένα αυτές δεν λένε κάτι. Δεν έχουν κάτι ωραίο δηλαδή. Υπάρχουν πάρα πολλές μικρότερες που ούτε κόσμο ιδιαίτερο έχουν, και κάνεις το μπάνιο σου όπως θα το έκανες σε ένα νησί. Ειλικρινά, υπάρχουν νησιά με πολύ χειρότερες παραλίες που δεν πλησιάζουν καν αυτές της Αττικής, πχ Πάτμος, οι Φούρνοι, ή ακόμη και η Ικαρία που οι ωραίες παραλίες της είναι πολύ λίγες σε σχέση με το μέγεθος του νησιού και τελικά καταλήγεις μόνιμα να κάνεις μπάνιο στις ίδιες (πχ Μεσαριά).
Το πρόβλημα είναι απλώς πως στην Αττική υπάρχουν 5+ εκατομμύρια κόσμος, που πάρα πολλοί (πλην Νίκου Παππά) θέλουν να κάνουν κι αυτοί το μπάνιο τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως φταίει η ακτογραμμή, αυτή παραμένει υπέροχη, απλώς δεν την απολαμβάνεις όταν έχει πολύ κόσμο (δηλαδή Ιούλιο και Αύγουστο).
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829857 . μου βαψομαλλια και εγω σε αγαπάω..

Σε ο,τι αφορά τις παραλίες της Αττικής, θα συμφωνήσω αρκετά. Έχω πάει, έχω πάει, που λέει η διαφήμιση

Απλά πλέον βαριέμαι την ταλαιπωρία, την κίνηση, τον κόσμο που μπορεί να βρεις την Κυριακή..
Αν είχα τα Σάββατα ελεύθερα παίζει να σου έκανα παρέα ( να δω αυτά που κουβαλάς και να γελάω που τα γλυτωσα )

Ο γιος στα 15 από σήμερα κουβαλάει τα πολλά πια.

.
Άβαταρ μέλους
By skous
#829860 +1

Oι παραλίες σε αυτό το μέτωπο είναι φοβερές.
Το ίδιο και για την ανατολική αττική θα προσθέσω, αλλά και εκεί γίνεται πανικός τις μέρες αιχμής. Ειδικά πρίν τις φωτιές στο Μάτι υπήρχαν διαμαντάκια.

Πάντως, εγώ θεωρώ μια που είναι δίπλα στο εξοχικό μας, μια από τις καλύτερες της χώρας (και όχι απλά του νομού) σε άποψη φυσικής ομορφιάς (Πευκόδασος Σχινιά). Όμως τις μέρες που έρχονται οι εκδρομείς, ΔΕΝ πατάω. Προτιμώ καθημερινές που έχει λίγο κόζμο και είναι άλλη φάση.
Άβαταρ μέλους
By otso
#829861 Γιατι ο Γρηγορης δεν εχει 2 γιους και γυναικα να κουβαλανε ; Αυτος με το τσιγαρο και τον φραπε κατεβαινει ατσαλακωτος και κατευθειαν στην ξαπλωστρα που ηδη του εχουν φτιαξει .
Αληθεια οι εταιρειες εκτος απο αμαξι δεν δινουν και υπηρετες ληζινγκ στα στελεχη;