Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#829158 Ότι λένε οι 2 από πάνω εν ολίγοις.
Η φάση γενικώς είναι κολοκυθόπιτα και όρεξης. Φίλος από το χωριό, γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα 6 του στο Βέλγιο, μετά grow στην Πύλο, σπούδασε ξεσσαλονίκη :roll: , βρήκε δουλειάρα στην Αθήνα, παντρεύτηκε, 2 παιδιά κλπ αλλά κάτι τον έτρωγε. Τα μάζεψε και εγκαταστάθηκε στην Πύλο ανοίγοντας δικό του φροντιστήριο.
Δεν έχει μετανιώσει δράμι, με τσιγκλάει από πάνω ο αλήτης :lol:
Άλλος -σαν του λόγου μου- μπορεί να το γυροφέρνει...εσσαεί :lipsealed:
Άλλος με το που περνάει τα πρώτα διόδια να νιώθει πως πνίγεται.
Άλλος να έχει μεγαλώσει επαρχία και να έχει ρίξει μαύρη πέτρα.
Άλλος το ανάποδο και ας μην έχει ιδέα από επαρχία(οκ δύσκολο)
Θα συμφωνήσω πως όταν σβήνουν τα...φώτα, δλδ η επαρχία αδειάσει από καλοκαιροπασχαλοχριστούγεννα, η καθημερινότητα μπορεί να μην είναι η ίδια όπως την μαθαίνουμε από τις διακοπές. Και αυτό μπορεί να καταρρίψει κάποιον μύθο για ένα μέρος. Ή να το κάνει να το αγαπήσει πιο πολύ.
Θα συμφωνήσουμε επίσης, πως από οικονομικής άποψης, τα πράγματα είναι δυνητικά πιο εύκολα στην επαρχία. Οι ρυθμοί από μόνοι τους μπορεί να σε "αναγκάζουν" να κατεβάσεις ταχύτητα.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#829166 Να ξαναγυρισω και γω στο θεμα επαναπατρισμου. Ειμαστε εξω 10+ χρονια με πολυ καλες δουλειες και ενα 3τριχρονο μπομπιρακι. Ζουμε αγγλικηεξοχη, σε χωριο με χιλιους κατι κατοικους αλλα σε καλη περιοχη και τα παντα σε μαξ 15-20 λεπτα με αμαξι. Αεροδρομιο στα 45 κλπ

Δε περνα απο το μυαλο το θεμα επαναπατρισμου (τουλαχιστον σε αυτη τη φαση για τους εξης βασικους λογους σε σειρα προτεραιοτητας και δε μιλαμε για πληρη λιστα)

Τροποι, ειμαστε σα λαος αξεστοι, απο το πως οδηγουμε, πως συμπεριφερομαστε σε υπαλληλους, συναδελφους, ουτε σε μια σειρα δε μπορουμε να κατσουμε. Οταν κατεβαινω ελλαδα βγαινουν ζωικα ενστικτα απο μεσα μου.

Ανομια, δρομοι, φοροδιαφυγη κλπ

Επαγγελματικες ευκαιριες, οκ απλα δεδομένα

Κλιμα, το καλοκαιρι πλεον δε παλευετε με τη καμμια, ειδικα σε πολεις. Αγγλια και ξερό ψωμι. (Δε μιλαω για διακοπες φυσικα)

Ποιοτητα ζωης εκτως πολεων, εδω οπως φαινεται πο τα τελευταια ποστ μπορει να κανω μεγαλο λαθος

Φυσικα υπαρχουν παρα πολλα θετικα, ισως τα αναφερω σε αλλο ποστ, αλλα αυτη τη στιγμη στο μυαλο μου η πραξεις να γυρισω ελλαδα δεν βγαινουν. Οπως προειπωθηκε καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, οποτε εύχομαι καλη προσαρμογη στο συμφορουμιτη!

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
bibendum έγραψε:και στην Αγγλια και σε χωριο. Ποσο θλιψη να αντεξει ο g

Οικογενεια με μικρο παιδι ειναι δεν χρειαζεται να ειναι εξω καθε μερα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:
pro έγραψε:Σε κερδίζω. Μεγάλωσα επαρχία, σπούδασα Θεσσαλονίκη, έζησα Αθήνα 12 χρόνια, και πλέον σε επαρχιακή πόλη. :lol:
Άκουσέ με.

Την Θεσσαλονίκη την βγάζω εντελώς εκτός, είναι καλή μόνον για φοιτητές, κατά τ'άλλα έχει όλα τα μειονεκτήματα της Αθήνας, χωρίς πολλά από τα πλεονεκτήματα.

Μεγάλη αλήθεια. Η Σαλονίκη είναι μια μεγαλούπολη, με όλα τα κακά, αλλά χωρίς τα καλά των μεγαλουπόλεων. Χθες ήμουν με τον monman, που είναι Αθηναίος, αλλά ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Σαλονίκη και μου έλεγε ότι η σημερινή πόλη μας είναι όπως η Αθήνα του 1990. Τεράστια χαβούζα, χωρίς έργα υποδομής και δουλειές... Έχοντας ζήσει κι εγώ πριν πολλά χρόνια στην Αθήνα, συμφωνώ.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
George_Prix έγραψε:Βαλε και τις μεγαλες αποστασεις και την περισσοτερη κινηση που εχει η Αθηνα μεγαλωνει ακομα παραπανω η διαφορα στο κοστος διαβιωσης και στο χρονο που σου "τρωει" η καθε πολη.

Πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις στην Αθήνα, αλλά όχι περισσότερη κίνηση. Ο ρυθμός κυκλοφορίας τους είναι καλύτερος από τον δικό μας.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
markvag έγραψε:Στην Καλαμαριά πάντως κανένας δεν άφηνε παιδί μέχρι 10-11 ετών να πάει πουθενά μόνο του, σε απόσταση πάνω από 1 τετράγωνο.

Για αυτό βγήκατε φλώροι σε σχέση με εμάς... :P
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
bibendum έγραψε:και στην Αγγλια και σε χωριο. Ποσο θλιψη να αντεξει ο g

Το τέλειο κλίμα, αν και ζέστανε κι εκεί πια...
Άβαταρ μέλους
By otso
REALZEUS έγραψε:Μεγάλη αλήθεια. Η Σαλονίκη είναι μια μεγαλούπολη, με όλα τα κακά, αλλά χωρίς τα καλά των μεγαλουπόλεων. Χθες ήμουν με τον monman, που είναι Αθηναίος, αλλά ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Σαλονίκη και μου έλεγε ότι η σημερινή πόλη μας είναι όπως η Αθήνα του 1990. Τεράστια χαβούζα, χωρίς έργα υποδομής και δουλειές... Έχοντας ζήσει κι εγώ πριν πολλά χρόνια στην Αθήνα, συμφωνώ.

Θαθελα ναμουν μαζι σας να το γυρισω στα πολιτικα .
Θελω να δω live μια μονομαχια στο El Paso
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
otso έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Μεγάλη αλήθεια. Η Σαλονίκη είναι μια μεγαλούπολη, με όλα τα κακά, αλλά χωρίς τα καλά των μεγαλουπόλεων. Χθες ήμουν με τον monman, που είναι Αθηναίος, αλλά ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Σαλονίκη και μου έλεγε ότι η σημερινή πόλη μας είναι όπως η Αθήνα του 1990. Τεράστια χαβούζα, χωρίς έργα υποδομής και δουλειές... Έχοντας ζήσει κι εγώ πριν πολλά χρόνια στην Αθήνα, συμφωνώ.

Θαθελα ναμουν μαζι σας να το γυρισω στα πολιτικα .
Θελω να δω live μια μονομαχια στο El Paso

Άντε έλα! :s_devil
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
pro έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
pro έγραψε:Πολύ περισσότερη κίνηση, δεν υπάρχει καν σύγκριση

.

Που;
Στην Αθήνα φυσικά

.

Λανθάνεις. Βάσει google οι μέσες ταχύτητες στις κεντρικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης είναι παρόμοιες ή και χαμηλότερες. Απλά η Αθήνα έχει πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις και για αυτό κάνεις περισσότερη ώρα για να πας εκεί που θέλεις. Αυτό δεν λέγεται μεγαλύτερη κίνηση όμως, λέγεται μεγαλύτερη απόσταση.
Άβαταρ μέλους
By pro
#829275 Καλά αν σε πιάσει βροχή, απεργία, ατύχημα, ανάδρομος Ερμής και έχεις να κατέβεις το ποτάμι η την Κηφισίας πάρε το google να σ πει. Περιπτώσεις που μόνο σπάνια δεν συμβαίνουν δλδ.
Επίσης να εξετάσουμε και πόσες ώρες την ημέρα είναι πηγμενη η Τσιμισκή και πόσες η Κηφισιάς.
Προφανώς οι αποστάσεις ειναι ένας παράγοντας αλλά όχι ο μόνος, Ξαναλέω, δεν υπάρχει καν σύγκριση.

.