Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:Ναι κι εμενα για καποιο λογο μου αρεσουν πολυ μερικα που ειναι σε λοφο και εχουν πιατο μια πεδιαδα μεχρι τα απεναντι βουνα, κυριως τα πετυχαινω στη Μακεδονια, στις πεδιαδες γυρω απο τη Θεσ/νικη

Μπονους: δες τι ανεβασε η αλλη σε ενα γκρουπακι στο φβ:

Εικόνα

Όνειρό ζωής, ένα τέτοιο πάνω από τον Βυθό Κοζάνης πχ κι ένα Ford Ranger απ έξω για να φορτώνεις ξύλα και εφόδια, 3 σκλια και τέλος.

< >
Άβαταρ μέλους
By bill33
Chris έγραψε:Μπονους: δες τι ανεβασε η αλλη σε ενα γκρουπακι στο φβ:

Εικόνα

View from my window group?
Άβαταρ μέλους
By Chris
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:Ναι κι εμενα για καποιο λογο μου αρεσουν πολυ μερικα που ειναι σε λοφο και εχουν πιατο μια πεδιαδα μεχρι τα απεναντι βουνα, κυριως τα πετυχαινω στη Μακεδονια, στις πεδιαδες γυρω απο τη Θεσ/νικη

Εικόνα

Όνειρό ζωής, ένα τέτοιο πάνω από τον Βυθό Κοζάνης πχ κι ένα Ford Ranger απ έξω για να φορτώνεις ξύλα και εφόδια, 3 σκλια και τέλος.

< >

Ναι ρε συ, ετσι. Κατι τετοια μυθικα μερη (για μενα) γυρω απο τη Θεσαλονικη κατι μου κανουν στο υποσυνειδητο. Ή κατι φωτος που ανεβαζετε κατα καιρους, τεχνητες λιμνες με γεφυρες απο πανω, πεδιαδες με ατμοηλεκτρικα εργοστασια, κλπ. Μαλλον θα φταιει το περα απο τις πολεις της ασφαλτου που ειχα για χρονια 24/7 σε repeat. Και γενικα η νοητη εικονα που χτιζουν τα Ξυλινα Σπαθια για τη Μακεδονια

@ bill, ναι απο εκει το ψαρεψα. Τρομερο ομως που εχουμε ακριβως ιδια θεα στην Ελλαδα, ε?
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:
dimik έγραψε:

Εικόνα

< >

Ναι ρε συ, ετσι. Κατι τετοια μυθικα μερη (για μενα) γυρω απο τη Θεσαλονικη κατι μου κανουν στο υποσυνειδητο. Ή κατι φωτος που ανεβαζετε κατα καιρους, τεχνητες λιμνες με γεφυρες απο πανω, πεδιαδες με ατμοηλεκτρικα εργοστασια, κλπ. Μαλλον θα φταιει το περα απο τις πολεις της ασφαλτου που ειχα για χρονια 24/7 σε repeat. Και γενικα η νοητη εικονα που χτιζουν τα Ξυλινα Σπαθια για τη Μακεδονια

@ bill, ναι απο εκει το ψαρεψα. Τρομερο ομως που εχουμε ακριβως ιδια θεα στην Ελλαδα, ε?

Εγώ που έχω μεγαλώσει εκεί, τα έχω γυρίσει με ποδήλατο, έχω κάνει καμπινγκ πιτσιρικάς κλπ κλπ και πάλι τα προτιμώ.

π.χ Κλεισούρα Καστοριάς, πηγαίναμε ποδηλατάδες τα καλοκαίρια :inlove:

Εικόνα

ένα τέτοιο δωμάτιο-βθλιοθήκη με την πάνω θέα να καθήσεις Σεπτέμβρη να σηκωθείς το Πάσχα :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#829114 Αυτά τα ζεις και σε πιο κοντινά χωριά.
Ένας συμμαθητής της μικρής στο Δημοτικό του χωριού, έχουν αγελάδες πχ.

dimik έγραψε:Όνειρό ζωής, ένα τέτοιο πάνω από τον Βυθό Κοζάνης πχ κι ένα Ford Ranger απ έξω για να φορτώνεις ξύλα και εφόδια, 3 σκλια και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Αυτά τα ζεις και σε πιο κοντινά χωριά.
Ένας συμμαθητής της μικρής στο Δημοτικό του χωριού, έχουν αγελάδες πχ.

dimik έγραψε:Όνειρό ζωής, ένα τέτοιο πάνω από τον Βυθό Κοζάνης πχ κι ένα Ford Ranger απ έξω για να φορτώνεις ξύλα και εφόδια, 3 σκλια και τέλος.

To συγκεκριμένο απλά μου έχει μείνει από όταν ταξίδευα σχεδόν κάθε εβδομάδα προς Γιάννενα με το ΚΤΕΛ από Νεάπολη-Επταχώρι-Κόνιτσα, έχει πάρα πολλά χωριά που θα μπορούσα να μείνω, ειδικά στον δήμο Βοίου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
pro έγραψε: λέει και ο μαρκβαγκ παραπάνω ότι βρίσκεις και φτηνότερα βόρεια.

Καλά, με 220Κ εδώ πέρα βρίσκεις παλάτι...

Πχ:
165Κ 140τμ στο κέντρο με 2 κλειστές θέσεις στάθμευσης...

Αν δε κάποιος πάρει κάτι πιο φθηνό και το ανακαινίσει, πιθανότατα να βρει και κάτι πολύ καλύτερο...

Anonymous Founder έγραψε: Παραμένει το πρόβλημα των αμοιβών όμως.

Που είναι και ο κύριος λόγος που πολλοί επιλέγουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

g8777 έγραψε:
1400 μισθός.

Φαντάζομαι ήθελες να γράψεις μεροκάματο! :x
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829130 Θα ξαναπώ πάντως, πως η Δράμα είναι μια περίπτωση, άλλες πόλεις μια άλλη. Τα Γιάννενα έχουν ελάχιστες επιλογές για καλά σπίτια στο κέντρο και μόνον σε προάστια μπορείς να βρεις κάτι σε λογική τιμή. Στο κέντρο τους δεν υπάρχει πρακτικά τίποτε προς πώληση!
https://www.spitogatos.gr/pwliseis-kato ... s_apo-2015

Οπότε, μπορεί λοιπόν να μην ισχύουν αυτά που λέω για την Λάρισα (νομίζω πως έχω ήδη πει πως έκανα λάθος), αλλά για τα Γιάννενα που γνώριζα (και νομίζω και για την Πάτρα), τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα από την Αθήνα για την στέγη.
Για τα παιδιά που ανέφερες Μάρκο, αν αφήνεις το παιδί μόνο του στην Δράμα, θα το αφήσεις και στα Γιάννενα ή και στο Χαϊδάρι ξέρω γω. Μιλάμε πάντα για γειτονιά, δεν βλέπω ποια είναι η διαφορά. Αναλόγως πάντα την ηλικία ασφαλώς, αν θυμάμαι εσύ έχεις μεγάλα παιδιά πλέον, και στην Αθήνα υπάρχουν ήσυχες γειτονιές παντού (όπως υπάρχουν και άλλες που ούτε... ενήλικας δεν νιώθεις άνετα! :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829135 Σαν να λεμε οτι στα Γιαννενα ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν υπαρχουν αντιπροσωπειες αυτοκινητων.

Μιεχ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829137 Έκανα ό,τι πρότεινε ο pro: έψαξα στο spitogatos για σπίτια στα Γιάννενα. Προφανώς και υπάρχουν 10άδες άλλες πόλεις να ζήσει κάποιος, με πολύ πιο προσιτά σπίτια. Στην τελική, όποιος δεν μπορεί ν'αγοράσει σπίτι στα Γιάννενα, να πάει αλλού, σωστά; Τι φταίμε εμείς οι υπόλοιποι;

Στο πραγματικό ερώτημα λοιπόν, ένας νέος σήμερα που μεγάλωσε στα Γιάννενα, και δεν έχει λεφτά από την οικογένειά του, τι να κάνει; Να μείνει εκεί ή να πάρει τον ομματιών του;
Και το ερώτημα δεν αφορά μόνον τα Γιάννενα, αλλά όλη τη χώρα (και δεν αφήνω εκτός την επιλογή να ξενιτευτεί και να πάει κάπου στην Ευρώπη, αν βρει καλύτερους όρους).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829141 Απαντηση. Να παει Αθηνα, να αποκτησει εισοδημα >3κ μηνιαιως, να αγορασει λουξουριους απαρτμεντ ιν Αθενς Ριβιερα, να ειναι ΑΡΧΟΝΤΑΣ, και να αναρωτιεται αν οντως μπορεις να ζησεις με < 1000 €. Και πού.

Το κατα ΗΦ ευαγγελιο με λιγα λογια.

Ραντεβου στα Τεσλαραδικα. :s_drinks

Μπονους :

Συντομα σε φορουμ της γειτονιας σας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#829147 :lol:
Εντάξει λοιπόν, αν το πρόβλημα είμαι εγώ, δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαι ασήμαντος.
Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν τα είπα ποτέ, αν και πολύ θα το ήθελα να τα είχα καταφέρει, σε μια άλλη ζωή πιθανόν, τώρα είναι πολύ αργά και ξεκινούσα και με handicap και έφαγα την μισή ζωή να φτάσω τους υπόλοιπους. :s_no

ΥΓ: Πρώτος μου μισθός στην Αθήνα το 2005 ήταν 900€. Δύσκολα ζεις, πόσο μάλλον να αγοράσεις και σπίτι. Έζησα για περίπου 1 χρόνο με 1050x14 πάντως, το μακρινό 2007 (το νοίκι μου τότε ήταν 430€). Άρα, δεν χρειάζομαι μαθήματα, γνωρίζω πολύ καλά τι σου αγοράζουν <1000 €. :s_bye

Έχω κάνει μπόλικα λάθη στην ζωή μου μεν, αλλά η επιλογή της Αθήνας, ήταν από τις σωστότερες επιλογές. Και μου το έχει ανταποδώσει κι αυτή. Όταν γράφω αυτά που γράφω λοιπόν, δεν το κάνω από κάποια μανία, απλώς θέλω να καταγραφεί και η άλλη πλευρά. Η άλλη πλευρά (και κάθε πλευρά) δεν είναι για όλους, ο καθένας έχει άλλες επιθυμίες και άλλες προτεραιότητες.
:s_howdy

ΥΓ2: Δεν πληρώνω ποτέ ξαπλώστρα και μπιτσόμπαρο όπως έχω πει πολλάκις, απολαμβάνω την θάλασσα σε παραλίες της Αττικής χωρίς ξαπλώστρες, είσοδο, και πολυκοσμία.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829150 Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικά κριτήρια και ανάγκες οπότε το αν θα φύγει από την μεγάλη πόλη για την επαρχία είναι προσωπικό θέμα.

Το σίγουρο είναι ότι η επαρχία σου δίνει ηρεμία, λιγότερο άγχος και μάλλον ζεις με λιγότερα χρήματα, σίγουρα όμως μπορείς να βρεις ευκολότερα ποιοτικά φαγώσιμα και να μην τα πληρώνεις χρυσά.

.