Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829065 Για αυτό σου έγραψα " πλήρωνε ", άλλος έχει τζάμπα αυτά που εσύ πληρώνεις. Απλά Η ταμπέλα γράφει "χωριό" αντί για 3Β.

Εεπ, αυτό με το κέντρο της κάθε πόλης πως προέκυψε ως προαπαιτούμενο όταν η μισή Αθήνα έχει ήδη αποκεντρωθεί; Αναλογικά αν το πας, κάποιος που μένει στα προάστια μιας πόλης 100.000 κατοίκων είναι σαν να μένει στα Ιλίσια λχ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Για αυτό σου έγραψα " πλήρωνε ", άλλος έχει τζάμπα αυτά που εσύ πληρώνεις. Απλά Η ταμπέλα γράφει "χωριό" αντί για 3Β.

Κάπου πρέπει να μείνω κι εγώ σωστά; Μπορεί να μην μου φτάνουν για 3Β, αλλά θα προτιμήσω κάτι πιο κοντά σε αυτό που μου αρέσει και δεν θα πάω στα Καρδαμίτσια επειδή εκεί βρίσκω μεζονέτα φθηνά. Ούτε η περιοχή μου αρέσει, ούτε οι μεζονέτες. Γενικώς, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλεις να πεις, από την στιγμή που δεν κληρονόμησα σπίτι, έπρεπε να βρω τρόπο να αγοράσω.
g8777 έγραψε:Εεπ, αυτό με το κέντρο της κάθε πόλης πως προέκυψε ως προαπαιτούμενο όταν η μισή Αθήνα έχει ήδη αποκεντρωθεί; Αναλογικά αν το πας, κάποιος που μένει στα προάστια μιας πόλης 100.000 κατοίκων είναι σαν να μένει στα Ιλίσια λχ.

Δεν συμφωνώ με την αναλογία. Κέντρο, εννοώ σε μια πόλη ή προάστιο που τα πάντα είναι δίπλα σου και δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο για τα καθημερινά. Δηλαδή, τα Ιλίσια και το Παγκράτι είναι κέντρο, όπως και η Γλυφάδα έχει κέντρο ή το κέντρο του Χαλανδρίου. Το Πολύδροσο όμως νομίζω πως δεν έχει δίπλα τα πάντα (άρα θέλεις αμάξι), ενώ και στην Γλυφάδα, άλλο να μένεις στο κέντρο, άλλο στην Ευρυάλη, άλλο στην Τερψιθέα και εντελώς μα εντελώς άλλο στην Σαρωνίδα ξέρω γω.
Δεν μιλώ ούτε για καλά και άσχημα προάστια, μιλώ για την ευκολία να ζεις σε μια πόλη και όχι σε ένα χωριό. Από τα Καρδαμίτσια, αν ζεις, πρέπει να πάρεις αμάξι για να πας παντού. Ναι μεν οι μετακινήσεις σου θα είναι το πολύ των 15 λεπτών για αυτές τις δουλειές, αλλά αν τις αθροίσεις, ίσως ο Αθηναίος που κάνει 1 ώρα+ πήγαινε έλα στην δουλειά, αλλά τα υπόλοιπα είναι στα πόδια του, περνάει λιγότερο χρόνο μέσα στο αμάξι καθημερινά.
Αυτό εξηγώ και γι'αυτό επιμένω για μήλα με μήλα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829081 Ωραία λοιπόν, επειδή παν κριτηριον άριστον το μηνιαίο τσεκ τα "μήλα με μήλα", αφορούν ίσα εισοδήματα, οπότε περιμένω να ακούσω γιατί κάποιος με 10 χιλιάρικα μηνιαίο εισόδημα περνάει καλύτερα στη la la land από ότι στα καρδαμίτσια.

Και μην μου πεις ότι δεν θα μπει ποτέ του σε αυτοκίνητο για την καθημερινότητά του μετά τη δουλειά :lol: παίζει οι χαμένες ανθρωποώρες μέσα σε μία εβδομάδα ενός Αθηναίου να ισοδυναμούν με κάτι χρόνια κάποιου που μένει στη Δράμα ή στην Ξάνθη.

Επίσης και κάτι τελευταίο, αυτό το μικροαστικό όνειρο για "αγορά σπιτιού" έχει αρχίσει και τελειώνει σιγά σιγά. Όχι μεταξύ των μάνατζεραιων βεβαίως , εκεί μιλάμε ότι η αγορά σπιτιού λογίζεται ως trophy, life achievement κιετς. Σαν σιλικόνη στα βυζιά. Λέμε τώρα για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.
Άβαταρ μέλους
By otso
g8777 έγραψε:Για αυτό σου έγραψα " πλήρωνε ", άλλος έχει τζάμπα αυτά που εσύ πληρώνεις. Απλά Η ταμπέλα γράφει "χωριό" αντί για 3Β.

Εεπ, αυτό με το κέντρο της κάθε πόλης πως προέκυψε ως προαπαιτούμενο όταν η μισή Αθήνα έχει ήδη αποκεντρωθεί; Αναλογικά αν το πας, κάποιος που μένει στα προάστια μιας πόλης 100.000 κατοίκων είναι σαν να μένει στα Ιλίσια λχ.

g8777 που μενεις; αν δεν ειναι προσωπικο δεδομενο , οχι οδο και αριθμο , μονοκατοικια; χρειαζεσαι αυτοκινητο να πας δουλεια; και ποσο χρονο σου παιρνει;
Αν ο g δεν λεει μηπως ο ΝΠ θα μπορουσε να μας πει;
Βρηκες τον καημενο τον ΗF και του κολλας που ολοι ξερουμε οικογενειακη κατασταση που μενει τι δουλεια κανει που παει διακοπες ποσα βγαζει τον χρονο τι δανειο εχει και σε ποια τραπεζα . Δωσε και καποια δικα σου στοιχεια να δουμε απο που πηγαζει η εμπειρια σου . Ετσι κι αλλιως undercover εισαι απο την ΚΥΠ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#829083 Οτσο ένα θα σου πω.

Ήρθε ο σάμπας στο χωργιό και δεν πήρε ένα τηλέφωνο. :thumbsdown: Να πεταχτώ με το αυτοκίνητο :shifty: να του πάω 15 αυγά μέσα σε χαρτοπετσέτα και λίγο ραβανί.

Επίσης.

1400 μισθός.

εταιρικό αυτοκίνητο ( Range Velaz).

32 πόντοι.

Γκόμενα. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By otso
#829086 Ξεχνατε το ωραιο ελληνικο εθιμο της προικας . 3 ξαδερφες μου πηραν σπιτακι στην αθηνα . Μονο ο ΗΦ ατυχησε ενα χωραφακι στο τομπρουκ και ουτε να το πουλησει δεν αξιζει μια και η καλλιεργησιμη γη ποια δεν εχει αξια . Γρηγορη ειχες σκεφτει φωτοβολταικα; αν και στην περιοχη σου ηταν μονο 3% της εκτασης και αυτο καπαρωμενο απο εταιρειες που μετα ψαχναν να νοικιασουν χωραφια . Αλλά εσυ που εισαι ψαγμενος το ειχες κοιταξει;
Άβαταρ μέλους
By otso
g8777 έγραψε:Οτσο ένα θα σου πω.

Ήρθε ο σάμπας στο χωργιό και δεν πήρε ένα τηλέφωνο. :thumbsdown: Να πεταχτώ με το αυτοκίνητο :shifty: να του πάω 15 αυγά μέσα σε χαρτοπετσέτα και λίγο ραβανί.

Επίσης.

1400 μισθός.

εταιρικό αυτοκίνητο ( Range Velaz).

32 πόντοι.

Γκόμενα. :s_howdy

Αρα χωριο κηπος κοτετσι η μαλλον δουλεια σε πτηνοτροφικη μοναδα , διευθυντης; περιζητητος απο τις κοπελλες του γραφειου , και συζυγος που δουλευει σε φουρνο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Ωραία λοιπόν, επειδή παν κριτηριον άριστον το μηνιαίο τσεκ τα "μήλα με μήλα", αφορούν ίσα εισοδήματα, οπότε περιμένω να ακούσω γιατί κάποιος με 10 χιλιάρικα μηνιαίο εισόδημα περνάει καλύτερα στη la la land από ότι στα καρδαμίτσια.

Αν γουστάρει Καρδαμίτσια, εκεί θα περνάει καλύτερα. Μπορεί να του αρέσει το καφενείο του χωριού. Αδιάφορο. Δεν μπορεί όμως ν'απορεί γιατί κάποιος με τα ίδια λεφτά επιλέγει να ζει στην Βούλα ξέρω γω. Έχουν και οι δύο τους λόγους τους.
g8777 έγραψε:Και μην μου πεις ότι δεν θα μπει ποτέ του σε αυτοκίνητο για την καθημερινότητά του μετά τη δουλειά :lol: παίζει οι χαμένες ανθρωποώρες μέσα σε μία εβδομάδα ενός Αθηναίου να ισοδυναμούν με κάτι χρόνια κάποιου που μένει στη Δράμα ή στην Ξάνθη.

Εγώ μετά την δουλειά, θα μπω στο αμάξι αν θέλω να πάω κάπου βόλτα. Δίπλα στο σπίτι μου έχει τα πάντα, από σουπερμαρκετ, κρεοπωλείο, γαλακτοπωλείο, γυμναστήριο, κολυμβητήριο, σχολεία, φροντιστήρια, όλα. Άρα, ναι, δεν θα μπω στο αμάξι παρά για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Αυτό, το έχουν 1000άδες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όχι τα Καρδαμίτσια όμως.
g8777 έγραψε:Επίσης και κάτι τελευταίο, αυτό το μικροαστικό όνειρο για "αγορά σπιτιού" έχει αρχίσει και τελειώνει σιγά σιγά. Όχι μεταξύ των μάνατζεραιων βεβαίως , εκεί μιλάμε ότι η αγορά σπιτιού λογίζεται ως trophy, life achievement κιετς. Σαν σιλικόνη στα βυζιά. Λέμε τώρα για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Μπορεί να είναι μικροαστική νοοτροπία, αλλά το σπίτι για τον μέσο άνθρωπο, είναι μια εξασφάλιση. Αν έχεις μεγάλα εισοδήματα, δεν χρειάζεσαι στην ουσία σπίτι. Ο υπάλληλος το χρειάζεται πρώτα και κύρια. Μικροαστικό ή όχι, αυτό είναι. Αυτή την στιγμή στην Αθήνα, τα νοίκια είναι μεγαλύτερα από την δόση στην τράπεζα. Δυστυχώς.
Αν χάσω την δουλειά μου, μπορώ να το πουλήσω σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που το αγόρασα. Μια εξασφάλιση βέβαια που ο κόσμος που αγόρασε σπίτι το 2007-8 δεν την είχε μέσα στην κρίση.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:Ξεχνατε το ωραιο ελληνικο εθιμο της προικας . 3 ξαδερφες μου πηραν σπιτακι στην αθηνα . Μονο ο ΗΦ ατυχησε ενα χωραφακι στο τομπρουκ και ουτε να το πουλησει δεν αξιζει μια και η καλλιεργησιμη γη ποια δεν εχει αξια . Γρηγορη ειχες σκεφτει φωτοβολταικα; αν και στην περιοχη σου ηταν μονο 3% της εκτασης και αυτο καπαρωμενο απο εταιρειες που μετα ψαχναν να νοικιασουν χωραφια . Αλλά εσυ που εισαι ψαγμενος το ειχες κοιταξει;

:lol:
otso, η μόνη προίκα που ήρθε μαζί με την γυναίκα είναι 2 χωράφια στο χωριό. Είχαν έρθει κάποια στιγμή κάποιες εταιρείες να τα νοικιάσουν και έβγαινε ένα ποσό γύρω στα 10Κ για 20 χρόνια αν θυμάμαι. Δεν έγινε τίποτε στο τέλος, μάλλον λόγω των αδειών που δεν βγαίνουν εύκολα πια.
Τα φωτοβολταϊκά είναι επένδυση χαμηλής απόδοσης, κοινώς είναι για κάποιους που έχουν λεφτά και δεν θα τα δανειστούν. Αλλιώς, μέχρι να ξεχρεώσεις το δάνειο, έχεις μηδέν εισοδήματα. Δεν συμφέρει κοινώς.
Την άσκηση την έχω κάνει και για την δουλειά. Η εξοικονόμηση είναι πολύ πιο αποδοτική από την παραγωγή ενέργειας. Κοινώς, σε συμφέρει πρώτα και κύρια να επενδύσεις τα λεφτά σε φωτισμό LED αντί στην παραγωγή ενέργειας, η απόδοση κεφαλαίου είναι πολύ μεγαλύτερη.
Αυτό που συμφέρει λόγω επιδότησης είναι τα φωτοβολταϊκά στην στέγη. Αυτό θα σου πρότεινα να το ψάξεις, σε 5 χρόνια το πολύ θα έχεις πάρει τα λεφτά σου πίσω και θα σου μείνει και το φωτοβολταϊκό, ενώ απ' όσο ξέρω και την μπαταρία δεν είσαι υποχρεωμένος να την αλλάξεις.
Αν σε ενδιαφέρει, πμ να σε στείλω σε φίλο που δουλεύει σε εταιρεία που ασχολείται με δαύτα. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By otso
#829098 https://www.google.com/maps/@38.4300687 ... ?entry=ttu
Βασικα δεν γραψατε το πιο βασικο . Το σπιτι πρεπει να εχει θεα . Εγω προτιμω σαν του chris με θεα θαλασσα αλλα και του ξαδερφου μου απιστευτο με θεα και ανατολη και δυση του ηλιου .
Ανακαινισμενο του 1900 .
Ο κουνιαδος του που μενει σαμο και εχει σπιτι με ανεμποδιστη θεα στην θαλασσα προτιμα αυτο εδω . Βασικα ειναι τι σου λειπει και μενα μου λειπει η θαλασσα .
Άβαταρ μέλους
By Chris
#829100 Ναι κι εμενα για καποιο λογο μου αρεσουν πολυ μερικα που ειναι σε λοφο και εχουν πιατο μια πεδιαδα μεχρι τα απεναντι βουνα, κυριως τα πετυχαινω στη Μακεδονια, στις πεδιαδες γυρω απο τη Θεσ/νικη

Μπονους: δες τι ανεβασε η αλλη σε ενα γκρουπακι στο φβ:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Chris έγραψε:Ναι κι εμενα για καποιο λογο μου αρεσουν πολυ μερικα που ειναι σε λοφο και εχουν πιατο μια πεδιαδα μεχρι τα απεναντι βουνα, κυριως τα πετυχαινω στη Μακεδονια, στις πεδιαδες γυρω απο τη Θεσ/νικη

Μπονους: δες τι ανεβασε η αλλη σε ενα γκρουπακι στο φβ:

Εικόνα

Πας καρφί για την εξωτική Μάζια Ιωαννίνων, με τέτοια θέα σχεδόν καθημερινά τους χειμερινούς μήνες. Φωτό από το καφέ Γραμματόσημο, που πρέπει να έχει κλείσει πλέον, κάποτε ανέβαινε πολύς κόσμος για την θέα.
Εικόνα
https://cafe-25551.business.site/
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
otso έγραψε:Βασικα δεν γραψατε το πιο βασικο . Το σπιτι πρεπει να εχει θεα .

Ολοσωστος. Κι εμενα απο εκει ξεκιναει το ψαξιμο μου. Οχι σαν αυτα πανω απο τα συννεφα που ποσταριστηκαν ουτε ντε και καλα να βλεπω θαλασσα/δασος/πεδιαδα. Απλα να εχει καποια ανοιχτωσια οταν βγαινεις στο μπαλκονι και κυριως να ειναι σιγουρο οτι δε θα χτισει καποιος απεναντι σου μετα απο μερικα χρονια να σου παρει τη μπουκια απο το στομα.

Φρικαρω εντελως να βλεπω απεναντι φατσα καρτα τη γιαγια να απλωνει τα ρουχα και τον παππου να καθεται στην καρεκλα και να ξυνει τα παπαργια του.

Βεβαια αν ειναι απεναντι κανενα κοριτσακι που δεν αντεχει καθολου τη ζεστη και κυκλοφορει ξεβρακωτο μερα-νυχτα, θα μπορουσα να κανω την καρδια μου πετρα και να το ανεχτω :shifty: